Evlilik için şuanki hayatınızdan vazgeçer miydiniz?

hmm yani tutup tutmayacagi belli değil
ayrıca meslek sahibi de değil o zaman
diyelim ki battı garanti is bulabilecek durumda değil
ve daha adamı hiç tanimiyorsunuz
olabilir diye düşündüğünüz durumlara göre değil de olan durumlara göre karar verin
bence sırf yaşınız 31 diye bunu yapmayın
çünkü bariz bu evlilik sizi aşağıya çekecek

:(

Ailesiylede dip dibe mi oturacaksınız? Gitmeyi düşündüğünüz yer çok mu uzak? Nasıl tanıştınız? Birbirimizi bu kadar kısa zaman olmasına hemde mesefelere rağmen tabıyabildiniz mi? Nasıl bu kadar eminsiniz iyi insan olduğunduğundan? Bu soruların cevaplarına göre yorum yapmak en doğrusu sanırım.

belki ev olarak dibdibe olmasak bile ailesiyle yakın olacağız çünkü iş ortak, aile işletmesi öyle diyeyim :( gitmeyi düşündüğüm yer otobüsle 6 saat uzaklıkta. bir tanıdık vasıtasıyla tanıştırıldık. henüz tam tanıdım demem mümkün değil.

işte ben de bundan korkuyorum. evlenip de bir ay sonra mutsuzluk içinde başımı taşlara vurmaktan. ama bu insan bugüne kadar karşıma çıkan en düzgün karakterli insan diyebilirim, hatta tek düzgün karakterli! ama bütün düzenimi arkamda bırakmam gerekiyor evlendiğim taktirde. ki ben öyle gezmeye tozmaya da çok düşkün değilim. ama mesela şimdi canım sıkılsa bir avm ye giderim, bir sinemaya gider şöyle bir iki mağaza gezer eve dönerim. ama orda ha deyince gideceğim mesafede değiller. bir de ekonomik olarak mutsuz olmaktan korkuyorum. orta halli bir aileyiz, kendi yağımızla kavrulduk, bişeyden eksik büyümedim. şimdi ufak maaşlı bir işim var ve bişey istediğimde kendi paramla almak çok güzel. ama evlenince bu olmayacak. ve borç meselesi de beni düşündürüyor.

Ama bilemezsinizki , misal adam durumu cok.iyidir borcu yoktur geliri ve maddi durumu oldukca iyidir ama evlendikten 1 hafta sobra isler bi tepe taklak olur dimdizlak kalirsiniz yada.misal adamin kucuk capli bi yeri vardir Allah bi yuru ya kulum der adamin isleri acilir bi anda ummadgin yerde bulursun ben cok gordum. Onemli olan karakter.ve size nasil davrandgi kisitlamadgi sahiplendgi ve ugruna bi sevginiz icin herseyi birakip gitmrye deger olup olmadgi ..
Bunu ancak siz bile bilirsiniz

belki ev olarak dibdibe olmasak bile ailesiyle yakın olacağız çünkü iş ortak, aile işletmesi öyle diyeyim :KK43: gitmeyi düşündüğüm yer otobüsle 6 saat uzaklıkta. bir tanıdık vasıtasıyla tanıştırıldık. henüz tam tanıdım demem mümkün değil.
O zaman kv kp sizin hayatinizin içinde olacak.

belki ev olarak dibdibe olmasak bile ailesiyle yakın olacağız çünkü iş ortak, aile işletmesi öyle diyeyim :KK43: gitmeyi düşündüğüm yer otobüsle 6 saat uzaklıkta. bir tanıdık vasıtasıyla tanıştırıldık. henüz tam tanıdım demem mümkün değil.
Bence biraz daha tanıyın o halde. Çünkü onun iyi bir insan olduğunu düşünmenizden başka elinizde hiç olumlu birsey yok.

siz anlattikca vmbu evliligin sizin yarariniza olmadığı açıkça belirginlesiyor
adam bir ev parası borcu
restoran aile işletmesi meslek sahibi degil
yaşadığı yer kırsal
aileyle iç içe
bütün hayatınızı feda edeceksiniz
size söylediği tek söz seni uzmeyecegim
sizce bu durumlarda uzulmemeniz mümkün mü

arkadaşlar benim sormak istediğim şey şu; bekarsınız, ailenizle yaşıyorsunuz, iyi kötü bir işiniz var çalışıyorsunuz, ufak ufak da olsa istediğiniz şeyleri alabiliyorsunuz, nispeten huzurlu ve rutin bir hayatınız var. bir yandan da aile kurmayı çocuk sahibi olmayı ve kendinize ait bir düzeniniz olsun istiyorsunuz. ama karşınıza hep abuk sabuk insanlar çıkmış, hep hayalkırıklığı yaşamışsınız. sonra karşınıza biri çıkıyor, karakteri düzgün, ortak zevklerinizin olduğu, sizi anlayacağını düşündüğünüz, birlikte bir hayatı paylaşabileceğine inandığınız biri. o da sizinle aynı düşüncelerde.

ama onunla evlendiğiniz taktirde şuanda yaşadığınız yerden çok daha küçük ve hiçbir tanıdığınızın olmadığı ve imkanların çok kısıtlı olduğu bir şehre gelin gideceksiniz. bu kişi kendi işinde çalışıyor ve siz de ona o işyerinde yardım edeceksiniz, kendinize ait bir maaşınız ve zamanınız olmayacak. çok bunalınca çıkıp görüşebileceğiniz kimseniz olmayacak. çıkıp bir sinemaya bir alışverişe bile gidemeyeceksiniz belki tek başınıza. belki onunla bile kırk yılda bir gideceksiniz çünkü tabiri caizse bütün zamanını işyerinde yoğun çalışarak geçiren birisi. insanlarla fazla sosyal olması gereken bir işi var siz kıskanç birisiniz de.ve şunu da ekleyeyim, o işi açmak için yüklü miktarda borçlandığını da baştan biliyorsunuz ve borçların ne zaman biteceği de belli değil.

şimdi böyle bir durumda bu insanla evlenmeyi düşünür müydünüz? tüm bu koşullara rağmen bu adamla ( ondan hoşlanıyorsunuz da)sırf karakteri düzgün diye iyi bir aile babası olabileceğini düşünerek evlenir miydiniz? kendinizi bu ufacık kısıtlı hayata hapseder miydiniz?
Yazınızı baştan aşağı kelime kelime noktasına kadar okudum.
Son noktaya kadar benim hayatımı yazmışsınız.
Kendi mesleğimi ailemi çevremi sevdiğim adam uğruna terk edip sineması avm'si hatta bankası bile olmayan 5000 nüfuslu küçücük bir köye gelin geldim.
Mesleğimi yapmıyorum istesemde yapamam çünkü mesleğimle alakalı sektör talep ve imkan yok.
Ben mutluyum sizi bilemem.
Vereceğiniz karar sizin hayattan ve sevdiğinizden beklentinizle alakalı bir durum.
Burada Market ve ptt dışında dış dünyaya ulaşabildiğim bir tek İnternet var.
Bazen eski yaşantımı düşünüyorum.
Mesleğim sosyal faaliyetlerim yurtiçi yurtdışı gezilerim arkadaşlarımla dışarıda eğlenmelerim vs vs...
Kaç yıl oldu çok cana yakın pozitif bir kişiliğim olduğu halde kafama göre bir arkadaş edinemedim.
Kaç yıl oldu tek arkadaşım dostum anam babam kardeşim evladım hepsi EŞİM oldu.Bana hiç yalnızlık çektirmedi bir gün beni bir başıma bırakıp bir yere gitmedi.
Yapışık ikiz gibiyiz :D
Eşimin işine yardım ederim arada öğle yemeğine eve gelir işi erken bitince balık tutmaya gideriz. Sinemaya da 2 ayda bir fırsat bulursak gideriz o da şehir de olduğu için gidiş geliş 100 km baya uzun ve meşakatli oluyor.
Arabam olduğu için sağa sola gidiyorum ama gidecek bir yer yok açıkcası hep aynı hep aynı yani.Tek güzel tarafı eşime hergün bir daha yeniden aşık oluyorum.
Ve eşim öyle aksi öyle lanet huysuz sinirli kıskanç bir adam ki herşeye rağmen çok vicdanlı duygusal ve merhametli biri.
İlk bebeğimiz öldü şu anda 2. ye hamileyim hayırlısı ise bebeğim doğarsa onunla birlikte yuvamız daha da şenlenecek inşaAllah.
Birde eşim sağolsun ayda en az 2 kere de olsa beni aileme gönderiyor bu bazen ayda 2 kere de oluyor.
Ailemden tam 1000 km uzaktayım annem babam çok yaşlandı onları çok özlüyorum ama hep kendi hayatım kendi evim olsun isterdim çok şükür olduda.
Darısı başına inşaAllah....

bir de aklıma neler geliyor. diyoru ki şimdi borcu da var ya, evlendiğimizde düğün takılarını satalım diyebilir mi acaba diyorum. satıp borcumuzun birazını kapatalım diyebilir büyük ihtimalle.
Diyebilir elbette
O zaman hayir dersin ara bozulur vs vs birsuru sacmalik
Ne gerek var bile bile lades demeye

Şu anda nelere sahipsiniz bi sayalım mı beraber? Basit mantık bi +, - listesi yapalım.

-Ailenize
-Arkadaş çevrenize
-Kendi işinize, iş arkadaşlarınıza,
-Kendi paranıza
-Şehrinize (bakın insan yaşarken çok fark etmez bunu; bi şehirde nerede içilir, nerede yenir, nerede eglenilir hatta nerelerde hüzünlenilir bilmek sandıgınızdan önemlidir; o şehrin imkanlarının, anıların degeri kaybedildikten sonra anlasılır genelde)
-Huzura ve belirliliğe

Gördügünüz gibi az buz şeye sahip degilsiniz. Siz bi de buna ek olarak aşk, eş, aile ve çocuk istiyorsunuz ki o da son derece normal.

Ama işte buradaki anahtar kelime "ek olarak" Yani elinizdeki her şeyden vazgecip, onları verip yerine " aşk, eş, aile ve çocuk " almaya kalkarsanız büyük hata edersiniz. Zaten doğru adam da sizden kendisi için sizi siz yapanlardan, sahip olduklarınızdan vazgeçmenizi istemez.

Kendinize bi bakın mesela;
-Siz ondan işinden, ailesinden, çevresinden, şehrinden fedakarlık etmesini istememissiniz.
-Başı sonu görünmeyen borçlarını onunla taşıma fedakarlıgını göstereceksiniz.
-Gideceginiz sehirde kendi isinize, kendi cevrenize, kendi paranîza sahip olma imkanından da vazgecip onun yanında calısmayı kabul etmissiniz. (Mesela bu noktada farklı bi yaklasım gösterse adamı samimi bulabilirdimm)
-İyi bi anne adayısınız, dürüstsünüz, iyi bi eş olacaksınız.

Siz bunları yaparken o neye sahip, o ne yapmış sizin için? Sadece önceki hayalkırıklıklarınızın üzerine kötünün iyisi olarak karsınıza cıkıp gözünüzü boyamış. Son şansınızın o oldugunu, onunla biterse hayatınızın tekrar o abuk subuk tiplere istila edilecegini düsünüp panik yapıyorsunuz.

Kisisel tavsiyem adamı bırakıp gidin demiyorum tabi ki ama asla aceleye getirmeyin evliligi. Ve eger şartların bu sekilde olacagı kesinse, adam da sizin icin fedakarlık yapmaya baslamayacaksa, ortada bulusulmayacaksa da hep siz gidecekseniz ben olsam o yoldan dönerdim.

ne kadar güzel bir özet olmuş, teşekkür ediyorum:KK60: ayrıca bütün yorum yapan arkadaşlar samimiyetle düşüncelerini paylaştılar, hepsine teşekkür ederim:KK200:

şimdi siz böyle sıralayınca durum iyice kendini gösteriyor. meğer ne çok sahip olduğum şey varmış değil mi? herşeyi verip yerine aşk aile cocuk alıcam ama onu bile alabilecek miyim bakalım? belki de bu hayatımı mumla arıycam. arka odada küçük bir köşede biriktirdiğim çeyizlerim var :( onlara baktıkça yuva kurma özlemim artıyor. ama yuva bile tam olamayacak evim, çünkü düzenli bir hayat olmayacak o evin içinde. sabah erken saat çıkıp gece geç gelecek. haftasonu yine aynı.aslında herşeyi şuanda önceden görebiliyorum. bilmiyorum. olmayacak bu iş galiba.

Hiç bulaşma, Allah korusun ama olur da işleri ters giderse,o borçlar kalırsa ve zor şartlarda yaşamak durumu olursa yanında olurum diyebiliyor musun? Diyemedigini dusundugum için bulaşma diyorum sana. Aşk, sevgi insanın gözünü kör ediyor çoğunlukla zorluklara katlanıyorsun ama sadece hoslanti, iyi baba olur mantığıyla büyük riske girmiş oluyorsun. Benim eşim benden borçlarını gizlemişti yoksa evlenmezdim biliyordu akıllılık etti :)) Senin de kazancın ne kadar olur msela hadi ben kaldırdım isim iyi. Mantık diyorsan mantığa da uymuyor bence. E salt sevgi de yok. Neden riske atacaksın hayatını?

kimbilir ne kadar zamanda ödenir o borç. bir de ailece işletiyorlar, yani ordan kazanılan sadece ona kalmayacak. tabii ben bu konuları fazla soramadım yanlış düşünür diye. ama belki de aileyle de sorunlar olacak. allahım yazdıkça ben ne yapıyorum diyorum. evlenince benim maddi gelirim de olmayacak. bişey istemeye bile çekinicem :(

Canım şunu söyleyebilirim yoğun çalışma saatleri kesinlikle evliliği olumsuz etkiler. Evlendiğiniz andan itibaren yoğun çalışacak daha siz birşeyleri oturtamadan yani. Kendini yalnız hissedersin. Şehir de yabancı... İyi düşün Hakkı'nda hayırlısı

evet kesinlikle. gecesi gündüzü haftasonusu yok öyle diyeyim. bir çekirdek alıp dışarda yürüyüşe çıkmak kadar basit bişey bile bir lüks olacak. herşeyin farkındayım :(

ne kadar güzel bir özet olmuş, teşekkür ediyorum:KK60: ayrıca bütün yorum yapan arkadaşlar samimiyetle düşüncelerini paylaştılar, hepsine teşekkür ederim:KK200:

şimdi siz böyle sıralayınca durum iyice kendini gösteriyor. meğer ne çok sahip olduğum şey varmış değil mi? herşeyi verip yerine aşk aile cocuk alıcam ama onu bile alabilecek miyim bakalım? belki de bu hayatımı mumla arıycam. arka odada küçük bir köşede biriktirdiğim çeyizlerim var :KK43: onlara baktıkça yuva kurma özlemim artıyor. ama yuva bile tam olamayacak evim, çünkü düzenli bir hayat olmayacak o evin içinde. sabah erken saat çıkıp gece geç gelecek. haftasonu yine aynı.aslında herşeyi şuanda önceden görebiliyorum. bilmiyorum. olmayacak bu iş galiba.
Ne demek, kafanızda bi seylerin netlesmesine şu kadarcık yardımım olursa ne mutlu :KK52:

Sorulan sorulara verdiginiz cevaplara da baktım tek tek, olmaması sizin icin cok daha hayırlı olacak emin olun.

Dünyanın sonu da degil, bunları hic düsünmenize gerek kalmadan seveceginiz, hem elinizdekini avcunuzdakini koruyup hem de güzel bi yuvaya sahip olacagınız bi zaman da insan da gelecek. Ama o kisi bu adam degil, o zaman da şu an degil. :KK19: o güzel heyecanlarınızı, mutlu yuva hayalinizi o adamın işinin, ailesinin sıkıntılarına, bencilligine kurban etmeyin.

kimbilir ne kadar zamanda ödenir o borç. bir de ailece işletiyorlar, yani ordan kazanılan sadece ona kalmayacak. tabii ben bu konuları fazla soramadım yanlış düşünür diye. ama belki de aileyle de sorunlar olacak. allahım yazdıkça ben ne yapıyorum diyorum. evlenince benim maddi gelirim de olmayacak. bişey istemeye bile çekinicem :(
Kendine ait bir işi yok aslında. Mesleği yok. Herkes söz hakkına sahip olacak kazancta. En sevmediğim şey. Ben olsam hayatta evlenmezdim. Dertsiz başına dert alma ya.

Büyük konuşmayayım ama ben olsam ailemi bırakıp gitmem.
Hem daha 2 ay olmuş mekanı açalı, tutar mı tutmaz mı belli değil.
Sende yardım edeceksin gerek mutfağa gerek kasaya, cebine giren para belli olmayacak, restoran zorlu iştir tatil günleriniz bile düzensiz olur.
Eksisi çok.

yok mekanı yeni açmamış. mekan varmış önceden ama biraz daha büyütmek için borçlanmış. o 2 ay şu, biz daha tanışalı 2 ay olmadı anlamında yazmıştım . tabii ben yardım edicem zaten orası kesin. işçi gibi çalışıcam :(

Koca ugruna bunca fedakarlik bana cok gelirdi kendi sahsi dusuncem. Ne kadar romantikte olsa asikta olsan evlilik cok baska bisey. Gun gelir onun seni getirdigi sehir, ailesi ve yalnizligin sana burda daha baska konular actirir. Evlilik kumar gibi bisey adam belki cok iyidir ama sonradan bozar yada tam tersi. Bence cok cok iyi dusunun ve karsinizdakini tanimaya calisin. Yaparim ederim demekle olmuyor yasayinca cok daha farkli

Ek: Listemiz eksik kalmış tamamlayayım istedim. Şu koşullarda bu evliligi yapar da oraya giderseniz kesin olarak neye sahip olacaksınız:

-O adama

Gördügünüz gibi pek uzun bi liste olmadı. Ha o adama dediysem de borcları yüzünden stres sıkıntı icinde olan, gergin ve yüksek ihtimalle bu gerginligi size yansıtacak, iş yogunlugu yüzünden yüzünü zor gördügünüz bi adamdan bahsediyoruz altını çizeyim.
L lisabel

çok şekersin:KK68::KK48: beni güldürdün:KK60: geçen bir çalışanla ilgili sorun oldu da şimdi canım sıkkın sonra konuşuruz dedi bana telefonda :( sonra aradı gerçi ama. borcu olduğu için de gergin.evlenince düğün takılarını bozalım borçları yarılayalım diyecek bunu hissediyorum.

Hissettiğim sadece 'hoşlanmak' ise düşünmek çok normal olurdu.
Bana göre evlilikte bazı şeylerin göze alınması için aşk, sevgi, güven ve tutku gibi duygular olmalı ki sırtını dayayabileceğin biri olduğuna inanabil.

Rahat bir baba evinden, her şeyin senin sorumluluğunda olduğu, yüklüce borca girilecek bir duruma girmek için cesaretin yoksa hiç bulaşma derim.

Daha önce böyle bir ikilemde kaldim, seneler önce. Ancak beni ben yapan herseyden; ailemden, cevremden, isimden gücümden, dogup büyüdügüm sehirden, vazgecemedim.

Benim hayatim tepe taklak olacakti, onunkundaysa hic birsey degismeyecekti, istedigi zaman annesini gōrebilecekti.

Sirf bu durumun beni zamanla cok irite edecegini bildigim icin, kabul etmedim, vazgectim ona verdigim sözden.

Bir erkek beni kendi basina mutlu edemez, kendime ait biseylerim olmali, ailem hemen ulasabilecegim bir yerde olmali. Kisilik olarak buna uygun olmadigimi düsünüyorum. Peki ya ben? deyip dururdum artik sürekli, onada hayati zindan ederdim.

Ayni sartlardayken isimi ailemi birakip istanbuldan kesana geldim cok kucuk bir yer ama huzurum da keyfimde yerinde evet kumar gibi biraz o yuzden iyi analiz etmek lazim esimde istanbula gelebilirdi belki ama kazanci iyi ve oturmuş kendi isi varken birak gel maasli ise gir demek bencillik olurdu. 3 saatlik mesafe hadi dedem gunu birlik bile gidip gelebiliyoruz. Hic pisman olmadim ama aksi konularida burada cok okudum dedim ya denemeden bilemezsin.

Back
X