Evlilik için şuanki hayatınızdan vazgeçer miydiniz?

Hayat standartiniz hep o şekilde mi olacak?
Yani işinizi yükseltip maddi manevi daha iyi bir yaşama sahip olacağınız zaman ileriki yillardaysa olabilir. Ancak hiçbir zaman bekar hayatınızın rahatlığını bulamayacaksaniz mantıklı değil.

Arkadaş çevresini zamanla orada da kurarsınız.

Canınız sıkılınca kendinize zaman yaratabilmeniz önemli. Madem kendi isi, çok çalışıp sikildiginiz bir anda çıkıp sinemaya gidebilmeniz gerek. Yani is hayatinin ikinizden daha önemli olmaması gerek. Sonra gelir çalışmaya devam edersiniz.

Mesela çok mu bunaldınız çıkıp kendinize birer yemek, tatlı ismarlayabilecek vakti kendinize yaratın. Böyle olursa zorlanmazsınız.

Bu zamanda sağlam karakterli birini bulmak zor. O nedenle gittiginizde ne yapabileceğiniz konusuna eğildim.

Hoş beklenmedik taş baş yarar, bunu da unutmayin.

Şimdi kendiyle celisiyor beyimiz. Ne demek elimden bir şey gelmez? Kpss denen bir sey var. Gayette çalışıp atanabilirdi. Tamam kolay değil ama denememis bile. Yada başka bir şehirde iş bulup yukselebilirdi. Master yapabilirdi.

Bu adam zora gelmeyen bencil herifin teki. Başkasının emri altında çalışmak zor geliyor. Ego tavan çünkü. Oturup kpss kazanmakta kolay değil. E iste iş mi iş çalışırım kimse de höt demez kendi işim e birde evlenecek sakin birini bulduk mu tamamdır diye düşünüyor.

Bak bak...ne çalışma ne aile konusunda taviz yok ama sartlarim bu. Vallahi cidden seven adam üni mezunu zaten ya atanırdi yada senin bulunduğun yerde iş bakardi.

sen öyle dedin üzüldüm şimdi :( belki bazı konularda biraz bencilce davranıyor olabilir ama inan onun da hikayesini dinledim ve cok yokluklar çekmişler zamanında ailece. yani zora gelemeyen biri değil inan ki. meslek olarak da değişik şeyler yapmış, başkalarının yanında da çalışmış ama şimdi en çok bu konuya hakim olduğu için şuanki aile işini sürdüyor. o konuda asla günahını alamam. ama şu varki evleneceği kişi onun hayatına uyum sağlayacak. evet bu konuda bencil. yani benim koşullarım bu diyor. başka da bişey demiyor. ben onun kurulu düzenine gitmiş olucam bir nevi. sanki ikinci el bir hayata gider gibi. o yüzden yapamayacak gibiyim.

Hayat standartiniz hep o şekilde mi olacak?
Yani işinizi yükseltip maddi manevi daha iyi bir yaşama sahip olacağınız zaman ileriki yillardaysa olabilir. Ancak hiçbir zaman bekar hayatınızın rahatlığını bulamayacaksaniz mantıklı değil.

Arkadaş çevresini zamanla orada da kurarsınız.

Canınız sıkılınca kendinize zaman yaratabilmeniz önemli. Madem kendi isi, çok çalışıp sikildiginiz bir anda çıkıp sinemaya gidebilmeniz gerek. Yani is hayatinin ikinizden daha önemli olmaması gerek. Sonra gelir çalışmaya devam edersiniz.

Mesela çok mu bunaldınız çıkıp kendinize birer yemek, tatlı ismarlayabilecek vakti kendinize yaratın. Böyle olursa zorlanmazsınız.

Bu zamanda sağlam karakterli birini bulmak zor. O nedenle gittiginizde ne yapabileceğiniz konusuna eğildim.

Hoş beklenmedik taş baş yarar, bunu da unutmayin.

alışverişe bile tek gidemezsin bir istegin varsa beraber alırız
burasi küçük yer olmaz demiş
kaldı ki tek sinemaya gitmesi hayal olur

Kesinlikle hayır.

Deneyimledim çünkü. Sırf harika bir adam diye, sırf seviyorum diye, sırf ömrüm boyunca bir daha böyle bir ruh eşi bulamam diye evlendim. Senin tercih etmek zorunda olduğun şartlarla hemen hemen aynı şekilde hem de.

Ne borç bitti ne de geride o harika adam kaldı. Bu yüzden kesinlikle mutlu olacağına inanmıyorum senin de.

Konunu sabah okumuştum ve aile işi olduğunu tahmin ettim.Bu kadar olumsuzluk üzerine bir de aile işiyse asla düşünme derim.Ne geliriniz belli olur,ne mesainiz,ne tatiliniz.Dar bir çevrede kimsesiz,kocasız ve parasız kuruyup gidersin.

Üşenmedim son konulardan bir örnek buldum,linki aşağıda lütfen oku...Burada bu tür çok konu açıldı,bu sadece biri :

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/artik-biktim-bir-akil-verin-bana.932227/

okudum şimdi, ilgine çok teşekkür ederim:KK60: sanki yaşayacaklarımı biri önceden yaşamış gibi oldum okuyunca.evet neredeyse birebir bunlar olacak. yüzünü bile göremiycem ya da tam tersi 7/24 görücem( eger bende onla çalışırsam) ve bu daha da sorunlara neden olacak. tatil falan hak getire. ne düzenli bir akşam yemeği kahvaltı ev yaşantısı vs ne bir çıkıp aile gezmesi ne bişey.bütün özlemlerim içimde kalacak. şu bayram geçsin konuşucam. bu şekilde yapamayacağımı söylicem.

Simdi konu sahibi arkadasim, her mesajinda tahmin ettiğimden fazla seyler okudum
Okudukca aklima bir suru baska seyler geldi
Bu adam senin hayatini sifirlayip kendi duzenine sen uy istiyor ama sana sormamis benim koşullarım bu uyuyorsa sana gel evlenelim.demis
Senin kosullarin, hayat tarzin onun icin onemsiz
Eee bu adam boyle davranarak seni uzmuyor mu? Hani uzmeyecekti
Daha ortak birsey paylaşmaya yeni baslamisken üzüyor ama.
Aile isi ve borca gelince,
Borc kendi isi olsaydi sunu derdim, karı koca elele verir calisir ödersiniz sonuçta hayat musterekse kadin da kocasina yardim eder neden etmesin ama kazanc aile bütçesi olacak, borç sizin!
Evlilik çile çekme degildir, elbette sıkıntılar olur, öyle zamanlarda birlikte kenetlenerek zorluklar asilabilir
Ama aileye maddi anlamda hesap vermek var
Aylik butce belirsiz, ailesi sadece isinde degil hayatin her alanında olacak
Belki evinin duzenine bile karisacaklar
Eşinse aileme saygisizlik yapma diyerek seni ezebilir
Aklima bir uye de geldi onu etiketleyecegim eminim iki kelam eder @krizantem
Bir arkadas artıları eksileri dusun demis ve guzel fikir alisverisi cikmis ortaya
Aşk olsa ne olursa olsun aşkının pesinden git derdim ki zaten oyle bir durumda sen konu açmazdin
Ben de askim icin dunyanin öbür ucuna dahi giderim, o derece gözü kara oluyorum kendimi biliyorum
Ama burada duygudan cok.mantik var
Mantigin kabul etmiyor hatta aramadi diye üzülmüssun ama.sen aramak da istemiyorsun moralini bozar diye bu bile bir eksi bence
Su ceyizim.duruyor kısmı da beni etkiledi, bak canim sahsen benim ceyiz namina birseyim yok ama insan heves ediyor ceyizine esya almaya ve seni anlıyorum
Ama o ceyizini askla serip kullanabileceğin bir adam elbet karsina cikar, acele etme :KK66:
Bak ne güzel ailenin yanindasin benim ailem uzakta ve atanmadan once onlarin yanindaydim.hep evdeydim cunku kucuk bir ilcedeydik simdi koye yerlestiler ve arabasiz mumkun degil bakkala bile gidemezsin
Oyle bir yerde insan koreliyor su an bile kucuk bir ildeyim ama iyi kötü hersey var, avm yok ama.idare ediyoruz en azindan tatmin edici bir yer ona ragmen insanlar yakin illere gider alisverise (bence gezme amaçlı olabilir ama sart degil)
Ha bu arada sunu diyeyim 30 yasindayim, yalnizim ve herseyimle kendim.ilgileniyorum
insan zaman zaman hayatın yükünü paylaşacağı birini istiyor yaninda ama su anki huzurumu devam ettiremeyecekse, birakin o omzunda aglayacaginiz adam da eksik kalsin (kanepenin ust kismi ya da yastik daha evladir) :KK66:

ne güzel anlatmışsın..evet daha ortada bişey yokken ben üzülüyorum strese giriyorum. bak mesela sen deyince bir kez daha anladım, istediğim gibi arayamıyorum bile. bu bile gizli bir baskı değil mi? düşün ki sevdiğin biri var ve aramıyorsun. canımı sıkacak onun o tavrı çünkü. durduk yere moralim bozulacak. ne kötü bişey. oysa benim şimdi uç uç böceği gibi olmam gerekiyordu. bir de aslında böyle zamanlarda beni çok ihmal ediyor mesela. iki kelime yazmak bile angarya gibi geliyor. bak saat kaç oldu hala ses yok. daraldım :(

Kesinlikle hayır.

Deneyimledim çünkü. Sırf harika bir adam diye, sırf seviyorum diye, sırf ömrüm boyunca bir daha böyle bir ruh eşi bulamam diye evlendim. Senin tercih etmek zorunda olduğun şartlarla hemen hemen aynı şekilde hem de.

Ne borç bitti ne de geride o harika adam kaldı. Bu yüzden kesinlikle mutlu olacağına inanmıyorum senin de.

şuanda nasılsın peki?

sen öyle dedin üzüldüm şimdi :KK43: belki bazı konularda biraz bencilce davranıyor olabilir ama inan onun da hikayesini dinledim ve cok yokluklar çekmişler zamanında ailece. yani zora gelemeyen biri değil inan ki. meslek olarak da değişik şeyler yapmış, başkalarının yanında da çalışmış ama şimdi en çok bu konuya hakim olduğu için şuanki aile işini sürdüyor. o konuda asla günahını alamam. ama şu varki evleneceği kişi onun hayatına uyum sağlayacak. evet bu konuda bencil. yani benim koşullarım bu diyor. başka da bişey demiyor. ben onun kurulu düzenine gitmiş olucam bir nevi. sanki ikinci el bir hayata gider gibi. o yüzden yapamayacak gibiyim.
Uzulmen için demedim ama inan bunları hissettim. Kötü günler geçirmiş yokluk çekmiş kolay değil ama bu sorunlardan sonra ailesine yapışık kalması sorun. Başka şekilde de destek olabilirdi. Adam aileci yani belli. Bu bile başlı başına sorun.

Uzulmen için demedim ama inan bunları hissettim. Kötü günler geçirmiş yokluk çekmiş kolay değil ama bu sorunlardan sonra ailesine yapışık kalması sorun. Başka şekilde de destek olabilirdi. Adam aileci yani belli. Bu bile başlı başına sorun.

sanırım olmayacak bu iş. kendim bile yazdıkça içim karardı resmen. bi de bak mesaj bile atmadı ya kaç saattir mutsuzlaştım :( yapamam ben böyle.

arkadaşlar benim sormak istediğim şey şu; bekarsınız, ailenizle yaşıyorsunuz, iyi kötü bir işiniz var çalışıyorsunuz, ufak ufak da olsa istediğiniz şeyleri alabiliyorsunuz, nispeten huzurlu ve rutin bir hayatınız var. bir yandan da aile kurmayı çocuk sahibi olmayı ve kendinize ait bir düzeniniz olsun istiyorsunuz. ama karşınıza hep abuk sabuk insanlar çıkmış, hep hayalkırıklığı yaşamışsınız. sonra karşınıza biri çıkıyor, karakteri düzgün, ortak zevklerinizin olduğu, sizi anlayacağını düşündüğünüz, birlikte bir hayatı paylaşabileceğine inandığınız biri. o da sizinle aynı düşüncelerde.

ama onunla evlendiğiniz taktirde şuanda yaşadığınız yerden çok daha küçük ve hiçbir tanıdığınızın olmadığı ve imkanların çok kısıtlı olduğu bir şehre gelin gideceksiniz. bu kişi kendi işinde çalışıyor ve siz de ona o işyerinde yardım edeceksiniz, kendinize ait bir maaşınız ve zamanınız olmayacak. çok bunalınca çıkıp görüşebileceğiniz kimseniz olmayacak. çıkıp bir sinemaya bir alışverişe bile gidemeyeceksiniz belki tek başınıza. belki onunla bile kırk yılda bir gideceksiniz çünkü tabiri caizse bütün zamanını işyerinde yoğun çalışarak geçiren birisi. insanlarla fazla sosyal olması gereken bir işi var siz kıskanç birisiniz de.ve şunu da ekleyeyim, o işi açmak için yüklü miktarda borçlandığını da baştan biliyorsunuz ve borçların ne zaman biteceği de belli değil.

şimdi böyle bir durumda bu insanla evlenmeyi düşünür müydünüz? tüm bu koşullara rağmen bu adamla ( ondan hoşlanıyorsunuz da)sırf karakteri düzgün diye iyi bir aile babası olabileceğini düşünerek evlenir miydiniz? kendinizi bu ufacık kısıtlı hayata hapseder miydiniz?

Bana ne kalbinize ne mantığınıza çok hitap etmiyor gibi geldi.

Adama aşık değilsin hem de şartları sana uygun değil. Keşke birinden biri olsaydı o zaman olur dedik belki

Back
X