çevrendeki ''cicim ayı'' laflarına aldanma evlılıklerın %90 'ı başta kavga kıyametlerle başlar alışma süreci kolay degil bi çok evlılıkte bu boyledır evlılık zamanla oturur zamanla guzelleşir öyle cevrende ayıla bayıla ılk ayımız soyleydı boyleydı dıyenlere bakma hepsı hikaye2,5 ayılık evliyim okadar monotonki hem hayat hem evlilik ne geziyoruz ne bişey yapıyoruz temizlik,yemek iş güç bukadar eşim hiç beni düşünmüyo anlamıyor çok sıkıldım benn heycanla başlayan 6 yılımızın sonu hüsran oluyo galiba çok kırılıyorum hep bişeyler yapıyor beni üzüyo kırıyo ama ne özür diliyo ne düzeltmeye çalısıyo bende eşimi çok seviyorum kötü olmak istemiyorumneden böyle oluyo yaa beni sevsin ilgilensin istiyorum..
peki siz bekarken de böyle değil miydi ?
yani eşinizin kahvehane kültürü vardır öncesinde de .
sen daha toz pembe hayallerdesin cnm ben yıllardır zaman tanıyorum benım kadar anlayışı bi insan yoktur herseye olumlu ılımlı yaklaşıyorum olan gene bana oluyoo bekarken gezıyosun bıseyler yapıyosun monotonluktan cıkıyorsun evlenınce iş yemek temızlık bı pazarın var onuda dısarıda esınle gecırmek ıstıyosun buda olmuyo işte beklentını ıllakı yuksek tutuyosun kı ne hayallerle evlenıyosun o hayallerın suya batıncada boyle oluyosun iştee
Canım evlenirken ne hayal ettin bilmiyorum ama bence evlilikte en önemli şeylerden biri de arkadaş olabilmektedir. Ortak zevkler geliştirmektir. Ortak yapmaktan zevk aldığınız şeyler olursa inan ki eşin dışarıya ihtiyaç duymaz senle paylaşmak ister herşeyi...
Bizden örnek vereyim sana ikimizde kapıt oynamayı çok severiz arkadaşlarımızla sabahlara kadar kağıt oynarız... Böyle olunca eşim dışarda kahvede kendi arkadaşları ile olmayı tercih etmez...
kimseyi bulamzsak iki kişilik kağıt oyunları ya da tavla oynarız,,, scrabble oynarız,, puzzle yaparız, inanki playstationda maç bile yaparım (ki hiç beceremem:)...
yeni hobiler kazandırmak konusunda bizim evliliğimizde hep ben önayak oldum çünkü erkekler ne yazık ki bu işten anlmıyolar... sürekli hareket, heyecan, yenilik katmaya çalışırım ilişkimize...
sen de ortak zevkler geliştir...
böylelikle ilişkiniz de güçlenir... ve evlilik inan ki çok zevkli hale gelmeye başlar,,,
en basitinden eşin kahveyi seviyor,, demek ki kağıt, tavla kahve oyunlarını seviyor... sen de öğren bunları belki çok zevk alacaksın...
ya da hiç yapmadığınız birşeyi ilk defa beraber yapın... bunun işin eşini tanımaya çalış nasıl zaman geçirmekten hoşlanıyo onlara bak,,,
ama şunu da kabul et insanların bireysel zevklere de ihtiyacı var,,, özel alanları olmalı ve arkadaşları ile zaman geçirebilmeli,,,
sen de aynısını yapabilmesin tabii ki..
Canım evlenirken ne hayal ettin bilmiyorum ama bence evlilikte en önemli şeylerden biri de arkadaş olabilmektedir. Ortak zevkler geliştirmektir. Ortak yapmaktan zevk aldığınız şeyler olursa inan ki eşin dışarıya ihtiyaç duymaz senle paylaşmak ister herşeyi...
Bizden örnek vereyim sana ikimizde kapıt oynamayı çok severiz arkadaşlarımızla sabahlara kadar kağıt oynarız... Böyle olunca eşim dışarda kahvede kendi arkadaşları ile olmayı tercih etmez...
kimseyi bulamzsak iki kişilik kağıt oyunları ya da tavla oynarız,,, scrabble oynarız,, puzzle yaparız, inanki playstationda maç bile yaparım (ki hiç beceremem:)...
yeni hobiler kazandırmak konusunda bizim evliliğimizde hep ben önayak oldum çünkü erkekler ne yazık ki bu işten anlmıyolar... sürekli hareket, heyecan, yenilik katmaya çalışırım ilişkimize...
sen de ortak zevkler geliştir...
böylelikle ilişkiniz de güçlenir... ve evlilik inan ki çok zevkli hale gelmeye başlar,,,
en basitinden eşin kahveyi seviyor,, demek ki kağıt, tavla kahve oyunlarını seviyor... sen de öğren bunları belki çok zevk alacaksın...
ya da hiç yapmadığınız birşeyi ilk defa beraber yapın... bunun işin eşini tanımaya çalış nasıl zaman geçirmekten hoşlanıyo onlara bak,,,
ama şunu da kabul et insanların bireysel zevklere de ihtiyacı var,,, özel alanları olmalı ve arkadaşları ile zaman geçirebilmeli,,,
sen de aynısını yapabilmesin tabii ki..
sen daha toz pembe hayallerdesin cnm ben yıllardır zaman tanıyorum benım kadar anlayışı bi insan yoktur herseye olumlu ılımlı yaklaşıyorum olan gene bana oluyoo bekarken gezıyosun bıseyler yapıyosun monotonluktan cıkıyorsun evlenınce iş yemek temızlık bı pazarın var onuda dısarıda esınle gecırmek ıstıyosun buda olmuyo işte beklentını ıllakı yuksek tutuyosun kı ne hayallerle evlenıyosun o hayallerın suya batıncada boyle oluyosun iştee
Çocuk varsa ve çocuğunuza 1-2 saatlik bile bakacak birisi olmayanlar bunu nasıl yapsın? Eşime dedim şöyle bir akç saat ücretli birini tutsak, yeter ki nefes alayım, birlikte birşeyler yapalım. Ne zaman bunu desem şimdi öyle bir harcama yapamam... Erkekler bu durumdan şikayetçi değil, kadınlar şikayetçi. Erkekler mümkün olsa da evden hiç dışarıya çıkmasa, ekmek almaya bile! Benim eşim bekarken gezmediği yer kalmamış. Bana nişanlıyken anlatınca nasıl hevesleniyordum ama iş evliliğe gelince hepsi bitti... Ya da kendisi gider işleri olduğunda 2-3 günlüğüne sen çocuklarının başında evde kalırsın... Eşim tabi böyle yansıtmıyor olayı, "ya seni de çok götürmek istiyorum biliyorsun ama çocuklarla rezil oluruz, çocukları napsak ki?"... Çok şükür buraya taşındım kendi arkadaş çevrem oldu ve ben şimdi eşime çocukları bırakıp çok sevdiği "evde" spora gidiyoruz, yürüyüşe gidiyoruz, kuaföre gidiyoruz, alışverişe gidiyoruz".. Eşimle zaman geçirmek hayalse bende arkadaşlarımda yapıyorum
toz pembe hayallerde olacagım yası coktan gectim..... yasım 26.. evlilik arifesindeyim.nişanlıyım..
inan ki nişanlımın doğru kişi olduguna emin olmam onu ölçüp tartmam kolay olmadı.
beklentini niye yüksek tuttun ? beraberken belli olmadı mı o kişinin yaptıkları, hayat standartı. size ipucu mutlaka vermiştir_.. bir insanda bazı seyler değişmez.
ben beklentimi yüksek tutmuyorum. cünkü karsı tarafın yapabileceklerini ya da sınırını biliyorum. herkes için gecerlidir bu.
belki de cok anlayıslı oldugun icin böyldir eşin. evlilik iki kişilik paylasım değil midir? sen esinin üstlenecegi seyleri de üstlenmişsen o da buna alısmıstır.
--
ev, yemek, temizliğe gelince de bir sekilde düzen oturur. ilk başlarda zor da olsa. iş başa düşünce insanoğlu nelere alışmıyor.
--
beraber vakit geçirme konusunda da eşinle konuşabilirsin. evlenince sürekli beraber vakit gecirilecek diye birsey yok. ama sürekli yalnız ya da arkadaslarla gecirilecek diye birsey de olamaz.
2,5 ayılık evliyim okadar monotonki hem hayat hem evlilik ne geziyoruz ne bişey yapıyoruz temizlik,yemek iş güç bukadar eşim hiç beni düşünmüyo anlamıyor çok sıkıldım benn heycanla başlayan 6 yılımızın sonu hüsran oluyo galiba çok kırılıyorum hep bişeyler yapıyor beni üzüyo kırıyo ama ne özür diliyo ne düzeltmeye çalısıyo bende eşimi çok seviyorum kötü olmak istemiyorumneden böyle oluyo yaa beni sevsin ilgilensin istiyorum..
bizde nişanlılık sürecine genellikle insanlar şöyle bakıyo, sevgiliyken rahat gezemiyoruz nişanlanınca rahat gezicez, nitekim çoğu zaman öyle oluyo aileler çok uç olmadığı sürece ses etmiyo gezmelere falan, lakin insanlar ağız kulaklarda laylaylom yaşıyolar bu süreci, oysa bence nişanlılık insan hayatının en kritik dönemi, insanın hayatında yapmadığı çıkarımı, gözlemi,sentezi bu süreçte yapması gerekiyo, yapmıyosan evlenince sızlanmalar başlıyo işte, evlilik sevgililik değildir, herşeyden önce sevgililikte hayat gailesi yoktur, faturaları anne baba öder, evi anne temizler yemeği yapar, sen sadece gezer tozarsın ama evlenince bu işler hep çifte bakıyo, bazı çiftler bu keşmekeşte boğulur bazıları ise daha güçlü olarak yollarına devam eder, dilerim siz ikinci grupta olursunuz
temızlıkten ve yemek yapmaktan şikayetım yok seve seve yapıyorum onları duzene coktan oturttum eşimi çok ıyı tanıyorum hersekılde onu duzeltebılecegıme ınanaıyorum herkesın dedıgı gıbı bıraz zaman işte evde bazen yapıyoruz bırlıkte bıseyler ama dısarıda kocamla el ele yurumek dolasmak ıstıyorum.
nişanlılık dönemi önemli tabiki ama işte hersey dusundugun gıbı olmuyor hayat işte biz eşimle neler yaşadık neler gördük sonunda bir yuva kurduk pes etemeye niyetım yok tabıkı onunda ben sabırlıyımdır eşimi bekledım cok oda benı askerlık bıle bekledım 15 ayy zaman herseyın ılacı bakalım rabbım hayırlısını nasip etsın
nişanlılık dönemi önemli tabiki ama işte hersey dusundugun gıbı olmuyor hayat işte biz eşimle neler yaşadık neler gördük sonunda bir yuva kurduk pes etemeye niyetım yok tabıkı onunda ben sabırlıyımdır eşimi bekledım cok oda benı askerlık bıle bekledım 15 ayy zaman herseyın ılacı bakalım rabbım hayırlısını nasip etsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?