Evlilik hazırlığı hiçbirşey bilmiyorum 🤷🏼‍♀️

Şimdi taşlanacam ama yazmazsam olmaz; yıl olmuş 2019 hatta neredeyse 2020 genç kızların derdi hala altın, çeyiz, kına, adet... Evleniyorsunuz yahu alt tarafı, yer çekimini keşfetmiyorsunuz. İki koltuk bi yatak iki de ağızdan çıkacak evet. Oldu bitti.
Al sana taş:-)
Ya ceyiz sözünden neden herkes korkuyor,eşya ya esya,hani ev döşerken aldigimiz hali perde kap kacak.
Ne yapsin evliler,dimdizlak evde Robinson gibi mi yaşasın:))
Tek onemli olan yercekimi degil,yumurta pişirmek icin de sahan gerek:D

Merhaba benim ciddi ilerliyen bir ilişkim var . Nasipse yaza söz nişan yapacağız. Ama adetler nasıldır nasıl olacak hiç bilmiyorum düşündükçe karnıma ağrılar giriyor , erkek tarafından ne kadar takı isteyeceğiz? açıkcası şunu istiyoruz demeyi düşünmüyoruz “nasıl uygunsa size “ demeyi düşünüyoruz kimseyi zorlamaya lüzum yok. ama onun dışında çeyizi ne yapacağız hiçbirşey bilmiyorum . İyi bir çeyiz almayı düşünüyorum kendim çalışıyorum max bana ne kadar olur ? Sonra biraz araştırma sonucunda kınalığı falan da erkek tarafı mi alıyor ? Erkek tarafına şu kadar bilezik şu kadar şey istiyoruz demek doğru mudur yoksa nasıl size uygunsa mı demeliyiz ? Yardımcı olur musunuz lütfen 🙏🏻

Altın istemek bana ayıp geliyor, bir alyansla evlendim ve her şeyimizi kendimiz yaptık
Aileler tanıştıktan sonra küçük ev aletleri, kap kacak, yemek takımı, tencere takımı, yastık, yorgan, pike, nevresim, battaniye gibi eşyaları birlikte seçip alın. Nişandan sonra oturacağınız ev belli olduğu zaman beyaz eşya, mobilya, halı, perde işlerine başlarsınız. O zamana kadar kenara nakit para koymaya bakın, nakit olunca pazarlıkla çok daha uyguna alınabiliyor ağır kalemler. Ne yaparsanız yapın nişanlınızla birlikte yapın aileler şunu yapsın bunu yapsın olaylarına girince işler çirkinleşiyor, gereksiz huysuzluklar çıkıyor. Devir adet tören devri değil ne kadar az borç o kadar çok huzur

Adetleri istemiyorsanız elalem ne der diye uygulamak zorunda değilsiniz. İlla adet gerekmiyor.
Ben altın falan istemedim. Düğünde geldiler kendi istedikleri kadar bileziği taktılar. Bohça olmadı. Tuzlu kahve yapmadım. Nişanda takı olmadı sadece beğendiğim bir seti taktılar, biz istemedk onlar istediğin seti göster takalım dediler. Nişan alışverişi olmadı. Hatta konvoy bile olmadı. Gayet de iyi oldu. Yüz göz olmadan kavgasız gürültüsüz evlendik, incilermiz de dökülmedi.
Ben utanırım altın iatemeye zaten, yada maails don almaya gitmeye.

2 ay önce düğün telaşını atmış biri olarak şunu söyleyeyim.
Kendinizi evlilik çeyiz listeleri içinde boğmayın.
Düğüne yakın bir zamanda taçın bir paketi denk gelmişti.
İçinde yorganından alezine yatak örtüsüne kadar herşeyin olduğu bir paketi vardı 2500 liraya.
Keçke parça oarça nevresim vs alacağıma bu paketi alıp geçseymişim dedim.
Elinizdeki dantel vsyi de boşverin.
O kadar uygun fiyatlı kaneviçe ler, iğne oyaları var ki. Seccade,havlu, bohça her ne ise yapacağınız bir gelenek varsa..
Ben anneannemlerin ördüğü dantel havluları bile çıkarttım kenarlarından.
Mutfak eşuasına gelince çok basit kullanmanoz gereken her şeyden birer takım alıyorsunuz kullandıkça ne ihtiyaçsa beğenip alıyorsunuz.
Mobilyaya gelince de bütçeniz ve zevkinizin ortak yolunu bulup seçiyorsunuz.
Diğer mevzulara gelince tanıdıkça ortayı bulur gidersiniz telaşa gerek yok.
Bu süreçte ihtiyacınız olan tek şey anlayış, saygı ve sevgi.

Ortada fol yok yumurta Yok ve siz gerçekten bunları mı düşünüyorsunuz? En uçuş uçuş olmanız gereken zamanlarda takıydı kınalıktı ne olur kim olur ayyy Allah yardım etsin damat bey ve ailesine

Merhaba benim ciddi ilerliyen bir ilişkim var . Nasipse yaza söz nişan yapacağız. Ama adetler nasıldır nasıl olacak hiç bilmiyorum düşündükçe karnıma ağrılar giriyor , erkek tarafından ne kadar takı isteyeceğiz? açıkcası şunu istiyoruz demeyi düşünmüyoruz “nasıl uygunsa size “ demeyi düşünüyoruz kimseyi zorlamaya lüzum yok. ama onun dışında çeyizi ne yapacağız hiçbirşey bilmiyorum . İyi bir çeyiz almayı düşünüyorum kendim çalışıyorum max bana ne kadar olur ? Sonra biraz araştırma sonucunda kınalığı falan da erkek tarafı mi alıyor ? Erkek tarafına şu kadar bilezik şu kadar şey istiyoruz demek doğru mudur yoksa nasıl size uygunsa mı demeliyiz ? Yardımcı olur musunuz lütfen 🙏🏻
Şimdii tecrübelerime istinaden biseyler diyim 😀
hic bisey istemedim ben ne altin ne taki ne alisverise cikarildim ne adam akilli bohca geldi.

Yapmasinlar bunlar hic muhim degil ama esimin aldigi nikah nisan elbisesine kadar laf duydum niye aldin gundelik giyinirdin dedi de guzel olmussun demedi kv. Kendi tutacagimiz salon icin bile kalbimi kirdi kv'gil. (Herseyin en ucuzuna gittigim halde, benim 3 oda takimimim tamami 10bin tl tuttu en ucuz paketi aldim gecici ev tuttugumuz icin, herseyi esim kendisi yapti)

Sadece buna istinaden kendini dgersiz hissettirecek bisey yapma, ben yorulmayin sıkısmayın dedikce benim tepeme ciktilar cunku. Karsi taraf ne yapmalari gerekiyorsa yapsinlar durumlari el verdigi surece su kadar taki takin deme bence de ama yine ellerini tasin altina koysunlar benim gibi degersiz hissetmeni istemem. Ne olcak diye dusunursen hic bisey olmaz zamana birak hepsi hepsi oluyor sirayla.

Simdiki aklim olsa.. hani aile üyeleri akrabalar falan karismayi sever ya.. her iki tarafdan.. kocaman bir liste yapardim ev esyasi icin ve herkez ordan istedigini alabilirdi :))))))))

Ortada fol yok yumurta Yok ve siz gerçekten bunları mı düşünüyorsunuz? En uçuş uçuş olmanız gereken zamanlarda takıydı kınalıktı ne olur kim olur ayyy Allah yardım etsin damat bey ve ailesine
Ne boş boş yorum yapıyorsunuz ya . Evlilik teklifim oldu yaza nişanlanıyorum . Siz yorum yapacağınıza hiç yapmayın yallah

Valla adet denince ifrit olduğum için, olmayan adetleri bile yapmak durumunda kaldım😂😂

Öncelikle bu tarz şeyler yöreye göre değişir, ben genel olan şeyleri yazayım siz anlayın.
Nişan ve düğünde kıyafetler karşılıklı alınır, kız erkeğinkini erkek kızınkini.
Kıza bohça nişanda gider, giyim, ayakkabı, makyaj, bakım ürünleri, gecelik ve türevleri, havlu, yazma vb şeyler konur.
Aynı usül düğün zamanı erkeğe gider.

Evde kız tarafı mutfak ve yatak odasını halısından perdesine tekstilinden beyaz eşyasına yapar.
Aynı şekilde banyo tekstili de buna dahildir.
Erkek kaba eşyaları yani koltuk, yemek odası, oturma odası, aksesuar, tv falan filan alır.
Bir de yeni dönemde çamaşır ve kurutma makinasını erkek alıyor.

Çeyiz bütçesi alabildiğine gider.
100 tl ye de nevresim takımı var, 10 bine de.
Ben sizin yerinizde olsam ev ve mobilyam belli olmadan sadece mutfak gereçleri ve elektronik küçük aletleri alırım çünkü diğer türlü eşyanıza veya evinize uymama durumu var.
Keza ben almışım battal boy nevresimler, benim yatak king size dan büyük, elimde kaldı.
Tencere takımı aldım, ocak cam seramik oldu tabanları yamuldu falan filan.

Çok sıkıntılı bir süreç umarım herşey istediğin gibi mutlulukla huzurla olur🥰

Ne boş boş yorum yapıyorsunuz ya . Evlilik teklifim oldu yaza nişanlanıyorum . Siz yorum yapacağınıza hiç yapmayın yallah
on beş bilezikten aşağı isteme üç takım kınalık iki gelinlik aldır deseydim benden iyisi olmayacaktı değil mi dolu dolu yorum yapmış olacaktım. Zaten evlilik hakkınd birşey bilmiyorum diyip detayda almaya çalıştığın bilgilerden boşluk doluluk kavramının sende ne olduğu belli. Hadi canım hadi

daha söz bile yok ne kadar takı istesem diye mi düşünüyorsunuz? her şeyin bir zamanı var, şimdiden bu kadar düşünmenin manası yok. zamanı geline düşünülür, yapılır hepsi.

Cok paniklemissiniz yersiz yere.
Hep boyle evhamlimisinizdir?
Bende bilmez etmezdim.
Adetler sorulunca annene yonlendirirsin en guzeli.
Ben oyle yaptim.
Hem tavsiyem olsun gelinkiz olrak " su kadar altin isterim" diye konuya atlama daha once annenizle belirledigniz icin felan. Paragoz gelin gibi gorunursun.
" ben bilmem ki pek adetleri, annemle konusulsa daha iyi olur fikrimce" gibi nezaket dolu bi cumle kur ve gulumse.

Kucumsemeyeyim diyorum da aman tek derdiniz bu olsun😁 ne kadar altın istemeliyim de tuhaf. Biz ne bilelim sevgilinizin durumu nasıl. Ailesini mi alacak durumları nasıl? İyi bir çeyiz almasaniz da olur☺ bence sevgilinizle anlaşabilir musunuz ona bakın. Çeyiz vs evlendikten sonra önemi olmayacak hatta boş yere bunları kafaya takmışm diyeceksin

Bazanin altinda dursun diye 1 adet pahali sayilabilcek bi gelinlik, gömme dolap yaptirip asla kullanmayacagım ceyizlik esyalarimin naftalinleyip konuldugu bir bölme, klasik dosedigim icin girilip kullanilmayan bir adet muze niyetine bir salon, insanlari asla mutlu etmeyen ama genede yapilan yemekli bir düğün, abuk subuk herkesin belki de cope atttigi kisisel hediyelikler... aklima gelmeyen milyon tane boşa masraf sonrasi simdiki aklim olsa hepsinin parasini koseye atardim sonrada catir cutur yer kendime fayda saglardim...

Back
X