Evlilik Kararı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Aile kulturlerine bakman yeterli. Birde hem yetim hem oksuz olursa cok iyi olur. Bir daha dunyaya gelirsem yuvada buyumus kimsesi olmayan adama ruh esi olacagim.dunyanin en guzel esi olacagm yeerki kimsesi olmasin.dipnot. esimin ailesi ayirdi bizi

Bence aileler, kültürler,ten uyumu falan hepsi çok önemli ama en önemli iki şey;

1- Adam merhametli ve adaletli mi?
2 -En yakın arkadaşım olmuş mu?

zaten yakın arkadaşsa süreç içinde tanışması gerekmiyor mu?
hani atıyorum bir yıldır bir kız arkadaştan haberin yoksa ve evlilik aşamasında sorup öğreniyorsan orada bir sıkıntı var gibi.
Süreç içinde sorması lazım tabi, flört mü ediliyor görücü usülü mü bilmediğim için genel konuştum. Uzun süreli flörtse zaten bilinmesi lazım.

Canım her erkek evlendikten sonra degişiyor kim ne derse desin .. Benim ki degişti severek evlendik bir de. Eskisi gibi olmuyor. İyi karar ver

-merhamet sanırım en önemli kıstas. sevginin azalıp artmasına bile sebep olabilir
-sorumluluk; kendi işlerini halledebilen, hatırlatmaya ihtiyaç duymayan, aç kalmaktan korkmayan biri olmalı ki size aşırı bağımlılık geliştirmesin. koca adam olup hala birine muhtaç yaşayan aciz biriyle hayat geçmez
-saygı; hem size hem kendi ailesine hem sizin ailenize hem de diğer kişilere saygısı çok önemli. saygısız bi davranış ilerde aynı şekilde size yapılabilir.
-yerine göre davranma; sizle kaldığında uysal bir kedi, haksızlık karşısında bir aslan olması ufak gibi görünse de önemli bi meziyet
-maddiyat; söz konusu evlilikse maddiyat maalesef kaçınılmaz. hala başkasının eline bakıyor olması başkalarının güdümü altına girebileceğine işaret. sizi maddi olarak besleyen biri istediğini yaptırabilir burda patron veya işverenden bahsetmiyorum. karşılıksız maddi kazanç sağlayan kişiler ki genelde aileler oluyor. sonra ailesi bize çok karışıyor diye konular açılabiliyor. olur tabi çünkü adamlar size ev vermiş oturun diye onlar da size karışmayı kendine hak bilir.

maddiyatta en önemli husus bence kadının çalışması aslında. çalışan kadın özgüvenli olur ama bu demek degil ki her şeye karşı çıkacak. yerine göre davranıp yapması gerekeni yapabilir. baskı altında kalıyorsa şiddet görüyorsa katlanmak zorunda olmadığını bilir.

-denklik; fiziksel olarak değil ailelerin sosyoekonomik-kültürel denkliği. kimisi cahil olur görmemiş olur cimri olur.
-kafa yapısı; oturup sohbet edebiliyor ve sıkılmıyorsanız düşünebilirsiniz. yoksa evlilik ev arkadaşlığına dönüşüp sıkabilir. ama tatlı muhabbete doyum olmaz.

Esımle bıdaha evlenıyo olsaydım aılesı olmamasına dıkkat ederdım cunku o zekası karakterı ıyı huyları ısın ıcıne aılesı gırınce hıc varolmamıscasına kayboluyo cunku

1.Allah korkusu var mı
2. Vicdanlı ve merhametli mi
3.Aile yapısı iyi mi
4.İnsanlara,hayvanlara, hatta bitkilere karşı duyarlı mı
5.Arkadaş çevresi var mı varsa nasıllar
6.Kötü alışkanlıkları var mı
7.Saygılı ve anlayışlı mı
8.Sinirlendiğinde etrafa yada kişiye zarar verir mi yani öfke kontrolü var mı
9.Size gerçekten değer veriyor mu
10.Sadakatli mi yoksa gözü dışarıda olan birisi mi
11.İlerde çocuklarıma iyi bir baba olacak kapasitede mi
Not:Sevgi önemlidir ama herşey demek değildir

Eşim dediğim insan su yazılan menfi özelliklerin neredeyse hepsine sahip ne yazık ki..Modern soslu geleneksel Türk erkekleri...

Sana bişeyler katacak bir insan olmalı! senden alcak değil:) ruhsal durumu çok öenmli hayata pozitif bakması,ailesi ve senin arandaki dengeyi sğalayabilecek olamsı karakteri,inançlı olması: hatta var ya sana hayatı kolylaşltırıyorsa yapış koluna hiç ayrılma:)

önce kalbinde sevgiyi hissetmelisin, sonra da uyum.aynı şeyleri yapmaktan hoşlanma, ortak aile değerleri gibi.ama benim Rabbime bin şükür olsun eşimin en sevdiğim huyu yapıcı olması.o zaman saygı oluyor ve hep huzurlu oluyorsun.gönlüne göre olsun her şey.

1 kaynananın kişiliği 2 maddi durum uygunluğunuz sevgilinizle 3 aileler uyuyor mu 4 ben bu adamın hangi en sevmediğim huyuna ömür boyu katlanabilir miyim iç hesaplaşması

Ah bir de bunların hepsi birlikte olsa.Bulunmuyorki mecbur daha azına razı oluyoruz inceldiği yerden kopmazsa ..

eş adayının annesi, babası ve aralarındaki ilişkiye. mesleği, eğitimi, o evlilik gerçekleşene kadar geçen süredeki yaşananlar çoğunlukla yanılgı oluyor. tek gerçek biliyorum. erkekler babalarını taklit ediyor. yani işin özü sağlıklı ebeveynlere sahip olan bir erkek tek kriter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…