Allaha kulluk vazifesini yapıyor mu ?Ailesine karşı davranışları nasıl onlara saygısı varmı ?
Arkadaşım Sevgi çok şeydir çok çok şeydir çok önemlidir ama her şey değildir bir arkadaşımızın da yazdığı gibi Allah'a kulluk vazifesini yapması önemlidir neden mi çünkü Allaha vazifesini yapan insan nefsine hakim olmayi bilen evlilik sorumluluklarını kolayca edinebilen demektir.Merhaba arkadaşlar,
Dert değil ama bu sıra aklıma çok takılıyor. Biriyle evlenmeye karar vermek için sadece sevmek yeterli midir? Yoksa aile yapısı, hayata bakış açılarımız ve buna benzer durumlar etkiliyor mu? Yanlış bir karar vermek istemiyorum. Evlilik kararı alırken göz önünde bulundurmam gereken durumlar nelerdir? Evli olan arkadaşlar yazabilirse çok sevinirim.
Allaha kulluk vazifesini yapıyor mu ?Ailesine karşı davranışları nasıl onlara saygısı varmı ?
Sizin gorduklerinizi baz alarak ibadet insani duzgun yapmıyor diyemezsinizçok inançlı, ibadetinde görünen nice adamın ne haltlar ettiklerini görüyoruz. kulluk vazifesi ibadetse çok bir anlamı yok aksine nice inançsız insanlar bilirim ki düzgün, karakterli insanlardır. ibadet insanı düzgün yapmıyor.
arkadaşımızın da yazdığı gibi Allah'a kulluk vazifesini yapması önemlidir neden mi çünkü Allaha vazifesini yapan insan nefsine hakim olmayi bilen evlilik sorumluluklarını kolayca edinebilen demektir.
Sizin gorduklerinizi baz alarak ibadet insani duzgun yapmıyor diyemezsiniz
Devam edeyim aklıma gelenlerden;M e g g merhamet demiş, katılıyorum.
Bunu "Hayvan sevgisi"nden tahlil ettim eşimde. Eşim kedi-köpek-kuş, bilimum hayvanat hastası, yolda gördüğü köpeğe "Naber sıpa?" diye selam veren biridir. Ben de kedilere "Kız zilli naabıyon?" diyen türden bi deliyim zaten :) Merhamet şefkati buradan tahlil etme olanağınız var. Hayvan sevgisi önemlidir, hayvanı seven insandan zarar gelmez. Korkan olur anlarım, uzaktan uzaktan sever. Yani demek istediğim net aslında, uzatmayayım. Bu önemli bir nokta.
Size davranışlarına değil, çevreye bakın; size nasıl davrandığı şaşırtabilir sizi çünkü erkekler sevgililik, nişanlılık dönemi ekstra özenli davranıyorlar zaten eş adaylarına fakat evlenince bi bakıyorsun "Aa bu kim"e dönüyor işler. :) İmzada bi şey var, atanı bi değiştiriyor
işte temel yanılgı burada. sizin düşüncenizle hayattaki yansıması aynı olmuyor. siz ibadet ediyorsa düzgün olur nefsine hakim olur zannediyorsunuz ama öyle mi? ben ilahiyat okudum hem de en bilinen, köklü okullardan birinde ama neler gördüm anlatamam. kaldı ki ülkede her yer cami, cumaları dolup taşıyor bir o kadar evinde işinde ibadet eden var.
çok mu ahlaklı ülkeyiz?
çok mu düzgün ülkeyiz?
yolsuzluk çok mu az?
hırsızlık çok mu az?
haksızlık çok mu az?
ibadet düzgün insan yapmaz. yapar zannediyoruz ama yapmıyor. ben de öyle düşünürdüm bir zamanlar ama hayat insana acı tecrübelerle öğretiyor. salt ibadetle birini değerlendirirsen yolda kalırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?