Evlilik konusunda yan çizen sevgilim..

Bence çocuk tamamen haklı. Çok doğru konuşmuş.

Bir tek "seviyorum duzelsin diye bekliyorum" kisminda hata yapiyor.
Çünkü ayrilmalisiniz, beklemeniz hata. Sevgi,aşk her şeye yetmiyor. Bi sure sonra sorunların gölgesinde tükeniveriyor.

Bide sana şunu söyleyeyim bende bir ara sevgilime evlilik konusu açıyordum pek istekli görünmüyordu hep hazır değilim vs diyordu ayrıldık aradan 1 yıl geçti burnu sürtmüştü eminimdi ki benim kadar seveni bulamayacaktı. Ki öyle de oldu binbir pişmanlıkla geri döndü evlenebilmek için her ama her yolu denedi bu sefer de ben istekli değildim diyeceğim o ki serbest bırak üstüne düşme zaten gerçekten seviyorsa değerini anlayıp gelecektir
Açıkçası yapacağımı söyleyeyim. Beni arayana kadar aramam. Oldu ki aradı.. Ki arayacak biliyorum. Bu süreçte iyice düşündüğümü,aslında evliliğe daha kendimin hazır olmadığını, onun ölçüp biçtiği kadar benim de ölçtüğümü, kendi içimdeki şüphelerin ve tedirgibliklerin bitmeden ciddi bir adım içersine girmeyeceğimi ve onu acele etmemekte haklı gördüğümü söyleyeceğim. Bu süreçten sonra mı? Her zaman onu arayan, özlediğini söyleyen, onu kıskanan, kısıtlayan kız olmak yerine hayatın onsuz olan alanlarında da güzel vakit geçirmeyi, ona bağımlı olmadan yaşamayı, ayakları üzerinde duran bir kız olacağım. Hani benden şikayet ettiği ne varsa yok sayacağım. Her şey yoluna girer hala bir adım görmem dönmemek üzere elveda diyebilirim. Sanırım şu an bunu yapmam lazım diye düşüniyorum ki bilmem saçmalar mıyım

Ben şimdi ondan ayrılsam evlenicem mi, hayır. Derdim biriyle evlenmek değil. Duygusal bakıyorum ya. Onunla uyuyup uyanmak istiyorum. Ortak bir hayat yaşamak istiyorum. Zaten hzak mesafeyiz vakit geçiremiyoruz. Birlikte tatil yapalım istiyorum çok şey istiyorum. Ve o evliliği erteledikçe bunları erteliyor. Yarı kavgamız bu uzaklık zaten. ama o halinden memnun
O bunları benim kadar istemiyor gibi hissediyorum evliliği erteleyince.
Bu mesajını okuyunca kendimi gördüm:) Biz de uzak mesafedeyiz bu da insani çok yoruyor. Büyükler bile söylüyor telefon basında olacağınıza evlenin artık diye. Ben seni çok iyi anladım sen evlilik meraklısı falan değilsin. Adamda heves görmek istek görmek istiyorsun ama o da anladığım kadarıyla onda yok. Yalnız erkekler kavga gürültü gerginlik pek istemiyor. Kavga çıkardım üstüne gittim demişsin. Acaba adam gerçekten seninle evlenicek de sırf bu kavgalar yüzünden mi tereddüt ediyor yoksa evlenmek istemiyor da senin kavga çıkarmanı mi bahane ediyor.

Açıkçası yapacağımı söyleyeyim. Beni arayana kadar aramam. Oldu ki aradı.. Ki arayacak biliyorum. Bu süreçte iyice düşündüğümü,aslında evliliğe daha kendimin hazır olmadığını, onun ölçüp biçtiği kadar benim de ölçtüğümü, kendi içimdeki şüphelerin ve tedirgibliklerin bitmeden ciddi bir adım içersine girmeyeceğimi ve onu acele etmemekte haklı gördüğümü söyleyeceğim. Bu süreçten sonra mı? Her zaman onu arayan, özlediğini söyleyen, onu kıskanan, kısıtlayan kız olmak yerine hayatın onsuz olan alanlarında da güzel vakit geçirmeyi, ona bağımlı olmadan yaşamayı, ayakları üzerinde duran bir kız olacağım. Hani benden şikayet ettiği ne varsa yok sayacağım. Her şey yoluna girer hala bir adım görmem dönmemek üzere elveda diyebilirim. Sanırım şu an bunu yapmam lazım diye düşüniyorum ki bilmem saçmalar mıyım
Kesinlikle en iyisini düşünmüşsün tut kendini biraz.

Bu mesajını okuyunca kendimi gördüm:) Biz de uzak mesafedeyiz bu da insani çok yoruyor. Büyükler bile söylüyor telefon basında olacağınıza evlenin artık diye. Ben seni çok iyi anladım sen evlilik meraklısı falan değilsin. Adamda heves görmek istek görmek istiyorsun ama o da anladığım kadarıyla onda yok. Yalnız erkekler kavga gürültü gerginlik pek istemiyor. Kavga çıkardım üstüne gittim demişsin. Acaba adam gerçekten seninle evlenicek de sırf bu kavgalar yüzünden mi tereddüt ediyor yoksa evlenmek istemiyor da senin kavga çıkarmanı mi bahane ediyor.
Şunu çok çok çok inanarak güvenerek söylerim ki evet kavga ettiğimiz için istemiyor. Çünkü şunu biliyorum kavga etmediğimiz süreçte düngayı yakacak sanki benim için. Ama kavga edip ben oona ağır konuşunca kırk kat elim sanki. Anlamana da çok sevindin ayrıca geröekten evlenme delisi değilim

Son düzenleme:
Siz sırf evlenmek için evlenmek istiyorsunuz. Hiç bir mantık yok sözlerinizde. Adam daha mantıklı. Anlaşamadığı ve belli ki evlense de hiç bir zaman anlaşamayacağı biriyle evlenmek istemiyor. Bu kadar. Ha bir anda bırakamıyor da, düzelir müzelir diye kendini kandırıyor, duygularına yeniliyor zavallı. Bu adam kendinde biraz cesareti görünce ayrılacak sizden.

Allah aşkına hiç mi düşünmüyorsunuz anlaşamayıp kavga dövüş yürüttüğünüz ilişkilerin evlenince dönüşecek berbat halini de evlenmek için tutturuyorsunuz? Evli olayım yeter ki kafasında mısınız, yoksa evlenince kötü bir evlilik olacağını aklınız mı kesmiyor? Yani te burdan sizin birbirinize uygun olmadığınız belli, siz neyin derdindesiniz anlamadım... Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Kaç yıldır huzurlu bir ilişki oturtamamışsınız, sizin evliliğinizden ne hayır gelir.... O adam da bunun farkında ve sizle evlenmeyecek, eminim.

Siz sırf evlenmek için evlenmek istiyorsunuz. Hiç bir mantık yok sözlerinizde. Adam daha mantıklı. Anlaşamadığı ve belli ki evlense de hiç bir zaman anlaşamayacağı biriyle evlenmek istemiyor. Bu kadar. Ha bir anda bırakamıyor da, düzelir müzelir diye kendini kandırıyor, duygularına yeniliyor zavallı. Bu adam kendinde biraz cesareti görünce ayrılacak sizden.

Allah aşkına hiç mi düşünmüyorsunuz anlaşamayıp kavga dövüş yürüttüğünüz ilişkilerin evlenince dönüşecek berbat halini de evlenmek için tutturuyorsunuz? Evli olayım yeter ki kafasında mısınız, yoksa evlenince kötü bir evlilik olacağını aklınız mı kesmiyor? Yani te burdan sizin birbirinize uygun olmadığınız belli, siz neyin derdindesiniz anlamadım... Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Kaç yıldır huzurlu bir ilişki oturtamamışsınız, sizin evliliğinizden ne hayır gelir.... O adam da bunun farkında ve sizle evlenmeyecek, eminim.
O hangi sebeplerle bunları görüp ayrılamıyorsa ben de o sebeplerden kağıyı çarpıp gidemiyorum. Bende de düzeliriz umudu var. Çünkü kendimi düzelttiğim vakit düzelicez bunu biliyorum

Bir isteme ve söz kesme ne kadar maliyetli olabilir ki? Bu masrafı pekala karşılayabilirdi. Düğün için gerekli Birikim konuları sözden sonra ki birkaç yıla da bırakılabilirdi pekala eğer niyet olsaydı. Kendisi niyetli gözükmüyor . Siz ise evliliğin üstünde ziyadesiyle fazla durmuşsunuz bile zaten. Daha da ısrar edecek yer kalmamış demek istiyorum. Aranızdaki mevcut sorunlar da hiç önemsiz değil. Evet bu durumda en iyisi arkanıza bakmamak derim..

Neden evlenmek konusuna bu kadar takıntılı davranıyorsun. Evlenmek demek herseyim bittigi mukkemmellestigi bir yer demek degildir. Zaten sorunlu bir ciftseniz bunun daha sorunlu hale geldigi isin icinden cikamadiginiz, birbirinizin hayat kalitesini daha fazla dusureceginiz anlamina gelmektedir. Niye anlasamadiginiz bir insanla evlenmek istiyorsunuz. Sart mi evlilik. Onemli olan bir omur mutlu huzurlu olacagin aranizda sevginin sayginin oldugu bir kisi ile evlenmek. Hatta bu sorumlulugu yani evlenmeyi kaldirabilecek biri olmali tercih. Burada her gun konular aciliyor bosanma ile ilgili. Bence sevgiliniz cok mantikli bir insan. Ama sizin degiseceginizi dusunmesi yanlis sonucta bu sizin karakteriniz degisemezsiniz. Sizi bu halinizle kabul edecek sizin asil bu halinize asik biri ile evlenmeniz gerekiyor. Yani birseyleri zorlamanin kirmanin dokmenin saygisizlasmanin geregi yok. Elbette uc yil kisa bir sure degil ama olaya tecrube olarak bakabilirsiniz ve eminim unutabilirsiniz de

O hangi sebeplerle bunları görüp ayrılamıyorsa ben de o sebeplerden kağıyı çarpıp gidemiyorum. Bende de düzeliriz umudu var. Çünkü kendimi düzelttiğim vakit düzelicez bunu biliyorum
Canim benim sen neden kendini sorunlu goruyorsun da kendimi duzelttigim an diyorsun. Sonucta bu sensin. Hadi diyelim daha sakin bir yapin oldu. Nereye kadar. Onemli olan senin degismen degil seni oldugun gibi sevecek biri

Arkadaslar bir akrabamizin kizi hasta beyninde kis var ve doktorlar ameliyat etmekten korkuyorlar masada kalir diyorlar ama olmazsada felc kalma olasiligi varmis hastalik vucuduna yayilmis vucut yavas yavas islevini kaybediyor kulagi sagir olmus gozune ve agzinada yayiliyor hastalik yurume bozukluguda baslamis ailenin imkani olmadigindan bekliyorlar dua edin lutfen....

Back
X