• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik işleri, masraflardan kaçınma, fikir istiyorum

Siz bir sey istemeyince degersiz oluyor olabilirsiniz ama bir sey isteyince mustakbel kocanizin cebinden cikacak, yani sizin. Bu istekler yuzunden ya borc odeyeceksiniz ya da elzem ihtiyaclarinizdan kismak zorunda kalacaksiniz. Begendiginiz koltuk takimi yerine daha ucuzunu secmek gibi. O yuzden bir sey istemiyorsaniz ayni boyle devam edin. Ne sıkıntı cekin ne de sizin odediginiz parayla yapilan abuk subuk adetlerle onlarin biz yaptik diye gogsunu germesine sebep olmayin

Siz bir sey istemeyince degersiz oluyor olabilirsiniz ama bir sey isteyince mustakbel kocanizin cebinden cikacak, yani sizin. Bu istekler yuzunden ya borc odeyeceksiniz ya da elzem ihtiyaclarinizdan kismak zorunda kalacaksiniz. Begendiginiz koltuk takimi yerine daha ucuzunu secmek gibi. O yuzden bir sey istemiyorsaniz ayni boyle devam edin. Ne sıkıntı cekin ne de sizin odediginiz parayla yapilan abuk subuk adetlerle onlarin biz yaptik diye gogsunu germesine sebep olmayin

Evet sanırım böyle yapacağım, özellikle aldığım tepkilerden sonra (epey yanlış anlaşıldım para konusunda burada) doğru yolda olduğumu fark ettim, sizin gibi birkaç anlayışlı insan sağolsun derdimi anladı. Teşekkür ederim yorumunuz için. :KK15:

Evet sanırım böyle yapacağım, özellikle aldığım tepkilerden sonra (epey yanlış anlaşıldım para konusunda burada) doğru yolda olduğumu fark ettim, sizin gibi birkaç anlayışlı insan sağolsun derdimi anladı. Teşekkür ederim yorumunuz için. :KK15:
Burasi oyle, derdin var diye konu acarsin gelen sacma sapan yorumlardan derdini unutursun :işsiz:
Merak etme iyi niyetin kalbinin guzelligi cok belli oluyor, umarim cok cok mutlu olursun :KK16:

Burasi oyle, derdin var diye konu acarsin gelen sacma sapan yorumlardan derdini unutursun :işsiz:
Merak etme iyi niyetin kalbinin guzelligi cok belli oluyor, umarim cok cok mutlu olursun :KK16:

Ah ah.. :) Umarım hepimiz çok çok mutlu oluruz, güzellik yarışması konuşması gibi oldu biraz ama herkes için dileğim bu yönde, sevdiğim insanlara beraber olmak istiyorum yalnızca, gerçekten tek derdim ve isteğim bu. Umarım hepimizin gönlünden güzel geçenler gerçek olur. Teşekkür ederim güzel dileğiniz için. :KK15:

Bu kadar para hesabı ömrünüzü çürütür. Yapmayın. Karışmayın bırakın ne gerekiyorsa yapsınlar. Siz de kendi durumunuza göre hareket edin, onların parasına göre değil.

Anladığım kadarıyla erkek tarafı tüm borcu gençlerin üzerine yıkacak. İstemediği bir düğün için, neden senelerce borç ödesin ki ?

Screenshot_2018-01-07-23-44-23.webp

O ailesinin ona karşı davranışını açıklayabilmem için bir örnekti, yoksa bu tarz şeyler hakkında tabii ki konuşmuyorum. Kendi aramızda konuşuyoruz, annesi bu tarz şeyler için çok hevesli, hevesini kırmak istemiyorum ama düğün dernek istemediğim halde sırf kırılmasınlar diye de yapacak değilim, erkek arkadaşıma sorduklarında hayır dediğinde böyle cevaplar alıyoruz. İleride daha büyük sorunlara neden olur mu bu hiç bir şeyi istememem onu merak ediyorum.

Eğer siz ve erkek arkadaşınız düğün istemiyorsanız, annesi hevesleniyorsa, düğünü annesi yapacak, paşa paşa da masrafları karşılayacak. Herşeye şişinen, sonrada tüm borcu harcı gençlerin üzerine yıkan ailelere sinir oluyorum.

Anladığım kadarıyla erkek tarafı tüm borcu gençlerin üzerine yıkacak. İstemediği bir düğün için, neden senelerce borç ödesin ki ?
İyi de koca insanlar, neden onları işe karıştırmadan kendi düğünlerini kendi standartlarına göre yapmıyorlar?
Ben öyle yaptım. Düğün yerini, gelinliğimi bile düğün zamanı gördüler. Evlenecek yaşa geliyorsam başkalarının eteği altında yaşamamalıyım, eğer eşi olacak kişi de bu dengeyi kuramıyorsa sürekli para hesabı yapıp kendisini yıpratsa ne olur?

İyi de koca insanlar, neden onları işe karıştırmadan kendi düğünlerini kendi standartlarına göre yapmıyorlar?
Ben öyle yaptım. Düğün yerini, gelinliğimi bile düğün zamanı gördüler. Evlenecek yaşa geliyorsam başkalarının eteği altında yaşamamalıyım, eğer eşi olacak kişi de bu dengeyi kuramıyorsa sürekli para hesabı yapıp kendisini yıpratsa ne olur?

Düğün istemiyoruz, kimseden de bir şey beklemiyoruz bunu onca satırdan anlamak bu kadar zor mu, gereken isteme vesaire şeyleri yapsınlar ve çekilsinler istiyoruz ancak üzerine böyle kötü kötü konuşuluyor ve erkek arkadaşım da haliyle üzülüyor, bahsettiğim ve dert yandığım nokta bu, istememekte kötü mü ediyorum diye.

Düğün istemiyoruz, kimseden de bir şey beklemiyoruz bunu onca satırdan anlamak bu kadar zor mu, gereken isteme vesaire şeyleri yapsınlar ve çekilsinler istiyoruz ancak üzerine böyle kötü kötü konuşuluyor ve erkek arkadaşım da haliyle üzülüyor, bahsettiğim ve dert yandığım nokta bu, istememekte kötü mü ediyorum diye.
İyi de konuşsunlar. Siz kararınızda net olun olsun bitsin. Konuda para hesabından başka bir şey göremediğim için doğal olarak kafa yormayın diyorum.
Kendi isteklerinizi maddiyat için ertelemeyin ama dersiniz ki ben düğün hiç sevmem zaten o zaman tamam. Ama sırf evlenmek için de evlenmeyin. Sonra ah vah etmeyin.

İyi de konuşsunlar. Siz kararınızda net olun olsun bitsin. Konuda para hesabından başka bir şey göremediğim için doğal olarak kafa yormayın diyorum.
Kendi isteklerinizi maddiyat için ertelemeyin ama dersiniz ki ben düğün hiç sevmem zaten o zaman tamam. Ama sırf evlenmek için de evlenmeyin. Sonra ah vah etmeyin.

Evlenmek benim için sevdiğim insanla aynı çatı altında olabilmek anlamını taşıyor, siz sanıyorsanız ki düğün dernek evliliktir bunları dert ediyorum öyle değil, yanlış anlaşıldığım için ekleme de yaptım konuya ama devam ediyor. Kusura bakmayın yanlış ifade ettiğim için kendimi, teşekkürler yorum için.

Kız yazdığı her mesajda "sevmiyorum, sevmediğim birşeye para harcamak istemiyorum" yazmış. Anlamıyor musunuz ?

Merhaba, erkek arkadaşımla 1-2 ay içinde nişan yapacağız.
Şu an o çalışıyor para biriktiriyor, ben çalışmıyorum, çeyiz parası aldıktan sonra çalışmaya başlayacağım.
Kendi yetim aylığımla bir şeyler alıyorum tabii ki bu esnada, çeyiz olarak (yararlı şeyler almaya çalışıyorum, gereksiz bulduğum her ayrıntıdan kaçınarak.) Düğün, nişan, kına gecesi, gelin damat bohçası gibi şeyleri istemiyorum, iki tarafın da durumunu gözeterek, öncelikle istemememin sebebi ise sevmiyor oluşum tabii ki. İsteme söz nişan bir arada evde olsun aradan çıksın dedim, nişan kelimesi geçtiği anda gelecek kişi sayısı en az 45'e çıktı, hal böyle olunca da salon tutulsun öyleyse muhabbeti açıldı. Onlar salon tutarsa nişan için biz de düğün yaparız denildi. Hiç bir şey istemeyen biz hiç umursanmamış olduk böylece. Adına nişan demeyerek altından kalktım durumun şimdilik, daha sonrasında da nişan yapmayacağım çünkü biliyorum erkek arkadaşıma destek vermeyecekler maddi olarak, gelenek görenek peşine düşersem çocuğun birikmişinden harcatacaklar. Tektaşı dahi zorla aldırtmamayı başardım. Ama anlamadığım sanırım ben böyle hiç kimse masraf yapmasın diye uğraşırken değersizleşiyorum karşı tarafın gözünde, her şeyim olsun diye mi uğraşmalıyım, sevdiğim adamla evleneceğim diye?

İhtiyacımın fazlasını almamak derdindeyim, şu an çalışmadığım için de masraf yaptırmak istemiyorum ve masraf yaptırmadığım için neredeyse kötü gelin olacağım. Şu an durumlar daha iyi, erkek arkadaşım benim dediğim olacak deyip ailesine karşı durduğu için ama yine böyle şeyler olacak diye endişe ediyorum biraz.

Bu arada büyük abimin durumu iyi, babamın olmadığının farkındalar mı diye sormuştum erkek arkadaşıma, abisi var ya o yapsın işte her şeyini işi ne demişler.
Aile kesinlikle kötü değil ama cahiller mi diyeyim anlayamıyorum, erkek arkadaşım zamanında üniversiteye İzmir'e gitmek istediğinde bu evden çıkarsan geri dönemezsin, kendi başına çalışır bakarsın diyenler, benden 2 yaş küçük erkek kardeşini başka şehirde okutuyorlar üstüne ev tuttular ve kirasını ödüyorlar, çocuk başarısız olduğu için besyo sınavlarına girmek için bütün ülkeyi gezdi resmen ve bunun masrafını da üstlendiler ama sanki erkek arkadaşıma üvey evlatları gibi davranıyorlar.

Destek olmamalarını anlarım ama en azından köstek olmasınlar derdindeyim, borcum var diyerek biriktirdiği paradan 4binlira aldı ve aldığı parayla akşam yemek ısmarladı oğlumun parasıyla yemek yiyoruz diyerek, borç denilerek alınan parayla böyle şeyler yapılır mı? Üstelik 2 yıl olmasına karşın parayı geri de ödemedi, durumları inanılmaz kötü değil, iki ayda 4 bini ayırıp geri verebilir ama vermiyor. Üstelik nişan bile yapmıyor bilezik mi takacağım, erkek kardeşin evleniyor olsa 18 tane takarım gibi laflar ediyor.

Arkadaşlar, sonlarda belirttiğim detaylar, karşı tarafın erkek arkadaşıma olan tavrını anlayabilmeniz için, belirttiğim detaylar para derdimden ötürü değil, istemediğim şeylerin yapılmaması için. Bu tarz şeyleri sevmiyorum ve buna para harcanmasını mantıksız buluyorumi bu demek değildir ki evime ocağıma hiç para harcanmayacak. Bahsettiğim "masraf" sadece düğün kına gibi şeyler için geçerli, lütfen bunu anlayarak yorum yapın, paragöz olarak algılanmak istemiyorum öyle olsam bunların hiç birinden kaçınmazdım zaten. Dert ettiğim konu, ailenin bunları yapmak istemesine karşı yapacakları takdirde erkek arkadaşımın ödeyeceği gerçeği. Hem yapıp hem kendileri ödese istemesem dahi ses çıkarmam zaten.

CANIM ALLAH ŞİMDİDEN SABIR VERSİN SANA ŞİMDİDEN BUNLARIN HESABINI YAPAN Bİ AİLEYLE İLERİDEDE SORUN YASARSIN GİBİ DÜŞÜNÜYORUM BİZ KIZ TARAFI OLMAMIZA RAGMEN HİÇ BİRDEY İSTEMEDİK AMA NE ZAMAN ONLARA GİTSEM HEP Bİ İSTEKTE BULUNDULAR SANKİ KIZ TARAFI ONLARMIS GİBİ İLK GİTTİGİMDE YATAK ODASINI KIZ ALIR DEDİLER TAMAM DEDİM DAHA SONRA TAKIM ELBİSEYİ SİZ ALACAKSINIZ TAMAM DEDİM DAHA SONRA BULAŞIK MAKİNASI BOHÇA YOK TATLI NEDEN ALMADINIZ ÇAMASIR MAKİNASINIDA SİZ ALIN FALAN DEYİNCE TEPEM ATTI TABİ DAHA SONRA HER SÖYLEDİKLERİNE ASLA TAMAM DEDME İÇİNDEN GELİYORSA KABUL ET YOKSA RESTİNİ ÇEK BENİM DÜĞÜNÜM BEN BÖYLE OLMASINI İSTİYORUM DİYEBİLİRSİN AMA BENDE SANA TAVSİYE HİÇ BİRSEY İSTEMEDİĞİNDE GERCEKTEN DEGERSİZLESİYORSUN SEN ALTAN ALDIKÇA SENİ SAF YERİNE KOYUP İSTEDİKLERİNİ SÖYLÜYORLAR SEN ONU YAPMAZSAN BİZDE BUNU YAPAMAYIZ DİYORLAR BASIMDAN GEÇTİ SENİ ÇOK İYİ ANLAIYORUM

Kız yazdığı her mesajda "sevmiyorum, sevmediğim birşeye para harcamak istemiyorum" yazmış. Anlamıyor musunuz ?
Ben ilk mesajı okurum sonradan yapılan eklemeyi göremem değil mi? Sanırım siz de bunu anlamıyorsunuz? Sonradan eklenmiş bir şey farkındaysanız?
Ayrıca düğün yapıp yapmaması beni ilgilendirmiyor zira yap ya da yapma demedim, sadece içinden ne geliyorsa onu yap ve kimseyi işine karıştırma dedim.
Konu sahibi anladıysa sorun yok!

CANIM ALLAH ŞİMDİDEN SABIR VERSİN SANA ŞİMDİDEN BUNLARIN HESABINI YAPAN Bİ AİLEYLE İLERİDEDE SORUN YASARSIN GİBİ DÜŞÜNÜYORUM BİZ KIZ TARAFI OLMAMIZA RAGMEN HİÇ BİRDEY İSTEMEDİK AMA NE ZAMAN ONLARA GİTSEM HEP Bİ İSTEKTE BULUNDULAR SANKİ KIZ TARAFI ONLARMIS GİBİ İLK GİTTİGİMDE YATAK ODASINI KIZ ALIR DEDİLER TAMAM DEDİM DAHA SONRA TAKIM ELBİSEYİ SİZ ALACAKSINIZ TAMAM DEDİM DAHA SONRA BULAŞIK MAKİNASI BOHÇA YOK TATLI NEDEN ALMADINIZ ÇAMASIR MAKİNASINIDA SİZ ALIN FALAN DEYİNCE TEPEM ATTI TABİ DAHA SONRA HER SÖYLEDİKLERİNE ASLA TAMAM DEDME İÇİNDEN GELİYORSA KABUL ET YOKSA RESTİNİ ÇEK BENİM DÜĞÜNÜM BEN BÖYLE OLMASINI İSTİYORUM DİYEBİLİRSİN AMA BENDE SANA TAVSİYE HİÇ BİRSEY İSTEMEDİĞİNDE GERCEKTEN DEGERSİZLESİYORSUN SEN ALTAN ALDIKÇA SENİ SAF YERİNE KOYUP İSTEDİKLERİNİ SÖYLÜYORLAR SEN ONU YAPMAZSAN BİZDE BUNU YAPAMAYIZ DİYORLAR BASIMDAN GEÇTİ SENİ ÇOK İYİ ANLAIYORUM

Teşekkür ederim, yapmasınlar yapmadığıma da bir şey demesinler, erkek arkadaşımı üzmesinler benim derdim. O da benim gibi çok istekli ve para biriktiriyor, yardımcı olmadıkları gibi bu paraya göz dikmelerinden rahatsız oluyorum açıkçası. Umarım daha büyük sorunlar yaşamayız. :)

Bizim de canımız düğün yapmak istedi, yaptık, kendimiz ödedik. Ama canım istemeseydi, yapmazdım, yapmak isteyen olursa da, "buyur canım hesap numaram" derdim. İstemediğim birşey için neden aylarca afedersiniz eşek gibi çalışayım...

Teşekkür ederim, yapmasınlar yapmadığıma da bir şey demesinler, erkek arkadaşımı üzmesinler benim derdim. O da benim gibi çok istekli ve para biriktiriyor, yardımcı olmadıkları gibi bu paraya göz dikmelerinden rahatsız oluyorum açıkçası. Umarım daha büyük sorunlar yaşamayız. :)

İNŞALLAH CANIM EMİN OL SEN BU KADAR STRESE GİRİYORSAN ERKEK ARKADASIN BUTUN GÜN ONLARLA NELER YASIYORDUR

İNŞALLAH CANIM EMİN OL SEN BU KADAR STRESE GİRİYORSAN ERKEK ARKADASIN BUTUN GÜN ONLARLA NELER YASIYORDUR

Biliyorum, karakter olarak o bana göre daha az stres yapan birisi ama ben de çok üstüne gidip canını sıkmak istemiyorum öyle olduğunu bildiğim için. Bakalım hakkımızda hayırlısı olsun artık :) :halay:

bzde dugunu esimle birlikte yaptik. Dedik biz herseyi kendimz alicaz butcemize gore gezdik nerde uygun esyalar var nerde uygun seyler onlari aldik. Szde esinizle soyleyin.

Back
X