Evlilik için şuanki hayatınızdan vazgeçer miydiniz?

Evlrnirfim..sizin anlattiginiz beekar hayati bir yeredek gider sonrasi sıkıcı
Neden sıkıcı olsun?
Profil ismindeki 93 belli ki dogum tarihin, anne olduğuna gore de evlisin
Sen hic uzun sure bekar hayatı yasadin mi? Evde tek basina yasayip her isi kendin görüp, ise gidip dönünce kendine yemek hazirladin mi? Evet zor yanları var ama kendi hayatını kurmanin, hobilerine vakit ayirip kendin için yasamanin, kimseye hesap vermemenin nesi sıkıcı?

Yaşamadim canim. Ama hayatimdan memnunum eşimide çok seviyorum.kiz çocugu boyle zamani gelince yuvadan uçup gider bekarıil bir yaşadek iyi olabilir belki ama insana aiıe gerek .yalnizlik Allaha mahsus.lily86, post: 47187015, member: 310357"]Neden sıkıcı olsun?
Sen hic uzun sure bekar hayatı yasadin mi? Evde tek basina yasayip her isi kendin görüp, ise gidip dönünce kendine yemek hazirladin mi? Evet zor yanları var ama kendi hayatını kurmanin, hobilerine vakit ayirip kendin için yasamanin, kimseye hesap vermemenin nesi sıkıcı?[/QUOTE]
Yaşamadiç

Neden sıkıcı olsun?
Sen hic uzun sure bekar hayatı yasadin mi? Evde tek basina yasayip her isi kendin görüp, ise gidip dönünce kendine yemek hazirladin mi? Evet zor yanları var ama kendi hayatını kurmanin, hobilerine vakit ayirip kendin için yasamanin, kimseye hesap vermemenin nesi sıkıcı?

Hiç sıkıcı değil çok güzel üstelik. Çocuk istemesem sanırım evlenmem. Bu devirde aile kurmak o düzeni yürütmek çok zor ve evliliğin iyi çıkmazsa bekar hayatından daha sıkıcı

Hiç sıkıcı değil çok güzel üstelik. Çocuk istemesem sanırım evlenmem. Bu devirde aile kurmak o düzeni yürütmek çok zor ve evliliğin iyi çıkmazsa bekar hayatından daha sıkıcı
Ben de anne olmayı cok isterim bazen evlat edinmeyi ya da koruyucu anneligi düşünmüyor degilim hani
Çünkü annelik sefkatle sevgiyle olur, dogurmakla degil ben oyle dusunuyorum

arkadaşlar benim sormak istediğim şey şu; bekarsınız, ailenizle yaşıyorsunuz, iyi kötü bir işiniz var çalışıyorsunuz, ufak ufak da olsa istediğiniz şeyleri alabiliyorsunuz, nispeten huzurlu ve rutin bir hayatınız var. bir yandan da aile kurmayı çocuk sahibi olmayı ve kendinize ait bir düzeniniz olsun istiyorsunuz. ama karşınıza hep abuk sabuk insanlar çıkmış, hep hayalkırıklığı yaşamışsınız. sonra karşınıza biri çıkıyor, karakteri düzgün, ortak zevklerinizin olduğu, sizi anlayacağını düşündüğünüz, birlikte bir hayatı paylaşabileceğine inandığınız biri. o da sizinle aynı düşüncelerde.

ama onunla evlendiğiniz taktirde şuanda yaşadığınız yerden çok daha küçük ve hiçbir tanıdığınızın olmadığı ve imkanların çok kısıtlı olduğu bir şehre gelin gideceksiniz. bu kişi kendi işinde çalışıyor ve siz de ona o işyerinde yardım edeceksiniz, kendinize ait bir maaşınız ve zamanınız olmayacak. çok bunalınca çıkıp görüşebileceğiniz kimseniz olmayacak. çıkıp bir sinemaya bir alışverişe bile gidemeyeceksiniz belki tek başınıza. belki onunla bile kırk yılda bir gideceksiniz çünkü tabiri caizse bütün zamanını işyerinde yoğun çalışarak geçiren birisi. insanlarla fazla sosyal olması gereken bir işi var siz kıskanç birisiniz de.ve şunu da ekleyeyim, o işi açmak için yüklü miktarda borçlandığını da baştan biliyorsunuz ve borçların ne zaman biteceği de belli değil.

şimdi böyle bir durumda bu insanla evlenmeyi düşünür müydünüz? tüm bu koşullara rağmen bu adamla ( ondan hoşlanıyorsunuz da)sırf karakteri düzgün diye iyi bir aile babası olabileceğini düşünerek evlenir miydiniz? kendinizi bu ufacık kısıtlı hayata hapseder miydiniz?

Kendim için söylüyorum,gerçekten seviliyorsam değer görüyorsam ve mutlu olacağımdan eminsem giderdim.

İşi her yerde bulurum,ama doğru insanı zor.Bu tamamen karşımdaki kişinin bana verdiği güvenle ilgili.

Belki en çok orada mutlu olacaksın.Burada memur,öğretmen ve polis eşleri var.Şark tayini diye oradan oraya gidiyorlar,ve çoğu en tehlikeli bölgelere bile gidiyor.

Bunu yaptıran şey gerçek sevgi canım.Başka açıklaması yok.

Bir de eşinin kendi işiymiş,daha hevesli olmaz mısın?Bizler el işinde nasıl çalışıyoruz,kendi işimizde neler yapmayız.

Bak ben derim ki,Kul kurar Kader gülermiş.Çok da planlı yaşanılmıyor inan bana.

Tekrar söylüyorum,hayatındaki insan sana o güveni veriyorsaaa nerede olduğun çok da önemli değil.
Sosyal olmak vs bunlar senin elinde.

arkadaşlar benim sormak istediğim şey şu; bekarsınız, ailenizle yaşıyorsunuz, iyi kötü bir işiniz var çalışıyorsunuz, ufak ufak da olsa istediğiniz şeyleri alabiliyorsunuz, nispeten huzurlu ve rutin bir hayatınız var. bir yandan da aile kurmayı çocuk sahibi olmayı ve kendinize ait bir düzeniniz olsun istiyorsunuz. ama karşınıza hep abuk sabuk insanlar çıkmış, hep hayalkırıklığı yaşamışsınız. sonra karşınıza biri çıkıyor, karakteri düzgün, ortak zevklerinizin olduğu, sizi anlayacağını düşündüğünüz, birlikte bir hayatı paylaşabileceğine inandığınız biri. o da sizinle aynı düşüncelerde.

ama onunla evlendiğiniz taktirde şuanda yaşadığınız yerden çok daha küçük ve hiçbir tanıdığınızın olmadığı ve imkanların çok kısıtlı olduğu bir şehre gelin gideceksiniz. bu kişi kendi işinde çalışıyor ve siz de ona o işyerinde yardım edeceksiniz, kendinize ait bir maaşınız ve zamanınız olmayacak. çok bunalınca çıkıp görüşebileceğiniz kimseniz olmayacak. çıkıp bir sinemaya bir alışverişe bile gidemeyeceksiniz belki tek başınıza. belki onunla bile kırk yılda bir gideceksiniz çünkü tabiri caizse bütün zamanını işyerinde yoğun çalışarak geçiren birisi. insanlarla fazla sosyal olması gereken bir işi var siz kıskanç birisiniz de.ve şunu da ekleyeyim, o işi açmak için yüklü miktarda borçlandığını da baştan biliyorsunuz ve borçların ne zaman biteceği de belli değil.

şimdi böyle bir durumda bu insanla evlenmeyi düşünür müydünüz? tüm bu koşullara rağmen bu adamla ( ondan hoşlanıyorsunuz da)sırf karakteri düzgün diye iyi bir aile babası olabileceğini düşünerek evlenir miydiniz? kendinizi bu ufacık kısıtlı hayata hapseder miydiniz?

Peki ya bu kişi umduğun gibi çıkmazsa, o zaman ne olacak? Çoğu erkek evlenince değişiyor...

Çevre her zaman yapılır, çok köy gibi bir yer değilse elbet bir ortamı vardır.

Evleneceğin kişinin ailesi de bu şehirde mi? Eğer öyleyse onlar nasıl insanlar, bu herşeyden önemli. Kendi ailenin yerine onları koyacaksın bazı zamanlar.

Çok ciddi bir karar, ben şahsen yapamazdım...

Ben de anne olmayı cok isterim bazen evlat edinmeyi ya da koruyucu anneligi düşünmüyor degilim hani
Çünkü annelik sefkatle sevgiyle olur, dogurmakla degil ben oyle dusunuyorum

Ben araştırdım bile evlat edinme koşullarını. Diğer yandan o hamilelik sürecini de yaşamak istiyorum. Allah en hayırlısını nasip etsin. Dediğiniz gibi evlenmezsem de illa ki çocuğum olsun evlatlık alayım isterim .

Siz de farkındaxınız bence...kendi hayatınızda kalın ve böyle bi delilik yapmayın.

Peki ya bu kişi umduğun gibi çıkmazsa, o zaman ne olacak? Çoğu erkek evlenince değişiyor...

Evleneceğin kişinin ailesi de bu şehirde mi? Eğer öyleyse onlar nasıl insanlar, bu herşeyden önemli. Kendi ailenin yerine onları koyacaksın bazı zamanlar.

Canim sen ilk mesaja gore yorum yazmissin adam kendi isini yapiyor ama ailesiyle Konu sahibi arkadasa da sen de gelir yardim edersin diyor
Tek basina bir yere gitmesi dogru değilmiş illa kocasıyla gidecek
Adamin keyfi olursa ayda yilda bir sinemaya gidecekler
Bir suru borc var ve bu borçlar odenene kadar da adamın gecesi gunduzu yok simdi bile kiza yoğunum diye mesaj yazip gecistiriyor ama ben seni mutlu edeceğim uzmeyecegim diye vaatte bulunuyor

Ben araştırdım bile evlat edinme koşullarını. Diğer yandan o hamilelik sürecini de yaşamak istiyorum. Allah en hayırlısını nasip etsin. Dediğiniz gibi evlenmezsem de illa ki çocuğum olsun evlatlık alayım isterim .
Evlatlık degil ;) ben de koşulları biliyorum burada bir cok evlat edinen arkadas taniyorum

Ya ayrılmaya hazır değilsen o sana nasıl koşullarını söylemiş sende söyle. Konustugunuzda kafamı karıştıran bazı şeyler var de ve söyle. İkna olursan ne ala olmazsan ne yapacağın belli.

Ben askim bitanemleri pek sevmem laf degil icraat olacak :)
Hislerini paylas
Islerin yogun ama hep mi boyle olacak?
Ben seninle mutsuzum, beni uzmeyecegini soyledin ama bana zaman ayirmaman beni üzüyor tarzi birsey diyebilirsin

daha önce mutsuzluğumu dile getirmiştim. elinden geleni yapacağını söyledi. iki ilgilendi sonra yine aynı. bayramdan sonra geldiğinde yuzyuze konuşmak istiyorum. ya devam ederiz ya da biter ben dayanamam bu şekilde.

daha önce mutsuzluğumu dile getirmiştim. elinden geleni yapacağını söyledi. iki ilgilendi sonra yine aynı. bayramdan sonra geldiğinde yuzyuze konuşmak istiyorum. ya devam ederiz ya da biter ben dayanamam bu şekilde.
Yüzyüze konuş; ama kafana takılan her ayrıntıyı sor ve söyle.

insan ya aşk evliliği yada mantık evliliği yapar.. sanki sizde ikiside yok.. mantığına yatmıyor ki burda konu açtın.. yeterince aşık da değilsin çünkü gözün aşktan kör olmamış gayette mantıklı düşünebiliyorsun.. Bu arada ben gelir benle çalışırsın bana yardım edersin kısmına takıldım inan.. yani onların aile işi.. resmen boğaz tokluğuna çalışacaksın. Kendi paran olmayacak. Sen kendin için yada evin için bir şey almak istediğinde işlerin yoğunluğundan yeterince iş yapamadığınızdan (çelişkili) bahsedecek. İhtiyaçlarınızı hep erteleyeceksiniz. En basitinden bir yemeğe bir tatile bile gidemeyeceksiniz.

kendi ekonomik özgürlüğüm olmayacak evet :( bir işi sıfırdan birlikte kursak herşeye göğüs gericem. ama onların ortak kurduğu bir aile işletmesi ve ben dışardan biri olarak söz sahibi bile olamıycam. çalışıcam ama oranın bir parçası gibi hissdemiycem kendimi, öyle düşünüyorum. en basit kişisel ihtiyacım için bile para istiycem. ben kendi ailemden bile bişey isterken çok zorlanırım, hele ki eşten nasıl istenir. of :(

kendi ekonomik özgürlüğüm olmayacak evet :KK43: bir işi sıfırdan birlikte kursak herşeye göğüs gericem. ama onların ortak kurduğu bir aile işletmesi ve ben dışardan biri olarak söz sahibi bile olamıycam. çalışıcam ama oranın bir parçası gibi hissdemiycem kendimi, öyle düşünüyorum. en basit kişisel ihtiyacım için bile para istiycem. ben kendi ailemden bile bişey isterken çok zorlanırım, hele ki eşten nasıl istenir. of :KK43:
Bunları belirt
Ben para isteyemem kendi parami kazanmaya alisigim bir de hem calisip hem de bir faydasini gormeyeceksen, şimdiki hayatından bir adim oteye götürmeyecekse seni, neden evlenesin ki?

Kendim için söylüyorum,gerçekten seviliyorsam değer görüyorsam ve mutlu olacağımdan eminsem giderdim.

İşi her yerde bulurum,ama doğru insanı zor.Bu tamamen karşımdaki kişinin bana verdiği güvenle ilgili.

Belki en çok orada mutlu olacaksın.Burada memur,öğretmen ve polis eşleri var.Şark tayini diye oradan oraya gidiyorlar,ve çoğu en tehlikeli bölgelere bile gidiyor.

Bunu yaptıran şey gerçek sevgi canım.Başka açıklaması yok.

Bir de eşinin kendi işiymiş,daha hevesli olmaz mısın?Bizler el işinde nasıl çalışıyoruz,kendi işimizde neler yapmayız.

Bak ben derim ki,Kul kurar Kader gülermiş.Çok da planlı yaşanılmıyor inan bana.

Tekrar söylüyorum,hayatındaki insan sana o güveni veriyorsaaa nerede olduğun çok da önemli değil.
Sosyal olmak vs bunlar senin elinde.

aslında tamamen kendisine ait değil, aile işletmesi ama bütün yükü o çekiyor. henüz yuzde yuz bir güven yok. belki de herşeyin temeli budur. çok sevilecek ve güvenecek kadar zaman geçiremedik. belki de bu esik olduğu için diğer şeyler gözüme korkunç görünüyor olabilir.

tabi aile hep içiçe. zaten aile işletmesi. resmen kumar gibi bir karar. cesaret edemiyorum.

Ben eşimle aynı iş yerinde çalışıyorum inan bana çok yıpratıcı bir monotonluk
Ama iş saatlerin kısaysa işten sonra beraber bir şeyler yapıp mutlu olabilirsin ya da çevre edinebilirsin zamanla onsuz da sosyalleşip kendini iyi hissedersin. ama bunlar olmaz diyorsan bende sana asla evlenme derim.

Back
X