Evlilik Kararı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Demek ki ibadeti hakkıyla yapmıyorlar çoğunluk öyle diye ibadeti hafife alamazsınız Tabii ki tek ibadetine bakın deniyorum

ibadet bireyseldir diyorum bu giyim tercihi gibidir aa mavi gömlek giymiş çok iyi biri demek ki demek gibi saçma bir şey oluyor diyorum. hakkıyla yapmıyorlar demek ki sizin zannınız oluyor ama kime göre hakkıyla değil mi?

Arkadaşım direkt daldım yorumuna kusura bakma yazdıklarına %100 katılıyorum ama yanlış anlamazsan bir uyarıda bulunmak istiyorum bu yorum bir kaç yorum daha uzarsa din tartışması adı altında ban alacaksın , hiç gerek Yok.
Ben şunu anladım ki inanılmış birşeyi , oturmuş bir fikri sen sayfalarca da yorum yazsan değiştiremezsin O yüzden boşuna ban yeme , sahalardan uzak kalma iyi Pazar’lar

Senin hayata bakışına, hayattan beklentilerine göre değişir kriterler.. İnanç ve maddiyat konusu özellikle..
Haa, bazı şeyler var ki, her kesimden insanlar o hususlarda hemfikirdir sanırım; insanlık, görgü, asalet, AİLE..
Benim için en önemli şeyler; inançli (içselleştirmiş), ailesi görgülü, neşeli ve komplekssiz, bana kendimi değerli hissettiren, edepli ve merhametli biri olmasıdır.. Ailesini sevsin ama körü körüne aileci olmasın.. Doğruyu yanlışı ayırt edebilsin, kıymet bilsin, nankör olmasın..

Son düzenleme:
Bir de ibadet konusunda, elbette namaz kılan herkes mükemmel insandır diyemeyiz ama kimi için bu vazgeçilmez kriter olabilir, hem namaz kılsın hem iyi insan olsun ister gönül tabii ki.. Yine de "Aa ne namaz kılanlar var da şöyleler" diye konunun seyrini başka yere çevirip polemik çıkarmak anlamsiz.. Herkesin hayat tarzı ve hayattan beklentileri farklı.. Ortalık karıştırıp konuyu gümletmeye gerek yok.. Bu tarz yorumların sonu hep bu oluyor zira..

Son düzenleme:

Duyar kasmak nedir ?

Hayvansever mi? Merhametli mi? Eğitimli mi (burda kastettiğim okul okumak değil,benim babam ilkokul mezunu ama eğitimli bence) . Aile yapısı seninkine az çok benzer mi? Çok anneci mi? Ve en önemlisi seni gercekten seviyor mu?

Ben seviyor muyum diye sormadan önce beni gerçekten seviyor mu diye sor bence..

ailesi esinizi ne kadar sevdiginiz kadar önemli
agızlarindan cikani kulaklari duyuyormu?
ailesinin kendi akrabalari ile iliskileri nasil
bencillik varmi
es olacak kisinin aldigi kararlar kendi kararlarimi yoksa 3.sahis etkisi altinda kaliyormu?
iyi bir es kadar iyi bir baba olabilirmi
hayattaki her turlu konuda bakis acilariniz yasam tarziniz uyuyormu
boş zamanlarini geciris sekli size uyuyormu
bana gire bunlar buyuk bir asktan daha onemli seylermis bunlar cakisinca ask yavas yavas ortami terk ediyor

Kızlar evlilik şans işi, karakterini saklayabilir adam ama daha önceki tecrübemden size söyleyeceğim şunlar; evlilikten ne bekliyorsunuz onu açıklayın önce. Çok da uçuk beklentileriniz olmasın her zaman çiçek alacak romantik olacak vs bunlar dizilerde olur. Mesela her akşam dışarı çıkar mı? Tek mi çıkar, eşiyle beraber mi tercih eder ? Yakın kız arkadaşları var mı? Sonradan sorun olmaması için sorup öğrenin ama adamın yakın kız arkadaşları varsa da adamı değiştirmeye çalışmayın, sonra bu durumdan sıkılabilir. Parasını nereye harcar, sonuçta aileye bakacak çok fazla lüks harcama yaparsa sorun olur, tabi zenginse başka :)

zaten yakın arkadaşsa süreç içinde tanışması gerekmiyor mu?
hani atıyorum bir yıldır bir kız arkadaştan haberin yoksa ve evlilik aşamasında sorup öğreniyorsan orada bir sıkıntı var gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…