Evlilik işleri, masraflardan kaçınma, fikir istiyorum

Doğru diyorsunuz, erkek arkadaşıma kalacak bu konular ne yazık ki, her ne kadar ilerde eşimin ailesi diyecek olsam da eller benim için, şunu yapın bunu yapın diyemem. Hayırlısı olsun dediğiniz gibi. Teşekkür ederim tekrar, hepimiz mutlu olalım, şuranın konusu azalsın inşallah

Bence istemelisin ona gerek yok buna gerek yok deme bunları düşünecek kişi sen değilsin insan bir kere evleniyor tamam çok abartılı masraf yapmanında alemi yok ama gönlünden geçen herşeyi yap sadece kendin değil ailenide düşün onlar isterler bencd nişamda yapmalısın gene ne kadar da olsa takı da takılacak sana onjnlada halledebilirsin salonu geri kalan parada evlilik hazırlığı için işinize yarayabilir tabiiki siz bilirsiniz bende zamanında ay masraf olmasın anlayışlı olayım dedim herşeye he dedim ama benden sonra gelenelticim istediği herşeyi a'dan z'ye yaptırdı bende özendiğimlr kaldım ayrıca şaşırdım bunların bu kadar bütcesi varmıydı diye bileydim bende isterdiiimm

İsteyen istediğine yapsın, olana da bol bol versin, sırf sonradan özenirim diye de fikrime karakterime ters bir şey yapmayacağım haliyle ve buna saygı duyulmasını istiyorum. İstiyor olsam çalışır kendi düğünümü kendim yaparım ama istemiyorum ve bunun herkes tarafından kabul edilmesini bekliyorum sadece. İhtiyacım yok böyle etkinliklerden hoşlanmıyorum, takı takmak isteyen nikahta da takar, 10 binlira en aşağı salon parası artık, düğüne gelecek o kadar insan yok, ki ülkenin gelir durumu belli, oradan çıkaracağım 2-3 bin lira paranın hesabını yapamam istemediğim halde. Yapmalarını istediğim bir şey yok ama tabii ki evimiz için yardım ederlerse hayır etmeyin demem, düğün dernek gibi farazi şeyler için konuşuyorum bu şekilde, yorum için teşekkürler. :)

Rica ederim. Düşündüklerimi yazdım sadece. Güzel dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ederim.. Umarım herşey gönlünüzce olur.

Yarn birgün evlenince şimdi para bulamayan kocan annesine paralar yağdırdığnda.. eltin ( olursa) kaynananın sana yapmadıkları altınları onda gördüğnde anlayacaksın ve pişman olacaksın..
sevgilin baya duygu sömürüsü yapıyor başka bşey deil..
ve sen kız tarafısın bırakta sevgilinin babası düşünsün ..
tektaş bile aldırmamışın . İnanamadm sana.
Masraf istemiyorsanz nikah salonunda evlenin nişanda sadece aileler arasnda olcak diye 1. Dereceden akraba çağırın evde olsn.
Ama siz abartmışınz kusura bakmayın.

Siz ne sandınız ki imam nikahı kıyıp evde oturacağımı mı? Kimsenin kimseye duygu sömürüsü yaptığı yok. İstenmeyen detaylar sadece düğün, kına vb. gösterişli ve benim açımdan rahatsız edici etkinlikler. Bunun dışında kimseye hiç bir şey yapmayacaksınız diye konuşmadım. Tektaş aldırmadım çünkü sevmiyorum, bunun yerine bana kitap almasını uygun gördüm ve o da kabul etti, takmayacağım bir şeye masraf yapmayı aynı istemediğim etkinliğe masraf yapmayı uygun bulmadığım gibi, uygun bulmuyorum. Paraları olsun da kim kime ne istiyorsa yapsın, ona yaptın bana yapmadın diye kimseyi kınayacak ya da kıskanacak biri değilim, böyle düşünen insanlar hastalıklı bence asıl. Evlenen benim, onlar değil, tek istediğim de gereklilikleri yerine getirip geri çekilmeleri ve bize fırsat vermeleri kendi hayatımızı "kendi başımıza" kurabilmemiz için. Olaylara dahil olmalarını istemiyorken sizin bu düşüncelere çekmiş olmanız hislerimi gerçekten beni çok üzdü.

tektaşçı değilim ama bir yaşıma daha girdim , bu gözler bunu da gördü "tektaş alma kitap al"

tektaşçı değilim ama bir yaşıma daha girdim , bu gözler bunu da gördü "tektaş alma kitap al"

Şöyle söyleyeyim, bilgisayar oyunları, diziler ve kitaplar dışında hiç bir şeye düşkünlüğüm yok, eğer o parayı illa bir şeye vermek istiyorsan bu şekilde değerlendirelim dedim, bunda herhangi bir gariplik görmüyorum kendi adıma. Başkaları için dış görünüşümü beslemektense beynimi beslemek çok daha cazip geliyor. Çünkü inanın epey işe yarıyor. Tektaştan bile çok.

bunca para hesabı yapmışsın iyi hoşta sıfır beklenti çok mutluluk kimseden birşey bekleme işe gir çalış bir önce önceliğin bu olsun onun ailesinden bekliyosun ya onalrında senin ailenden destek beklemeleri normal baban yoksa abin varmış dimi

Herkese saygıyla cevap vermeye çalıştım, kendimi ifade edemediğimi düşünerek ama onca mesaja cevap verdim derdimin para ya da başka bir şey olmadığını dile getirdim, hâlâ şu şekilde mesajların gelmesi sadece şuradaki okur yazarlığın sadece içi boş okur yazarlık olduğunu anlamama neden oldu. Yalvarırım anlamadığınız konular hakkında yorum yapmayın. Kimseden bir şey beklediğim yok, ailelerin yalnızca isteme gibi detayları yapıp hayatımızı "kendi başımıza" kurmamıza izin vermelerini istiyoruz, olay bu, bu kadar. Teşekkürler yorum için.

benim de aynı şeylere düşkünlüğüm var . Düğün, tören, göbek atma ritüelleri fobim yüzünden evlenemiyorum. Yanlış anlamayın bu forumda herkes gram gram bilezik, taşın karat hesabını yaptığı için ilk kez böyle bir teklifle karşılaştım. Ne istediğini bilen insanlar her zaman iyidir

Günlük hayatımda da taştan tuştan hoşlanmayan biriyken evleniyorum ve başkası ödeyecek diye kullanmayacağım şeylere para ödetmek mantıksız geliyor kendi adıma, üslubum için kusura bakmayın, o kadar yanlış anlaşıldı ki sorun artık sinirlenmeye başladım sonlara doğru ısrarla anlatmama rağmen anlamıyor insanlar. Eğer böyle şeyleri seviyorlarsa ve kullanacaklarsa en doğal hakları sonuna kadar kullansınlar tabii ki o insanlara da bir şey demiyorum, erkek arkadaşımla aramızda bu şekilde anlaştık üniversitede tanıştığımızdan beri doğum günlerimde bile takı değil kitap ya da oyun almasını söylerim, çünkü kullanmıyorum ve o da bunu biliyor artık. Fobim var mı yok mu bilemiyorum ama dikkat çeker diye kırmızı oje bile sürmeye çekinen bir insanım çünkü insanların dikkatini çekmekten zerre hoşlanmıyorum, böyle odak noktası olacağım etkinlikleri düşününce bile fenalık geliyor :)

kırmızı oje kısmı abartı olmuş biraz yani en azından anlık bir beğeni size fenalık getirmemeli kaygı vermemeli arada iyi hissetirir hatta :)
Konunuza dönecek olursak, karşı tarafın ailesinin davranışları hoş değil. Cahillik olabilir, ama sonuçta evlenecek olan da sizsiniz; borç ödeyecek olan da sizsiniz ve kimseye minnet etmek istemiyorsunuz haklı olarak. İlk mesajınızdaki "çeyiz parası aldıktan sonra çalışmaya başlayacağım" kısmını anlamadım o parayı sevgilinizin ailesinden mi alacaksınız? Çeyiz parası diye bir şey duymadım merak ettim.

Utangaçlık ve anksiyetenin bir araya gelmesinin sebepleri bunlar şimdi eskisine kıyasla çok daha rahatım tabii.
Hayır devletten alacağım para, yetim maaşı aldığım için şu an evlenirken böyle bir para veriliyor toplu olarak. Bunca şey istemiyorken öyle bir şey isteyebilir miyim sizce? :)

ya sen okumuşsun maşşallah ama bu üstün zekanı evde böyle ucuz hesaplar yaparak harcama işşiz güçsüz kimseden birşwey beklemyorum he cnım hee birşey istemeyerek değersizleştim diyende sensin bence kendi yzdıklarını oku ve idrak et işşizlik başına vurmuş sanırım

ben de o yüzden anlamadım, devletin bu konuda yardım yaptığını bilmiyordum çeyiz işiyle uzaktan yakından alakam yok
Bence siz kararlı olun, elaleme show yapılcak diye sıkıntısını size çektirecekler yoksa.

Erkek tarafını düsünüp aman yazık yapmasınlar etmesinler dersen iyice bir yolarlar seni. Ben evlenirken tek taş sandık vs hiçbirşey istemedim nişanımı kendim yaptım ki bizde kız yapar. Beni nişanda kuaföre dahi götürmediler. Uzaktan geliyoruz isteme yüzük nişan bir olsun dediler benim nişanım sonrası kaynım nişanlandı kızın herşeyimi yaptılar nişanını bişe erkek tarafı yaptı. Nişandaki dağıttığı hediyeye kadar erkek tarafı aldı bana bavula sarılı bohça getirildi ona sandıklarla bezeli. Kuaföre götürüldü. Şimdi laf edilirken ikinize de eşit yaptık diyorlar. bazı erkek aileleri gerçekten kendilerini uyanık zannediyor ama o çok değer verecekleri gelinleri canlarına okuyor. Siz yapılması gereken neyse yaptırın. Acımayın evlenecek totosu varsa yapıversin. Terletmediginizde değeriniz olmuyor

Baba ölmeden önce emekliyse ve çocuk yetim aylığı alıyorsa sadece kız çocukları için bir uygulama var böyle. Toplu 2 senelik maaşı verdikten sonra kesiliyor aylık. Umarım böyle kalabilirim, teşekkür ederim yorumlarınız için. :)

Bahsettiğim şeyler keyif almadığım şeyler ama? Hoşlanmadığım halde sırf yapsınlar işleri ne diye düşünerek yaptırmalı mıyım? Başkasına yaptıklarında da neden yaptınız diye düşünmeyeceğimden eminim çünkü gram umursamıyorum böyle şeyleri, onlarla değil erkek arkadaşımla evleniyorum biz bunun farkındayız, sonrasında da sıkı fıkı olacağımızı sanmıyorum çünkü anlattığım gibi kendi oğullarına bu kadar çektirmişken bir şey beklememeleri gerekiyor zaten. Destek verirlerse ev için vesaire amenna ama sırf neden yapmıyorlar diye de böyle şeyler yaptıramam istemediğim halde. Haksızlığa karşı da sesimi çıkartmayacak biri değilim açıkçası, umarım dediğiniz gibi şeyler yaşamam, teşekkür ederim yorumunuz için. Bunlar teferruat keşke aileler hiç dahil olmasa olaylara (çabaladığım da bu) eşinizle mutluluğunuz daim olsun inşallah.

insallah senin bu ince dusuncene deger bir koca olur sana tatlim.

degerli olmak istiyorsan aldiracaksin, sattiracaksin, evet. bu isin maalesef kurali bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…