- 5 Ocak 2013
- 2.784
- 4.638
- 333
- Konu Sahibi KIRMIZILIKUCUKKIZ
-
Yatak odasi takimi 8.000 tl
Oturma odasi koltuk takimi 5.000 tl
Salon takimi 17.000 tl
Mutfak tabak tencere kasik vs 10.000 tl civari
Beyaz esya lg 8.000 tl
Ev kirasi 3.400 euro
Temizlik malzemeleri 200 tl
Temizlikci 100 tl
Simdiye kadar bu masraflari yaptik daha hali perde avize vs tum duruyor
bunlar bize göre biraz fazla canım fiyatlar düşündüğümden baya yüksek.. beyaz eşyalar ve tv özellikle.. ama diğerleri gelinlik damatlık düşündüğğüm fiyatlar gibi onlarda içim rahatladı çok teşekkür ederimMerhaba
Biz de ailelerden bir şey istemeden her şeyi kendimiz yaptık
Çok maliyetli bi süreç
Eksik asla bitmiyo :) Hele her şey olsun diyorsan hiç bitmiyo.
Biz de kredi çektik ve kredi kartlarını kullandık
Ben yardımcı olmaya çalışayımm
Gelinlik aldığına göre değişiyor ama aralık olarak 2500-4000 arası.
Bindallı ben 300 e aldım
Damatlık gömleği papyonu ile 650 ye geldi Kiğılıdan aldık
beyaz eşyalar ve tv 12-15 arası tuttu sanırım,Bosch aldık
mobilyalar 11 civarıydı
Mutfak için bazı şeyleri annem aldı
yemek takımı ve kahvaltı tkmı 1500 falandı
küçük ev aletleri çeyizimde vardı
öncelikle çok teşekkür ederim canım.. nikah şekerlerimi ben de kendim yapmayı düşünüyordum daha uyguna gelecek.. fotoğrafçı biraz pahalı geldi de dış mekan çekimi miydi canımBiz de bi çok şeyi kendimiz yapıyoruz ve en uygun olanı yapmaya çalışıyoruz mesela nikah şekerimi kendim yapıorum kına kıyafetimi teyzem dikiyo vs :))
Fotoğrafçı 1200
Kuaför makyajla birlikte 450
Gelinlik 2300
salon koltuk tk 3500
Yatak odası 4000
Balayı 5000
Nikah şekeri 500
Davetiye 350
Damatlık 600
Kına malzemeleri 350
Kına kıyafetim 200 (hem abiye hem bindallı olarak kullanabileceğim güzel bişey diktirdim)
Tabak çanak mutfak eşyaları toplu halde almadım çeyiz vs yavaş yavaş aldım o yuzden net fiyat bilmiyorum
Perdeler halılar ben de almadım daha
Beyaz eşyalar nişanlımın bekar eşyalarını kullanıcaz :)
Böyle yani fiyatını hatırladıklarım ama daha çok şey var eşya olarak
bizde hem güzel olsun hem uygun fiyatlı olsun aşırıya kaçmayalım diye uğraştık ama genede evlilik hazırlığı her şekilde masraflı bir süreç gerçekten mobilyalarımız rapsodiden 11.000 beyaz eşya bekodan 6.500 gelinliğimi diktirdim 1.800 bindallımı almadım yakın bi arkadaşımın vardı onunkini giycem boş yere almak istemedim damatlığı sarardan aldık herşeyiyle beraber 850 tl balayına bodruma gidiyoruz bir hafta 2.300 tl koçtaştan mutfak masam ve dört sandalyem 550 tl nikahımız düğünde olacağı için nikah şekeri yaptımadık foto dış çekim 450 tl kuaför kına ve prova dahil saç makyaj 350 tl diğer çeyizlerim küçük ev aletlerim falanda en son annemle hesap yaptığımızda 12.000 civarındaydı ama net fiyatları hatırlamıyorum
çok teşekkür ederim canım ne kadar ayrıntılı anlatmışsın eline sağlık.. buzdolabını 1000 liraya gördüm vestelde ama beyaz eşyadan anlamam şimdi sen 3500 yazınca acaba çok mu kulllanışsız küçüktür diye düşündüm..Allah kolaylık versin canım..Benim hemen hemen tüm mutfak eşyalarım ve tekstil ürünlerim daha önceden parça parça alınmıştı.Şimdi onlarla ilgili fiyat vermem imkansız. Ama şöyle düşününce şunlar geldi aklıma..
Salon köşe takımı :3500 TL
Halısı : 700 TL
Vitrin - masa -sandalye: 1500 (Biz farklı bir şey aldık İkea'dan , yer kaplamayan duvara monte dolaplı ve cam bölmeli bir vitrin) Yani mobilya mağazalarında gördüğün vitrin takımlarından değil)
Televizyon : 2500 TL
Tüm evin perdeleri :3000 TL
Avizeler : (salon+2 giriş+yatak odası+eşimin oyun odası) :850 TL (mutfak ve oturma odasının avizesini kardeşim aldı fiyat bilgim yok)
Mutfak masa -sandalye :470 TL
Boya - Badana :1000TL (kendi evimiz olduğu için ekstra depozito falan yok )
Gelinlik : 2800 TL
Damatlık: 950 TL (sarar)(takım+gömlek+kuşak+papyon+ayakkabı)
Oturma odası koltuk :800 TL (1 üçlü+1 tekli)
Oturma odası kitaplık : 79 TL (internetten kampa ile alındı)
Yatak odası takımım :4500 TL
Yatak odası halı : 450 TL
Nikah işlemleri : 160 TL belediyeye, vesikalık fotoğraf çekimi vs eklersen 200 TL)
Düğün salonu :4500 TL
Buzdolabı : 3200 TL 'ydi fiyatı ama kampanyalı bir döneme denk geldi 2500 TL'ye aldık (arçelik) çok memnunum
Çamaşır makinesi + Bulaşık Makinesi + Ankastre fırın + Ankastre siyah cam ocak : 2000 TL ( 8 kg/1200 Devir Arçelik) + 1100 TL (4 prog Arçelik)+900TL+800TL
Girişe halı + Koridora yolluk +mutfak halısı:700 TL
Kına Yeri:1100 TL (Bursa Öğretmenevi)
Kına hediyeliklerini kendim yaptım : Minik kavanozlara kınalar koydum, etiket bastırdım, tüllerle süslendim.150 Tanesi toplam 140 TL'ye falan maloldu bana
Kaftan: 300 TL'ye kiraladım
Kuaföre : Kına + Düğün saçı : 500 TL (kuaförüm sürekli gittiğim yerdi o yüzden fiyatta biraz indirim yaptı)
Bakım: Ağda+manikür pedikür+saç boyası :30+50+70 TL
Gelin ayakkabılarımı pembe istiyordum, hiç ummadığım bir yerde denk geldi çok ucuza : 35 TL
Gelin çiçeğimi pembe yapma çiçeklerle yaptrdım :50 TL
Tüm bunlar aklıma gelenler. Ama mesela tam çeyiz alma günü bir kaç eksik vardı , çöp kovası, kaşıklık çekmecesi için düzenleyici vs gibi. Annemle sabah erkenden çıktık hepsini tek bir yerden aldık 250 TL gibi bir rakam ödedik.
Düğün hazırlığı yaparken farklı masraflar çıkabiliyor. Ulaşım için bile, mağaza gezmek için bile çıktığınızda eğer arabanız varsa benzin parası, yoksa taksi dolmuş parası inanılmaz gidiyor.
damatlık tam takım 950 tl
ayakkabı 150
saat 300
gelinlik 1500
gelin ayakkabım 130 tl
kınalık 250 + ayakkabı 100
beyaz esya 5000 bosh
yatak biz 250 tl ye aldık imalatcıdan ama genelleme söylersem 700-1200 civarı olıuyor
mobilyalar 8000-9000 arasıydı
tv daha almadık ama yaklasık 1500 civarlarında hep 102 ekran
halılar 2000 -1000 civarlarında ev ev değişir
perde 1200
ıvır zıvırı saymıyayım hatırlamıyorum bile kız çeyiiz mağlum
bakliyatlık 140
ayakkabılık 150
avizler 500 tl fln oluyor
Merhaba bende 2 ay olucak evleneli şükürler olsun,öncelikle zor ama anlamıyorsun onu belirteyim.Bizde kendimiz yaptık herseyi ama ben braz lüxe kaçtım.şöle söyleyeyim Avcılarda showroomlarda bayaa uygun fiyatlar ve kampanya cok var evlilik içın bir bak derim ☺ kredi cekmeyi dusunuyorsunuz ve uygun esyalar,ıvır zıvırlar bakıcam diyorsub madem (ıvır zıvırlar cok tutuyor inan) 10 sen 10 o ceksin bence kenara da para atarsin nolur nolmaz,cunki hep bi extra ckiyor. Şimdiden taksitlere gir onemli esyalari alin ! Ocak ayına kadar biter bu cok sey.Hayirlı olsun ☺
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Yatak odasi takimi 8.000 tl
Oturma odasi koltuk takimi 5.000 tl
Salon takimi 17.000 tl
Mutfak tabak tencere kasik vs 10.000 tl civari
Beyaz esya lg 8.000 tl
Ev kirasi 3.400 euro
Temizlik malzemeleri 200 tl
Temizlikci 100 tl
Simdiye kadar bu masraflari yaptik daha hali perde avize vs tum duruyor
bende yazıyım bizde hazırlık aşamasındayız allah kolaylık versin
yatak odası: 5.500
salon takımı:3.500
L koltuk (oturma odası için) :1.700
yemek masası+konsol: 1.300
gelinliğim 1.250 liraya dikiliyor
daha halı ve perde işine girmedik
şimdi boya badana yaptırıyoruz tuttuğumuz eve 1000 lira civarı tutcak
beyaz eşyalarımız hepsi arçelik (buzdolabı+çamaşır makinesi+bulaşık makinesi ): 4.000
ben yemek takımı falan set şeklinde almıştım (yemek takımı+kahvaltı takımı+ çatal-bıçak seti+tencere takımı +porselen tencere set) :2.000
diğer mutfak ıvır zıvırlarını hatırlamıyorum
sana da Allah kolaylık versin canım.. Allah tamamına erdirsin.. sizlerin yardımıyla ortalama bir fiyat çıkartıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?