evlilik için emin olmak, doğru zamanı seçmek?

Benimdilemmam

Pain...
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2008
5.431
1.273
173
Başlıktaki gibi canlarım
nasıl emın oldunuz karsınızdakı ınsandan?
Evlılık zamanını secerken mantıklı bır sekılde mı karar verdınız yoksa kalbınızın sesını mı dınledınız?

Başlıktaki gibi canlarım
nasıl emın oldunuz karsınızdakı ınsandan?
Evlılık zamanını secerken mantıklı bır sekılde mı karar verdınız yoksa kalbınızın sesını mı dınledınız?

Öncelikle kesinlikle emin olamazsın...
Zamana gelince..
bir kere evliliğe bir engelin olmamalı,yani;
öğrenci olmayacaksın
en az 25 yaşında olmalısın
evleneceğin kişinin mesleği,işi olmalı
her ikinizde kendi ayaklarınız üzerinde durmalısınız..
bu koşullar sağlandı ise ve birbirinizi yakından tanıma fırsatı bulduysanız evliliğe karar verebilirsiniz,
bu da demek oluyorki kalbinin sesini dinleyeceksin ama koşullar sağlandıysa yerimseniben

3 sene flörtten sonra 5 ay önce evlendik, son güne kadar eminmiyim acabalarla diken üstündeydim ama herşey o kadar güzelki şu an maşallah, hep dua ediyorum allahıma, şükrediyorum böyle bi eş ve evlilik nasip ettiği için.
yani demem o ki emin olamıyorsun ama karşındaki insan gözünün içine bakıp seni mutlu etmek için ne gerekiyorsa yapıyorsa, aynı şekilde sende böyle hissediyorsan bekleyecek yada düşünecek birşey kalmıyor, hayat seni götürüyor zaten, klişe ama doğru insanı bulduğunda herşey kendiliğinden gelişiyor.

Öncelikle kesinlikle emin olamazsın...
Zamana gelince..
bir kere evliliğe bir engelin olmamalı,yani;
öğrenci olmayacaksın
en az 25 yaşında olmalısın
evleneceğin kişinin mesleği,işi olmalı
her ikinizde kendi ayaklarınız üzerinde durmalısınız..
bu koşullar sağlandı ise ve birbirinizi yakından tanıma fırsatı bulduysanız evliliğe karar verebilirsiniz,
bu da demek oluyorki kalbinin sesini dinleyeceksin ama koşullar sağlandıysa yerimseniben

pekı canım sana gore senın evlendıgın dogru zaman mıydı
maddı acıdan?

:emir_bebek:
3 sene flörtten sonra 5 ay önce evlendik, son güne kadar eminmiyim acabalarla diken üstündeydim ama herşey o kadar güzelki şu an maşallah, hep dua ediyorum allahıma, şükrediyorum böyle bi eş ve evlilik nasip ettiği için.
yani demem o ki emin olamıyorsun ama karşındaki insan gözünün içine bakıp seni mutlu etmek için ne gerekiyorsa yapıyorsa, aynı şekilde sende böyle hissediyorsan bekleyecek yada düşünecek birşey kalmıyor, hayat seni götürüyor zaten, klişe ama doğru insanı bulduğunda herşey kendiliğinden gelişiyor.

3 senelık flortte evlılık ıcın dogru bırı mı dıye degerlendırdın mı
hıc ayrılıga yaklastınız mı
hıc benı sevmıyor mu paranoyaları yasadın mı
maşallah bu arada canım:nazar:
yanı senı bazen mutlu etmek ıcın ugrasıyorsa buda bır kıstas mıdır?

madamx kullanıcı panelıne bırsey yazdım tecrube kısmına bır bakarsan sevınırım tatlım

Profilinde memur görünüyorsun o halde bir engeliniz yok,tam uygun zaman :))
kalbinde evet diyorsa mantığı devre dışı bırakabilirsin,mutluluklar :))
kullanıcı panelime bakarak karar verdim hakkınızda :))

Kimse kimseden emin olamaz diye düşünüyorum. Ama kendi evliliği düşününce okulum bitmişti, iyi bir işim vardı ve evlenmek için bir engelim yoktu. Eşim de aynı şekilde olduğu için teklifine hayır demedim ve evlendik. Önemli olan evlilik için uygun şartların oluşmasını beklemek sanırım.

:emir_bebek:

3 senelık flortte evlılık ıcın dogru bırı mı dıye degerlendırdın mı
hıc ayrılıga yaklastınız mı
hıc benı sevmıyor mu paranoyaları yasadın mı
maşallah bu arada canım:nazar:
yanı senı bazen mutlu etmek ıcın ugrasıyorsa buda bır kıstas mıdır?

benim eşim enteresan derecede yumuşak başlı biridir, benim sinir krizi anlarımda hep beni yatıştırıp sakinleştirdiği için ciddi kavgalarımız hep onun yumuşatmmasıyla tatlıya bağlandı.
Elbette sorguluyosun acaba ciddimi, seviyomu, hatamı ediyorum acaba diye. ama ne olursa olsun en doğru kişi benim için o diyorsun bi raddeden sonra, dediğim gibi hayat seni yönlendiriyor.
seni mutlu etmek için uğraşması elbette bi kıstas ama yeterli kıstas değil, sen sevmiyorsan o seni ne kadar mutlu etmeye çalışırsa çalışsın yetmez, eksik kalır..

bence tamamenın kısmet sen kara verdım sanıyosun sadece vakıt gelmıstır evlenıyosundur allah sana o ortamı yaratıyordur bence buna ınsan kendı karar vermıyor bence allahın yazdıgı oluyor

Bu sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum...
İnsanın soruları, kuşkuları ister istemez oluyor ve hata mı yapıyorum diye sorulara neden oluyor.
Fakat insanın daha rahat bir cevap verebilmesi için bazı koşulların sağlanmış olması gerektiğini düşünüyorum ben de. Okul engeli, iş engeli gibi sorunlar yoksa duygular daha net gözden geçirilebilir.
Acabalar, kaygılar biraz azalır ve o kişi daha rahat değerlendirilebilir. E o da içimize sindiyse, bir ömrü paylaşabileceğimizi düşünüyorsak bir karar verilebilir.
Tecrübeli değilim ama şimdilik böyle düşünüyorum...

Back
X