• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik gönüllü kölelik mi???

Canım bizler yani şimdiki zamane evlileri şanslıyız.Annelerimizin zamanında olsaydık ya,allaha şükür çamaşır mkn.bulaşık mkn. varda var klima kalorifer peki onlar ne yapardı biz rahatız çoğu işlerimize bile kadın tutuyoruz.Kadın olmak fedakarlıktır tabikide yapacağız başkasına hizmet etmiyoruz ki kendi yuvamızın hizmetini görüyoruz değilmi ama....

Evet bazen kolelık. Dersanede ogretmenlıgı yaptıgım ıcın pazartesı gunu ızınlıyım sadece. O gun kendıme bıle vakıt ayırmadan yemek bulasık temızlık utuyu halledıyorum. Aksam esım gelıyor neler yaptın bugun dıyor ben de sayıyorum. Bu kadar mı dıyor sonra da :S sınır oluyorum. Ustune ustluk eve gelınce her odada b ır kulluk kullanılmıs oluyor ve bu benım sınırımı cok bozuyor e halıyle her yerde kuller oluyor. Ne zaman temızlık yapmaya kalksam o gun o da ılla akvaryumun suyunu degıstırıyor.Ben yıne supurup sılıyorum arkasından off :( sıtkım sıyrıldı yanı

Arkadaşlar maalesef bende kölelik diye düşünüyorum..Evet erkek dışarıda çalışıyorbaşka napıyor, işten geliyor elinde kumanda yemek hazırmı diye soruyor..Bende dışarıda çalışıyorum,kaynanamla altlı üstlüyüz maalesef herhafta sonu evini temizlemek zorundayım.Kendi evim temizliği,ütü ,yemek,bulşık vs...okadar yoruluyorumki..Yardım et dediğimde ben erkeğim diyor çıkıytor işin içinden.Bazen yemek yapmak ister inanın bir salata bile yapsa mutfak harp alanına dönüyor.Salondaki çiçekleri sula bari desem çiçeğin toprakları evin içinde,Sonrada ben yapıyorum sen beğenmiyorsun oluyor..Kaynanam eli ayağı tutar adın gelin ya temizlik bekler.Akşam misafir gelir zile basar çay koy diye...vs...vs...vs...

sizce kölelik değilde ne....

valla ben de yeni evliyim, ben de bazen hizmetci gibi hissetmekten kendimi alamıyorum. gerci esim elinden geldigince bana yardım etmeye calısır ama yap yap iş bitmiyo yaa cok ilginçCADIARZU
galiba biraz da alısmakla ilgili alısınca yadırgamamaya baslıyo sanırım insan.
bizim en buyuk sorunumuz ütü! :çok üzgünüm: esim iinden dolayı gomlek, kıravat, utulu pantalonla gidiyor işe. hadi gomlegi gectim artık ama o panolonlara yapılan orta cizgi yok muuu :bbo:offffff hiç sevmiyorum ütü yapmayı bir de bunun üstüne esim demez mi "bu senin gorevin" felan dye Çok üzgünüm çoook butun feminist damarlarım kabarıyo yane:olmaz:

vallahi bende 4 yıllık evliyim babamın evinde elimi hiçbir şeye sürmezdim annem sagolsun...evlendim evde hop oturup hop kalkıyorum.........işten eve gidince üzerimi degişip hemen mutfaga geçiyorum ortalık dagınık olmuyor gece yatmadan topluyoruz eşimle....zevkle yapıyorum...aradada olsa eşim destek olur...yeterki ben söyleyeyim...söylemem geneldeee

Bı nevı oyle ama gonullu kolelık dıye bırsey olmazkı :) Gonullu yapıyorsan kole degılsındır. Tum ıslerı sen yaparsan dur sen yapma ben hallederım dersen ve zaman gectıkce bunları yapmaktan bıkarsan ıste o zaman kole olursun.

kendi açımdan kesinlikle öyle olduğunu düşünmüyorum :olmaz: evlilikte kadının ve erkeğin görevleri var bazen kadına ev işinde daha çok iş düşsede zevkle isteyerek yaptıktan sonra bu işler sıkıntıdan çok zevk verir insana benim eşim her işte yanımda yardımcımdır benim dışımda olan işlerdede ben onun yardımcısıyımdır 1 elin nesi var 2 elin sesi var zemuszemus

bunu söyleyen var mıı bakamadım önceki sayfalara annelik şekerim o
annelik gönüllü kölelik, manyaklık...ama çok güzeelll

ben bu söze katılmıyorum..işyaptğın yer başkasının yeri değil ki..kendi evin..evet hem dışarda hemevde çalışmak zor.
evleninceye kadar nekadar evde işde yapılsa ardını toplayan biri(anneler veya abllalar) bulunur..yani tam anlmıyla sorumluluk almayız.aama evlenince sorumluluk tamamen bizim üstümüze geçer..boşuna dememişler yuvayı dişikuş yapar diye..

İşte sorun da bu..Neden bu görevler hep bayan eşlere, ablalara, annelere kızkardeşlere düşer????? kadınlar da pek ala iş hayatında erkekler kadar çalışıyor yoruluyor. eve geliyor.. hop yemek! hop temizlik! hop çamaşır! hop bulaşık ütü toz al yeri sil yeri süpür eşinin dağıttıklarını topla topla topla topla topla...bi yere kadar toplarsın toplarsın sonra da patlarsın ama kaydirigubbakcemile3 şahsen ben de patladım artık! şimdi şu saat olmuş ne yemek yapayım diye düşünüyorum???? yapcak yemek bulamıyorum artık internette arıyorum. eve 7de gideceğim ve işim bitmeyecek... of offf :umursamaz:

çocuk olunca kölelıkten cıkıp robota dönıyonn..max hıza kurulu oluysun..sarj yerın yatak oda meleğin aglamzsa..ama ben yınde kocamı çokk sewıommmm..opuyorumnanaktan/B]

Back
X