Evlilik hazırlığı hiçbirşey bilmiyorum 🤷🏼‍♀️

dilbergoz

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2019
105
86
18
Merhaba benim ciddi ilerliyen bir ilişkim var . Nasipse yaza söz nişan yapacağız. Ama adetler nasıldır nasıl olacak hiç bilmiyorum düşündükçe karnıma ağrılar giriyor , erkek tarafından ne kadar takı isteyeceğiz? açıkcası şunu istiyoruz demeyi düşünmüyoruz “nasıl uygunsa size “ demeyi düşünüyoruz kimseyi zorlamaya lüzum yok. ama onun dışında çeyizi ne yapacağız hiçbirşey bilmiyorum . İyi bir çeyiz almayı düşünüyorum kendim çalışıyorum max bana ne kadar olur ? Sonra biraz araştırma sonucunda kınalığı falan da erkek tarafı mi alıyor ? Erkek tarafına şu kadar bilezik şu kadar şey istiyoruz demek doğru mudur yoksa nasıl size uygunsa mı demeliyiz ? Yardımcı olur musunuz lütfen 🙏🏻

Güncelleme : Şu sitede tek bir soru bile sormak istemiyorum artık . Şunu istiyorum bunu istiyorum demedim arkadaşlar bu işler nasıl oluyor siz n’aptınız dedim sadece . Kabahat bende buraya soranda lütfen yorum yapmayın artık .

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce aileler tanışsın. Evlilik işinde evdeki hesap çarşıya uymaz. Sorarlar dersin sormazlar. Alsınlar dersin almazlar. Almayın dersin zorla alırlar. Bu soruların cevabı yaşayarak görmek ve o aşamada nabza göre şerbet vermek gerekir. Niyetiniz iyi sevginiz güveniniz saygınız birbirinize sağlam olsun herşeyi aşarsınız. Çeyiz in güzel olsun ama bütceni zorlama. Sonra o bardaklar tabaklar gözünde bak ben ne güzelim demiyor. Rahat ol akışına bırak. Çok bekleme çokta fedakarlık edip tepene çıkarma orta yolu bul 👍🏼😀

Kafanızdaki bu sorular zibilyon tane bdv konusu açtırır size aman diyeyim.

Bir kere kız tarafı, erkek tarafı olayının devamı pek hoş gelmiyor. Taraflara ayrılmamayı tavsiye ediyorum.

Şimdi sakin olup, içimizdeki yeni gelini yavaşça uzaklaştıralım. Sevgilinize odaklanın. Ortak bir geleceğe adım atmaya karar vermişsiniz. Düdüklü tencereyi kimin aldığı neden önemli?

Şimdi taşlanacam ama yazmazsam olmaz; yıl olmuş 2019 hatta neredeyse 2020 genç kızların derdi hala altın, çeyiz, kına, adet... Evleniyorsunuz yahu alt tarafı, yer çekimini keşfetmiyorsunuz. İki koltuk bi yatak iki de ağızdan çıkacak evet. Oldu bitti.

Bide ‘erkek tarafından ne kadar altın isteyeceğiz’ ... :işsiz:
sevgili konu sahibi değerinizi altın ile mi ölçeceksiniz . ‘NAsıl uygunsa size’ demeyi düşünüyormuşsunuz gerçi . Ama şimdiden onu deriz bunu deriz düşünmeyin , evdeki hesap çarşıya uymuyor çoğu zaman .

Ben cok severek yapmistim ceyizimi . Eskileri yasatmayi seviyorum . Eger yapacaksaniz soz bohcasi nasil hazirlanir icine neler konur diye internete yazin gerek liste halinde gerek video halinde karsiniza cikar. ist daysaniz kendi ev esyalarinizi bulabildiginiz her yerden, soz icin erkek bohcasina konacaklari da eminonu ya da fatihten bulabilirsiniz. Kinaligi nisanligi erkek tarafi alir bizde . adetler genel olarak benzerdir zaten kina mekani kiza aittir kuruyemisler meyve sulari erkek tarafina vs vs.
Karniniza hic agrilar girmesin eksiginiz bile olsa evlendikten sonea esinizle alirsiniz her sekilde bitiyor evleniyorsun .Ceyizi olmayanı almiyolar durumu yok😁

Bide ‘erkek tarafından ne kadar altın isteyeceğiz’ ... :işsiz:
sevgili konu sahibi değerinizi altın ile mi ölçeceksiniz . ‘NAsıl uygunsa size’ demeyi düşünüyormuşsunuz gerçi . Ama şimdiden onu deriz bunu deriz düşünmeyin , evdeki hesap çarşıya uymuyor çoğu zaman .
Yok ben önemli veya önemli değil demiyorum . Kimseye yüklenmek istemiyorum ben ne yapacağım onu bilmek istiyorum sadece

Yaza daha var.
Soz zamani gelince boyle seyler dusunursunuz.
Daha cok erken

Ben kilom kadar takı istedim.
O günden beri sevgilime ne zaman "yemek yiyelim mi" desem "ne gerek var şimdi, ben aç değilim boş ver" diyor.
Annemler de 7/24 yemek yığıyor önüme. "Yeter doydum" diyorum, "olsun, gençsin yakarsın maazallah" diyorlar.
Niye böyle oldu anlamadım :110:

Sevgilim de böbrek röntgenlerini internete koymuş. Nedenini sordum, ağladı. Derdi neyse artık...

Önce aileler tanışsın. Evlilik işinde evdeki hesap çarşıya uymaz. Sorarlar dersin sormazlar. Alsınlar dersin almazlar. Almayın dersin zorla alırlar. Bu soruların cevabı yaşayarak görmek ve o aşamada nabza göre şerbet vermek gerekir. Niyetiniz iyi sevginiz güveniniz saygınız birbirinize sağlam olsun herşeyi aşarsınız. Çeyiz in güzel olsun ama bütceni zorlama. Sonra o bardaklar tabaklar gözünde bak ben ne güzelim demiyor. Rahat ol akışına bırak. Çok bekleme çokta fedakarlık edip tepene çıkarma orta yolu bul 👍🏼😀
Çok teşekkür ederim ☺️

Yok ben önemli veya önemli değil demiyorum . Kimseye yüklenmek istemiyorum ben ne yapacağım onu bilmek istiyorum sadece
Siz bilmiyorsanız anneniz de mi bilmiyor adetlerimizi? Genelde zaten bu işleri aile büyükleri üstlenir , yol gösterir . Bilmenize gerek yok kuzum, siz ilişkinizin tadını çıkarın 😉zamanı gelince öğretirler size 😆 temenni etmeyiz ama ‘nişan alışverişinde görümcem bana laf soktu , kaynanam hep ucuza kaçtı’ konuları da okuyabiliriz .

Siz bilmiyorsanız anneniz de mi bilmiyor adetlerimizi? Genelde zaten bu işleri aile büyükleri üstlenir , yol gösterir . Bilmenize gerek yok kuzum, siz ilişkinizin tadını çıkarın 😉zamanı gelince öğretirler size 😆 temenni etmeyiz ama ‘nişan alışverişinde görümcem bana laf soktu , kaynanam hep ucuza kaçtı’ konuları da okuyabiliriz .
Maalesef annemde bilmez kendisi de çalışan birisi zamanımda yapmamış anlamaz çok fazla o da birilerine soruyor ediyor 😄

Benden size tavsiye ev tutulmadan tabak, bardak filan almayın. Bu eşyalar çeyiz taşırken kırılıyor. Onun yerine para biriktirin sadece.

Küçük ev aleti, tencere seti, tavalar, düdüklü, yorganlar, nevresimler, pike takımları, battaniyeler alabilirsiniz. Bunlar zarar görmez giderken.

Söz aşamasında sizden yüzük almanızı isteyebilirler sevgilinize çoğu ailede böyle oluyor. Sonrasında nişan istiyorsanız düşünürsünüz. Bohça adeti var ama kimi düğünde veriyor kimi nişanda. Biraz da saçma bir gelenek günümüze uyarlayınca, kayınvalide ile iç çamaşırı don alıyorsun. 🙄

Mobilyayı biz eşimle ikiye böldük. Takı filan da şunu al diyen olmadı. Ben bir set aldım çünkü bilezik takmam asla hoşlanmıyorum. Bu konuda aileye bırakmak daha mantıklı durumları varsa yaparlar ya da içlerinden geliyorsa..

Annem bana zorla kına gecesi tertip etmişti ben istemiyordum bence sende yapma. Gereksiz yere yoruluyoruz ertesi gün düğüne ruh gibi gitmek durumunda kalırsın.

Benden size tavsiye ev tutulmadan tabak, bardak filan almayın. Bu eşyalar çeyiz taşırken kırılıyor. Onun yerine para biriktirin sadece.

Küçük ev aleti, tencere seti, tavalar, düdüklü, yorganlar, nevresimler, pike takımları, battaniyeler alabilirsiniz. Bunlar zarar görmez giderken.

Söz aşamasında sizden yüzük almanızı isteyebilirler sevgilinize çoğu ailede böyle oluyor. Sonrasında nişan istiyorsanız düşünürsünüz. Bohça adeti var ama kimi düğünde veriyor kimi nişanda. Biraz da saçma bir gelenek günümüze uyarlayınca, kayınvalide ile iç çamaşırı don alıyorsun. 🙄

Mobilyayı biz eşimle ikiye böldük. Takı filan da şunu al diyen olmadı. Ben bir set aldım çünkü bilezik takmam asla hoşlanmıyorum. Bu konuda aileye bırakmak daha mantıklı durumları varsa yaparlar ya da içlerinden geliyorsa..
Teşekkür ederim 🙏🏻

Benim bildiğim adetler filan aileler tanışınca ve oldu bu iş gözüyle bakılınca soruluyor “sizin adetiniz nedir nasıldır?” diye.Ailelerde açıklıyor.Benim ablamın kınalığını enişte almıştı.Nişan bizim evde olmuştu biz yapmıştık.Ablam belli mutfak eşyalarını;yemek takımı,kahve fincanı takımı,çatal bıçak seti vs. aldı bi de yatak odası takımını aldı,çeyizide kendi ördüğü işlediği annemin alıp koyduğu dantel,örtü,havlu,banyo lifi vs. tarzı şeylerdi.

Merhaba benim ciddi ilerliyen bir ilişkim var . Nasipse yaza söz nişan yapacağız. Ama adetler nasıldır nasıl olacak hiç bilmiyorum düşündükçe karnıma ağrılar giriyor , erkek tarafından ne kadar takı isteyeceğiz? açıkcası şunu istiyoruz demeyi düşünmüyoruz “nasıl uygunsa size “ demeyi düşünüyoruz kimseyi zorlamaya lüzum yok. ama onun dışında çeyizi ne yapacağız hiçbirşey bilmiyorum . İyi bir çeyiz almayı düşünüyorum kendim çalışıyorum max bana ne kadar olur ? Sonra biraz araştırma sonucunda kınalığı falan da erkek tarafı mi alıyor ? Erkek tarafına şu kadar bilezik şu kadar şey istiyoruz demek doğru mudur yoksa nasıl size uygunsa mı demeliyiz ? Yardımcı olur musunuz lütfen 🙏🏻
Pek net cevap veren olmamış size okuduğum kadarıyla, söyle ufak üstünden geçeyim; ben bu sene Ocak ayında evlendim ve Şanlıurfa liyim, az çok bilirsiniz bizim adetlerde altına çok önem verirler. Altın kesmeyi Ben istemesemde ailem istedi gelenek olduğu için. şuan iyiki istemişler diyoruz çünkü kârı bize oldu aileme değil, düğünden sonra takılan paralar vs hep borçlara gitti ve birikimimiz sifirdi, sükürler olsun ki isteme gecesi kesilen altınlar vardı. Hayat hiç beklemediginiz bir anda vuruyor, sağlık problemi yaşadım ve ameliyat olmam gerekti elimizde de yüksek miktarda nakit para yoktu, kimseye minnet etmeden altinimizi bozdurduk ameliyat oldum. Yani demem o ki aman para göz sanarlar aman bunlar altın için kız veriyor diye düşünürler demeyin sakın, adetleriniz ve gelenekleriniz neyse onu uygulayın. Unutmayın ki aslımızı yaşatan tek şey mantığa uygun ölçüde ki gelenek ve göreneklerimizdir. ( Elbette ki abartılı isteklerde bulunmayın)

Yine konu açılmak için açılmış bir konu.. ailene sorsana bacım bizim adetlerimiz falan ne diye. Yerine göre değişir bize niye soruyon:KK59:

Yöreye göre değişir tabi bunlar, benim ailem biz şu kadar altın istiyoruz demeyiz dedi onlara bıraktı, bilezikleri eşim kendi çalışıp aldı, birde kolye set vs alındı, yatakodası takımını ve mutfağı ben tek başıma yaptım eşimde salon takımı ve beyazeşya aldı oldu bitti

Öncelikle size mutluluklar diliyorum. Çok güzel heyecanlar bunlar.
geleneklerimizin arasında zararsız olanları var. Onları yaşatmakta bir sakınca görmüyorum. İstediğiniz gibi kına bohça nişan düğün yapabilirsiniz. Bunlar güzel gelenekler.
şimdi sizin oturup bir bütçe hesabı yapmanız lazım.
inanın çok para gerekecek.
para biriktirin.
bana sorarsanız eğer evlenecek olsam ben sade bir törenle evlenmeyi düşünüyorum gelinlik konusu bile kafamda karışık. Giymeyebilirim. . Ama o gün kesinlikle özen gösterirdim. . İyi bir fotoğrafçı saç makyaj el çiçeği en iyilerinden olurdu. Yani önem vermediğimden değil ben böyle istiyorum. Sadece en yakınlarımı çağırırdım. O yüzden alacağım altın az olurdu. Olsun dediğim gibi ben böyle isterdim. Zaman ne gösterir bilinmez ama çok uzun süredir böyle düşünüyorum. Kına nişan şu bu olmayacak yani. Samimi küçük sevimli bişey geliyor aklıma.

size ufak bir öneri Google da arayın bu konuyla ilgili çok bilgi var. Geleneklerle ilgili bohçalara ne konur kına nasıl yapılır. Bunun gibi herşeyi öğrenirsiniz.

Back
X