Evlilik konusu

Evet evliliğe hazır olmamam kısmı doğru olabilir. Çünkü tanıştıgım bir erkeği tanıdıktan sonra evlenmek için uygun kişi olduguna karar vermeden "evlilik için hazırım doğru kişi kim" diye düşünmek bence de saçma. Sonuç odaklı düşünmek yerine hayatımda kimse yokken mutlu yaşıyorum şu an ama çevremdekilerin doğru kişiyi arama çabaları bazen beni de etkiliyor.Etkilemelerine izin vermeden her şeyi akışa bıraksam daha iyi olucak

Atama için çalışıyorum demişsin.. Bence ona odaklan.. Atandığın yerdedir belki kısmetin.. Kendine yetebilmeden evlilik düşünmek yersiz..

Bana korkutucu geliyordu
Arkadaşlarıma asla evlenmicem dedigimin üstüne o ay biriyle tanıştım 4 ay içinde de koşa kosa evlendim tereddütsüz güle oynaya

Hah şükür kocişimi görür görmez hemen anladım demeyen biri yazmış zaten romantik olan genç bayanları böyle sislerin arasından çıkıp Romeo gelecek ve “doğru kişi benim” deyip diz çökecekmiş gibi kandırmayalım ilk görüşte aşık olursan ve başka her şey uyuşursa yaşadın kaçırma. Ama sırf aşık oldun ya da hoşlandın diye hayalindeki doğru kişi gömleğini adama giydirme. Önemli bir şey, sık yaptığımız bir hata...

23 yaşında bucket list iniz olmalıydı.
Mümkünse sonlara doğru evlilik falan filan.

Bana kalırsa evlilik yapılması gereken bir şey bile değil fakat ‘o’ insan size ancak bunu düşündürür.

Erken yada geç herkesin kişisel tercihi o açıdan yaşınıza ilgili hiç bir şey demem.

Erken evliliklerde mutluluk gelebileceği gibi geç evliliklerde de huzursuzluklar yaşanabilir.

Evlilikteki mutluluk ve huzur yaşla değil kişilerin birbiri ile uyumu ile ilgili bir durum.

Bunları söyledikten sonra şunu söyleyim; siz hayatı yaşayın karşınıza biri çıkacak yada sizin gözünüze birisi çarpacak. Yaşım geldi diye evlenilmez, birisi gönlünüze ve aklınıza işlediği zaman evlilik fikri gelir. Bundan hatta heyecan duyarsınız.

Ay demeyin öyle kocamla liseden arkadaştık. Arkadaş olmadan önce ay bu çocuk hayatımın kesin bi yerinde olacak hissiyatı gelmişti. :) önce birlikte normal bir arkadaşlığımız vardı, sonra yakın arkadaş olduk. Sonra da sevgili olduk. Ama aşka düşmeden öncede diğer insanlardan daha farklı bir hissiyatım vardı eşime karşı hep.

Bence doğru kişi diye birsey yok. Uyumlu olabilecegimiz kişiler var. Öyle kitaplarda yada insanların hayallerindeki gibi beyaz atlı prense inanmıyorum. Öyle olsa insanlarin hepsi ilk aşkının peşinden kosardi.
Evlilik için hiç aceleniz yok. Hiç.

Benim yoktu mesela eşimi tanımıyordum gençken olabilir güzel bir şey. Ama herkesin kocası beyaz atla gelecek, alnında ben doğru kişiyim yazacak değil. Mucizeler beklenmesin öyle anlamında yazdım ama olursa da güzel olur o ayrı

Aynen öyle. Mucizeler beklemek için masalda yaşamak lazım. Bizde hissettik, bekledik ama ne zorluklar yaşadık. Oldu geçti gitti işte :) Allah herkesin gönlüne göre birbirlerine mutluluk verecek göz aydınlığı insanlarla karşılaştırsın inşallah.

Atama için çalışıyorum demişsin.. Bence ona odaklan.. Atandığın yerdedir belki kısmetin.. Kendine yetebilmeden evlilik düşünmek yersiz..
Mesleğimi online şekilde yaparak da belli bir kazancım var. Kendine yetebilmek,kendi ayakları üzerinde durmak bence de önemli ama evlilik düşünebilmek için bir aşama değil bence. Atanma konusunda haklısınız. İlk hedefimde atanmak olmalı

Net söylüyorum 27den önce evlenmeyin. 27 yaşında insanın bilinci açılıyor,resmen farklı görmeye başlıyorsun hayatı. Ne oluyor beyinde bilmiyorum ama daha doğru kararlar alıp daha net seçmeye başlıyorsun. O zamana kadar ye iç gez toz ,oh sefan olsun

Once işe başlayın sonra evlilik dusünün. Iş hayatına başlayınca nasıl biriyle evlenmek istediginizi daha iyi anlar daha doğru karar verirsiniz

Doğru kişiyle karşılaşınca bu olumsuz hisler gidiyor mu ? Bunu merak ediyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.Bu sitede aldığım tavsiyelerin doğruluğunu çok kez yaşadım çünkü
Eşimle 6 senedir tanışıyorduk fakülteden. Hiç düşünmedim onunla romantik bir ilişki. Son sene arkadaş olduk yine düşünmedik karşılıklı. Sonra oldu işte. Doğru kişi mi diye hiç düşünmedim bile, hala yıldönümümüz yok çünkü ne ara oldu bilmiyoruz. Bi tarih belirledik kafamıza göre kutluyoruz. Evlilik teklifi de almadım yav ben. Düşündüm de ben dava açayım en iyisi yarın.

Siz olayı baya bir akışına bırakmışsınız o da iyi

Once işe başlayın sonra evlilik dusünün. Iş hayatına başlayınca nasıl biriyle evlenmek istediginizi daha iyi anlar daha doğru karar verirsiniz
30 yaşında bir kuzenim var. Biraz gözümü korkutuyordu "bulacaksan okuduğun zaman bul iş hayatına geçen çogu kisi nişanlı ya da doğru kişiyi bulmuş oluyor daha da zor oluyor" demisti. O zamanlar umursamamıstım bu sözü ama bu aralar aklıma geldi o dedigi. Yaptıgı genelleme yanlıs aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…