- 6 Temmuz 2015
- 4.638
- 14.562
- 208
- Konu Sahibi lou salome
-
Evet o video :)))Hahaha onedio videosu o di mi ? Yazının başında aklıma o geldi ki sonunda siz yazmışssınız :) Vallahi bizim milleti takmak yapılacak en son iş hele de sizin gibi eğitimli birinin hiç takılmaması lazım. Annem 1977 yılında 34 yaşında evlenmiş düşünün o dönemki mahalles baskısını ama o önüne ve kariyerine bakmış. Siz şimdi evlenseniz bu sefer de çocuk ne zaman diye soracaklar, çocuk olunca kardeş ne zaman ? Çocuk büyüyünce eğitimi hakkında sorular bitmeyecek. Bu bitmeyecek yani. Hiç durmayın üstünde bence.
Güvenim var. Mutluyum da. Evlenebilirim de. Ama acelem yok. Millet merakla bekledikce de şaşırıyorum acaba acelem mi olmalı diye
Cok doğru :) avrupada yaşasak keşke.Birincisi evlilik kurumundan neden korktuğunuzu anlamadım, zaten önem vermediğiniz bir kurum, eğer etrafınızdakilerden bıktıysanız evlenirsiniz olmazsa boşanırsınız. Evli olma durumunu sallamayan insan, boşanmış olma durumunu da sallamaz. Evlilik aşkı öldürür, evlilik ığğğk berbat durumunu da cidden anlayamıyorum, evlilik sevgili olma durumunun bir deftere imzalanmış hali alt tarafı.
İkincisi evlenmesem de olur diyen biri zaten etrafını sallamaz, aynı evde sevgilisi ile takılır, çocuk yapar umursamaz yani. Benim tanıdığım evlilik karşıtı insanlar böyle, sallamıyor toplumu, hayatına bakıyor. Ama siz hem evlilik istemiyorsunuz, hem toplum baskısından bıkmışsınız. Türk toplumu bu, evlilik yoksa konuşur yani gidip Avrupa'da yaşarsanız bu tür sesler duymazsınız. Ayrıca etrafınızda 50 insan olsa hepsi bu soruyu sordu diyelim siz "düşünmüyorum bu soruyu bir daha sorma" derseniz bir daha sormazlar. Ne bilsinler sizin evlilik karşıtı olduğunuzu, bir kaç sorarlar sonra susarlar.
Yani seçenek evlenin olsun bitsin, gidin sizi tanımayan bir yerde yaşayın en güzel dış ülkeler ya da millete düşüncenizi anlatın sussunlar. Başka da bir yol yok gibi....
Amaç belli ne diyeyim ki yine toplum faciası,yine cahil insanlar,yine de yine......Tüm konularında ki amaç toplum,ama toplumu eleştiren dil,bu kadar al aşağı eden dil nedense kk da !Forumda tanıdığım kadarıyla kendisi gayet sivri dilli biri.
Yorumlarıyla döver cinsten.
Öyle naif biri değil ki samimi bile olmadığı birinin kalbi kırılacak diye düşünsün.
Hem samimi olmadığı hem de dangalak olarak gördüğü birine çok güzel gerekli cevabı verebilirdi.
Bu dertten de kurtulabilirdi ona şaşırdım.
atılan bir imzayla tüm hayat elinden alınıyor gibi konuşuyorsun:))Sevgilim var. 31 yaşındayım. O benden 6 yaş büyük. Mutluyuz. Aşk yaşıyoruz çılgınca...bir takım badireler atlattık ama sorunumuz yok.
Çocuk sahibi olmak ve ileride nerede yaşasak falan diye planlar yapıyoruz. Ben ona ilişkinin başında söyledim. Önce "ben evlilik gibi ilişkiler yasayan insanlardan olmak istemiyorum. Birbirini kısıtlayan bunaltan ilişkiler yaşıyor herkes. Ben sana bir söz veremem. Birbirimizi görmek istediğimiz zaman görürüz. Mutlu olduğumuz sürece görüşürüz. Uyuşamazsak da arkadaş kalırız. Ama buna bir ad koymayalim" diye başladım.
Sonra zaman geçti. Sevgili olduk. Ben onu bayaa bayaa kıskandım. Aşık oldum. (Ama allah var, kisitlamadik birbirimizi )
Sonra ona dedim ki "ikimizden biri asla diğerini evlilik ve cocuk için zorlamasin. İkimiz de çok istiyorsak olsun. Ben ya evlenelim ya ayrilalim diyecek bir kadın değilim. Hedefi evlilik olan kadinlardan degilim Tek istegim mutlu olmak" dedim.
Sorunum şu; herkes bize baskı yapıyor evlenin diye. Hani yakın arkadaşındır, sorar "evlenmeyi düşünüyor musunuz" diye. O samimiyete sahiptir. Ama dış kapının mandali bile bize kalabalık bir ortamda, yeni tanıştığım insanlarin içinde "eee ne zaman evleniyorsunuz" diyor. Isyerindeki temizlik personelinden en tepedeki adama kadar, apartmandaki komsulardan, arkadaş ortamindaki az samimi olduğumuz insanlara kadar bunaltiyor bizi.
Biz neden insanlarin hayatına bu kadar karışan ve paravatsiz bir toplumuz? Tek hedefi evlenmek bunların, tek zaferleri bu, bizi de suruklemeye çalışıyorlar.
Dahası belki bu konu bizim aramızda bir sorun. Belki biz daha kendi aramızda bile konuşmadık. Neden bizi zor durumda bırakmaya çalışıyorlar.
Dün akşam yine aynısı oldu. Ortamda tanimadigim insanlar var, samimi olmadığımız dangalak biri "ne zaman evleniyorsunuz" dedi. Sevgilim "ah bir ikna olsa. Hemen evlenicez. yeter ki bu kızı ikna edeyim" dedi.
Kendi iğrenç evliliklerine bakmiyorlar.
Aslında bunlara "sen evlendin de noldu. Kocan seni aldatti"
"Sen bu adamı evlenmezsek ayrilirim diye tehdit etmedin mi? Zorla evlenmedi mi seninle. Senin gibi mi olayım"
"Evlenip senin gibi 30 kilo alıp teyzeye mi döneyim?"
"Siz ne zaman bosaniyorsunuz? Biz aşığız ama sizin mutsuzlugunuz paçanızdan akiyor"
Falan mi diyim.
Youtubeda videosu var. Izleyin.link vermek yasak sanırım burda. Neden evlenmiyorsun sorusuna verilecek cevaplar diye bir video :))
Neden herkes haddi olmadığı halde özel hayata burnunu sokar? Dertlesmek istedim. Sizin fikriniz nedir?
Amaç belli ne diyeyim ki yine toplum faciası,yine cahil insanlar,yine de yine......Tüm konularında ki amaç toplum,ama toplumu eleştiren dil,bu kadar al aşağı eden dil nedense kk da !
Hepimiz yaşadığımız toplumun eksisini artısını biliyoruz,ona göre de tepkilerimizi veriyoruz,bu tepki sadece burada olunca maksat farklı geliyor artık......Konu sahibi evet marjinalsiniz ve bu toplumda henüz marjinal insanlara alışmadı!
Elbette demem :) burda troll gibi sivri dilli görünebilirim ama o cümleleri edecek bir insan degilim. Mubalaga yaptım konu anlasilsin diyeÜlkemizdeki genel kanı birbirini seven insanların evleneceği yönünde çünkü.Bence de öyle sizin dediğiniz gibi daha az özgür bi yaşama, kıskanmaya,kıskanılmaya yani evliliğe ancak birbiri seven insanlar tahammül edebilir.
Insanlar size hakaret etmiyor yani aslında.Sevginizi gördükleri için bu tepkiyi veriyor olabilirler.Sizin bende öyle mi diyeyim diye yazdıklarınız çok çirkin.Düşüncesi bile çirkin.
Bu kadar kasmaya gerek yok yani 31 yıldır türkiye de yaşıyorsanız bu durumları garipsememeniz lazım
Elbette demem :) burda troll gibi sivri dilli görünebilirim ama o cümleleri edecek bir insan degilim. Mubalaga yaptım konu anlasilsin diye
Alışın lütfen. 1400 lerin osmanlisinda degilizAmaç belli ne diyeyim ki yine toplum faciası,yine cahil insanlar,yine de yine......Tüm konularında ki amaç toplum,ama toplumu eleştiren dil,bu kadar al aşağı eden dil nedense kk da !
Hepimiz yaşadığımız toplumun eksisini artısını biliyoruz,ona göre de tepkilerimizi veriyoruz,bu tepki sadece burada olunca maksat farklı geliyor artık......Konu sahibi evet marjinalsiniz ve bu toplumda henüz marjinal insanlara alışmadı!
Hayır bagyan :) yazı dili ile günlük hayat farklidir..Heee siz de klavye kahramanlarındansınız demek :)
Memnun oldum.
Daha da çoğalmayın inşallah. Amin.. :)
Hayır bagyan :) yazı dili ile günlük hayat farklidir..
Ahaha :)) o beni edemedi henüz. Böyle iyi bence :)Evlenmek icin yanıp tutusuyorsunuz ama evli insanlar sizin gözününüzde "30 kilo almış teyze" oluyor.
Keşke daha samimi olup sevgilimi evliliğe nasıl ikna ederim diye sorsaydınız.
Konu kilit.
Başkaları adına konuşup karar vermeye aşık bir milletiz maalesef. Buna engel olunmaz. Böyle lafları duymaya alışmanız lazım.
Bu arada ne zaman evleniyosunuz?şaka tabi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?