evlilik kararı..

breathin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2011
638
7
0
Ankara
selam.ben 22 yaşındayım.evliliğe doğru ilerliyorum, yakında nişanım olacak ama aklıma takılan bazı şeyler var.eşim olacak insan 34 yaşında.ben yaş farkını umursamıyorum, çünkü o kadar oturaklı aklı başında iyi bir insan ki.hatta bu saatten sonra o olmasa bile artık 25 yaşında biriyle olabileceğimi de düşünmüyorum.sevgilimin ailesiyle tanıştım.ailesi iyi kendinden bir yaş küçük bir kız kardeşi ve 17 yaşında da erkek kardeşi var.babası daha bunlar çok küçükken annesiyle ayrılmış.benim edindiğim izlenime göre bu biraz evin babası pozisyonuna geçmiş babanın yokluğundan.yani annesinin eli kolu olmuş, her işine bu koşturuyor.yarın bigün benle paylaşamazlarsa diye korkuyorum.ailesiyle tanıştığımda kimse bana ters bişey yapmadı fakat annesinin benden çok da hoşlandığını düşünmüyorum.ona çok sevdim diyomuş ama sevdiğini düşünmüyorum işte.bayramda gittik, benle pek konuşmadı bile soğuk buluyorum.bir de sevgilim çok sinirli bi anda patlıyor, yıllar önce içkiyi bırakmış tövbe etmiş içmiyor.acaba diyorum yarın bigün tekrar başlar mı, içki içmesi bi sorun değil ama içki içtiğinde açıkçası beni dövebilecek noktaya bile gelebileceğini düşünüyorum.babam da benle bunları konuştu ve iyi düşünmem gerektiğini söyledi.sen de o da çok konuşkan insanlar değilsiniz zaten yarın bigün evinizde mutsuz olursunuz evlilikte iki kişiden birinin pozitif olması gerekir dedi.onu çok sevsem de aslında içimden bi ses de bunları görmezden gelmemem gerektiğini söylüyor.siz ne dersiniz?benzer şeyler yaşayanlar var mı?sizce bunlar büyük sorun olabilir mi ilerde?

vlendiğiniz de annesinin yanında oturmak gibi bir niyeti olabilir mi peki ? baba pozisyonundaysa böyle bir istekleri de olabilir..o zaman asıl sorun başlar bence..

siyahinmatemi ne katılıyorum.Eğer ailesine yakın oturmak isterse bil ki çok zorluk çekeceksin...Çünkü eşim yapmasa bile annesi sürekli onun yanlarında olmasını isteyecek...İçli dışlı olacaksınız...Ama baştan sınırımı çok iyi koyarım dersen ve bunu eşinin diretmelerine rağmen sürdürürsen rahat olursun...

İçki konusunun tekrar olacağını sanmıyorum.Ama olursa beni dövebilir demişsin de demekki sinirlenince gözü bir şey görmeyen bir insan...O zaman dikkat etmen lazım...İçki içerken yapan normalde de yapabilir...

Yaş konusu çokta abartılı gelmedi bana.Kıskançlıkları falan yoksa olur neden olmasın....

Baştan ailesindne uzak bir yerde yaşamalısın ama bunu iyi düşün...

Evlilik kararı alanları tebrik ediyorum, ben çikolatayı fıstıkli mı yoksa Fındıklı mı alacağıma karar veremiyorum

Hehhe cok gülmüştüm buna.

Umarım cok mutlu olursun kökü sahibi :)

hayır ailesine yakın oturmak gibi bi isteği yok ama uzak olacağımız da sonuçta aynı şehirdeyiz belki aramızda en çok 7-8 km olacak.bu konuyu onla konuştuğumda beni hiçbişeye zorlamıcağını söyledi ama yine de buna pek inanamıyorum.sonuçta annesiyle başka ilgilenebilecek durumda kimse yok.yine her şeye bunun koşturması gerekcek diye düşünüyorum.belki de yanlış düşünüyorum ama kadın şimdiden bana bozuk atmaya başladı o da ayrı tabi.

canm ne kadar suredır bırlıktesınız ıblmıyorum ama sevgılının annesı sevgılın ıcın bır baskasını dusunmus olabilir mi daha oncesinde acaba.?

Geçin aileyi falan. Siz 22 yaşında bir insan olarak, sizden 12 yaş büyük, görmüş geçirmiş bir adamın, sinirlendiğinde içkiye dönmeyeceğinden emin misiniz? Yani rahat rahat evet evlenelim için nasıl rahat anlatamam diyebilecek misiniz?

Eğer sizi dövebileceğini bile düşünüyorsanız, bazı sinirli anlarına tanıklık etmişsiniz demektir. Bunu göze alacak mısınız? İnsanlar artık hiçbir sorunu olmayan erkeklerle terreddüt ediyorlar, ya evlenince değişir, ya beni üzerse diye, siz bunları bile bile evlenebilecek misiniz?

Yapmayın allah aşkına yaşınız çok genç, bu sorunun küçük bir olasılık olduğunu varsaysak bile, evlilik gibi bir karar bir terredütün üzerine kurulur mu?

1. Si aranizdaki yas farkı gercekten muazzam. Babanın söyledikleri zaten tüm endişelerini ortaya koymuş.
Baba gorevini ailede üstlenmişse sevgilin gercek anlamda sıkıntılı olacaktır.
Ne görümcen ne annenin bu bakımdan rahat vereceğini düşünmüyorum. Cunku eslerini kaybetmiş kadınların büyük erkek cocuklarindaki genel travma bu...

bu evliliğe cesaret edebiliyorum çünkü bana böyle bir şey olmayacağına dair en büyük yeminleri etti, bugüne kadar da bütün sözlerinin arkasında durdu gerçekten de.ayrıca sinirli olduğunu kendi de kabul ediyo ve hatta bu konuda tedavi bile olabileceğini söyledi.yani bence bu sorunu kabul etmesi bile değişebileceğini gösterir kendi de mutlu değil çünkü bu durumdan.içkiyi bırakalı da 4 yıl olmuş az bi zaman değil.

arkana bakmadan kaç git diyosun yani :))

İçkiyi bırakıp bir daha içmeyeceğine söz veren insanın tekrar içkiye başladığını gördüm.
Söylemek istedim bunu.

ohh gör geçir gez dolaş doy her şeye yolun yarısına gelince de bul bi çıtır kız evlen. erkek olmak varmış!

Büyük konuşmak istemem ama kendinden 12 yaş küçük kıza farklı gözle bakabilecek bir adamla ne kadar iyi olur bilmiyorum.

bence boşver. daha çok gençsin. evlilik için acele etme. babanın sözlerine kulak ver. onlar bazı şeyleri senden daha iyi görür.
vee sinirli biriyle asla evlenmeyi düşünme. sinirlenip herşeyi yapar ve sonra sakinleşince özür diler. tedavi olsa bile düzelir mi bilmiyorum. can çıkar huy çıkmaz

canım beni yanlış anlama ama, ben pek aydınlık bi gelecek göremedim sizin evliliğinizde...
çünkü benzerlerini çevremde de çok gördüm, kendimde yaşadım bizzat..
ilk başlarda özellikle bekarken insan ileriyi göremiyor...bi arkadaşım da yaşça büyük biriyle evlenme durumuna geldiler, aynen seninki gibi tövbe etmiş alkole..
ama şükür ki caydırdı ailesi, mutsuz olursunuz diye diye bıraktı arkadaşım...ve bu kişi çok iiyi biriydi çevresinde iyi tanınırdı..
gel gelelim iş olmadı, oğlan başka biriyle arkadaşımda başka biriyle evlendi yoları ayrıldı..
aynı mahalledeyiz oğlanı tanıyoruz, ve arkadaşım şükrediyor haline...çünkü bu oğlan tekrar başlamış alkole, evlerinde kavga gürültü had safhada...dövdüğüne bağrış çağrışlarına çok şahit olduk...bugün arkadaşım o zavallı kadının yerinde olabilrdi. şükür allah nasip etmemiş..
canım alkole tövbe eden çok insan var ama tövbesini tutan çok nadir kişi var.. alkol gibi bir haramı psliği bir tadan kolay vazgeçemez derler..elbette vazgeçenler var ama nerden bilceksin ki seninkinin tövbesini tutacağını...
kaldı ki ben yaş farkına da takıldım..
sen öenmsemiyorum diyorsun ama evlenmeden anlayamazsın bunu, şöyle düşün senin bugün yeni geçtiğin bu yollardan, sevgilin 10 sene önce geçti...
düşnce farklılıkları baştan belli olmuyor..yaş önemli...
asıl önemlsi alkol bence...tövbesine nekadar güvenirsin...
içine girmeden kimseyi tanıyamazsın canım....kaldı ki baba rolüne bürünmüş bir erkeğin senide emri altına alması zor olmaz..emin ol pek parlak görünmüyor bu iş...
hayırlısı olsun...ama babalar anneler bişey diyorsa doğru söylüyorlar buna emin ol...kızlar anne baba sözüne bakmayıp da evlenip, sonra teker teker bütün söylediklerine şahit olunca anlıyorlar tecrübeli kişlerin dinlenmesi gerektiğini...ama iş işten geçiyor...iyi düşün...çok iyi düşün...

Eğer yaşın 30 üstü olsaydı, belki zamanında çok üzülmüş, yıpranmış olsaydın evlenmeyi düşün derdim ama... 22 yaşındasın benle yaşıtsın... Bilemedim niye senin ve babanın içine tereddütsüz sinen, babanın biriciğini gözü kapalı teslim edebileceği birine hayatının evetini söylemek varken bu durumu bilemedim...

Sözler verdi hep tuttu diyorsun da bunca boşanan insana sormak lazım onların eşleri hiç mi söz vermemiş.

O aileden istediğin kadar uzakta otur o adam o ailenin babası rolünü üstlenmiş, üstlenmek zorunda kalmış. Bugün olmadı, yarın yine biraraya gelmek zorunda kalmanız çok yüksek bi'ihtimal. Döve de bilir diyosun, demek ki sana o güveni bile verememiş.

5-6 ayda bu kadar ciddi şeyler varken nişan bana çok sağlıklı gelmedi açıkcası.

Hakkında hayırlısı olsun arkadaşım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…