Evet evliliğe hazır olmamam kısmı doğru olabilir. Çünkü tanıştıgım bir erkeği tanıdıktan sonra evlenmek için uygun kişi olduguna karar vermeden "evlilik için hazırım doğru kişi kim" diye düşünmek bence de saçma. Sonuç odaklı düşünmek yerine hayatımda kimse yokken mutlu yaşıyorum şu an ama çevremdekilerin doğru kişiyi arama çabaları bazen beni de etkiliyor.Etkilemelerine izin vermeden her şeyi akışa bıraksam daha iyi olucakİşte bunu böyle söyleyince bir şey değişmiyor aslında. Doğru kişiyi arıyor olmak bile doğru kişi olmadığını ya da evliliğe hazır olmadığını gösterir bir insanın bence. Doğru kişi diye bir şey yoktur çünkü. Birini seversin dünyanın en yanlış kişisi de doğru kişi oluverir birden. Doğruluk kişide değil onu nasıl gördüğündedir.
Evlilik amaç değil sonuçtur, sonuç olmalıdır ya da. Karşıma doğru kişi çıksın aşık olalım evlenelim düşüncesiyle mutlu olunmaz. Mutluymuş gibi yapılır, buna inanılır sadece. Çünkü toplumda mutluluk için gerekli olan levellar başarıyla atlanmıştır.
.Evet haklısınız
Bana korkutucu geliyorduMerhaba. Aklıma takılan bir konuyla ilgili tavsiye almak istiyorum. 23 yaşında bekar bir kızım. Üniversiteyi bitirdim şu an online şekilde çalışıyorum aynı zamanda da devlete atanabilmek için sınava çalışıyorum.Arkadaş çevremin güncel konusu "doğru kişiyi bulabilmek". Bu konuşmaları beni de etkiliyor haliyle.
Evlilik fikri düşününce iyi gibi geliyor "uyumlu ve doğru kişiyle karşılaşmak tanışmak" filan ama çevremden tanışmak isteyen ya da hemen evlilik amaçlı konuşmak isteyen kişiler olunca hem strese giriyorum hem de istemiyorum. Bilemiyorum belki de aklımda oluşan doğru kişi profili ile uyumlu olmadıkları içindir. Yani çok aşırı büyük beklentilerim yok aslında ama içime olumlu his gelmeyince ısınamıyorum ve evlilik de zor sıkıcı bir şey gibi görünüyor bu durumlarda.
Yani hep bu şekilde olursa evlenmem galiba. Çünkü evlenmek için evlenilmez diye düşünüyorum. Önemli olan o kişiyle birlikte bir aile olma isteği olması. Ama karşıma çıkan kisiler icin bu his olmadı zaten öyle çok kişi de çıkmadı.
Doğru kişiyle karşılaşınca bu olumsuz hisler gidiyor mu ? Bunu merak ediyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.Bu sitede aldığım tavsiyelerin doğruluğunu çok kez yaşadım çünkü
Hah şükür kocişimi görür görmez hemen anladım demeyen biri yazmışValla ben eşimi gördüğümde bebeydim daha. Hiç de öyle kallavi hislerim olmadı "biz kesin evleniriz." diye. Aşık olduğunuzda mantığınızı karanlık odalara kilitlemez, kendinizi kandırmazsanız doğru insanı bulursunuz.
Hah şükür kocişimi görür görmez hemen anladım demeyen biri yazmışzaten romantik olan genç bayanları böyle sislerin arasından çıkıp Romeo gelecek ve “doğru kişi benim” deyip diz çökecekmiş gibi kandırmayalım ilk görüşte aşık olursan ve başka her şey uyuşursa yaşadın kaçırma. Ama sırf aşık oldun ya da hoşlandın diye hayalindeki doğru kişi gömleğini adama giydirme. Önemli bir şey, sık yaptığımız bir hata...
Benim yoktu mesela eşimi tanımıyordum gençkenAy demeyin öylekocamla liseden arkadaştık. Arkadaş olmadan önce ay bu çocuk hayatımın kesin bi yerinde olacak hissiyatı gelmişti. :) önce birlikte normal bir arkadaşlığımız vardı, sonra yakın arkadaş olduk. Sonra da sevgili olduk. Ama aşka düşmeden öncede diğer insanlardan daha farklı bir hissiyatım vardı eşime karşı hep.
Benim yoktu mesela eşimi tanımıyordum gençkenolabilir güzel bir şey. Ama herkesin kocası beyaz atla gelecek, alnında ben doğru kişiyim yazacak değil. Mucizeler beklenmesin öyle anlamında yazdım ama olursa da güzel olur o ayrı
Herkesin hayattan beklentileri farklıdır. Bu tarz konuları düşünmeye başlamış olmam benim için çok normal. Sonuçta 15-16 yaşlarımda değilim23 yaşında evlilik konusu açmanız bile yersiz
Mesleğimi online şekilde yaparak da belli bir kazancım var. Kendine yetebilmek,kendi ayakları üzerinde durmak bence de önemli ama evlilik düşünebilmek için bir aşama değil bence. Atanma konusunda haklısınız. İlk hedefimde atanmak olmalıAtama için çalışıyorum demişsin.. Bence ona odaklan.. Atandığın yerdedir belki kısmetin.. Kendine yetebilmeden evlilik düşünmek yersiz..
Eşimle 6 senedir tanışıyorduk fakülteden. Hiç düşünmedim onunla romantik bir ilişki. Son sene arkadaş olduk yine düşünmedik karşılıklı. Sonra oldu işte. Doğru kişi mi diye hiç düşünmedim bile, hala yıldönümümüz yok çünkü ne ara oldu bilmiyoruz. Bi tarih belirledik kafamıza göre kutluyoruz. Evlilik teklifi de almadım yav ben. Düşündüm de ben dava açayım en iyisi yarın.Doğru kişiyle karşılaşınca bu olumsuz hisler gidiyor mu ? Bunu merak ediyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.Bu sitede aldığım tavsiyelerin doğruluğunu çok kez yaşadım çünkü
Siz olayı baya bir akışına bırakmışsınız o da iyiEşimle 6 senedir tanışıyorduk fakülteden. Hiç düşünmedim onunla romantik bir ilişki. Son sene arkadaş olduk yine düşünmedik karşılıklı. Sonra oldu işte. Doğru kişi mi diye hiç düşünmedim bile, hala yıldönümümüz yok çünkü ne ara oldu bilmiyoruz. Bi tarih belirledik kafamıza göre kutluyoruz. Evlilik teklifi de almadım yav ben. Düşündüm de ben dava açayım en iyisi yarın.
30 yaşında bir kuzenim var. Biraz gözümü korkutuyordu "bulacaksan okuduğun zaman bul iş hayatına geçen çogu kisi nişanlı ya da doğru kişiyi bulmuş oluyor daha da zor oluyor" demisti. O zamanlar umursamamıstım bu sözü ama bu aralar aklıma geldi o dedigi. Yaptıgı genelleme yanlıs aslındaOnce işe başlayın sonra evlilik dusünün. Iş hayatına başlayınca nasıl biriyle evlenmek istediginizi daha iyi anlar daha doğru karar verirsiniz
Aman zorlayanlar çok mu mutlu. “İnan hiç beklemediğin anda oluyor KUZUM”Siz olayı baya bir akışına bırakmışsınız o da iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?