Evlilik için şuanki hayatınızdan vazgeçer miydiniz?

Yani o hayatina + 1 olarak ayni yerden devam edecek...Esi icin birsey yapmayacak mi?Esim bunalir degisiklik olsun diye size olanaklar saglamayacak mi ?Bunlari yapmayacaksa o erkegin hayati dedigim gibi sadece evde ekstradan 1 kisiyle gecirmek olarak devam edecek.
Bence bunlari konusun.Endiselerinden bahset ona.

çok güzel söyledin. o artarken ben eksilicem. endişelerimi söyledim ama tek söylediği seni hiç üzmeyeceğim vs vs. sürekli çalışıyor olacak bir yere gitmemiz bile kırk yılda bir olacak.

Adam duzenimi bozmam demis sen niye bozasin? Birde bu adam ne katacak sana evlenince. Dürüst, açiksozlu...e iyi de bu sıfatlar bir onda mi var?

elbette dünyadaki tek düzgün karakterli insan o değil. ama benim karşıma çıkmadı işte. sanki bi daha da çıkmıcak gibi geliyor.

işte ben de kırsal gibi biyere gidicem öyle düşün. ve o borç dediğim bugün büyüksehirde ortalama bir ev parası :(
Hiç bulaşma, Allah korusun ama olur da işleri ters giderse,o borçlar kalırsa ve zor şartlarda yaşamak durumu olursa yanında olurum diyebiliyor musun? Diyemedigini dusundugum için bulaşma diyorum sana. Aşk, sevgi insanın gözünü kör ediyor çoğunlukla zorluklara katlanıyorsun ama sadece hoslanti, iyi baba olur mantığıyla büyük riske girmiş oluyorsun. Benim eşim benden borçlarını gizlemişti yoksa evlenmezdim biliyordu akıllılık etti :)) Senin de kazancın ne kadar olur msela hadi ben kaldırdım isim iyi. Mantık diyorsan mantığa da uymuyor bence. E salt sevgi de yok. Neden riske atacaksın hayatını?

Canım şunu söyleyebilirim yoğun çalışma saatleri kesinlikle evliliği olumsuz etkiler. Evlendiğiniz andan itibaren yoğun çalışacak daha siz birşeyleri oturtamadan yani. Kendini yalnız hissedersin. Şehir de yabancı... İyi düşün Hakkı'nda hayırlısı

Denizi olan buyuk bir sehirde buyudum. Arkadas cevrem de vardi. Tum sosyal imkanlarimda. Kucucuk bi sehire tayinim cikti. Burda da esimle tanistim. Evlendik ve burda yasiyoruz hala. Ama simdi bana deseki hadi tasinalim baska bi sehire. Buyudugum sehir bile olmasina gerek yok. Dakika beklemez giderim.
Insan denizin kokusunu ozler mi? Ozluyor iste. Is arkadaslarim disinda gorustugum kimse yok. Esim evlendikten sonra evkusu oldu cikti. Asosyalligin dibine vurmus durumdayim. Benzer seyler yasamamak icib bence yol yakinken don bu sevdadan derim

Büyük konuşmayayım ama ben olsam ailemi bırakıp gitmem.
Hem daha 2 ay olmuş mekanı açalı, tutar mı tutmaz mı belli değil.
Sende yardım edeceksin gerek mutfağa gerek kasaya, cebine giren para belli olmayacak, restoran zorlu iştir tatil günleriniz bile düzensiz olur.
Eksisi çok.

çok haklısın. ben belki memur olmayabilirim ama yıllardır burda yaşıyorum, ailem arkadaşlarım işim burda. herşeyimi bırakıp gitmek düşüncesi beni korkutuyor.

O zaman gitme.
Çok istiyorsa evliliği o senin yanına gelsin.

Emin ol yine iyi bir insan bulabilirsin dünyada erkek kıtlığı yok.

31 demişsiniz pardon. Asla kabul etmezdim. Evlilik halihazırda olan mutluluğumu artirmazsa neden evleneyim. Bir de dürüstlük falan tamam da dışarıda iyi bir çok insan var. Sırf iyi diye bir insanla evlenilmez. Dersen ki ruh eşim bundan başkasıyla olmaz aradığım buymuş amenna, değilse böyle bir risk almaya değmez.

tabii sırf iyi diye değil. onu seviyorum begeniyorum içimi kıpır kıpır yapıyor. ama evlenince iki gün sonra sorunlar başlayınca bu sevgiden geriye eser kalmaz gibi geliyor.

elbette dünyadaki tek düzgün karakterli insan o değil. ama benim karşıma çıkmadı işte. sanki bi daha da çıkmıcak gibi geliyor.
Peki ama ne kadar düzgün onu düşün. Su anda farklı sehirlerdesin adamin amacı belli ki evlenmek ama buraya dikkat et seninle evlenmek değil evlenmek. Evlenmek isteyen insan zaten evlenene kadar her şeye evet der ama bu gerçek yüzü değildir. Soylemek isteyene laf cok. Şimdi ben de derim; ben dünyayı fethedecegim. Ee dedim ama yapabilir miyim? Hayır

Amaci evlenmek dedim neden dedim? Çünkü hicbir fedakârliga yanasmiyor adam. Kaldi ki kendi işini kuracak. Bu onu oraya bağlayan bir şey degil. Senin sehrinde de yapabilir bunu yada ortak bir sehirde de yapabilirsiniz?

arkadaşlar benim sormak istediğim şey şu; bekarsınız, ailenizle yaşıyorsunuz, iyi kötü bir işiniz var çalışıyorsunuz, ufak ufak da olsa istediğiniz şeyleri alabiliyorsunuz, nispeten huzurlu ve rutin bir hayatınız var. bir yandan da aile kurmayı çocuk sahibi olmayı ve kendinize ait bir düzeniniz olsun istiyorsunuz. ama karşınıza hep abuk sabuk insanlar çıkmış, hep hayalkırıklığı yaşamışsınız. sonra karşınıza biri çıkıyor, karakteri düzgün, ortak zevklerinizin olduğu, sizi anlayacağını düşündüğünüz, birlikte bir hayatı paylaşabileceğine inandığınız biri. o da sizinle aynı düşüncelerde.

ama onunla evlendiğiniz taktirde şuanda yaşadığınız yerden çok daha küçük ve hiçbir tanıdığınızın olmadığı ve imkanların çok kısıtlı olduğu bir şehre gelin gideceksiniz. bu kişi kendi işinde çalışıyor ve siz de ona o işyerinde yardım edeceksiniz, kendinize ait bir maaşınız ve zamanınız olmayacak. çok bunalınca çıkıp görüşebileceğiniz kimseniz olmayacak. çıkıp bir sinemaya bir alışverişe bile gidemeyeceksiniz belki tek başınıza. belki onunla bile kırk yılda bir gideceksiniz çünkü tabiri caizse bütün zamanını işyerinde yoğun çalışarak geçiren birisi. insanlarla fazla sosyal olması gereken bir işi var siz kıskanç birisiniz de.ve şunu da ekleyeyim, o işi açmak için yüklü miktarda borçlandığını da baştan biliyorsunuz ve borçların ne zaman biteceği de belli değil.

şimdi böyle bir durumda bu insanla evlenmeyi düşünür müydünüz? tüm bu koşullara rağmen bu adamla ( ondan hoşlanıyorsunuz da)sırf karakteri düzgün diye iyi bir aile babası olabileceğini düşünerek evlenir miydiniz? kendinizi bu ufacık kısıtlı hayata hapseder miydiniz?

Salt mantık evliliği tehlikelidir. İçinde aşkı da barındırmalı...Ben hayallerimden vazgeçmezdim.

L lisabel olaya bakış açında şöyle de bir hata var , belki bunu çözersen daha kolay karar verirsin .

Evlilik için şuan ki hayatınızdan vazgeçer misiniz ? demişsin ...

Evlilik şehirde değiştirsen , ülke de ... hemen bi alt sokağada taşınsan ; zaten insanın mevcut düzenini değiştirir .

Önemli olan evlendiğinde seni değiştirmeyecek kişiyi bulman ... yoksa x kentinden y kasabasına , a markasından salı pazarı collection a :) ... bir şeyler mutlaka değişecek .

Oraya gittiğimde de lisabel olarak kalabilir , yeni düzene adapte olurum diyorsan pek sorun çıkmaz .

evet çok haklısın. elbette evlilik zaten başlı başına bir hayat değişimi. ama nasıl desem, kendimden çok fazla şey gidecek gibi geliyor. ufacık bir yere hapis olacakmışım gibi. tek başıma yapayalnız kalacakmışım gibi. en önemli detayı söylemedim sanırım, ev düzenim bile umduğum gibi olmayacak. şöyle ki çok geç saatlere kadar çalışan biri. tatili bişeyi yok. öyle işten gelsin yemeğimizi yiyelim sonra sarılıp film izleyelim vs. bu kadar basit şeyleri bile belki kırk yılda bir yapıcaz düşün ki. ben nasıl mutlu olabilirim bu şekilde?

Ek: Listemiz eksik kalmış tamamlayayım istedim. Şu koşullarda bu evliligi yapar da oraya giderseniz kesin olarak neye sahip olacaksınız:

-O adama

Gördügünüz gibi pek uzun bi liste olmadı. Ha o adama dediysem de borcları yüzünden stres sıkıntı icinde olan, gergin ve yüksek ihtimalle bu gerginligi size yansıtacak, iş yogunlugu yüzünden yüzünü zor gördügünüz bi adamdan bahsediyoruz altını çizeyim.
L lisabel

Hayatta önleyeceginiz seyler olabildigi önleyemedikleriniz de olacak. Yani siz sadece bunlarla sinir görüyorsunuz simdilik ama baska problerler de mantar gibi türeyecek. Sizin tutumunuz önemli. Hayatinizdan hayli memnunken bu karari olmada zorlanmaniz da normal. Emin olsaniz zaten bunlari da düsünmezdiniz eminim. Sizin karar askida kalsin. Cünkü hesap ettiklerin dagin sadece görünen yüzüdür. Evlilik, cocuk bunlar özveri ve sabir isleridir. Dogru zamanda alinmali. Emin degilseniz hic bulasmayin derim ben. Ben zorluklar yasadim dedigim gibi yasiyorum da. Ama her ya sonrasi diyorum. Ve sonrasini hep cok güzel görüyorum. Tipki bebegime kendim bakarken ne kadar zorlanirsam ilerde anne diyecek ve tüm bunlar geride kalacak. Ben kendimi motive etmeye calisiyorum.
Bir de hayatta hersey mükemmel olamaz zaten. Benim esim benim icin bir tane ama o da Almanya da düsünün. Birinden birini secmek zorundaydim. Onun gibi erkek bulamazdim da eminim Artisiyla eksisiyle o benim.
Siz biraz zamana birakin bu isi derim ben. Zamanla daha iyi bir karar verirsiniz.

evet sanırım bu işi zamana bırakayım ve onu biraz daha tanıyayım. ama işte ben çok sabırsızım karakter olarak. olmayacağına inandıysam hemen silip atmak isterim. arafta kalmaktan nefret ederim çok mutsuz olurum o zaman. şuanda da kendimi çok ikilemde hissediyorum.

Tabi ki hayır
Zaten anlattığın kadarıyla bu mantık evliliği olur gibi geldi bana büyük bi aşk olsa hiç düşünmezdin

arkadaşlar benim sormak istediğim şey şu; bekarsınız, ailenizle yaşıyorsunuz, iyi kötü bir işiniz var çalışıyorsunuz, ufak ufak da olsa istediğiniz şeyleri alabiliyorsunuz, nispeten huzurlu ve rutin bir hayatınız var. bir yandan da aile kurmayı çocuk sahibi olmayı ve kendinize ait bir düzeniniz olsun istiyorsunuz. ama karşınıza hep abuk sabuk insanlar çıkmış, hep hayalkırıklığı yaşamışsınız. sonra karşınıza biri çıkıyor, karakteri düzgün, ortak zevklerinizin olduğu, sizi anlayacağını düşündüğünüz, birlikte bir hayatı paylaşabileceğine inandığınız biri. o da sizinle aynı düşüncelerde.

ama onunla evlendiğiniz taktirde şuanda yaşadığınız yerden çok daha küçük ve hiçbir tanıdığınızın olmadığı ve imkanların çok kısıtlı olduğu bir şehre gelin gideceksiniz. bu kişi kendi işinde çalışıyor ve siz de ona o işyerinde yardım edeceksiniz, kendinize ait bir maaşınız ve zamanınız olmayacak. çok bunalınca çıkıp görüşebileceğiniz kimseniz olmayacak. çıkıp bir sinemaya bir alışverişe bile gidemeyeceksiniz belki tek başınıza. belki onunla bile kırk yılda bir gideceksiniz çünkü tabiri caizse bütün zamanını işyerinde yoğun çalışarak geçiren birisi. insanlarla fazla sosyal olması gereken bir işi var siz kıskanç birisiniz de.ve şunu da ekleyeyim, o işi açmak için yüklü miktarda borçlandığını da baştan biliyorsunuz ve borçların ne zaman biteceği de belli değil.

şimdi böyle bir durumda bu insanla evlenmeyi düşünür müydünüz? tüm bu koşullara rağmen bu adamla ( ondan hoşlanıyorsunuz da)sırf karakteri düzgün diye iyi bir aile babası olabileceğini düşünerek evlenir miydiniz? kendinizi bu ufacık kısıtlı hayata hapseder miydiniz?

Bir kere mükemmel evlilik ya da mükemmel hayat diye bir şey yok. Önce bunu bil. Evlenirsen gideceğin yerde belki şu an olduğundan çok daha mutlu olacaksın. Küçük yerlerden insanlar birbirine daha yakındır. Belki daha güzel bir çevren olacak. Bunları bilemezsin. Ama benim takıldığım nokta (ondan hoşlanıyorsunuz da) kısmı. Sana şunu söyleyebilirim, çok aşıksın diye karaktersiz biriyle de evlenilmez (ki karaktersiz birine nasıl aşık olunur onu bilmiyorum), Çok güzel karakteri var, tam aile babası diye sevmediğin biriyle de evlenilmez. Ben hiçbir zaman mantık evliliği denilen şeyi kafama oturtamadım. Ama tabi yine de sen bilirsin.

çok güzel söyledin. o artarken ben eksilicem. endişelerimi söyledim ama tek söylediği seni hiç üzmeyeceğim vs vs. sürekli çalışıyor olacak bir yere gitmemiz bile kırk yılda bir olacak.

Uzmemek ayri sey hayat standartlarini dusurmek ayri sey.Senin hayat standartin dusucek karsi tarafin isi dolayisiyla.Yaslarimiz yakin ve bende bekarim.Kendimi senin yerine daha kolay koyabiliyorum hatta ayni durumdayiz bile diyebilirim.Sadece iyi,uyumlu biri diye kabul etmek bana mantikli gelmiyor.Misal ben sadece iyi,guzel anlasabiliyoruz diye polisle ya da askerle evlenmek istemem.Olmasi icin zil zurna asik olmam lazim.Bu nedir?Mantikla haraket etmektir.Umarim kararini kolaylikla verirsin.

Ben mesela düzen bozmaktan nefret ederim. Zor uyum saglarim. Yapı meselesi birazda. Ben yapazdim büyük ihtimalle.

Back
X