Evlilik hayatım için seçim

Evet benimde sinirlerimi bozan bitirmemi düşünmemi sağlayan nokta da bu ,ben o kadar kendimi zorlayıp alıştım yıllarca sabrettim bekledim fedakarlık yaptım birçok teklifi görmedim o hayatımda diye, kendisinin bu küçük şeyleri ki gerekli şeyleri isteyipte yapmaması benim haksızlığa uğradığımı gösteriyor ve zoruma gidiyor. Ben kendisine ders vermek içinde ayrılmıştım. Ama o ek bi çaba göstermedi yine. Bu kişi 28 yaşında ve öğretmen

en başından beri gerçek duygylarla bağlı deilmişsiniz zaten, çevrenizden ve ailenizden olumlu sözler duyunca bu adama bir sempati bir yakınlık beslemişsiniz ama sırf bu duygularla biriyle bir ömür geçirmek ne kadar sağlıklı? bence evlilik falan hiç düşünmeyin. çünkü bir evliliğin temelinde en önemli şey anlaşmak, saygı ve sevgi olabilir ama o elektrik, o çekim eksik oldu mu yürümesi cidden zor.

Yorumlarınızı dikkate alacağım . Evlilik için psikolojik olarak hiç hazır değilim , özellikle de kendi istediğim davranışları görmeyerek yürütmem zor. Ya düzelecek ya da ilgisiz davranarak uzaklaşıp bırakacağım. Ama dediğim gibi sevmiyor değilim sdece erkeklere karşı zaten çok sempatim olduğu söylenemez. Bi zamanların feministi iken şimdi bi erkeğin peşinde koşmak bana göre değil ya düzelecek ya da kendisi gibi dişine saçına giyimine dikkat etmeyen biri bulacak :s

Tekrar merhaba arkadaşlar. Size bir gelişmeyi aktarmak istiyorum .
Ben yanında kalıp geri geldiğimde dün ilk defa evine tek geçti . Ondan olacak ki özlemleri depreşti boşluğumu hissetti. Ben mesajlarımla biraz yine bu titizlik konusunu açtım. Bana sen dert etme , olur yaparım ederim dedi. Yatmadan mesaj attım sonra ne yapıyorsun falan dedim yatış hazırlığı dişimi fırçaladım şimdi saçlarımı fönleyeceğim dedi . Tabi haliyle sevindim. Ama bana yine kalıcı gelmedi belki de bi kaç gün sonra yine bırakır köklü değişebilir mi diye düşünüyorum dünden beri...
Bi umut var mı sizce ...
Aslında başlasa gerisi gelir mi diye düşünüyorum tavaş yavaş, bi insan birden değişemez yeter ki bi çabasını göreyim nasıl tutum yapmalıyım sizce? Yani şöyle bi kandırim yönlendirim tam peşini bırakmaması için vs vs

Son düzenleme:

Kendini o istiyor diye birlikteyim bahanesiyle kandırma.Bu kendinden önce karşındaki insana saygısızlıktır.İstemişsin devam etmiş ve ediyor.Yoksa istemiyorsan seni bağlayan zorlayan ne.O kadar istiyorsun ki,kötü huylarını bile değiştirme çaban var.İlişkiniz,birlikte yaşamanın verdiği rahatlıkla da biraz içiçe girmiş.Ayrılmanı tavsiye edeceğim.

Bir insan 7sinde neyse 70indede odur derdi hep annem hiç anlamazdım evlendim hayatın laylomundan kurtulduğunda anladım gerçekten öyle olduğunu Sevgiliniz nişanlınız veya müstakbel eşiniz Bugün nasıl davranıyorsa gelişme göstermeye çalışsa da hep böyle kalacaktır
Gönlünüzün değişmesinden yana olduüunun farkındaym aşk olmasa bile alışkanlığınız olmuştur ki bi hayatı paylaşmışsınız
Yine de değişmeyeceğini bilin
Hakkınızda hayırlısı olur inşaallah Mutlu olacağınız kararlar verin

Yazdıklarında ifade etmeye çalıştığın şeyleri öylesine iyi anlıyorum ki sanki konuyu ben açmışım gibi hissettim
İlgi, sevgi hangi kızın hoşuna gitmez ki... Etraftakiler de iyi, temiz bir çocuk demiş desteklemiş ilişkinizi ama insan eşi olacağı kişi için beklentileri oluyor tamam seviyor tamam ilgili ama aynı zamanda da kırıcı tavırları var, sana uymayan ve içinde cevabını bulamadığın soru işaretleri var.
Bence sen verdiğiniz emeğe falan bakmadan sadece bir analiz et ilişkini dışarıdan biri gibi değerlendir - senin yaşadığın şeylerin benzerini yaşadım ben de hep empati kurmaya uğraşırım duygular kadar mantık da olmalı diye düşünüp biriyle görüştüm ama seviyorum diyen adam bir bakmışsın seni kırıyor üzüyor - ha ben naptım bu adam beni sevdiğini söylüyor ama kırmaktan da çekinmiyor sonra ayrılalım deyince aman değişeceğim bırakma beni diyor ve bu kişi de kendine güveni olmayan biriydi - erkek güçlü olmalıdan kastını da anladım - nazlı olmasın dimdik ayakta durabilsin istiyorsun ama demek ki bu kişi senin aradığın adam o değil

Bu adam jilet gibi olsa tertemiz olsa sevecek misin??? Sen önce bi bunu düşün derim ben.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Valla bence gercekten sevmeseniz asla 4 sene surmez. 1 ay surer 6ay surer 1 sene surer ama 4sene surmez.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

vallaha ben kocamı boşadım o yüzden diş fırçalamaz bakım yapmaz diye.iyi düşün.evlenince erkekler daha çok salıyor kendini.birde huy bu değişmez.

Erkeklerin çok çok mecbur kalmadıkça değişmediklerini düşünüyorum.İlk başta elde edinceye kadar ilgi,sevgi gösterileri,sonrasında ilgisizlikler.Tertip düzeni evlenince sizin tavrınızla da alakalı.Eşim bakıyor ben her işe yetişiyorum çorabını bile kaldırmaz oldu.Kavga döğüş hepsi boş.Sonrasında senin sevgilinin de "Benim böyle olduğumu biliyordun,baştan kabul etmeseydin." dememesi için iyi düşün doğru karar ver arkadaşım.Sonunda yıpranan sen olursun.

Çok ama çok teşekkürler neyi anlatmaya çalıştığımı anlamışsınız. Ben artık biraz bencil olmaya çalışıyorum.Dediğiniz gibi benim aradığım kişi asla olamaz. Seviyor ilgileniyor dediğim kişinin ileride beni pişman etmeyeceğine garanti veremem çünkü şımarıyorlar, kendileri bile gördükleri değeri fazla bulu "ben neymişim be " hissine girince artık laf dinletememeye başlıyorsun . Benim sonumda böyle oldu 4 yılda...

vallaha ben kocamı boşadım o yüzden diş fırçalamaz bakım yapmaz diye.iyi düşün.evlenince erkekler daha çok salıyor kendini.birde huy bu değişmez.
Deneyimli biri olarak kesinlikle evlenince kat kat kötü olacaktır değişmesi imkansız gibi çok teşekkürler..

Değişmezler haklısınız. Değişselerde çıkarları için bi süreliğine değişirler.
"Benim böyle olduğumu biliyordun,baştan kabul etmeseydin." şu söze de gayet katılıyorum. Bunun sinyali hareketlerinden bile belli.

Bu bencillik değil aslında, tamam kendini düşünmek zorundasın ama kendini düşünürken karşındaki insanı da düşünüyorsun - buna bencillik denmez mantık çerçevesinde düşünmek denir.
Bir kişiyle ortak yanlar bulup iletişim kurmak ve bunu uzun yıllar devam ettirebilmek zordur - daha aynı evde yaşamadan birşeyler patlak veriyorsa oturup ciddi bir şekilde " bu ilişki nereye gidiyor" " sorunlar ne ve çözülebilir mi?" gibi soruları insan düşünmeli ve aldığı cevaplar kendini tatmin etmiyorsa karar vermeli
Hakkınızda ne hayırlıysa o olsun inşallah - sevgiler...

Siz bu insanı baştan beri sevmemişsiniz sevmeye çalışmışsınız ve zorlayarak başarmışsınız. Ailenizin izniyle aynı evde kalıyorsunuz aranızda bir şey yaşandı mı filan bilemem aileler de böyle bir konuya kolay kolay izin vermezler ama aynı evde yaşanınca insanlar tanınıyor gerçekten. Bir ilişkide sevilmek yetmez sevmek aşık olmak gerekir o zaman bazı şeyler gözünüzde o kadar büyümez konuşarak alıştırarak halledeceğinizi düşünürsünüz ama sadece seviliyorsanız en ufak şeyden sorun çıkarırsınız, kavga edersiniz bir süre sonra zaten çıkmaza girer ben ne yaptım dersiniz o yüzden ilişkinizi gözden geçirin. Gerçekten bu insanla aynı evi paylaşamayacağınızı uyum sağlayamayacağınızı düşünüyorsanız ayrılın. Sonuç olarak bence düşünce yapıları, aynı fikirde buluşmak, ortan yönlerin olması önemli gerisi halledilir bir şekilde.

Aydınlatıcı yorumlarınız için teşekkürler ve gerçekten dikkate alıyorum . Mantıklı düşünmeye çalışıyorum ve mantığım beni ayrılığa yönlendiriyor. Şu an aramıza baya bi mesafe koymuş durumdayım, soğuk bi şekilde mesajlara devam . Galiba ayrılık vakti geldi. Ben zaten20 günlük ayrılıkta bir hafiflik hissetmiştim ısrar edince ve çok şaşıracaksın değişimime diyince bi şans verip tekrar başladım . Ama keşke o anda bitirseymişim. Neyse zararın neresinden dönersem kâr, önemli olan ikimizinde ayrı ayrı da olsa mutlu olması. Ben düzelir umudu ile bekleyip kendimi üzdükçe elime hiç birşey geçmemiş. Ama ne yapalım bunda da vardır bir hayır. Çok şükür ki aynı evde erkenden gördüm ilerisinin nasıl olabileceğini, yoksa "yanyana olunca sorunlar hallolur, uzaklık aramızı bozan ... "fikrim devam edecekti.

Canım seni çok iyi anladım evli değilim ama gördüğüm kadaryla evlilik çok zor olan ve tamamen anlayışa dayanan bir hayat.:Tabikde sen demiceksin onu giy bunu giy dişlerini firçala dye.Açık açık söyle bu konuda empati kurma kendini düşün ben senin yanına özenerek geliyorum sen bu haldesin beni önemsemiyorsun de evliyken iyice salar kendini baştan önlemini al erkek milleti bu..

Önceleri benden görür demeden anlar tavırlarımdan fark eder derdim olmadığını görünce açık açık söylemeye başladığımdan beri bana çok ayıp bir şey demiş gibi muamele yapıyor, ama dedirtmemesi gerektiğini bilmiyor.
Ben kararımı verdim umarım yanıma gelmez ,ben bazen çok saf ve gereksiz merhametlere kapılıyorum o yüzden bu günlerde sıkı tutmam lazım kendimi.

Evet arkadaşlar dün gece bol bol mesajlaştık ve bitirdim. Ne kendisi benden nefret ediyor ne de ben iyi ayrıldık yani.. Şu an canım çok sıkılıyor 4 yılı silmek biraz zor olacak ama ileride mutlu olmam için şuan bu sıkıntıları çekmem gerekiyor sanırım ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…