evlilik konusunda toplum baskısı

Birincisi evlilik kurumundan neden korktuğunuzu anlamadım, zaten önem vermediğiniz bir kurum, eğer etrafınızdakilerden bıktıysanız evlenirsiniz olmazsa boşanırsınız. Evli olma durumunu sallamayan insan, boşanmış olma durumunu da sallamaz. Evlilik aşkı öldürür, evlilik ığğğk berbat durumunu da cidden anlayamıyorum, evlilik sevgili olma durumunun bir deftere imzalanmış hali alt tarafı.

İkincisi evlenmesem de olur diyen biri zaten etrafını sallamaz, aynı evde sevgilisi ile takılır, çocuk yapar umursamaz yani. Benim tanıdığım evlilik karşıtı insanlar böyle, sallamıyor toplumu, hayatına bakıyor. Ama siz hem evlilik istemiyorsunuz, hem toplum baskısından bıkmışsınız. Türk toplumu bu, evlilik yoksa konuşur yani gidip Avrupa'da yaşarsanız bu tür sesler duymazsınız. Ayrıca etrafınızda 50 insan olsa hepsi bu soruyu sordu diyelim siz "düşünmüyorum bu soruyu bir daha sorma" derseniz bir daha sormazlar. Ne bilsinler sizin evlilik karşıtı olduğunuzu, bir kaç sorarlar sonra susarlar.

Yani seçenek evlenin olsun bitsin, gidin sizi tanımayan bir yerde yaşayın en güzel dış ülkeler ya da millete düşüncenizi anlatın sussunlar. Başka da bir yol yok gibi....

Evet o video :)))

Güvenim var. Mutluyum da. Evlenebilirim de. Ama acelem yok. Millet merakla bekledikce de şaşırıyorum acaba acelem mi olmalı diye

o millet her şeyi merak eder.evlendikten bir kaç ay sonra ilk çocuğu ilk çocuk doğduktan bir kaç yıl sonra ikinci çocuğu sorarlar.niyeyse bunu hiç anlayamadım.

Ülkemizdeki genel kanı birbirini seven insanların evleneceği yönünde çünkü.Bence de öyle sizin dediğiniz gibi daha az özgür bi yaşama, kıskanmaya,kıskanılmaya yani evliliğe ancak birbiri seven insanlar tahammül edebilir.
Insanlar size hakaret etmiyor yani aslında.Sevginizi gördükleri için bu tepkiyi veriyor olabilirler.Sizin bende öyle mi diyeyim diye yazdıklarınız çok çirkin.Düşüncesi bile çirkin.
Bu kadar kasmaya gerek yok yani 31 yıldır türkiye de yaşıyorsanız bu durumları garipsememeniz lazım

Cok doğru :) avrupada yaşasak keşke.
Dul olmak daha iyi bekar olmaktan :)

Amaç belli ne diyeyim ki yine toplum faciası,yine cahil insanlar,yine de yine......Tüm konularında ki amaç toplum,ama toplumu eleştiren dil,bu kadar al aşağı eden dil nedense kk da !
Hepimiz yaşadığımız toplumun eksisini artısını biliyoruz,ona göre de tepkilerimizi veriyoruz,bu tepki sadece burada olunca maksat farklı geliyor artık......Konu sahibi evet marjinalsiniz ve bu toplumda henüz marjinal insanlara alışmadı!

atılan bir imzayla tüm hayat elinden alınıyor gibi konuşuyorsun:))
o imzaya atıldığı takdirde de bu kadar anlam yüklemek te bana göre hatalı bir bakış açısı mesela:))
bütün evliler mutsuz bütün beraber yaşayanlar mutlu özgür falan filan mı yani.
bunlar çok basmakalıp düşünceler.
özünde karşındaki insanla ne yaşadığın önemli kalben.
imza da bir yere kadar

Valla bu toplumda rahatsız olduğum şey çok ama yine de hiç bir zaman toplumu tümüyle yerden yere vurmuyorum.
Toplumun belli bir kesimi diye ayırıyorum, ayırmak lazım :)

Elbette demem :) burda troll gibi sivri dilli görünebilirim ama o cümleleri edecek bir insan degilim. Mubalaga yaptım konu anlasilsin diye

Başkaları adına konuşup karar vermeye aşık bir milletiz maalesef. Buna engel olunmaz. Böyle lafları duymaya alışmanız lazım.

Bu arada ne zaman evleniyosunuz? şaka tabi :)

Siz sadece kendiniz olun yeter bu ona buna degil ona kalirsa millet konusur agizlari torba degil ki buzesin ama net bir sekilde tavrinizi da koyun acamasinlar agizlarini bir daha.

Elbette demem :) burda troll gibi sivri dilli görünebilirim ama o cümleleri edecek bir insan degilim. Mubalaga yaptım konu anlasilsin diye

Heee siz de klavye kahramanlarındansınız demek :)
Memnun oldum.
Daha da çoğalmayın inşallah. Amin.. :)

Alışın lütfen. 1400 lerin osmanlisinda degiliz

Evlenmek icin yanıp tutusuyorsunuz ama evli insanlar sizin gözününüzde "30 kilo almış teyze" oluyor.

Keşke daha samimi olup sevgilimi evliliğe nasıl ikna ederim diye sorsaydınız.

Konu kilit.
Ahaha :)) o beni edemedi henüz. Böyle iyi bence :)
Siz neden böyle saldirgansiniz. Hayatınizda hangi alanda tatminsizsiniz de böyle saldiriyorsunuz? Anlatin dinleyelim..yardimci olalım size?

Başkaları adına konuşup karar vermeye aşık bir milletiz maalesef. Buna engel olunmaz. Böyle lafları duymaya alışmanız lazım.

Bu arada ne zaman evleniyosunuz? şaka tabi :)

Çok hoşsunuz :)) en erken 2 yıl sonra bence :) ailesiyle tanıştım. Ufaktan girdik o yola ama dedigim gibi acele etmeye lüzum yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…