evlilik kararı..

Sevgilinizin çok olgun biri olduğunu aranızdaki yaş farkını idare edebileceğini söylüyorsunuz,ama aynı adamın sinirlenince gözünün hiçbir şeyi görmediğinide yazmışsınız.Bence bu davranış olgun bir insan davranışı değildir.Olgun,karakteri oturmuş bir adam konuşarak problemlerini halletmeye çalışır,bağırarak değil.
Ve ben sizin sadece bu cümlenizden dolayı evlenirseniz hem ailesinin ciddi bir sorun olacağını,hemde yaş farkınızın problem olduğunu düşünüyorum.Belkide kendinden 12 yaş küçük bir bayan seçmesinin sebebide evde sadece kendi sözünün geçmesini istemesidir.Ben böyle düşündüm.
Öfke kontrol problemi olan bir adama ,aşlesiyle ilgili hiçbir gerçeği kabullendiremezsiniz bunuda unutmayın.Ailesiyle ilgili yaşayabileceğiniz en küçük sorunda bile gene çok çabuk sinirlenecektir.

Şekerim zaten çok gençsin, bence evlilik için acele etme. Önce hayata atıl, çalış ya da yüksek lisansa başla, birazcık hayatı görüp tanı. Babaevinden çıkıp kocaevine gitme derim. Hayat çok güzel, sen de çok güzel bir yaştasın biraz hayatını yaşa. Evlilik büyük sorumluluktur, etrafındaki yaşıtların gezip tozarken sen yemep yapıp bulaşık yıkayıp onlara bakıp iç geçirme.
Yaşın zaten genç olduğuna göre acele etme, şüphelerin de varsa hiç acele etme. Şöyle 1-2 yıl bekle derim, hem bu adamı daha iyi anlamış olursun hem de biraz daha hayatını yaşarsın.

Aranızdaki yaş farkı hakkındaki düşüncem de şöyle : Ben de 25 yaşındayım. 35 yaşındaki bir adamdan fena hoşlanıyordum. Bana dünyanın en zeki, en kültürlü, en olgun erkeği gibi geliyordu ama sevgilisi vardı. Ben de benim yaşımda birini ne yapsın diye düşünüyordum. Sonra sevgilisi terk etti gitti. Neyse sonra öğrendim ki sevgilisi de benimle yaşıtmış, bu adam 30 yaşındayken 20 yaşındaki kızla çıkıyormus. (kızın arkadaşı anlattı) Kız bunu seviyor diye her istediğini yaptırıyomuş, kız nasılsa seviyo gidemez diye her türlü hakaretii ve hanzoluğu yapmış. Olgunluktan nasibini almamış ve fena kompleksliymiş. İşin doğrusu da sonra ortaya çıktı. Benim adam 20li yaşlarda birine fena aşık olmuş, onunla evlilikten dönmüş , terk edilmiş. (kendisi anlattı) Sonra da tahminimce tekrar terk edilip incinmemek için kendinden yaşça küçük, kolayca manipüle edebileceği kızlara yönelmiş. Özetle , o yaştaki erkeklerde bayağı bir yaşanmışlık oluyor ama ben daha hayata yeni başlıyordum, kaldıramadım. Yani bu adamın iç dünyası böyleymiş, benim haberim bile yokmuş.Etrafta genelde neşeli gezerdi ama karanlık tarafını kimseye göstermiyormuş.

Yani söylemeye çalıştığım şu : bu adam seninkinden farklı bir dünyadan geliyor. Hayatında zorluklar çekmiş, görmüş geçirmiş birisi. Sense hayata yeni başlayan, evliliğe hevesle giden pırıl pırıl bir geç kızsın . Ben hikayemi örnek olarak verdim, ille de seninki de böyledir diye bir şey yok lakin yaş 35 olunca hepsinde farkli farkli hikayeler birikiyor, kaldırabilecek misin ? Hiç değilse bu yüzden acele etme, admı iyice tanı derim. Sandığın gibi biriyse tamam derim, ama ya değilse? O hayata sırtında yüklerle devam edecek, sen buna ortak olabilecek misin ?

öncelikle herkese teşekkür ederim, ilgi gösterdiniz.yazdıklarınızı okuyunca baya kafam karıştı ne yalan söyleyim.ben şöyle düşünmüştüm sonuçta hiçkimsenin evliliği dört dörtlük değil herkes karşısındakinin bazı huylarına tahammül etmeyi öğreniyo.mesela bazısı parasızlık çekiyo bazısının kocası çok kıskanç kimi yalancı kimi sorumsuz..bu liste uzar gider. bunları düşündüğümde çok da katlanılamaz tarafları olduğunu düşünmedim mesela içki olayı.içki içse bile artık gençken bekarken olduğu gibi sorumsuzca davranabileceğini düşünmüyorum ama herkesin de dediği gibi evlilik kapalı bi kutu bilemeyiz tabi.sinir olayına gelince de sonuçta anne baba ayrı büyümüş ne kadar pozitif neşeli olmasını beklenebilir ki ona da kızamıyorum gözlerine bakınca bazen derin bi hüzün görüyorum belki evlenmek için acele ediyorum ama malesef onu bırakıp gidemicek kadar da çok seviyorum belki gençlikten işte gözüm bişey görmüyo aslında mantıksız biri de değilim ama şu an her şey gözüme aşılabilir çözülebilir gözüküyo sanırım zamana ihtiyacım var

Benim aklımı kurcalayan nokta bazı insanlar gerçekten sinirlendikleri gözleri döner.
Ben de onlardan biriyim ama size şiddet uygulayabileceğini düşünmek çok farklı bir mesele.
Böyle bir eğilimi mi var ya da şahit mi oldunuz herhangi bir şeye de aklınıza bu geldi?

canım zaten evlenirken yapılan en büyük hatadır "sorunları çözülebilir görmek"
kararın bence de doğru, kendine ve sevdiğin adama biraz daha zaman ver en azından aklındaki soru işaretleri kalksın, biraz daha tanıyın birbirinizi

Evlilik için acele etme, her şey bir yana asabi mizaç çok büyük bir sorun. İnan ki aşılması imkansız, bir süre sonra sadece idare etmek üzerine yürür ilişkiniz. Yani o sinirlenmesin diye sen fedakarlık yapacaksın. Ailesiyle dengeleri kurabilir mi bilemiyorum bunu iyi gözlemlemen gerek ama bana sorunları fazla basite indirgiyorsun gibi geldi. Kendine zaman ver biraz, acelenin hiç gereği yok. Evlilik zor bir iş, hemen karar verme.

evet, mesela çok basit olaylara bi anda sinirlenebiliyor ağzına geleni söylüyor küfür ediyor.dışarıya karşı inanılmaz tahammülsüz biri bişey dese hemen kavgaya hazır ama genelde ailesine karşı şiddet eğilimi yok.bana da çok sinirilendiğinde bunları yapıyo küfür bağrış çağrış falan.hiç vurmadı bugüne kadar.bana böyle düşündüren daha şimdiden ortada basit sorunlar varken bu hale geldiğini gördüğüm için yarın bigün belki vurabilir de diye düşündüm.

küfür varsa orada durun işte. en ufak şeye bağıran büyük sorunlarda sizi dövebilir

35 yaşındaki adamın 20lik çıtırla ne işi var? bence siz okuyun, çalışın ve 25ten önce evlenmeyin

kesınlıkle evlenme

ben 26 eşim 38 yasındaydı. bbası ölmüş baba rolunu almıstı erkek ve kız kardesı vardı hepsıde benden buyuktu.

ailem zorluklar olabılecegını söyledıler dezavantajlarını ama ben hayır sevıyorum dedım aşıgım aradıgım aşk dedım . eşim iyi ama hala annesıgıle calıısr kazanır. kadın oğlum da oğlumder. evlendın bızı unuttun der 2 sene boyunca aralıksız maaşını oraya verdı.

bende öğretmennım oda hayatı sallıyorum bır kıızm var gezıyorum alıyorum satıyorum mutluyum ama tekrar basa dönme sansım olsa evlenmezdım aşk sevgı bıyere kadar...

ha bıde kader boyutu var. kaderınde varsa cekeceksın.

bırde su var ben sunu yapalım dıyorum eşimm amn ben ondan sıkıldım eskıden cok yapardık dıyor mesela . tatıle gıdıyoruz heryere gıtmıs ben gıtmedım sankı aynı tat varmısgıbı ya bosver falan der ama ben gelıyosan gel gelmıyosan kıızmla gıdrım dıyorum mecbur gelıyor yas ılerde sorun oluyoırmus derlerdıde ınanmazdım.

ama ben ekonomık gucum olunca verdıgı paralar gözume gelmıyor. bana karısmıyorya en önemlısıı bu.

abla olarak kesınlıkle evlenme ve baska yenı ınsanlara tanımak ıcın yelken aç ufka

sinirli daha önce içki kullanmış bırakalı çok bir zamanda olmamış yaşını göz önüne alınca.
yaş farkı çok fazla görmüş geçirmiş olduğu için sizin istekleriniz.ona çocukça veya saçma gelecek.
hayırlısı olsun..

İçinizde bir şüphe var, tam anlamıyla emin değilsiniz ki burada fikir almak istediniz.
O zaman lütfen yazılanları iyi okuyun.
Yaş farkını bir kenara koyuyorum çünkü en anlattıklarınız arasındaki en küçük sorun bu.
Arkadaşınız içkiye tövbeli demekki ciddi alkol sorunu yaşamış.
Asabi, patlamaya hazır, kavgacı ve küfür ve hakaret eden biri.
Üstelik size dahi bunları yapıyor.
Bu adamla evlenmek demek:
Bütün bunları peşinen kabullenmek demek.
Daha sonra yaşayacaklarınızdan şikayet etmeye hakkınız yok bana göre.
Bile bile lades diyorsunuz bilesiniz.
O öfke ve asabi kişilik ileride alkolle birleşirse ne olur biliyor musun?
Umarım hiç öğrenmezsin.
Aile durumunu hiç deşmiyecem bile.
Ama emin ol bu hatayı yaparsan gelecekte yaşayacakların seni deşip geçecektir.
Babanı dinle sakın başını yakma derim.

40 yaşında olsanız böyle bir adamla (geçmişte içki sorunu yaşamış, sizden 12 yş büyük, aile bağları sizi zorlaybilecek) anlarım ama 22 yaş için büyük yük bence. ben 27 yaşındayım ama böyle bi karar veremezdim.

12 yas cok fazla tecrubelı bırı olarak soyluyorum kendını atese atma o sımdı sana oturaklı ıyı bırı gbı gelıyo ama evlendıkten sonra sıkılacaksın bu davranıslarından

En Önemlisi Bence Yaş Farkı..
Çok Fazla..
Senin Gibi 22 Yaşında Kıpır Kıpır Bir Kız Koskoca Adamla Yapabilir mi ?

benimde eşimle aramda 12 yaş var .yani sorun değil eşime aşığım .yaş farkı sorun olmaz .zaten 12 yaş büyük bir fark değil .20 yaş desen çok tabi .ailesine düşkün olması seni rahatsız etmesin aksine ailesine düşkün olan karısınada düşkün olur derler .

küfür falan varsa ayrıl tam okumadım yazdığını pardon .12 yaş büyük böle davranmamalı .sen olgun diye tercih ediyorsun sonuçta nerde olgunluk

Valla ben burda o kadar sorun okuyorum ve çıkardığım sonuç şu ki "ailesine bağlı olan, eşine de bağlı olur" lafı tam bir uydurmaca. Yok yani öyle bir olay, varsa da burda okuduğum hayatlardan hiçbirine öylesi denk gelmemiş...

12 yaşa ben 22 yaşında biri olarak cesaret edemezdim. Bi'on yıl sonra sen 32 yaşında olcaksın o 45 yaşında huzurlu, sessiz, monoton bir hayat isteyecek çünkü çoktan her şeyden doymuş olacak. Sen ise gezeyim, tozayım...

Yani bu yaş farkları 22-35ken iyi olabilir de ilerisini düşününce ı-ıh.

Bi'de 6-7 ay bi'tanışma süreci için bu kadar "acaba"lı evlilik 22 yaş için pek sağlıklı gelmedi:26:

Yaş farkı okadar büyütülecek birşey değil. Fakat annesiyle babasının boşanmış olması büyük problem . Genelde boşanmış ailelerin çocukları sorunlu evlilik yaşıyorlar. İçki içenle evlenilmez. ama nişanlın bırakmış. Tövbe etmiş. Gerçekten iradeliyse içki içilen ortamları gece hayatı yoksa emin olabiliyorsan başlamayacağına sorun olmaz diye düşünüyorum geçmişinde içki içmesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…