Evlilik hazırlığı... Çok bunaldım...

Herşey dört dörtlük olamaz ki. Bende çalışıyorum ve temmuzun ortasında Kurumumla alakalı çok önemli bir sınavım var geçmek zorunda olduğum ağustosun sonunda da düğünüm var. Benimde senin gibi sadece mutfak eşyaları ve nevresim vs. tarzı şeylerim var. Ve şöyle ki nişanlım da bu sınava girmek zorunda. Son 1 ayda evi, gelinlik, damatlık, bindallı, beyaz eşya, mobilya bakmamız lazım ve biz daha hiç birine göz ucuyla bile bakmadık. Sıkma canını evlendikten sonra da olur. Herşeyi aynı anda almak zorunda değilsin. Bırak bir odan boş kalsın mesela gönlüne göre dizersin sonra. Herkes bana çok rahat olduğumu söyledi ben son 1 ayda zamanım var deyince ama kariyeri bırakacak halimiz yok evlenince. Şimdi çılgınlar gibi ders çalışma vakti 🤭
 
İki seçenek de yurtdışı ise, eşya almak vs çok gereksiz değil mi yahu?

Zaten hali hazırda yaşadığınız bir ev var, öğrenci işi de olsa bugüne dek işinizi gçrmüş neticede.

Annenizi mantığa davet etmek istiyorum.

Gelinlik vs olayları benlik değil, tamamen çöpe gitmiş para olarak bakıyorum.

Yerinizde olsam hiç eşya falan almazdım ülkeye geri dönene dek.
Sizinle tamamen aynı fikirdeyim. Ama annem yedi beni. Anneme kalsa danteller bilmemneler daha neler neler. Hiç bir geleneği yapmadığım için buna evet demek zorunda kaldım artık sussun diye. O kadar gereksiz ki. haklısınız. Türkiyede bir süre kalma ihtimalim de var ama çok küçük bir ihtimal.
 
Sizinle tamamen aynı fikirdeyim. Ama annem yedi beni. Anneme kalsa danteller bilmemneler daha neler neler. Hiç bir geleneği yapmadığım için buna evet demek zorunda kaldım artık sussun diye. O kadar gereksiz ki. haklısınız. Türkiyede bir süre kalma ihtimalim de var ama çok küçük bir ihtimal.

O zaman esya niye aliyorsunuz konu sahibesi, sakin almayin. esyaya yatiracaginiz parayi tasindiktan sonra kullanirsiniz. depozitosu var, kirasi var, belki orda esya alicaksiniz. nakit parayi sakin yemeyin yurtdisina tasincaksaniz.
 
Bizim iki düğünümüz olduğu halde bu kadar streslenmedik.
Haziran sonlarinda hazirlanmaya baslayip agustosta evlenmiştik bile. Ev eşyasi seçmek en faaazla 1 haftalik iş enn fazla, benim secip almam 1 hafta bile surmedi o ayri.
Niye bu kadar dert oldu ya

Not: Anennizin ceyizci basi oldugunu yorunlari okuyunca hatirladim. 😬 Bir de yurtdisi mevzunuz varmiş. Turkiyede kalmamiz cok kucuk bir ihtimal demissiniz. O kucuk ihtimal için ev eşyalarini almak cok gereksiz olacak.
 
Son düzenleme:
Bizim iki düğünümüz olduğu halde bu kadar streslenmedik.
Haziran sonlarinda hazirlanmaya baslayip agustosta evlenmiştik bile. Ev eşyasi seçmek en faaazla 1 haftalik iş enn fazla, benim secip almam 1 hafta bile surmedi o ayri.
Niye bu kadar dert oldu ya

Not: Anennizin ceyizci basi oldugunu yorunlari okuyunca hatirladim. 😬 Bir de yurtdisi mevzunuz varmiş. Turkiyede kalmamiz cok kucuk bir ihtimal demissiniz. O kucuk ihtimal için ev eşyalarini almak cok gereksiz olacak.
Ya benim de bakmam uzun sürmüyor. Nişan elbisemi mesela denediğim 2.elbiseyi almıştım. Ama annem aşıeı tevatur ediyor. Ay ona da mı baksak ay bu da olsun. Onu da şöyle bunu da böyle. Strese sokuyor beni. Aylardır sokağa çıkamıyoruz zaten her gün arayıp ah çok geç kaldınız ah ah ah yapıyordu. Normalleşme başlar başlamaz sokağa döktü bizi. Çok sıkıldım vallahi imdat diye bağırasım var. Bir de çok tedirginim zaten nişanlımın kronik rahatsızlığı var. Bir virüs bulaşsa balayı yerine yoğun bakımı boylayacağız.
 
Hafızam beni yanıltmıyorsa nişanlınızla bir sürü probleminiz vardı. Onları çözebildiniz mi? Evlilik hiçbir şeyi çözmez zira. Gelinlik kısmına gelirsek düğün olmayacaksa gelinliğe çok para harcamak gereksiz bence. Hatta gelinlik almak bile gereksiz. Zaten koyacak yer olmuyor. Kiralayın olsun bitsin
 
Tok gözlü bi gelin olmanızı tebrik ediyorum ve ben olsam istediğim mobilya ve gelinliği alırdım aşık oldum mobilyalara diyosun onzaman imkanım da varsa alın bence bu işler bi kere olur Sonra alırız sonra tamamlarız diye bişey yok zaten anladigim kadariyla makul isteklerin var e bi gelinlikle bi salon takımı da hakkin yani bence kv çok şanslı tok gözlü hanımefendi bi gelini olacak.Simdiden tebrik ediyorum herşeyi dert etme ...
 
Herşeyi nikah öncesi almak zorunda değilsiniz, kendinizi sıkıştırmayın, evlendikten sonra da gayet güzel alınıyor, bazen içinize sinen o zaman karşınıza çıkıyor. Zorunlular zaten bellidir onları alıp, kendi işlerinize odaklanın. Düğün falan deseydiniz zor olur derdim de nikah yani çok da kasmayın.böyle zamanlar hiç işiniz olmasaydı bile sıkışık geçer, o yüzden akışına bırakın.kayınvalidenizi düşünmeniz de ne güzel. Ama mesela salon takımını o alsın, yemek takımını siz evlendikten sonra alın gibi gibi. beğendiğiniz içinize sineni alın, bir an da olmasa da olur. Hayırlı olsun şimdiden, huzurlu olduktan sonra hepsi hallolur.
 
Evlendikten sonra alın. Onca şey almışım daha kullanmadığım bir sürü eşya duruyor sacmalamisiz resmen. Salonda iki kez oturdum şimdiye kadar onun harici hep oturma odasindayiz. İki kisiyiz zaten kafanız rahat oldukça alınır. Yemek masasıni daha hiç kullanmadım mutfakta yiyoruz çünkü aileleri yemeğe alcaktim kalabalık bir şekilde virüs olayı çıktı alamadım
 
Merhabalar
Nişanlıyım. Yaz sonu nikahım olacak. Düğün zaten istememiştim. Sade bir nikah töreni olacaktı ama şuan o da güvenli değil nikahı basıp oturacağız gibi duruyor davetli falan olamayacak sanırım. Neyse düğün yok ama ev eşya işleri var. Şuanki evimiz öğrenci evi gibi. Yeni bir düzen kurulacak.
Tabi korona sebebiyle henüz hiç bir hazırlık yapmadık. Ne ev var ne eşya ne halı ne perde. Bir tek çeyizlik eşyam, yatak yorgan, mutfak eşyaları tamam. Onları da annem ara ara alıp koymuş kenara.
Yazmam gereken bir tezim, tez komitem, ayrıca çok önemli bir sınavım var 20 gün sonra. Ha bir de çalışıyorum.
Annem günde 8 kere arayıp kızımmmm bak şuna da bakın diyor ve her aradığında yarım saat tutuyor beni. Bir de sürekli aman yetişmeyecek etmeyecek diye telaş ettiriyor. Babam, nişamlım ile yaptığımız her şeye bir kulp takıyor. Ay siz çocuksunuz kimse sizi ciddiye alıp ev vermiyor tabii vs diyerek. Çünkü bizde ev maaalicek, eşya maaalicek bakılır ama biz kendimiz yapıyoruz ona kızıyorlar. Hepsi de 65 üstü yani sokağa çıkamıyor eşya bakmaya gelecek🙄
Neyse bugün telefonda beni arayıp durmayın benim bir sürü işim var dedim. Kendi başına iş aldın bizene ne teziymiş evleniyorsan geçti o işler falan dedi. Annem de her işini bitirip öyle evlenseydin hemen tuttun getirdin damadı dedi. Ama yani akademi uzun bir yol, bilirsiniz hiç bitmez.
Son olarak da ne düğün istedim ne nişanda bohça altın falan yaptırdım hiç bir şey istemedim şimdiye kadar. Şimdi de isteyemiyorum. Ay sanırım alışmamışım.
Şöyleki evin beyaz eşya, yatak odasını ailem alıyor. Salon ve çalışma odamı nişanlım. Oturma odası ortak. Ivır zıvır eşyam yemek takımım vs var zaten. Elektrikli mutfa eşyalarım da var. Ben nişanlıma ailesi pek yardım etmediği için yardım edeceğim. Kv gelinliği alacak. Kv aslında salon ne beğenirsen söyle kızım ben gidip parasını ödeyeyim dedi sağolsun, gelinlik için de aynı şekilde ama biliyorum ki durumu kısıtlı. Kp hayırsız zaten ortada yok.
Bir gelinlik beğendim ama azıcık pahalı bir marka. Bir de tesadüfen girdiğimiz bir mobilyacıda salon ve yemek odası takımları beğendim. Hatta aşık oldum takımlara ama çok pahalı geldi bana. Nişanlımla bir birikimimiz var. Alabiliriz o takımları ama bütün paramızı bu işe harcamak da mantıklı değil. Neyse işte öyle istemeye utandım. Halbuki benim de param yani. Bir de kv ben alacağım diye tutturur ondan korkuyorum. Zora düşer çünkü.
Ay şiştim şiştim anlatayım dedim kızlar yaa.. Valla ben bi evlensem de kurtulsanız. Bu arada nikahı ertele demeyin sınavına girdiğim başka bir iş var. O olmadan nikah yapmazsam daha uzun bir süre yapamam. o tip bir iş. Biran evvel de kurtulmak istiyorum. Salon takımları rüyama giriyor artık.
Ben hatırlıyorum sizi. Yorumlarınıza da sık sık rastlıyorum zaten.
Tam bir şey yazacaktım ki yurtdışında yaşayacağınızı gördüm. Ben olsam ne ev ne eşya hiçbirine bakmam en beğendiğim gelinliği alır nikahı kıyarım biriktirdiğim parayı da bir güzel yurtdışında yerim. Ya şimdi yeni eşya alsanız siz dönesiye zaten modası geçmiş olacak. Ev boş durmaktan küflenecek. Boşa harcayacağınız binlerce lira da cabası. Parayı çöpe atmakla eşdeğer yani bu. Ha belki dönmeyeceksiniz o zaman paranızı orada kendinize yeni bir düzen kurmakta harcasanız daha işe yarar olur. Anne faktörünü anladım ama akıl var mantık var. Yaşamayacağınız ülkede ev düzmek aşırı saçma değil mi? İşler planlandığı gibi gitmez, burada kalmak zorunda kalırsanız da kesinleşince alırsınız ne gerekiyorsa.

Bu arada işiniz ne aşırı merak ettim. Kurumun eşinizi uygun bulması gerekiyor filan. Dışişlerinde ya da konsoloslukta filan mı çalışacaksınız?
 
Benim bir kaç ay önce yaşadıklarımın aynısı. Okuyunca çok şaşırdım. Benim nikah tarihi tam corona patlamasına denk geldi ve sade bir nikahla evlendim. Annemin evde kına muhabbeti bizde de oldu ama corona sağolsun yapmadık. Yurtdışına gideceğimiz için hiç eşya peşine düşmemiştim zaten. Standart şeyler aldım nevresim vs. Ve daha önceden aldığım çeyizlerim sadece. Öğrenci evi standartlarındaki evimizde oturuyoruz şimdi. Bu evlilik masrafları, eşyaları ve abartılmasından gına geldi artık. Öyle huzurluyum ki. Hem evlenmiş olduk hem de sıfır stres. Sınırlar da açılsın konu tamamen kapanmış olacak :) madem "1 kez evleniyorum" manyaklarından değilsiniz, takmayın artık bu kadar. Tezinize odaklanın. Biz bu evdeki herşeyi atıp, dağıtıp yurtdışına gideceğiz. Neden sıfır eşya alıp başıma dert edeyim diye düşündüm ben şahsen. Nakliye hiç ucuz ve kolay değil yurtdışına ve inanın bir çok ülkede herşey 3 kat daha ucuz.
 
Kayınvalideler sorun çıkarmayıp Anne çıkarınca da çok daha sinir bozucu oluyor. Yani illa ki biri can sıkacak😑
 
Bu şekilde anneniz ve babanız hakkında eşinizin yanında bahsetmeyin derim.
Siz dediklerinizi unutursunuz da, eşiniz unutmaz. Sonuç olarak eşinizde annenize ve babanıza saygı kalmaz.

O hiç kendi ailesini bu şekilde eleştiriyor mu sizin yanınızda? Oradan pay biçin. Mutlaka o da yaşıyordur bazı çatışmalar, bu konuda ailesiyle...

Çok büyütmeyin hazırlıkları. Evlendikten sonra, aceleye getirmeden herşeyin daha çok beğeneceğinizi alabilirsiniz.

Zaruri olanı alın, gerisini sonraya bırakın.
 
Annenizi ikna edin kurtulun aklın yolu birdir o da anlar sonunda. Yurtdışına giderken de bu eşyaları şimdi ne yapacağım şimdi diye düşüneceksiniz. Malesef tüketim toplumu böyle zamanlarda o tabak takımlarını alınmazsa sonsuza kadar öylesi bulunmayacak dünyanın en önemli şeyiymiş gibi gösterebiliyor insana. Olabildiğince bu tuzaklardan kaçın. Yeriniz belli olunca herşeyi yavaş yavaş seçersiniz. Aceleyle alınmış birsürü gereksiz uyumsuz şeyle dolmasın eviniz. Heleki taşınma ihtimaliniz varken.
 
Ay siz annem misiniz🤣 annem de sürekli aynı şeyi söylüyor. Zaten dünden razılar bir şeycik almazlar diyor. Ama zaten aldırmıyorum ki. Nişanlımla ben alıyoruz.
Biz de eşimle evlendiğimizde salon takımı vs almamıştık, eşimin bekarkenki takımları vardı. Yatak odasını ben aldım o da beyaz eşyayı aldı tayinciyiz diye eşyaya çok ehemmiyet vermedik. Sonra yerleşik düzene geçerken annesi illa salonunuzu ben alıcam dedi diğer oğluna ev düzdüğü için sanırım yapamamış olmak istemedi, gerçekten bu konularda hassasiyeti varsa evlendikten sonra da yapabilir yani
Yurt dışı durumu varmış şimdi gördüm bence hiç almayın, zaten halihazırda eviniz var durumunuz netleşene kadar bekleyin. Dünya kadar masraf yapacaksınız sonra o eşyaları ne yapacaksınız. Ya üç kuruşa spotçuya satacaksınız ya da depoda çürüteceksiniz. Burda kendi eviniz kalacaksa evi kapatmadan gidecekseniz o ayrı tabi ama gereksiz yine de
 
X