Evlilik konusu

Bence düzgün karakterliyse gerisi faso fiso.Ailesi de görgülü,iyi insanlarsa devam et.Sizi beğenmiş,siz de beğenmişsiniz,saygılı,efendi bir kişi.Bütün bunlar evlenmek için güzel sebepler.Bazıları sevgiyi acı çekmek ,fedakarlık yapmak zannediyor ama öyle olmasına gerek yok.

Evlenelim diye baskı yapan kadınlardan hoşlanmıyor ama kendi hızlıca evlenme peşinde. Önceki kadın daha eli maşalı olunca sizin herif kaçmış olmayasın sakın. Bakire , güzel ve sessiz kız. Adam dişine göre bulmuş. Hayatımı kurdum ayağıma bağ olmayacak sessiz birini de nikahıma alayım ki evli statüsüne geçeyim. Hakkınızda hayırlısı ama sizide fazla saf buldum açıkçası. Anne olayım derken bilmediğiniz dertlerin içine düşmeyin bu günlerinizi ararsınız yoksa diyeyim.

Adam sakın biri. Hatta ben daha sesliyim konuskanim adam daha soğuk bana göre. İyi davranıyorum üstüne gitmiyorum alan tanıyorum politik davranıyorum. Çünkü adam bu tarz ilişkisinden yorulmuş. Evlenmek istemesi normal değil mi. Biraz erken düşünüyor.

Valla bu kadar kişiye normal gelmemiş. Baktım hep aynı noktalardan ikaz almışsınız. Hayat sizin hakkınızda hayırlısı.

Ben de aynı şeyi yazdım ama konu sahibi kendi soruyor kendi cevaplıyor. Baş edemediği kadınla evlenmek tabi ki istemez. Burada açılan benzer konuları okusa bir şeyleri daha kolay anlar. Sessiz sakin uyumlu, tecrübesiz, bakire karşı cinsle münasebet kurmamış kızla evlenirse istediği gibi kullanır evliliği.

Adam gay değil diyor -bence öyle- paravan evlilik için gay olması da şart değil. İlk kez mantık evliliği yapacak bir adam görmüyoruz neticede. Adı üstünde "mantık" ama görünürde o da yok. Bugün merhaba diyip, yarın kahve içelim der gibi gel yüzük alıp takalım olayını en son lisede falan görmüştüm ben.

Adam zahmet edip iki çift laf sohbet etmiyor. Arkadaşınla veya akrabanla konuşmak istemezsin de daha dün tanıştığın ve yarın evlenmek istediğin kadınla da bilmek istediklerini sorar konuşursun. Eşi olacak kadını tanımak bile istemiyor.

Çocugun benden önce uzun ilişkisi olmuş kız çok evlenmek istemiş 7 ay önce ayrılmış. Baskı yapiyordu beni sıkıyordu dedi.
E madem tanımadığı etmediği kızla ilk aydan yüzük bakacak neden evlilik isteyen,yillarca süren kız arkadaşını bırakmış. Madem evliliğe niyeti var onla evlenseydi

Valla dediğiniz gibi konu sahibi kendi kendini ikna etmiş. Yazdıklarımız gözünün açılmasına ya da en azından acaba demesine sebep olmuyor açıkçası. O yüzden diyecek pek bir şey kalmıyor. Ya anne olmak için her şeye göz yummaya razı ya da gerçekten çok kör göremiyor.

Uzun bir ilişkisinden neden kız evlenmek istiyor diye ayrılmış ki? Evlenmek gibi bir düşüncesi yoksa 7 ay sonra görücü usulünü kabul edip neden sizinle hemen evlenmek istiyor? Bana garip geldi. İnsan uzun ilişkisiyle asıl evlilik yoluna girmek istemez mi? O kadar yıllarını harcamışsın. Size karşı aşk, sevgi beslediğini de düşünmüyorum. Sizi güzel bulmuş, hoşlanmış, aileler anlaşıyor, düzgün temiz evlenilecek bir aile kızı olarak görüyor sizi.
Onun dışında iş, kariyer, kültür, tip olarak uygunsa, bir şeyler hissedebildiyseniz, az konuşması sizi rahatsız etmeyecekse girin bu yola. Siz nasılsınız? Konuşmayı sever misiniz? İlişkide tolere edebilecek misiniz birbirinizi? Mesela ben az konuşan biriyle yapamazdım çünkü bende az konuşan, sakin yapılı biriyim. İletişimimiz güçlü olmazdı. Sizde de böyle bir durum olursa sıkıntı. Düşünsenize akşam işten eve geliyorsunuz konuşmak istiyorsunuz karşınızdaki adam konuşmuyor. Ben dellenirim

Ne kadar negatif yorum eski sevgilisini bırakan bu evlenmek istemeyen de bu kişi. Baskıdan yoruldum dedi
Bunun doğruluğunu kontrol ettiniz mi? Adam size ne dese inanıp kabul ediyorsunuz. Ayrıldığı kadın hakkında iyi konuşan erkek gören duyan varsa bana da haber versin. Sizi bu adama öneren kişiyi şöyle ciddi bir sorguya almanızı tavsiye ederim. Ben sadece tanıştırdım diyerek sıyrılamayacağını veya hesap soracağınızı bilse belki anlatır bazı gerçekleri.

Bence bunun tek açıklaması var
O kızla bir cinsellik yaşıyordu, kızın daha önce de bir cinsel geçmişi var.
Kendine yakistiramadi başkaları ile yatan kadını es yapmayı,ondan ayrıldı. Görücü usulü, tek vasfı bakire olmak olan bir aile kızı buldu, onunla bir an önce evlenmek istiyor.
Akla yatkın tek açıklaması bu.
Ha, bu da akla yatkın değil aslında,ama toplumda yaygın bir davranış

Kesinlikle katılıyorum, bende böyle düşündüm. Kızı kullandı durdu, kız evlilik deyince de tüydü.

Aplam sen profile gelinliği koymuşsun bile şaka bir yana ben de dinlemeyi seven biriyim çok konuşmam. Niye konuşmuyorsun dediklerinde yapım böyle dinlemeyi seviyorum derim. İlgisi varsa bence bu bir sorun değil yapısal bir şeydir.

Ben o kızı ailesi istemedi diye düşündüm. 7 aylık süreç ayrılıp, yeni biriyle tanışıp evlilik kararı almak için çok erken. Konu sahibiyle 2-3 aydır tanışıyor olsalar yine erken. Hemen ailesiyle de tanıştırmış
Aile şirketi varmış zaten. Ailenin gözünü boyuyor.

Ya ailesi için bakire klâsik evlilik yada paravan evlilik.ikisi de görüntüde evlilik
Alan razı veren razı siz zaten ikna olmuşsunuz bizi ikna etmeye çalışıyorsunuz

Siz kendi duygularınızı ölçün, tartın. Arkadaş ortamında nasıl birisi onu da bilin.
Bir insan evlilik/sevgililik için tanıştırılınca gerçek yüzünü bilmesi zorlaşıyor. Ama arkadaş ortamında çoğunlukta gerçek yüzü ortada olur. Buraya dikkat çekmek isterim.

Yazinizda duyguya ait bir sey goremedim. Ayrica hoslanmadin mi diye sormaniz olmamis. Evlilik icin acele etmeyin, biraz daha taniyin. Ayrica cinsellikle ilgili arayisi yok demissiniz. Bu iyi bir sey mi kotu mu...cinsellik olmadigi icin biten evlilikler var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…