Evlilik konusu

Flower__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
2.321
2.221
133
Merhaba. Aklıma takılan bir konuyla ilgili tavsiye almak istiyorum. 23 yaşında bekar bir kızım. Üniversiteyi bitirdim şu an online şekilde çalışıyorum aynı zamanda da devlete atanabilmek için sınava çalışıyorum.Arkadaş çevremin güncel konusu "doğru kişiyi bulabilmek". Bu konuşmaları beni de etkiliyor haliyle.
Evlilik fikri düşününce iyi gibi geliyor "uyumlu ve doğru kişiyle karşılaşmak tanışmak" filan ama çevremden tanışmak isteyen ya da hemen evlilik amaçlı konuşmak isteyen kişiler olunca hem strese giriyorum hem de istemiyorum. Bilemiyorum belki de aklımda oluşan doğru kişi profili ile uyumlu olmadıkları içindir. Yani çok aşırı büyük beklentilerim yok aslında ama içime olumlu his gelmeyince ısınamıyorum ve evlilik de zor sıkıcı bir şey gibi görünüyor bu durumlarda.
Yani hep bu şekilde olursa evlenmem galiba. Çünkü evlenmek için evlenilmez diye düşünüyorum. Önemli olan o kişiyle birlikte bir aile olma isteği olması. Ama karşıma çıkan kisiler icin bu his olmadı zaten öyle çok kişi de çıkmadı.
Doğru kişiyle karşılaşınca bu olumsuz hisler gidiyor mu ? Bunu merak ediyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.Bu sitede aldığım tavsiyelerin doğruluğunu çok kez yaşadım çünkü

Demekki doğru kişi çıkmadı karşınıza. Bende sizin gibi hissederdim. Eşim karşıma çıktığı anda evleneceğim adam bu dedim :) Kısa sürede de evlendik

23 yaşındayım ne evliliği yaa.
Hayatı yaşamak varken evlenilir mi bu yaşta görüştüğüm olmasına rağmen 25 26 yaşından önce evlenmek istemiyorum. Doğru kişi karşınıza çıktığında anlayacaksınız zaten,telaşa gerek yok.

Demek ki henüz evliliğe hazır değilsiniz doğru kişi ve doğru zaman olunca bir bakmissin gerginliginiz tatlı heyecana dönüşmüş

23 bu konuları bu kadar detaylıca düşünmek için çok erken bence. hayatın tadını çıkarmak, keşfetmek, mutlu olmak için kullanman gereken en güzel zamanlar 20 ler.. bence tabi. zamanı gelince doğru kişiyi bulduğunda bunların hiç birini düşünmeyeceksin bile..

Sen doğru kişi misin acaba evlenmek için şu aşamada?

Bu da göreceli bir kavram. Doğru kişiyi bulamadığım sürece evlenmek için doğru kişi olmam zaten. Çünkü evliliği sadece "eşe kahve sunumu yapıp story atmak,tatile gitmek" gibi görmüyorum. Sorumluluk gerektiren bir şey sonuçta.

gayet mantıklı dusunuyorsunuz

dogru kısıyı buldugunuzda o endıselerınız daha az oluyor tamamen bıtmıyor ama guven duydugunuz yonlerı cogunlukta oldugu ıcın daha rahatlıyorsunuz

dılerım hayatınız hayalınızdekı gıbı olur

İşte bunu böyle söyleyince bir şey değişmiyor aslında. Doğru kişiyi arıyor olmak bile doğru kişi olmadığını ya da evliliğe hazır olmadığını gösterir bir insanın bence. Doğru kişi diye bir şey yoktur çünkü. Birini seversin dünyanın en yanlış kişisi de doğru kişi oluverir birden. Doğruluk kişide değil onu nasıl gördüğündedir.

Evlilik amaç değil sonuçtur, sonuç olmalıdır ya da. Karşıma doğru kişi çıksın aşık olalım evlenelim düşüncesiyle mutlu olunmaz. Mutluymuş gibi yapılır, buna inanılır sadece. Çünkü toplumda mutluluk için gerekli olan levellar başarıyla atlanmıştır.

Ben eşimi ilk gördüğümde (sadece adını , yaşını, askerliğini yaptığını biliyordum ) bu adamla evlenirim 3 te çocuk yaparım dedim . Tanışma evlenme 8 ay içinde oldu . İyi ki de oldu

Valla ben eşimi gördüğümde bebeydim daha. Hiç de öyle kallavi hislerim olmadı "biz kesin evleniriz." diye. Aşık olduğunuzda mantığınızı karanlık odalara kilitlemez, kendinizi kandırmazsanız doğru insanı bulursunuz.

İyi dileklerinizi için teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…