evlilik konusunda toplum baskısı

lou salome

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2015
3.779
9.798
358
Sevgilim var. 31 yaşındayım. O benden 6 yaş büyük. Mutluyuz. Aşk yaşıyoruz çılgınca...bir takım badireler atlattık ama sorunumuz yok.

Çocuk sahibi olmak ve ileride nerede yaşasak falan diye planlar yapıyoruz. Ben ona ilişkinin başında söyledim. Önce "ben evlilik gibi ilişkiler yasayan insanlardan olmak istemiyorum. Birbirini kısıtlayan bunaltan ilişkiler yaşıyor herkes. Ben sana bir söz veremem. Birbirimizi görmek istediğimiz zaman görürüz. Mutlu olduğumuz sürece görüşürüz. Uyuşamazsak da arkadaş kalırız. Ama buna bir ad koymayalim" diye başladım.

Sonra zaman geçti. Sevgili olduk. Ben onu bayaa bayaa kıskandım. Aşık oldum. (Ama allah var, kisitlamadik birbirimizi )

Sonra ona dedim ki "ikimizden biri asla diğerini evlilik ve cocuk için zorlamasin. İkimiz de çok istiyorsak olsun. Ben ya evlenelim ya ayrilalim diyecek bir kadın değilim. Hedefi evlilik olan kadinlardan degilim Tek istegim mutlu olmak" dedim.

Sorunum şu; herkes bize baskı yapıyor evlenin diye. Hani yakın arkadaşındır, sorar "evlenmeyi düşünüyor musunuz" diye. O samimiyete sahiptir. Ama dış kapının mandali bile bize kalabalık bir ortamda, yeni tanıştığım insanlarin içinde "eee ne zaman evleniyorsunuz" diyor. Isyerindeki temizlik personelinden en tepedeki adama kadar, apartmandaki komsulardan, arkadaş ortamindaki az samimi olduğumuz insanlara kadar bunaltiyor bizi.

Biz neden insanlarin hayatına bu kadar karışan ve paravatsiz bir toplumuz? Tek hedefi evlenmek bunların, tek zaferleri bu, bizi de suruklemeye çalışıyorlar.

Dahası belki bu konu bizim aramızda bir sorun. Belki biz daha kendi aramızda bile konuşmadık. Neden bizi zor durumda bırakmaya çalışıyorlar.

Dün akşam yine aynısı oldu. Ortamda tanimadigim insanlar var, samimi olmadığımız dangalak biri "ne zaman evleniyorsunuz" dedi. Sevgilim "ah bir ikna olsa. Hemen evlenicez. yeter ki bu kızı ikna edeyim" dedi.

Kendi iğrenç evliliklerine bakmiyorlar.
Aslında bunlara "sen evlendin de noldu. Kocan seni aldatti"
"Sen bu adamı evlenmezsek ayrilirim diye tehdit etmedin mi? Zorla evlenmedi mi seninle. Senin gibi mi olayım"
"Evlenip senin gibi 30 kilo alıp teyzeye mi döneyim?"
"Siz ne zaman bosaniyorsunuz? Biz aşığız ama sizin mutsuzlugunuz paçanızdan akiyor"
Falan mi diyim.

Youtubeda videosu var. Izleyin.link vermek yasak sanırım burda. Neden evlenmiyorsun sorusuna verilecek cevaplar diye bir video :))

Neden herkes haddi olmadığı halde özel hayata burnunu sokar? Dertlesmek istedim. Sizin fikriniz nedir?

Herkesin bakış açısı farklı diyelim
Siz nasıl evlenmeye karşı gibi dursanız karşınızdakilerde bi okadar evlilik canlısı insanlar
Gülün geçin sadece kalp kırmaya değmez
Nezaman evleniyorsunuz diyen birisine
Senin gibi evlenip 30 kilo alıp teyzeye mi döneyim demekte hiç hoş değil ki

Insanların ne zaman evleneceksin veya ne zaman çocuk yapacaksın sorularına ben de uyuz oluyorum. Yatak odam, mahremim beni ilgilendirir. Kaldı ki bu evlilik falan tamamen nasip işi. Herkes kendi işine baksın diye ağızlarının payını vermek lazım.

Kv aklıma geldi çık aklımdan çık artık :KK57:
Evliliğimizin 2. ayında bana pat diye oğlumla bi doktora gidin bi muayene ol bakalım demişti sebebini sorduğumda ise torun istiyorum demişti
Bu bizi ilgilendirir sizi değil demiştim
Keşke daha da ağır konuşsaydım ..
Böyle dan dun konuşan insanlar yaşlıda olsa genç te olsa benim nezdimde yine dan dun diye kırılmayı hak eden insanlardır ..

Evlenip hamilelik döneminde 30 kilo aldım.Cok dikkat etmeme rağmen bazi nedenlerle.Tum kadınlarda bir dönem hamilelik kiloları ile yaşarlar sonra verirler.Veremesek dahi teyze mi oluyoruz yani.Size yapılan toplum baskısını eleştirirken , kadına dayatılan zayıf kadın olma imajını savunuyorsunuz alttan alta.Baskilara , dayatmalara karşısinız madem ki bu cümleyi de kurmayın.

Evlilik düşüncesi size göre ters geliyordu aslinda ama sevgilinize alistikca evlilik fikri oluştu. tabi bunu kendinize itiraf etmek bile zor geliyor su anda :)

O videoyu bende izledim baya güldüm :)

Ben sekiz yıllik bir iliskinin sonucunda nisanlandim. o zamana kadar herkes ne zaman isteme ne zaman nisan diye basimizin etini yiyordu. bir yıl oldu neredeyse nisanlanali.. ne zaman düğün sorusundan nefret ediyorum.. onlara göre ne? Neden artik resmi olarak sevismiyorsunuz diye soracaklar utanmasalar :D
Herkes hadsizce soruyor.. takmamak lazim.
Nasip cok farkli bir seydir. insanin hic ummadigi bir anda gelir yoluna konar..

Bence bu ikilemi kendisi de yaşıyor da ondan!

Forumda tanıdığım kadarıyla kendisi gayet sivri dilli biri.
Yorumlarıyla döver cinsten.

Öyle naif biri değil ki samimi bile olmadığı birinin kalbi kırılacak diye düşünsün.

Hem samimi olmadığı hem de dangalak olarak gördüğü birine çok güzel gerekli cevabı verebilirdi.
Bu dertten de kurtulabilirdi ona şaşırdım.

sorun ne biliyor musunuz insanların birbirine saygısı yok.

mesela evli arkadaşlarınızın sizin bekar kalma isteğinize saygısı yok sizin de onların nasıl evlendiğine,evlendikten sonra ne gibi değişimler yaşadıklarına vs saygınız yok.

saygı önemli.

Siz neden sürekli aman evlenmeyelim modundasınız? bir imza neden korkutuyor sizi?

Merak ettim gerçekten çünkü anladigim kadariyla kv ya da elti görümce konusunda dertlenecek biri de degilsiniz. ya da bu bayram kime gitmemiz lazm diyip tartışacak bir cift de degilsiniz gibi duruyor. daha bi farklı kafadasınız yani, klasik değilsiniz gibi hissediyorum. bunun icin de neden imzadan korktuğunuzu merak ettim :)

Evlenip hamilelik döneminde 30 kilo aldım.Cok dikkat etmeme rağmen bazi nedenlerle.Tum kadınlarda bir dönem hamilelik kiloları ile yaşarlar sonra verirler.Veremesek dahi teyze mi oluyoruz yani.Size yapılan toplum baskısını eleştirirken , kadına dayatılan zayıf kadın olma imajını savunuyorsunuz alttan alta.Baskilara , dayatmalara karşısinız madem ki bu cümleyi de kurmayın.

Eee ama bilmiyor musunuz bu hep böyledir.
Özgürlüğü savunan biri başkasının özgürlüğünü eleştirir ya da özgür olmasını istemez falan
komik olduğunun farkına bile varmaz.

Günümüzde herkes birbirinden şikayetçi.
Neden?

Hepsi haklı değil heralde :KK14:

Sevgilim var. 31 yaşındayım. O benden 6 yaş büyük. Mutluyuz. Aşk yaşıyoruz çılgınca...bir takım badireler atlattık ama sorunumuz yok.

Çocuk sahibi olmak ve ileride nerede yaşasak falan diye planlar yapıyoruz. Ben ona ilişkinin başında söyledim. Önce "ben evlilik gibi ilişkiler yasayan insanlardan olmak istemiyorum. Birbirini kısıtlayan bunaltan ilişkiler yaşıyor herkes. Ben sana bir söz veremem. Birbirimizi görmek istediğimiz zaman görürüz. Mutlu olduğumuz sürece görüşürüz. Uyuşamazsak da arkadaş kalırız. Ama buna bir ad koymayalim" diye başladım.

Sonra zaman geçti. Sevgili olduk. Ben onu bayaa bayaa kıskandım. Aşık oldum. (Ama allah var, kisitlamadik birbirimizi )

Sonra ona dedim ki "ikimizden biri asla diğerini evlilik ve cocuk için zorlamasin. İkimiz de çok istiyorsak olsun. Ben ya evlenelim ya ayrilalim diyecek bir kadın değilim. Hedefi evlilik olan kadinlardan degilim Tek istegim mutlu olmak" dedim.

Sorunum şu; herkes bize baskı yapıyor evlenin diye. Hani yakın arkadaşındır, sorar "evlenmeyi düşünüyor musunuz" diye. O samimiyete sahiptir. Ama dış kapının mandali bile bize kalabalık bir ortamda, yeni tanıştığım insanlarin içinde "eee ne zaman evleniyorsunuz" diyor. Isyerindeki temizlik personelinden en tepedeki adama kadar, apartmandaki komsulardan, arkadaş ortamindaki az samimi olduğumuz insanlara kadar bunaltiyor bizi.

Biz neden insanlarin hayatına bu kadar karışan ve paravatsiz bir toplumuz? Tek hedefi evlenmek bunların, tek zaferleri bu, bizi de suruklemeye çalışıyorlar.

Dahası belki bu konu bizim aramızda bir sorun. Belki biz daha kendi aramızda bile konuşmadık. Neden bizi zor durumda bırakmaya çalışıyorlar.

Dün akşam yine aynısı oldu. Ortamda tanimadigim insanlar var, samimi olmadığımız dangalak biri "ne zaman evleniyorsunuz" dedi. Sevgilim "ah bir ikna olsa. Hemen evlenicez. yeter ki bu kızı ikna edeyim" dedi.

Kendi iğrenç evliliklerine bakmiyorlar.
Aslında bunlara "sen evlendin de noldu. Kocan seni aldatti"
"Sen bu adamı evlenmezsek ayrilirim diye tehdit etmedin mi? Zorla evlenmedi mi seninle. Senin gibi mi olayım"
"Evlenip senin gibi 30 kilo alıp teyzeye mi döneyim?"
"Siz ne zaman bosaniyorsunuz? Biz aşığız ama sizin mutsuzlugunuz paçanızdan akiyor"
Falan mi diyim.

Youtubeda videosu var. Izleyin.link vermek yasak sanırım burda. Neden evlenmiyorsun sorusuna verilecek cevaplar diye bir video :))

Neden herkes haddi olmadığı halde özel hayata burnunu sokar? Dertlesmek istedim. Sizin fikriniz nedir?

Hahaha onedio videosu o di mi ? Yazının başında aklıma o geldi ki sonunda siz yazmışssınız :) Vallahi bizim milleti takmak yapılacak en son iş hele de sizin gibi eğitimli birinin hiç takılmaması lazım. Annem 1977 yılında 34 yaşında evlenmiş düşünün o dönemki mahalles baskısını ama o önüne ve kariyerine bakmış. Siz şimdi evlenseniz bu sefer de çocuk ne zaman diye soracaklar, çocuk olunca kardeş ne zaman ? Çocuk büyüyünce eğitimi hakkında sorular bitmeyecek. Bu bitmeyecek yani. Hiç durmayın üstünde bence.

Ne istediğini biliyorsun zaten evlenme :KK19:
Bizde ağzı olan konuşur,dikkate almazsın olur biter:KK51:

Evlilik düşüncesi size göre ters geliyordu aslinda ama sevgilinize alistikca evlilik fikri oluştu. tabi bunu kendinize itiraf etmek bile zor geliyor su anda :)

O videoyu bende izledim baya güldüm :)

Ben sekiz yıllik bir iliskinin sonucunda nisanlandim. o zamana kadar herkes ne zaman isteme ne zaman nisan diye basimizin etini yiyordu. bir yıl oldu neredeyse nisanlanali.. ne zaman düğün sorusundan nefret ediyorum.. onlara göre ne? Neden artik resmi olarak sevismiyorsunuz diye soracaklar utanmasalar :KK70:
Herkes hadsizce soruyor.. takmamak lazim.
Nasip cok farkli bir seydir. insanin hic ummadigi bir anda gelir yoluna konar..

Yaa aslında evlilige karşı degilim. Evlenilir. Boşanılır. İkinci evlilik yapılır. Hayat bu. Her şey mümkün.

Yani illa evlenilmeli ya da asla evlenilmemeli demek bana göre yanlış.

Ben olsam "aşk yaşamanın tadını çıkar. Mutluluğun tek bir yolu yok. Nasıl istiyorsan öyle yap" derdim. Ama biz çok tek tip bir toplumuz.

Siz neden sürekli aman evlenmeyelim modundasınız? bir imza neden korkutuyor sizi?

Merak ettim gerçekten çünkü anladigim kadariyla kv ya da elti görümce konusunda dertlenecek biri de degilsiniz. ya da bu bayram kime gitmemiz lazm diyip tartışacak bir cift de degilsiniz gibi duruyor. daha bi farklı kafadasınız yani, klasik değilsiniz gibi hissediyorum. bunun icin de neden imzadan korktuğunuzu merak ettim :)
Korkmak demeyelim ama acelem yok :)
Demin de yazdım. Illa evlenilmeli ya da asla evlenilmemeli demeyi yanlış buluyorum. İnsan.yogun duygular yaşamalı. Önemli olan bu. Evlenilir yani. Çok şey değil.

Back
X