• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik işleri, masraflardan kaçınma, fikir istiyorum

Oyle olur genelde
Istersin masrafci istemezsin kaprisli her halukarda bir damga vuruluyor degilmi.Ama soyle dusunun esinizin ailesininde bu konuda soz hakki var tipki aileniz gibi ,orta yolu bulmaniz ümidiyle...

Evlenen kişilerden çok ailelerin söz hakkının olmasına biraz ifrit oluyorum asıl sanırım. :63:
Ve çok haklısınız öyle oluyor gerçekten.

bence diyeceksin bi kaç sene sonra hatta evlendikten 6 ay sonra soralım fikrini bu dönemde çok cahil oluyor insan

Şöyle ki bahsettiğim ve istemediğim şeyler, düğün, kına gibi insanların davet edildiği etkinlikler onun dışında şunu bunu almayacaksınız, şunu şunu alacaksınız diye konuşulmadı hiç bir şey daha. Hoşlanmıyorum bu tarz etkinliklerden sadece :KK64:

Sen elinden geleni yapıyorsun. Ona karşılık onlar da az yapsınlar olmaz. Onlar da elinden geleni yapsınlar.

Hiçbir adet gelenek gorenmekten kacinmamani tavsiye ederim

Şöyle ki bahsettiğim ve istemediğim şeyler, düğün, kına gibi insanların davet edildiği etkinlikler onun dışında şunu bunu almayacaksınız, şunu şunu alacaksınız diye konuşulmadı hiç bir şey daha. Hoşlanmıyorum bu tarz etkinliklerden sadece :KK64:

o olabilir zevk meselesi benim içinde çok önemli değil düğündü kınaydı ama diğer şeylerde lütfen akıllı olun ve aldırın

o olabilir zevk meselesi benim içinde çok önemli değil düğündü kınaydı ama diğer şeylerde lütfen akıllı olun ve aldırın

Onlar ailelerin aralarında bütçelerine göre kararlaştıracakları şeyler tabii ki biliyorum. Evet kesinlikle zevk meselesi, düğüne harcayacağım masrafı evime harcarım düşüncesindeyim, ikimiz de evcil insanlarız çünkü, evimin düzeni insanlara gösteriş yapmaktan daha önemli benim için, teşekkür ederim tavsiyeniz için uyacağım kesinlikle :halay:

Sen elinden geleni yapıyorsun. Ona karşılık onlar da az yapsınlar olmaz. Onlar da elinden geleni yapsınlar.

Hiçbir adet gelenek gorenmekten kacinmamani tavsiye ederim

Sevmediğim şeyleri de onlara bir şeyler yaptırmak adına yapmak istemiyorum ki? Ev eşyaları için destek tabii ki versinler, bahsettiğim bu değil.:KK12:

Bir de ben yaptım, onlar da yapsınlar düşüncesinde değilim açıkçası, biz evleniyoruz sonuçta tabii ki düğün yapacağız diye ısrar ettikleri parayı bize verseler çok daha makbule geçer. Ah böyle mi söylesem acaba nişanı salonda yapmıyoruz, parasını bize verecekler diye, çok mantıklıymış :halay:

Ailesi eşime evlen dediğinde benim birikimim yok demiş biz hallederiz demişler çıkmışlar öyle yola yıllarca eşim kazandığı paranın çoğunu annesine vermiş aramış aramış bir kız bulamamışlar bulmuşlar olmamış işte mesela biri on tane bilezik istemiş annesi kaçmış bunu anneme nişandan sonra söylemiş en son beni buldular herşeyin en güzeli en iyisi olacak tabi dediler ama neler neler gördüm yok en ucuz çerezi alalım teklifinden tabladan bohça için çamaşır almaya kadar daha neler neler resmen eşimin başının etini yediler gittik en ucuz eşyayı aldık hiçbir adeti yapmadık bizde yok dedikleri için birde görümceme birşey yapılmamış ondan ona üç bilezik yapmışlar diye bana üç bilezik yapıldı keşke yaptıkları benimle kalsaydı aileme akrabalarıma büyük terbiyesizlik yapıldı bu sebepten herşey başta konuşulmalı uymuyor uymuyordur sana kıymayan bir aileyle ne yap et gelin gitme ha çok seviyorsan sevgilini o zaman görmezden gel herşeyi Allaha havale et.

Hic kismayin valla fazla masraf olmasin diye kendinizi yorarsiniz.Tecrube ile sabittir.Dediginiz gibi degersizlesme basliyor fark edip tavir koyunca da cok degisti oluyor.
Ne gerekiyorsa yapsinlar birakin.Bu gunlerinizin tadini cikarin.Sevgiler

Evlenirken aile gerçekten çok önemli değil mi? İnsan olarak çok seviyorum annesini babasını erkek arkadaşımın, o yandan bir sorunum yok ama böyle düğün dernek meselelerine olan bakış açıları ikimize de uymuyor, evet erkek arkadaşımı çok seviyorum onun sayesinde son zamanlarda biraz daha rahatım bu konularda, tek endişelendiğim nokta benim ailem karşı taraf bir şey yapsa da yapmasa da yardım edecek bir şekilde, evlendiğimizde bunun erkek arkadaşıma yük olmasını istemiyorum, konuşulmasa bile böyle şeyler dert ediliyor gerçekten. Yaşadıklarınız için üzgünüm, umarım eşinizle huzurunuz sağlığınız yerindedir, böyle insanlar o kadar çok ki..

Hic kismayin valla fazla masraf olmasin diye kendinizi yorarsiniz.Tecrube ile sabittir.Dediginiz gibi degersizlesme basliyor fark edip tavir koyunca da cok degisti oluyor.
Ne gerekiyorsa yapsinlar birakin.Bu gunlerinizin tadini cikarin.Sevgiler

Düğün dernek işlerine yapılacak masraftan uzak durmaya çalışıyorum aslında tam olarak, sevmediğim için. Umarım yaşamayız öyle şeyler. Sevgiler size de :KK15:

Merhaba, erkek arkadaşımla 1-2 ay içinde nişan yapacağız.
Şu an o çalışıyor para biriktiriyor, ben çalışmıyorum, çeyiz parası aldıktan sonra çalışmaya başlayacağım.
Kendi yetim aylığımla bir şeyler alıyorum tabii ki bu esnada, çeyiz olarak (yararlı şeyler almaya çalışıyorum, gereksiz bulduğum her ayrıntıdan kaçınarak.) Düğün, nişan, kına gecesi, gelin damat bohçası gibi şeyleri istemiyorum, iki tarafın da durumunu gözeterek, öncelikle istemememin sebebi ise sevmiyor oluşum tabii ki. İsteme söz nişan bir arada evde olsun aradan çıksın dedim, nişan kelimesi geçtiği anda gelecek kişi sayısı en az 45'e çıktı, hal böyle olunca da salon tutulsun öyleyse muhabbeti açıldı. Onlar salon tutarsa nişan için biz de düğün yaparız denildi. Hiç bir şey istemeyen biz hiç umursanmamış olduk böylece. Adına nişan demeyerek altından kalktım durumun şimdilik, daha sonrasında da nişan yapmayacağım çünkü biliyorum erkek arkadaşıma destek vermeyecekler maddi olarak, gelenek görenek peşine düşersem çocuğun birikmişinden harcatacaklar. Tektaşı dahi zorla aldırtmamayı başardım. Ama anlamadığım sanırım ben böyle hiç kimse masraf yapmasın diye uğraşırken değersizleşiyorum karşı tarafın gözünde, her şeyim olsun diye mi uğraşmalıyım, sevdiğim adamla evleneceğim diye?

İhtiyacımın fazlasını almamak derdindeyim, şu an çalışmadığım için de masraf yaptırmak istemiyorum ve masraf yaptırmadığım için neredeyse kötü gelin olacağım. Şu an durumlar daha iyi, erkek arkadaşım benim dediğim olacak deyip ailesine karşı durduğu için ama yine böyle şeyler olacak diye endişe ediyorum biraz.

Bu arada büyük abimin durumu iyi, babamın olmadığının farkındalar mı diye sormuştum erkek arkadaşıma, abisi var ya o yapsın işte her şeyini işi ne demişler.
Aile kesinlikle kötü değil ama cahiller mi diyeyim anlayamıyorum, erkek arkadaşım zamanında üniversiteye İzmir'e gitmek istediğinde bu evden çıkarsan geri dönemezsin, kendi başına çalışır bakarsın diyenler, benden 2 yaş küçük erkek kardeşini başka şehirde okutuyorlar üstüne ev tuttular ve kirasını ödüyorlar, çocuk başarısız olduğu için besyo sınavlarına girmek için bütün ülkeyi gezdi resmen ve bunun masrafını da üstlendiler ama sanki erkek arkadaşıma üvey evlatları gibi davranıyorlar.

Destek olmamalarını anlarım ama en azından köstek olmasınlar derdindeyim, borcum var diyerek biriktirdiği paradan 4binlira aldı ve aldığı parayla akşam yemek ısmarladı oğlumun parasıyla yemek yiyoruz diyerek, borç denilerek alınan parayla böyle şeyler yapılır mı? Üstelik 2 yıl olmasına karşın parayı geri de ödemedi, durumları inanılmaz kötü değil, iki ayda 4 bini ayırıp geri verebilir ama vermiyor. Üstelik nişan bile yapmıyor bilezik mi takacağım, erkek kardeşin evleniyor olsa 18 tane takarım gibi laflar ediyor.

Tek umudum erkek arkadaşımın bunların farkında olması.
Dediğin gibi sadece kendini değersizleştiriyorsun...Onu sevmiyorum bunu sevmiyorum diye diye oğlan analarına babalarına bişey bırakmadınız... Yapmayın böyle...Herkes üstüne düşeni yapmalı. Siz bukadar para hesabı yapmayın. Siz gelin gibi isteyin. Tabiki gerekli olanları.Ama size göre düğün nasıl gereksiz olur ya?Sonuçta en en güzel anı onlar. Ben bazı hemcinslerimi cidden anlamıom.Ben herşeyi usulüne göre yapma taraftarıyım...İlla para para demek değil bu. Bak siz onca para hesabı yapmışsınız. Okadar sakınmışsınız. Gitti 4 bin yemeğe...

Dediğin gibi sadece kendini değersizleştiriyorsun...Onu sevmiyorum bunu sevmiyorum diye diye oğlan analarına babalarına bişey bırakmadınız... Yapmayın böyle...Herkes üstüne düşeni yapmalı. Siz bukadar para hesabı yapmayın. Siz gelin gibi isteyin. Tabiki gerekli olanları.Ama size göre düğün nasıl gereksiz olur ya?Sonuçta en en güzel anı onlar. Ben bazı hemcinslerimi cidden anlamıom.Ben herşeyi usulüne göre yapma taraftarıyım...İlla para para demek değil bu. Bak siz onca para hesabı yapmışsınız. Okadar sakınmışsınız. Gitti 4 bin yemeğe...

Sevsem yapılmamasını masraf yüzünden istemem zaten, ancak hoşlanmıyorum, bunun nedenini detaylıca anlatmayacağım. Sevdiğim adamla yapacağım birlikteliğin ilanını bu şekilde yapmam gerekmiyor ve bunu gereksiz buluyorum haliyle. Düğünün en güzel anı olduğu düşüncesine katılmıyorum, 2 saat dans edecek ve göz önünde kabarık bir elbiseyle dolaşılacak diye aylarca stres ve masraf yapacaksam hiç yapmam çok daha iyi. Yaptığım şeyin para hesabı olduğunu düşünmeniz çok yanlış ayrıca, belirttiğim detaylar karşı tarafın erkek arkadaşıma davranışını anlayabilmeniz içindi, ikimiz de iki taraftan bir şey beklemiyoruz, evlenen biziz, büyükler isteme söz yüzüğü takma gibi detayları yapsın ve geri çekilsin istiyoruz. Şu devirde oğlan anası illa bir şey yapmak istiyorsa, düğün yapmak yerine evladının ev sahibi olmasına yardım edebilir, günümüzde bir düğün masrafı bir ev peşinatına eş değerde ne yazık ki. Üslubum için kusura bakmayın.

Sevmediğiniz için değil de aman para gitmesin diye zaten istemiyorum dediğinizi düşünüyorum ben. Bu kadar para hesabı yapmayın o paralar illaki gider bi yerlere bırakın size gitsin sizin için gitsin. Düğün olmasa da bi yemek olur ardından arkadaşlarınızla eglenirsiniz. Sonuçta dönüm noktası olacak bi gün o kadar da gecistirilmemeli diye düşünüyorum. Keza bunlara gitmezse yine ailesine gidecek siz de kendinizi yiyeceksiniz bırakın yerine gitsin bari

Sevmediğiniz için değil de aman para gitmesin diye zaten istemiyorum dediğinizi düşünüyorum ben. Bu kadar para hesabı yapmayın o paralar illaki gider bi yerlere bırakın size gitsin sizin için gitsin. Düğün olmasa da bi yemek olur ardından arkadaşlarınızla eglenirsiniz. Sonuçta dönüm noktası olacak bi gün o kadar da gecistirilmemeli diye düşünüyorum. Keza bunlara gitmezse yine ailesine gidecek siz de kendinizi yiyeceksiniz bırakın yerine gitsin bari

Para gitmesin derdim tabii ki var ama bunu bu tarz etkinlikleri mantıksız bulduğum için dert ediniyorum, evimin mobilyasına bilmemnesine gitmesine ses etmem zaten. Sanırım konuyu çok yanlış ifade etmişim, derdim para değil, derdim hiç bir şey yapılmasını istememe rağmen yapılması için zorlanması. İki tarafa da istemediğimiz şeyleri yaptırmak için masraf yaptırmak istemediğimizin anlaşılmaması.

Sevsem yapılmamasını masraf yüzünden istemem zaten, ancak hoşlanmıyorum, bunun nedenini detaylıca anlatmayacağım. Sevdiğim adamla yapacağım birlikteliğin ilanını bu şekilde yapmam gerekmiyor ve bunu gereksiz buluyorum haliyle. Düğünün en güzel anı olduğu düşüncesine katılmıyorum, 2 saat dans edecek ve göz önünde kabarık bir elbiseyle dolaşılacak diye aylarca stres ve masraf yapacaksam hiç yapmam çok daha iyi. Yaptığım şeyin para hesabı olduğunu düşünmeniz çok yanlış ayrıca, belirttiğim detaylar karşı tarafın erkek arkadaşıma davranışını anlayabilmeniz içindi, ikimiz de iki taraftan bir şey beklemiyoruz, evlenen biziz, büyükler isteme söz yüzüğü takma gibi detayları yapsın ve geri çekilsin istiyoruz. Şu devirde oğlan anası illa bir şey yapmak istiyorsa, düğün yapmak yerine evladının ev sahibi olmasına yardım edebilir, günümüzde bir düğün masrafı bir ev peşinatına eş değerde ne yazık ki. Üslubum için kusura bakmayın.
Bence siz para gitmesin diye daha çok strese girdiniz, düğün masraflarını düşünüp girseydiniz keşke:KK59:Zaten oğlan ana babası yardım ederse üstüne düşeni yaparsa siz çok rahat ev alırdınız ki bizim öle oldu. Eşyalarımı aldılar kendileri teklif ederek mesela...İstemem düğün, istemem şunu bunu deseydim alırlarmıydı sence? Ama bu gidişle o kaynanan yer seni. Sen sakın paraları o yesin:KK48:Yanlış yapıosun herşeyin tadını çıkar. Herkes yapması gerekeni yapsın.

Bu gelenek, görenek, adet ve gösteriş işleri o kadar saçma ki..
Ben de nişanda ve düğünde en kısabildiğim kadar kıstım. Düğün istemedim. Onun yerine araba aldık. Milleti yedir, içir, eğlendir, o kadar laf edilsin üstüne cebimden vereyim. Yok ya?
Sonuna kadar diret. Millet seni 15 dakika konuşacak diye binlerce liranızı sokağa sakın atmayın. O parayla ev-araba yatırımı yapabilir, istemiyorsanız da avrupayı dolaşırsınız.
Kimseye papuç bırakmayacağınızı umuyorum.

Bu gelenek, görenek, adet ve gösteriş işleri o kadar saçma ki..
Ben de nişanda ve düğünde en kısabildiğim kadar kıstım. Düğün istemedim. Onun yerine araba aldık. Milleti yedir, içir, eğlendir, o kadar laf edilsin üstüne cebimden vereyim. Yok ya?
Sonuna kadar diret. Millet seni 15 dakika konuşacak diye binlerce liranızı sokağa sakın atmayın. O parayla ev-araba yatırımı yapabilir, istemiyorsanız da avrupayı dolaşırsınız.
Kimseye papuç bırakmayacağınızı umuyorum.

O kadar mutlu oldum ki şu an gerçekten derdimi anlatabildiğime, paragöz olarak algılanıyorum sevmediğim şeyleri yaptırmaktan kaçındığım için. Çok teşekkür ederim gerçekten. :KK200:

Ben de tam olarak bunu istiyorum, bu tarz şeylere harcanacak paranın daha verimli şeylerde kullanılmasını ama çok yanlış anlattım sanırım, bu kadar yanlış anlaşıldığına göre. :110:

Para gitmesin derdim tabii ki var ama bunu bu tarz etkinlikleri mantıksız bulduğum için dert ediniyorum, evimin mobilyasına bilmemnesine gitmesine ses etmem zaten. Sanırım konuyu çok yanlış ifade etmişim, derdim para değil, derdim hiç bir şey yapılmasını istememe rağmen yapılması için zorlanması. İki tarafa da istemediğimiz şeyleri yaptırmak için masraf yaptırmak istemediğimizin anlaşılmaması.
Ben de diyorum ki sal biraz. Illa böyle aşırı düğün olsun demiyorum ama kokteylli falanlı bi düğün de oluversin. Çıkışta da bi eğlence tamam kaç yaşındasın yani kuru kuru olmaz insanlar da haklı bizim kültürümüz de var bu neticede. Asla aşırı geleneksel biri değilim ben ama dozajında olması gerek bazı şeylerin ne kadar aksinin doğru olduğunu bilsem de ailelerde evleniyo aslında siz de biliyosunuz. Bu kadar kasmaya gerek yok sizin sınırlarınız dahilinde onların da gönlü olsun. Ve ne yazıkki yaptırırsanız isterseniz daha kıymetli olursunuz bu da acı bi gerçeğimiz ne yazık ki.
Mutluluklar:KK200:

Ben de diyorum ki sal biraz. Illa böyle aşırı düğün olsun demiyorum ama kokteylli falanlı bi düğün de oluversin. Çıkışta da bi eğlence tamam kaç yaşındasın yani kuru kuru olmaz insanlar da haklı bizim kültürümüz de var bu neticede. Asla aşırı geleneksel biri değilim ben ama dozajında olması gerek bazı şeylerin ne kadar aksinin doğru olduğunu bilsem de ailelerde evleniyo aslında siz de biliyosunuz. Bu kadar kasmaya gerek yok sizin sınırlarınız dahilinde onların da gönlü olsun. Ve ne yazıkki yaptırırsanız isterseniz daha kıymetli olursunuz bu da acı bi gerçeğimiz ne yazık ki.
Mutluluklar:KK200:

Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, anksiyetenin dezavantajları bunlar hep işte, istemsizce düşünüyorum ve dert ediniyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun diyeceğim galiba. Burada kendimi anlatmaya çalışırken yaşadığım durumdan daha çok yoruldum :halay:

Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, anksiyetenin dezavantajları bunlar hep işte, istemsizce düşünüyorum ve dert ediniyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun diyeceğim galiba. Burada kendimi anlatmaya çalışırken yaşadığım durumdan daha çok yoruldum :halay:
Ben anladım seni merak etme:) Güzel olacak her şey sen bana insan çok kasma çok düşünme. Papatya çayı iç bol bol:KK54:

Back
X