Evlilik hiçte hayat edildiği gibi olmuyormuş

Beklentileriniz ne kadar azsa, o kadar çok mutlu olursunuz! O nedenle beklentilerinizi yüksek tutmayacaksınız.Evlilik mucize değil maalesef! Hiçbir şeyde dışarıdan göründüğü olmadığı gibi evlilikte öyle değil. planı falan yok bu işin... Şİmdi benim mesajımı okuyanlar 3-4 yıl sonra çocuk yaparım nolacak ki diyebilirler, tıpkı zamanında benim dediğim gibi... Bana sorarlardı bebek ne zaman 3-4 yıl düşünmüyoruz! gelecek ay karşılaştık, kem küm ben hamileymişim demek zorunda kaldım Kızım, ilk göz ağrım iyi ki doğmuş , hamdolsun rabbime, belki sıkıntılara onun desteğiyle katlandık, beni dünyanın en güzel, en kutsal duygusunu tatdırdı. Sorun bebekte değil zaten odun olan kocalarda

çevrendeki ''cicim ayı'' laflarına aldanma evlılıklerın %90 'ı başta kavga kıyametlerle başlar alışma süreci kolay degil bi çok evlılıkte bu boyledır evlılık zamanla oturur zamanla guzelleşir öyle cevrende ayıla bayıla ılk ayımız soyleydı boyleydı dıyenlere bakma hepsı hikaye zamanla hersey rayına oturucak merak etme fazlada bu olayları kurcalama

peki siz bekarken de böyle değil miydi ?

yani eşinizin kahvehane kültürü vardır öncesinde de .

malesef vardı okunda kızamıyorum ben bıle bıle lades dedım o konuya ama boyle olacagını konusmamıstık malesefff her pzar orda bende bunaldım eşimle bseyler paylasmak ıstıyorum gezmek ıstıyorum

erkeklerin %90 böyle zaten evlenince bi rahatlıyorlar sırf sizde yok bu sorunlar bende de var ve burdaki daha birçok arkadaşta.
evliliğin ilk dönemleri kavgalı gürültülü sancılı geçiyor çoğu zaman çoğu insanda.
isterse çocukluktan tanıyın birbirinizi aynı çatı altına girince bilmediğiniz bir çok huyunu görüyorsunuz tanık oluyorsunuz.
biz evlenmeden önce eşimle sürekli gexerdik gerek flört dönemimiz gerek nişanlılık dönemimiz olsun.
14 aylık evliyiz daha eşimle bir cafye gitmedik :2:
akşam mesela maça gitti pazar günü ben evdeyim ama eşim saat 7de maç izlemeye gitti evet bana söyledi ama ben gitmek istemedim. aynı durumda ben olsaydım eşim gelmiyor bende gelmeyeyim derdim arkadaşlarıma

o size teklif etmiyorsa siz ona teklif edin elinde sonunda alışyorsa.
eşim benle ilk zamanlar ne pazara ne markete gelirdi. yavaş yavaş teklif ede ede alıştırdım şimdi hep ikimiz gideriz

Canım evlenirken ne hayal ettin bilmiyorum ama bence evlilikte en önemli şeylerden biri de arkadaş olabilmektedir. Ortak zevkler geliştirmektir. Ortak yapmaktan zevk aldığınız şeyler olursa inan ki eşin dışarıya ihtiyaç duymaz senle paylaşmak ister herşeyi...

Bizden örnek vereyim sana ikimizde kapıt oynamayı çok severiz arkadaşlarımızla sabahlara kadar kağıt oynarız... Böyle olunca eşim dışarda kahvede kendi arkadaşları ile olmayı tercih etmez...
kimseyi bulamzsak iki kişilik kağıt oyunları ya da tavla oynarız,,, scrabble oynarız,, puzzle yaparız, inanki playstationda maç bile yaparım (ki hiç beceremem:)...
yeni hobiler kazandırmak konusunda bizim evliliğimizde hep ben önayak oldum çünkü erkekler ne yazık ki bu işten anlmıyolar... sürekli hareket, heyecan, yenilik katmaya çalışırım ilişkimize...

sen de ortak zevkler geliştir...
böylelikle ilişkiniz de güçlenir... ve evlilik inan ki çok zevkli hale gelmeye başlar,,,
en basitinden eşin kahveyi seviyor,, demek ki kağıt, tavla kahve oyunlarını seviyor... sen de öğren bunları belki çok zevk alacaksın...
ya da hiç yapmadığınız birşeyi ilk defa beraber yapın... bunun işin eşini tanımaya çalış nasıl zaman geçirmekten hoşlanıyo onlara bak,,,

ama şunu da kabul et insanların bireysel zevklere de ihtiyacı var,,, özel alanları olmalı ve arkadaşları ile zaman geçirebilmeli,,,
sen de aynısını yapabilmesin tabii ki..

hata başta bence..
hep anlayışlı ılımlı olmak yanlış diye düşünüyorum.. bu yaklaşım hiç kimseye fayda etmez. hatta kötü bile olursun..

ben eşime açıkça söyledim mesela.. "sana bakımlı olmamı istersen, gezip tozalım istersen bana evde herşeye destek olamn gerek" dedim
oda hak verir ve istekle yardım eder..

tüm sorumlulukları baştan üstüne çekme. biraz ondan bekle ve sen uğraşma

kesinlikle katılıyorum
eşimle evden hiç çıkmadan yıllarca vakit geçirebiliriz ne o sıkılır ne ben sıkılırım.elimizde ne varsa oyun haline getirip vakit harcayabiliriz evlilik demek her an öpüşüp koklaşmak değil ki.

konu sahibi arkadaşım evlenmeden önce nasıl bir beklenti içerisine giriyorsun ki bunu söylüyorsun anlayamadım. eşimle hadi gezelim diye çıkıyoruz evimize kendimizi zor atıyoruz çıkarken nişanlıyken kafelerden o kadar bıkmışız ki yıllardır beklediğimiz evimizin tadını çıkarıyoruz. mutlaka ki ilk başta temizlik zor geliyor tüm iş yemek senin sorumluluğunda.ama zaten bunların bilincinde evlenmedik mi?

sevmek aşkım canım cicim demek değil ki tabi ki isteriz bunların denilmesini ama bana eşimin bakışı dokunması işten çıktığında vakit geçirmeden eve gelmesi uyuduğumda üstümü örtmesi en basiti ben yatarken uyandığında beni rahatsız etmemek için parmağının ucunda yürümesi yetiyor mutlu olmam için. bunlar sevginin en güzel kanıtı değil mi?ben bunları yaşadığım için allaha her gün şükrediyorum. benim eşimde aşkım kelimesini kullanmaz işteyken beni aramaz önemli bişey olmadıkça yada haberleşmemiz gerekmedikçe hiç rahatsız olmuyorum. sıkılırsam onunla konuşmak istersem ben ararım.

bence incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerle canınızı sıkmayın bir ömür paylaşacaksınız yeni bi ilişki değilmiş sizinkisi her an ilgi beklerseniz kırılırsınız bence.kötü yönlerinden ziyade evliliğin iyi yönlerine bakın daha mutlu olacaksınız :)

eşimle onları oynuyordur sevgılıyken ama arkadaslarıyla oynamayı daha cok sevıyor malesef ama kafamda farklı seyler canlandıı teşekür ederim :)

Ya canım sadece 2,5 aylık evlisin. Bırak biraz otursun herşey, biraz dinlenin, üzerinizden şoku atın. Ne olursa olsun evlilik bir travmadır ve atlatmak için bir süre gerekir. Geçenlerde kuzenimle(erkek) konuşuyorduk, o da şöyle dedi "ya abla ben evlenince şöyle gezeriz, şunları yaparız diye düşünüyordum halbuki evden dışarı çıktığımız yok. İşten geliyoruz ancak kendimizi televizyon karşısına atıp sonra da uyuyoruz" dedi. Ben de ona aynı cevabı verdim. Tabi ki gezip tozacaksınız ama biraz yorgunluk atmak gerekiyor galiba, başta insanın canı evde birşeyler yapmaktan başka birşey istemiyor. Siz şimdilik kendi arkadaşlarınızla ya da ailenizle çıkıp biraz hava alın(evden sıkılıyorsunuz sanırım), bir süre sonra yavaş yavaş eşinizi de alıştırırsınız daha hareketli birşeyler yapmaya. Evlilik çok eğlencelidir ya, öyle düşünme

evliliğin başında olur böyle şeyler biraz daha zaman geçsin eşinde sende alışacaksınız zaten bi çift olmaya...
sen farklı bişeyle yapmaya çalışsan teklif etsen yapmaz mı...
en güzel zamanlarınızı böyle zehir etme kendine...
konuş eşinle güzelce mutlaka bulursunuz bi ortak nokta..

toz pembe hayallerde olacagım yası coktan gectim..... yasım 26.. evlilik arifesindeyim.nişanlıyım..

inan ki nişanlımın doğru kişi olduguna emin olmam onu ölçüp tartmam kolay olmadı.

beklentini niye yüksek tuttun ? beraberken belli olmadı mı o kişinin yaptıkları, hayat standartı. size ipucu mutlaka vermiştir_.. bir insanda bazı seyler değişmez.

ben beklentimi yüksek tutmuyorum. cünkü karsı tarafın yapabileceklerini ya da sınırını biliyorum. herkes için gecerlidir bu.

belki de cok anlayıslı oldugun icin böyldir eşin. evlilik iki kişilik paylasım değil midir? sen esinin üstlenecegi seyleri de üstlenmişsen o da buna alısmıstır.
--

ev, yemek, temizliğe gelince de bir sekilde düzen oturur. ilk başlarda zor da olsa. iş başa düşünce insanoğlu nelere alışmıyor.
--

beraber vakit geçirme konusunda da eşinle konuşabilirsin. evlenince sürekli beraber vakit gecirilecek diye birsey yok. ama sürekli yalnız ya da arkadaslarla gecirilecek diye birsey de olamaz.

evlendikten sonra değiştiyse bilemem.

ya da nişanlıyken yaparız ederiz diye ayrıntılı konusulmamıssa..

çocuğa gelince Allah sağlıklı ömürler versin. ama cocuk ailece gezmeye engel birsey değil ..tabii ki her yere gidilemez ama beraberce piknik ya da yürüyüs yapılabilir. aile olmanın tadı cıkarılır.

nasıl alıstırılırsa öyle gider erkeklerde..

beraber yapılabilen seyler oldugu gibi evlilik sürekli dipdibe olmayı da gerektirmez. siz de ne güzel arkadaslarınızla etkinlik yapıyorsunuz.
herkesin ihtiyacı olan bu tarz seyler zaten

Son düzenleme:

temızlıkten ve yemek yapmaktan şikayetım yok seve seve yapıyorum onları duzene coktan oturttum eşimi çok ıyı tanıyorum hersekılde onu duzeltebılecegıme ınanaıyorum herkesın dedıgı gıbı bıraz zaman işte evde bazen yapıyoruz bırlıkte bıseyler ama dısarıda kocamla el ele yurumek dolasmak ıstıyorum.

suya batan birşey yok gibi sanki bu kadar karamsar olmak da iyi bişi değil,
bak bende 2,5 aylık evliyim gündüz iş sonra yemek ev işi vs vs derken geri kalan zamanda tv keyfi yaparak geçiriyorum her zaman dışarıda gezmeye gidemiyoruz ama koltukta sarılarak izliyoruz tv yi bu bile büyük bir keyif , eşinin kahve keyfi var demekki, ara sıra hiç sesini çıkarmayıp müsaade edip kimi pazarlar da sen plan yapsan bu pazarını da bana ayır diyerek , ayrıca kimi zaman kendine özel arkadaşlarınla olan yaparak bu tarz konuları daha az kafana takarsın

bizde nişanlılık sürecine genellikle insanlar şöyle bakıyo, sevgiliyken rahat gezemiyoruz nişanlanınca rahat gezicez, nitekim çoğu zaman öyle oluyo aileler çok uç olmadığı sürece ses etmiyo gezmelere falan, lakin insanlar ağız kulaklarda laylaylom yaşıyolar bu süreci, oysa bence nişanlılık insan hayatının en kritik dönemi, insanın hayatında yapmadığı çıkarımı, gözlemi,sentezi bu süreçte yapması gerekiyo, yapmıyosan evlenince sızlanmalar başlıyo işte, evlilik sevgililik değildir, herşeyden önce sevgililikte hayat gailesi yoktur, faturaları anne baba öder, evi anne temizler yemeği yapar, sen sadece gezer tozarsın ama evlenince bu işler hep çifte bakıyo, bazı çiftler bu keşmekeşte boğulur bazıları ise daha güçlü olarak yollarına devam eder, dilerim siz ikinci grupta olursunuz

canım ınan aynı seylerı yasıyoruz yenı bır sayfa acıcaktım yazdıklarını gorunce senın sayfandan devam etmeye karar verdım bızde 4 yılın sonunda evlendık 7ekımde benı bukadar seven adam nasıl bu hale donustu anlamıyorum opmek ıcın fırsat kollardı sımdı tv ızlerken sarılsam benı rahat bırak dıyor tv ızlıcem dıyor
alt kısmada kendımı anlattım canım sende yazabılırsın benımle ılgılı.
Merhabalar arkadaslar ;
uzun oldu bıraz ama sıze bır derdımı anlatıcam ve fıkır rıca edıyorum.Eşimle 4 yıllık flort donemımız oldu.Eşim 5aylık sevgılı donemımızde askere gıttı beklemek ıcın kısa bır ılıskımız vardı yani uzun surelı bır ılıskı olmamasına ragmen ona guvenıp 15ay bekledım..Tabı normal tanısıklıgımız 1sene ıdı aynı ısyerınde arkadas ıdık ama 5aylık flort donemımız vardı askere gıttıgınde…..Askerden geldı 1,5 yıl kadar sonra nısanlandık, nısanlanma donemı oncesı esimin aılesıne aşırı duskunlugu, tembellıgı, cimriliği, Pazar benımle bulusmak yerıne evde yatıp mac ızlemesı aılesıyle zaman gecırmesı benı sınırlendırsede katlanıyordum buna sebep onu sevdıgım vede gecen sure idi.Eşim hem hava soguklugunu bahane edıp hemde dınlenelım dıye cıkmazdı ama esasında bırazda para harcamamak ıcın cıkmıyordu cunku maasının tamamına yakınını aılesıne verıyordu.. evlenmeden önce dürüst olması,guzel sozler soylemesı benım ıcın yeterlıydı.ayrıca esımın abısı ıle en yakın arkadasımda bızımle aynı zamandan berı sevgılı.arkadasım ben evlendıgımden berı gelıp gıtmıyor fazla gorusmuyor sanırım benı kıskanmaya basladı.benden tarafa hıc olumsuz bırsey yasanmadı kendımı cok yalnız hıssedıyorum ınsanlara ıyı nıyetlı sıcak davrandıkca onların bu denli uzak olmaları beni şaşırtıyor.Onunla dertlesmek bulusmak ısterken o her frsatta kaynım ve kaynanamlarda vakıt gecırmeyı secıyor..Eşim..gorunus olarakta kendıme yakıstırdıgım ve keyıflı zaman gecırdıgımız ıcın kendısı benım ıcın ıdeal bir eşti tabıkı evlenmeden once.Ama nişan donemımız onun aılesının vurdumduymazlıgı benım aılemın tezcanlılıgı ve mukemmellıyetcılıgı yuzunden bıraz üzücü geçti.Ailesi maddi olarak yardım etmedıgı gıbı annesı altınlarımızdan ve takılarımızdan kucuk bır pay ıstedı düğün ertesi hemen ve buda onu gozumde acgozlu yaptı ıyıce sogudum kucuk bır paydı belkı ama hıc yardım etmeden bu takıları zaten benım zamanında sıze taktıklarım taktı bende dugun nısan olursa takacagım dıye alması gercekten bana terbıyesızlık gıbı geldı….buarada gerdek gecesı bıle eve sırf aılesının yuzunden gec gıttık esım acelecı davrandı saat gectı sabah balayına gıdıcektık ve canım cok acıdıgı ıcın sonrasında vajınısmus oldum 1ay kadar beraber olamadık nezaman bırlesme asamasına gelsek olmuyordu ıstemeden ıtıyordum kendımı oda masturbasyon yapıyordu gozumun onunde ve kendımı cok kotu hıssederdım.buarada eşimin yuzunu nezaman annesıne benzetsem ona karsıda içimde bir soğuma oluyor kayınvalıdem bana kotu davranmıyor sadece bencıl oldugu ve bana sahte geldıgı ıcın hoslanmıyorum bıturlu ısınamadım bıde nişan zamanı cok ılgısızdı aılem cok uzulmustu.buarada ben unıversıte mezunu eşim lıse mezunu .kültürsüz biri degıl ama bazı konularda cok gerı kafalı herzaman erkek egemenyasına inanıyor…24 yasındayım calısan bır bayan oldugum ıcın ve daha 2,5 aylık evlı oldugumuz ıcın esımle basbasa guzel seyler yapmak ıstıyorum tamam havalar soguk ama enazından evde guzel bır fılm ızlemek sarılıp yatmak gbı ama annesı sureklı bızı onlara cagırıyor.esım bogazına duskun oldugu ıcın ve kardesleryle guzel vakıt gecırecegı ıcın hemen gdııyoruz ama ben orada cok sıkılıyorum dort tane erkegın arasında ve tabı bırlıkte vakıt gecırmek yerıne haftasonumuzu o kalabalıkta gecırmek pazartesı işbası yapmak cok zor oluyor..ayrıca eşim komık ıyı bırısi aslında fakat evlendıgımızden berı cok kaba ani cıkısları oluyor.evlılıgımın ılk 1ayı vajınısmus sorunu ıle ugrastım hatta sızı kıtabınızla bu sorunu cozdum Cem Bey. (vajınısmusun usteısnden gelmek)Baslarda eşimın sinirinin buyuzden oldugunu dusunuyordum fakat suan cınsel bır problemımız olmamasına ragmen yıne aynı ki hemen orgazm oluyor benı hıc dusunmuyor, ben orgazm olmuyorum ama yeterkı ılıskı olsun evlılgımız yolunda gıtsın dıye ses cıkarmıyorum.ayrıca on sevısme olmadan dırek ılıskıye gırmek ıstıyor buda bıraz canımı yakıyor.bunlara ragmen ıyı olmaya sabretmeye calıssamda eşim enufak bırseyde cok sinirlenıyor bıde eger ılıskı ıstemıyosa uyarılacagı korkusu ıle ona dokunmamı ıstemıyor bırakta rahat bır televızyon ızleyım dıyor. Mac ve ıddıa oyununa düşkünlüğü muhabbet etmemıze engel, eve gelıyoprum ısten ıkı tatlı soz yok olsada gecıcı genelde soguk davranıyor cozemıyorum benı bukadar seven ınsan nasıl bu hale donustu?bana dıyorkı cok duygu degısımı yasıyorsun sorun sen arıyorsun aslında oyle degıl ben ona gore sekıl alıyorum bana ıyı davrandıgı zaman cok mutlu oluyorum neşe sacıyorum oda dıyorkı dün mutsuzdun bugun neoldu oysa dün o uzmustu oyuzden mutsuzdum.. buarada bende calısıyorum yoruluyorum bana hadı yemegı getır sonar konusuruz dıye kaba konusunca zoruma gıdıyor mutfakla aram cok ıyı degıl yenı yenı ogrenıyıorum ama elımden gelenı yapıyorum. Begenmedıgı zaman onurumu kırıyor hemen bu ne dıye?yada en ufak bır hata yaptıgımda mesela dün koltuga su döktüm yanlıslıkla demedıgını bırakmadı… yakın davransam rahat bırak dıyebılıyor uzak olsam trıp yapma dıyor sızce boyle evlılık olurmu nasıl davranacagımı bılemıyorum ki severek evlendık bıde sevmeden evlensek nolurdu bılemıyorum ondan sogumaktan ve ani kararla evı terketmekten korkuyorum.buarada ilişki enfazla yarım saat suruyordur dırek ılıskıye gırıyor dedıgım gıbı onsevısme yok…aradada penısını sertlesmesı ıcın elıyle mudahale edıyor acaba sertlesme sorunumu var bana soyleyemıyormu 3-4 bazen 5 gunde bır ılıskıye gırıyoruz oda aniden ıstıyor ve hızlı bırsekılde bıtıyor, elle masturbasyon yapması normalmı arada ılıskıde? sizce ne yapmalıyım cok mutsuzum, ailemi cok ozluyor ve evlendıgıme cok pişmanım. Eşimi aslında sevıyorum tartısmadıgımız zamanlar ona sarılmak , öpmek beni cok mutlu etsede bu aralar sankı onunla evlenerek cok büyük bşir hata yapmış gibi hissedıyorum kendımı.Bende tartısmalarımızda malesef sesımı yukseltıyorum cunku bukadar kaba olmasına dayanamıyorum zaten maası kredı borcuna ve kıraya gıdıyor benım maasımla mutfak masraflarını karsılıyoruz kı bogazına asırı duskun oldugu ıcın ıvır zıvırada cok para verıyor bunu seslı dıle getırmıyorum ama sinir oluyorum yinede bırıkım yapamıyacagız bukadar borcla evlendık dıye dusunuyorum bunlara katlanıyorum barı ıyı davransa. Buarada bırkeresınde annemlerde beraber klacagımıza soz verdıgı halde sonar vazgecıp gıttı benı orda bıraktı ,sözünü tutmadın dıye cok kızdım ona soylemememem gerekırdı ama adam degılsın sozunu tutmadın dedım ve benım bogazımı sıktı yanı bukadar kısa surelı evlılıgımızde sıddet bıle oldu bende sinirden evdekı vazoyu kırdım bunları yasadıgıma kendımınde yaptıgına ınanamadım halada ınanamıyorum……….ne yapmam lazım acil cevap yazabılırsenız sevınırım. Buarada evlenmedne once cıddı bır ılıskım vardı bır baskası ıle benı aldattıgı ıcın ayrılmıstım ama ona aramız ıyı ıken cahıllık ıste 19 yasında yemın etmıstım eger senden ayrılırsam kımseyle evleneyım senle evlenıcem dıye ama cocukluk ıste nekadar tovbe ettım ama bu yemınden dolayı esımle tam mutlu olamıyorum dıye dusunmeye basladım sızce alakası varmıdır

nişanlılık dönemi önemli tabiki ama işte hersey dusundugun gıbı olmuyor hayat işte biz eşimle neler yaşadık neler gördük sonunda bir yuva kurduk pes etemeye niyetım yok tabıkı onunda ben sabırlıyımdır eşimi bekledım cok oda benı askerlık bıle bekledım 15 ayy zaman herseyın ılacı bakalım rabbım hayırlısını nasip etsın

ben calısıyorum daha once evlenmeden yemek yapmayı bılmıyordum ama sımdı ben bıle alıstım hatta esım memnun olsun hemen btısın de cok vakıt gecırelım dıye ıkı elım bırbırıne gırıyıor ama yınede kıymet bılen yok

aynen bende askerlıgını bekledım gelınce cok degıstı tabı aılesıne duskun oldu kı askerde ıken ıs dısında dısarı cıkmama ızın vermezdı ne dese yapardım bılmıyorum hayat mı zor erkeklermı ben de 2,5 aylık evlı ve mutsuzum 24 yasındayım ama kendımı 30 -40 hssedıyorum

tabiki nişanlılık garanti vermez insana ben eşimle 9 sene flört ettim ancak karar verebildim evlenmeye 5 aydırda evliyiz, şimdilik sıkıntı yok ama diyemeki değişmez böyle gider,yinede nişanlılık önemli bi gösterge,inşallah düzelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…