evlilik konusunda kafam karışık...

angime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2008
38
14
88
İstanbul
merhaba...
bir yıllık bir ilişkim var ve erkek arkadaşım 3. ayımızda evlenme teklifi etti ve sonrasındada evlilik ısrarlarından dolayı kavgalarımız oldu. o 27 yaşında ben 22. eğitimim okul olarak bitti ama uzun dönemli bir kariyer kursuna kaydoldum onu da bitirip şu an geçici olarak çalıştığım işyerinden çıkıp mesleğimle ilgili bir yerde çalışmak istiyorum. ben bu aşamaları geçtikten sonra evlenelim diyorum bir yandan da bu zaman zarfında aramızdaki iletişimin boyutunu ölçmek istiyorum. bunun nedeni ikimizin de çok farklı karakterlere sahip olmamız. mesela ben çok kitap okurum güncel olaylarla siyasetle bile ilgilenirim daha modern görüşlüyüm. ama o kitaplarımı evimizden sokmayacağını söylüyo. gazete okumaz tesadüf ederse haberleri izler. geleneksel bir türk erkeğinin özelliklerini taşır. öfkelendiği zaman ağzından çıkanları kulakları duymaz küfür bile eder ve bir çok kez küfürleri yüzünden ayrıldık tekrar barıştık...
bunların dışında beni takdir etmez sürekli saf olduğumu okul okuduğumu ama hayat ile ilgili hiç birşey bilmediğimi söyler.
tartıştığımızda anlaması zor uzun cümleler kurduğumda yada çok az kullanan kelimeler kullandığımda bana kızar ben senin sevgilinim doğru konuş benimle der....

bugüne kadar ken di kendime hep sevgi anlaşmak değildir düsturunu kanıtlayacağım diyerek sevgimize inanark geldim onunla. çünkü ayrıldığımızda geri dönüp barışmak isteyen o oldu karşı koyamadım ...

fikirlerinizi yorumlarını rica ediyorum. böyle bir ilişkinin evlilik hali nasıl olur yardım edin lütfen...

Arkadaşım siz bu adama 1 sene iyi katlanmışsınız bence..
Yerinizde olsam,flört döneminde gerçekleri gördüğüme şükredip yolumu çizerdim..

peki evliliği bu kadar çok düşünmesine ne diyebiliriz. ben şahsen erkek olsam huyunu suyunu iyice öğrenmediğim bir kızla yolumu ayırırdım...o neden bunu yapmıyor

peki evliliği bu kadar çok düşünmesine ne diyebiliriz. ben şahsen erkek olsam huyunu suyunu iyice öğrenmediğim bir kızla yolumu ayırırdım...o neden bunu yapmıyor

Nedeni o kadar basit ki..
Uyuşmadığınız halde tolere etmişsiniz onu...:sm_confused:
Siz kitap okumaya bayılırken o eve kitap sokmayacağını söylemiş,diretmemişsiniz..
Siz modernmişsizniz,o gelenekselmiş..
En önemlisini sona sakladım..yasakkelime
Küfürlerini bile affetmişsiniz..:1shok:

sen kariyerine devam et canım. koca her zaman bulunur bu biiirr. yazdıklarına bakar mısın, onunla ilgili kötü şeyler mi fazla, iyi şeyler mi, bu ikiii. iyi olarak nitelendirebileceğimiz 2 cümle kurmuşsun. arkadaşının eğitim seviyesi nedir merak ettim bu arada? kitaplarını evimize sokmam ne demek yahu? kitap okumayı sevmese bile kişisel zevklerine saygı duymalı. onu sen tanıyorsun biz değil iyi dal düşün derim ben. ayrıca evlilik sırf sevmekle yürütülebilecek bişey değil sanırım.

seni yeterince tanıdığını düşünüyo olabilir:uhm:seni elinden kaçırmak istemiyo olabilir:uhm: seni gerçekten seviyo olabilir:uhm: ama benim anladığım kadarıyla ki sende böle bi konu açtığına göre sen zaten bu evliliği istemiyosun şimdi ya da sonra..bunun farkındasın ama inanmak istemiyosunCADIARZUbilmiyorum sanki bana öle geldii:uhm:

lise mezunu..

açık olmak gerekirse evet istemiyorum.
küfür konusunda çok haklısınız tamam ayrıldım ama gözü yaşlı geri döndüğünde dayanamadım affettim..
bu işin olmama ihtimali benim için çok yüksekti ama acaba ben mi aykırı düşünüyorum belki de bunlar normaldir geçici dönemlerdir diye konuyu buraya da açtım

anlaşılan umutsuz bir vaka bu

arkadaşınız sizi hazmedemiyor bence..
ve kompleksli...
size saygı duymayan bir adamla evlilik olur mu?
kitaplarını eve sokmayacakmış oysa kitaplarınız sizin parçanız...
aslında sizi kabul etmiyor farkında mısınız?
bence ayrılın uzatmayın...
sevgi anlaşmak değildir nedensiz de sevilir sözü anlaşamadığınız insanı sevebileceğiniz anlamına gelmez..
sevmek için nedene ihtiyacımız yoktur ama devamı için anlaşmak şarttır...

nedeni çok basit...
sizi kendisinden üstün görüyor...
sizinle evlenerek kendinde olmayan şeyleri sizinle tamamlayacak...
ama üstünlüğünüzü kendine yediremeyeceği için sizi sürekli sindirerek ezmeye çalışacak...
üstünlük derken yanlış anlaşılmasın insan olarak demiyorum sadece sizin kendisinden daha üstün vasıflara sahip olduğunuzu düşünüyor...

Evlilik sadece kupkuru sevgiyle yürüseydi sizin evliliğiniz de olur derdim. Ama fikirlerin uyuşmadığı, paylaşımların olmadığı, ayrı dilden konuşan iki insanın evliliği çok kısa zamanda tökezler. Bence erkek arkadaşın evlendikten sonra baskı yoluyla seni bazı şeylerden vazgeçireceğini düşünüyor ve onun için bu kadar ısrarcı evlilik konusunda. Duygularını bir yana bırak ve mantığınla hareket et derim, kariyerine devam et. Girip çıktığın ortamlarda veya çalıştığın iş yerinde sana daha uygun ne kısmetler çıkar. Evlilik çok başka bişey canım daha şimdiden dilinin kemiği olmayan adam evlendikten sonra neler yapar kimbilir.

evlenmek için ısrarının sebebi ortada bulmuş gül gibi kızı, kendi de farkında bunun ondan diretiyo. kendini de biliyo sonuçta senin gibi bi kız ona baktığı için hemen işi sağlama almak istiyo. ama ilerde bu fark sizi çok rahatsız edecektir eminim. iyice düşünmenizi tavsiye ederim evlilik için.

Ben olsam kariyerime devam ederdim...
Evlenmeden başlamış kurallar...
Aklım almaz neden bir insan kitaba düşman olur bu yüzden geriye doğru gidiyoruz galiba kendini bilmez birisi çıkıyor kitap yasak diyor karşısındaki okumayı bırakıyor sonra çocuklar oluyor ama evde hala kitap okunmuyor sonra sen o çocuğun başını bekle kitap okusun diye görmeyince okumazzzzzz (sözüm size değil bu arada)
Pardon ama nasıl yaşıyor arkadaşın ülkede olanlara karşı okumadan dinlemeden kayıtsız kalarak
Ayrıca sana küfür edecek kadar ileri giden bir geri kalmış kişilik bence

lise mezunu.

beni kimse yanlış anlamasın ama sen üniversite, o lise mezunu. bu iş biraz zor. davul dengi dengine çalar derler ya. kendileri aynı eğitim seviyesinde bile olsalar aile arası dengesizliklerle mutsuz olanlar var. bazılarının da şöyle bi savunması vardır ya; ben üniversite okumadım hayat okulundan mezunum, çok kültürlüyümdür bla bla bla. daha evlenmeden kitaplarına kadar karışmış bi insanla ilerisi zor diye düşünüyorum. ben istemiyorum kafam karışık demişsin, demesen de belli çünkü dediğim gibi yazdığın kötü şeyler iyilerden fazla. kendi kararın tabiki de açık açık konuşmak lazım bunları 1 senelik ilişki az buz değil. evli arkadaşlarımız da yorum yazarlar tecrübelerinden faydalanırsın. hayırlısı olsun.

lise mezunu olup olmaması değil önemli olan...
hayata karşı öfkeli arkadaşınız, aslında kırgın...
ve bu öfkesini size yansıtacak...
affettiniz dayanamadınız peki değişti mi?
siz rahatsızsınız o ise gayet normal karşılıyor küfürü...
istemediğiniz şeyi neden yaşıyorsunuz ki?
neyi normal görüyorsanız normal olan odur biz karar veremeyiz..
ben yakıştırmam böyle bir ilişkiyi kendime...
siz yakıştırıyorsanız o da sizin bileceğiniz iştir..

belli ki bir yandan sen onun hayallerindeki gibi bir kızsın ama bir yandan değilsin...
oturmasını kalkmasını, nerde ne konuşacağını bilen,sakin,sabırlı,saygılı,ailesine saygı gösterebilecek vs vs... bu gibi bi sürü özellik onun seninle evlenmek istemesinin nedeni olabilir.
bence senin eğitimin kültürün onu çok da ilgilendirmiyor.onun istediği kendisine, ailesine, çevresine saygılı biri,sözünü geçirebileceği biri...gerisi boş onun için..
ve bence senin tavizlerin nedeniyle seni sindirebileceğini istediği kalıba sokabileceğini düşünüyor.
evlendikten sonra "benim istediğim özelliklerin kalsın istemediklerini değiştir" diyecek...
sen zaten kararını vermişsin bence, bu işin sonu yok gibi geldi bana..

Kendini gerçekleştirip evlilik konusunu düşünmeni öneririm a.s

Yaşında gayet müsait buna.

Bu süreçte ideallerine kavuşmanın yanı sıra,ilişkinin artı ve eksilerinide göreceksin.

Hakkında hayırlısı olsun a.s.

canım üzüldüm durumuna ama böyle bi insanla nekadara kadar devam edebilirsin eğitim farkı kültür farkı herzaman olucak aranızda bu insan senin hayatına bakışına ne katabilir sana ne öğretebilir birlikte sohbetleriniz bile olmaz çünkü hayatta sığ kalmış ufkunu genişletmemiş hayat bakışıda dar olur daha 22 yaşındasın kariyerine bak okumana kendini geliştirmene bak ozaman işine görede eşini bulursun acele etme 2kere düşün bikere karar ver canım

sanırım erkek arkadaşın sana göre biraz daha sığ kalıyor yaşam tarzı ve bakış açısı olarak.. kitap konusundaki davranışı buna bir örnek.. sanki evlendikten yani işi bağladıktan sonra senin kendini geliştirme, hatta iş hayatına atılma fikirlerini engelleyecekmiş gibi geliyor bana.. sevgi anlaşmak değildir lafına inanıyormuşsun, belki öyledir belki değildir onu bilemem.. ama beraber bir yaşamı paylaşmaktan herşeyi ortak yapmaktan bahsediyoruz; beraber gezmek, beraber eğlenmek, beraber bir çocuk büyütmek ve daha pekçok şey.. bunların hepsini yapmak için anlaşıyor olmak şart..

anlaşmak derken aynı şeylerden hoşlanmaktan bahsetmiyorum.. ikiniz de tiyatroya gitmeyi seviyosanız tabi ki anlaşırsınız ama önemli olan sen tiyatroya gitmek, o da maç seyretmek isterken anlaşabilmek değil midir?

Sevgi bi nevi anlasmaktir canim anlasamazsan o sevgi nekadar buyuk olsa da yurumez. Sen sarkiya aldanip bu iliskiyi bir sene yurutebilmisin helal olsun. Ama cok iyi dusun tasin evli oldugunuzda ayni evde oldugunuzda da butun bunlari kaldirabilecek misin? :uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…