• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik gönüllü kölelik mi???

yemekk yap,mutfağı topla,çamaşırları yıka katla ütüle..bunları yaparken hissettiğim tek birşey var kullanıldığım hissi..kızlar sizce bu normal mi??
evliliğin 7. ayındayız..ama hala bu duygudan kurtulamadım..

yok bu kullanılmak değil bence.ya biz kadınlara daha fazla sorumluluk yüklenmiş.evlilikte bize daha fazla iş düşüyor o kadar

ama bahsettiğiniz konular zaten kadının sorumluluğundadır, erkek de yardım eder.
yani ütü işi erkeğin elindedir de kadına hadi bugün gömlekleri ütüle der gibi bir durum olmaz ki.

erkekler bu işleri söyleyince yapar.
eğer hiç söylemeden gidip çamaşır yıkayan koca varsa alnından öpülesidir kendisi.

Eğer öyle bir koca varsa, benim herifi boşayıp hemen alırım ben. Duyanlar görenler insaniyet namına bana lütfen bildirsinler delikafadulden

valla benim eşim arada hiç söylemeden çamaşır yıkar ama eğer ben evde yoksam ya da işim çoksa falan bulaşık da yıkar amayemek bimediğinden yapamıyor ben de anlatıyorum birlikte yapıyoruz temizliği de genelde kadın yapıyor
evde iş yaparken de ne lazım ne yapayım diye etrafımda dolanır allahı var şimdi
ama elbette asıl sorumluluk bende hiç yalnız yaşamadığı için bilemiyor neyin yapılması şart ne nasıl yapılır
ama yardım ettiği için kendmi hiç köle gibi hissetmedim eğer yardım etmese dırdır ede ede yaptırmaya çalışır ben de kendimi köle gibi hissederdim biliyorum

çalışan bayanlarda durum daha farklı...
hele kadın erkekten daha çok çalışıyor(zaman ya da yoğunluk açısından), eve gelince de ev işleri yine bayandan bekleniyorsa; ben de seve seve bunu üstlenemem açıkçası...
bu konuda hak veriyorum size...

ama maaş konusuyla alakası olmadığını düşünüyorum...
en iyisi yardımcı tutun, büyük temizliği o yapsın, günlük işleri eşinizle paylaşın. işler arasında boğulmazsınız en azından.

demek ki baştan alıştırmask gerekiyormuş erkeği..
yalnız yaşasak evet yine aynı ev işlerini yapıcaz ama beraber yaşıyorsak da o da yardım edecek ucundan.. bu abes bir talep değil ki.. nasıl başlarsan öyle gidermiş işte..

Bende de öyle bir his var ama benim eşim asker ve kaynanamla oturuyorum belki de ondandr...fakat sevdiğim adamla aynı evi paylaşmak ve soromluluklarıda paylaşmak daha başka olmalı mutlu olmalısın canım...

ya herkesin görevi ayrı o çalışıcak para kazanıcak sende evinle ilgileneceksin sonuçta oda senin sende onun için çabalamasın ha sende çalışıyosun onunda sana yardım etmeyi bilmeli ama sen evde oturuyosun o çalışıyo görevin senin yapacaksın bi kere insan kendi evini bi hevesle toplar temizler sonuçta sen kendi elbiselerini makinaya atarken onunkinide atacaksın ütülürken onunkinide ütüliceksin sen sadece ona hizmet etmiyosun kendinede hizmet ediyosun ederkende onunkileride yıkamak ütülemek yemek yapmak çok zor değil

evet. kesinlikle gönüllü kölelik.ben 17 yasımda evlendim.3senelik evliyim şuan.çok pişmanım

ama bu sekılde dusunmek ınsanın kendını omur torpusuyle torpulemesı gıbı olur.gecer mı kı boyle hayat.kendımıze hayatı cekılmez kılmaktan baska bı ıse yaramaz.evlılık ıkı kısılıktır.herkesınde bellı sorumlulukları var.sonucta o evde yasıyorsan yapacaksın.ıllakı de bu kolelık zorunluluk anlamına gelmıyor bana kalırsa.evının ısını yapmazsan dısardan kımse gelıp yapmıyor malesef.hadı kardes bugun evını sılelım yarın camlarını sılerız vs...annecıgımın guzel bır sozu vardır bununla alakalı ekmegını yedıgın yerın kılıcını sallayacaksın... :delphin:

canım baştan nasıl alıştırırsan öyle gider,sen pes etme,tatlılıkla sana yardımcı olmasını sağla,onunla konuş,çok yorulduğunu söyle sana yardımcı almasını iste,hem yardımcı olursa birbirinize ayıracak daha fazla zamanınız kalır,bunu ona anlat!

çalışan bir kadın için eğer eş evde yardımcı olmuyorsa gerçekten çok zor...Allah bütün çalışan kadınların yardıcısı olsun valla...

Kölelik çok ağır olmuş bazen çok bunalıyor ev hanımları,öyle ki en ufak bir iş dahi dağ gibi görünebiliyor gözlerine beLki de,o anlarda bu haleti ruhiyeye bürünmek ve bu tarz düşünceler kurmak doğal karşılanabilir ama gerçek öyle değil..
Evlilik beraberce hayata tutunmak ve karşılıklı nezakettidir,empatidir..
Tabi bu beraberlikte eşlerimize de bizlere de büyük ve tatlı sorumluluklar düşüyor..
Beraberce yapmak gerek herşeyi,hakikaten aksi taktirde kadın çok bunalır bedensen ve ruhsal olarak yadsınmayacak derecede yıpranır..
Siz evi mis gibi yapın bal dök yalaolsun her yer yorulun bitin gücünüzü tüketin eşiniz eve gelsin ve yatsın uyusun yaptıklarınızı görmezden gelsin ,ne bir teşekkür ne bir taktir işte bu durumda ne yapsanız ne deseniz haklısınız çünkü onun size yardım etmesi en azından Sözleri ile okşaması ve manevi destek vermesi gerekiyor..
Onlar da bütün gün işleri ile meşguller ve gerçekten rızkımızı temin etmeye çalışırken yoruluyorlar..
Her iki taraf da yorgun oluyor biz de anlayışlı olmalıyız eşlerimiz de..
Ama dedim ya en tahammul edemediğim erkek tipi kadının yaptıklarını görmezden gelen ve ONA YAPMAK ZORUNDA imiş gibi davrananlardır..
Çok şükür ki bu konuda son derece şanslıyım samimi söylüyorum..
Allah hayırlı eşlerle karşılaştırsın..

yemekk yap,mutfağı topla,çamaşırları yıka katla ütüle..bunları yaparken hissettiğim tek birşey var kullanıldığım hissi..kızlar sizce bu normal mi??
evliliğin 7. ayındayız..ama hala bu duygudan kurtulamadım..

aynı durumdayız sanırım,ben de evliliğe gönüllü kölelik gözüyle bakanlardanım, ben de 10 aylık evliyim...dışarda çalışıp ev geçimine katkıda bulunuyorum,üstüne gelip evi temizleyip yemek ütü yapıyorum,ama o gelince uzanıp televizyon izliyor,bazen düşünüyorum da acaba hiç mi vicdanı sızlamıyor?

Hayır, bir önceki mesajım gerçek düşüncelerim değildi tabii...
Sadece bir espiriydi diyelim...

Evlilik; yalnızca kendin için yaşamamayı öğrenmek...
Başkasıyla bütün olmayı öğrenmek...

Gelecek nesillerin tuğlasını örmeyi öğrenmek...
Kadın olmayı öğrenmek...

Paylaşmayı, bağışlamayı, anlaşabilmeyi, sevebilmeyi, önce kendim duygusundan, önce biz duygusuna geçebilmeyi öğrenmek üzere, attığımız bir adımdır... :delphin:

Bunun üstüne yorum yapamam...

aynı durumdayız sanırım,ben de evliliğe gönüllü kölelik gözüyle bakanlardanım, ben de 10 aylık evliyim...dışarda çalışıp ev geçimine katkıda bulunuyorum,üstüne gelip evi temizleyip yemek ütü yapıyorum,ama o gelince uzanıp televizyon izliyor,bazen düşünüyorum da acaba hiç mi vicdanı sızlamıyor?

aynen bend öyle düşünüyordum. bende çalışıyorum ama böyle olunca evliliğimden soğuyacağımı söyledim eşime o yüzden iş paylaşımı yaptık. yani ben işin yine %70 ini yapıyorum ama olsun bu kadarına da şükür. çünkü hakikaten çalışan bayanlar için evlilik çok zor olabiliyor. 10 saat çalış gel birde evde çalış ayyyyyyyyyyyyyy imdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat kaydirigubbakcemile:asigim::1hug:

aynen bend öyle düşünüyordum. bende çalışıyorum ama böyle olunca evliliğimden soğuyacağımı söyledim eşime o yüzden iş paylaşımı yaptık. yani ben işin yine %70 ini yapıyorum ama olsun bu kadarına da şükür. çünkü hakikaten çalışan bayanlar için evlilik çok zor olabiliyor. 10 saat çalış gel birde evde çalış ayyyyyyyyyyyyyy imdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat kaydirigubbakcemile:asigim::1hug:

benimki bir garip,söylüyorsun bir gün yapıyor sonra gene yok,her gün çöpü bile ben atarım okula giderken,çok ağırıma gidiyor yorgun argın geldim şimdi 4 kat inip çöp atacağım,sabah ondan daha erken çıkıyorum evden....insan azcık üzülür ya...

benimki bir garip,söylüyorsun bir gün yapıyor sonra gene yok,her gün çöpü bile ben atarım okula giderken,çok ağırıma gidiyor yorgun argın geldim şimdi 4 kat inip çöp atacağım,sabah ondan daha erken çıkıyorum evden....insan azcık üzülür ya...

kız gerekiyorsa her gün söyle. ne demek ya. senin canın yok mu kalksın kendisi atsın. yok artık alıştırma sakın gerekiyorsa her gün sen söyle. kıyamam sana :mymeka: yaaaa

kıyan kıyıyor,bir ara fedakarlık olsun diye yaptığım işler artık görev olarak üstüme kaldı...sağol canım ya,dertleşmek iyi geliyor:))

daha fazla para kazanmak değil de
iki taraf da aynı agırlıkta işler yapıyorsa veya erkeğin işi daha hafifse ama bütün ev işlerini kadına bırakıyorsa evet bu kölelik olur,ben bunu asla yapmam yapamam zaten,öyle biriyle olamazdım ki öyle olmayan biriyleym şu an
ama kadın ev hanımı olursa bu işleri yapar tabi neden yapmasın,ama yardım bekler ki şu anlamda,herkes dağıttığını toplar,eşyasını ortada bırakmaz..
bayanın kesin sorumluluğu dediğim tek şey çocuk bakmaktır bana göre çünkü ev işini herkes alışır ve yapar ama annenin yerini kimse alamaz

Back
X