evlilik için emin olmak ?

Henüz çok yeni . Vakit geçirdikçe Tartışmalar Yaşadıkça tanırsınız .

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Tam da beklediğim gibi bir yorum. Bunları not alıp tek tek dikkat edeceğim

Teşekkür ederim yorumunuzu dikkate aldım

karakter uyumunuz,ailelerin sosyo kültürel açıdan uyumu, maddi anlamda uyum, tensel uyum bunlar çok önemli şeyler...
bunların dışında birlikte sarhoş olun, uzun yolculuğa birkaç günlük tatile çıkın, arkadaş ortamını görün, kendine ait bir evi var ise evine gidin pis mi temiz mi dağınık mı vs öğrenirsiniz....

Teşekkürler :)

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Acık açık görüşüyor hatta pazar günü kuzenleri ile tanıştırmak istediğini söyledi
Bak mesela evlenmeden 2 yıl önce biriyle görüştüm. Çok iyiydi her gelmesinde hediye alırdı, çok güzel konuşurdu , rahatsız edici hiçbir tavrı yoktu, her binmede araba kapısını açıyordu..maaşı çok iyiydi ayrıca arabasından tut telefonuna kadar her şeyi iş yeri veriyordu. Biz bunanla oturduk konuştuk, gezdik, görüştük.. her şey çok Güzel ama aramızda şöyle bir fark vardı. Ben memurum aldığım maaş belli. Birikim yaparak alacağım en yakın mal araba.. ama o kişi hiç öyle değildi direk evi arabayı alıp koyacak biriydi. Bu beni cezbedecekken itti. Korktum Beni küçümsemesinden. Belki diyecekti ki çocuk oldu sen işi bırak zaten aldığın ne ki...e kendimi de tanıyorum çoğu konu da ne gerek varcıyım. Kıyafet almak giyinmek vs zor geliyo. Ama o sürekli alışverişte.. sonra siyasi görüşümüzün farklı olduğunu fark ettim.. derken derken olmaz ddim bitirdim. Şimdi eşim aynı benim gibi öğretmen. Pazardan da giyiniriz marka da. Maaşımız aynı. Evde eşitiz. Ayrıca iş saatlerimiz tatillerimiz de aynı sayılır. Para tutma konusunda da aynıyız . Siyasi görüşlerimiz benziyor. Senin yaşın küçük bence daha 2-3 senen var tam anlaman iÇin bazı şeyleri... hakkında hayırlısı olsun. Onun yaşı 30 olduğu iÇin acele etmeye kalkabilir sakın kanma.. içine sinsin önce

Yorumunuz Harika teşekkür ederim.. dediğiniz gibi yapacağım :)

Bu süreçte cok sık görüştük ve her yönden cok uyumluyuz bende hayret ediyorum hala rüya gibi geliyo bakalım pazar günü arkadaşları ile toplanacağız o zaman davranışlarına dikkat edeyim en iyisi
En az 3 ay sonra başlar sorunlar

Tatlım sen kendine bak onun hazır olmasına değil

Bende biriyle görüşmüştüm aynen böyle hemen evlenmeyi düşünüyordu başta her şey öyle güzeldi ki çok ince çok düşünceli. Daha sonra ailem öğrenince karşı çıktılar erkenden hemen olsun istemediler. Canavar çıktı içinden aileme karşı doldurdu aileme hakaretler etti bana karşı saygısızlaştı küfürler etti taki ben gerçekleri farkedene kadar

Şu an en iyi hallerini görüyorsunuz
Daha tanımanıza çok var bence
30 yaşında yaza evlenmek isteyen biri en iyi modundadir
Bence acele etmeyin
23 yaş oldukça küçük bir yaş

Ne demek, geldim Canım evlenince seni kendine çeken, yüreğini ona ısıtan en güzel şey; seni kendinden çok düşündüğünü gördüğün zaman oluyor. Tabakta 1 tane kaldıysa sana mı veriyor, sen hastalanınca gözlerinde o üzüntüyü görüyor musun, başkasına sinirlenince yüzünü sana döndüğünde her şeyi unutup tebessüm ediyor mu suratı, garsonlara davranışı nasıl, hayvanlara ve insanlara merhametli mi..
Pratik zeka mı yoksa iş bitirici değil mi, onunla yanyana yürürken elini kavraması yanında bir erkek olduğunu sana hşssettiriyor mu, sinemaya gidince senin için abzürt komediye girmeyi kabul ediyor mu, senin fikirlerini önemsiyor mu yoksa seni dinlemiş gibi mi yapıyor?

Seninle konuşmuştuk, ben aşık olmadan evlendim.. Ama yukarıda yazdıklarıma sahip bir karakter olduğundan emindim tanıdığım kadarıyla. Tamamen güven evliliği yaptım.( Hayvan sevmemesine rağmen, dokunamayan adam benim için kanlı kanlı taşıdı, veterinere götürdü, evinde 2 hafta baktı. Evlilik kararı almam bu olayla pekişti örneğin)
Sonra ne mi oldu? Benim kendimi emanet ederim ya bu çocuğa dediğim insana, yukarıda yazdığım tavırların her birini gördükçe aynı evde, aşık oldum Bana karşı yaptığı her merhamet, her sahipleniş içimi pırpır ettiriyor. En çok bunlara dikkat et güzelim. Çünkü bunlara sahipse bir insan evladı, ona aşık olmamak imkansız gibi bir şey. Tabi daha önce de dediğim gibi, dokununca miden bulanmıyorsa

Bir insanı tanımak için gerekli olan 3 şey...

'Bir adam Hz. Ömer (r.a.)'in yanında bir hususta şâhitlikte bulunmuştu. Ömer ibnü'l-Hattâb hazretleri ona,

' Ben seni tanımıyorum, seni tanıyan birini getir, dedi.

Orada bulunanlardan birisi,

' Ben onu tanıyorum, deyince Hz. ömer,

' Nasıl bilirsin? diye sordu. O da,

' Emin ve âdil bir adam olarak tanıyorum, cevabını verdi.

Hz. Ömer (r.a.) tekrar sordu:

' Gecesini gündüzünü bildiğin, yakın bir komşun mudur?

' Hayır, diye cevap verdi adam.

Hz. Ömer (r.a.) sormaya devam etti:

' İnsanın takvâsını ortaya koyan, muâmelesidir. Bu adam, alış'veriş yaptığın bir kimse midir?

Adam tekrar,

' Hayır, dedi.

Hz. Ömer (r.a.) bu defa;

' Bununla, insanın ahlâkının güzel veya çirkin olduğunu anlamaya imkân veren bir yolculuk yaptın mı? diye sordu.

Adam bu soruya da,

' Hayır, cevabını verince, Hz. Ömer (r.a.),

' Sen onu tanımıyorsun, dedi ve sonra da adama dönerek,

' Git, seni tanıyan birini getir, buyurdu.'

Demek ki bir insanı iyi tanıyabilmek, doğruluk ve dürüstlüğünden emin olabilmek için; onunla, ya yakın komşuluk yapacaksın veya alış-verişte bulunacaksın yahut da beraber yolculuk edeceksin... Aksi takdirde, yani bu ölçülerden hiçbirisi ile tartmadığın bir kişi hakkında, müsbet veya menfî yönde şahâdette bulunmayacaksın. Zira bu demektir ki, sen onu tanımıyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…