Evlilik korkusu zıt aileler

Çok teşekkür ederim öncelikle. Ben şuan evlilik düşünmüyorum yani daha 2 senesi rahat var, hem ben hazır değilim mental olarak hemde onun maddi anlamda hazır olması 2 seneyi bulur. Yani biz 27-28 gibi 2-3 sene sonra o yollara gireririz muhtemelen hayırlısıyla. Evlilik nişan vs öncesi belirtisi yok mudur bunun🥹
bence olmaz belirti
çünkü ailesi seni bilmiyor bile dogru düzgün. ya da "bir kiz var epeydir beraber" diye biliyor. seni cemaatlerine almamislar, esi dostu görüp seni eleştirmemis. ailenle tanışıp farkli oldugunu farketmemisler, senin ailenin hali tavri yüzünden bulunduğu cemiyette insanlardan utanmamislar, akrabadan olumsuz laf isitmemisler...
bugun ne sorun cikaracaklar ki?
ogullarinin manitasi
"hahaha bizim oglan da cok çapkın lisede basladi bu islere" cümlesindeki bu isteki kizsin.
seni cok da önemsediklerini zannetmiyorum.
o yuzden elestirmezler de. cok cok "oglum kac sene oldu evlen artik kiz bekler / ailesine de ayip oluyor bari bir yuzuk takalim" falan derler bugun. sana "canim benim masallah ay gibisin" derler. "sen benim dogurmadigim kizimsin, masallah sana ailen ne guzel yetistirmis seni" derler .
klasik Türk erkek annesi boyledir yani en basta melektir:) cok nadir basindan kendini gösteren kaynana :)
benim hayatimda birisi vardi annesi bana bayilirdi. cocukla konusmayi kestiğimde is cikisima gelip oglunun bana ne kadar asik oldugunu, bensiz hayata küstüğünü, ben hayatindayken sabah neseyle uyandığını falan anlatir aramizi yumusatmaya çalışırdı. evde bana denk geldiyse "ayy ne kadar sansliyim vallahi icimden diyordum keske evde olsan diye" der sarilirdi, sacini bile boyardik arkadas gibi. iki lafindan biri "masallah seni yetiştiren anneye. cok duzgun bir kiz yetiştirmis. cok güçlüsün, soylesin böylesin"di. israrla evlenmemizi cooook isterdi - hatta oglu biz evlenelim diye yillarca bitiremedigi okulunu bitirdi, askere gitti falan. ama sevgililik icin ok - evlilik hayatinda sorumsuz malin teki oldugunu farkedince terkettim cocugu. o cocuk yastayken de yenisini ve daha iyisini buldum mutlu hayatima devam ettim - derken kadinin icindeki gercek kaynana ortaya cikti. annemi arayıp "sen nasil kiz yetiştirdin bizim evden cikmazdi" falan dedi ve daha neler neler...
ki bu kadin kurban bayraminda bana şarap ikram eden bir kadindi. kendi sevgilisi de vardi bazen onla kalirdi falan, ogullari annesiyle sevgilisinin yatagina kahvalti getirirdi ☠️ yani bu cizgide bir kadin bu laflari soyledi.
sizinkiler de bugun tabii ki iyilerdir. Ama yarin oğullarını uzersen ya da nisan doneminde onlari uzersen "sen zaten duzgun bir kiz olsan 8 sene nikahsiz erkekle fingirdemezsin / beraber suraya gitmezdin" falan deme olabiliteleri yuksek:) bu cumleyi hem kkda hem kendi cevremde cok duydum. bir dostumun sevgilisinin ailesi de israrla yemege kahvaltiya falan cagirirdi, dugunlere cagirir gelinim diye gösterirdilerdi millete. arkadasim da salak cok sevinirdi beni seviyorlar diye.
sonradan is seye evrildi "sizin kiziniz kendini ogluma yamadi, dhaa ortada yuzuk yokken aile icine girmeye calisti" falan...
oluyor yani boyle şeyler...

o yuzden bugun - sozlenince - onlara hic zit gitmezsen bu yonlerini zaten görmezsin varsa bile
ama evlenmeye yakin elbet bir gerilim olur o vakit gorursun. mjsal gelinlik bakmaya gelirler kollu kapali gelinlik diye diretirler. deneyip sevdigine "çok çiplak" gibi yorum yaparlar.
ya da bir aile büyüklerine seni davet ederler oncesinde ogullarini "duzgun giyinsin bak saygisizlik olarak anlar deden" diye doldurur, o da tum iyi niyetiyle (!) seni manipule eder falan...
tam iste bu donemlerde "yaaa ailem iste, biliyorum ama onlar da boyle iste, canim ne olacak biz yapariz ama onlarda boyle davranalim iste" falan diye devamli seni onlara uygun hale getirmeye calisirsa anlarsin tirt oldugunu.
ama iste onda da cok sevmek- nihayet kavusacak olmak- yillardir hayal ettiginiz evi beraber düzmüş olmak, yedi duvele evlenecegini duyurmus olmak , mutlu gelecek hayalleri falan agir basabilir ayrilmayip pişman olabilirsin.
yani secenekler bol:)
o yuzden simdiden cok dusunmeye gerek yok.
yaşa gör, olmadiysa ayrilirsin
evlensen bile bosanirsin yani dunyanin sonu değil

Sevgilim seküler bir yapıda, aynı sizin eşiniz gibi. Dindar bir insan asla değil. Bizde 8 senedir beraberiz, çocukluk aşkı. Geçmişte ilk senelerimizde kıyafetlerime karışmaya çalıştığı oldu fakat başaramadı ve onu bu konuda baya yonttum diyebilirim. Yani karışma sebebi dinle alakalı değildi kendi kıskançlığındandı diyebilirim :) sizin adınıza çok sevindim, teşekkür ederim🥰
Burada geçen haftalarda bir konu açılmıştı. Adam evlenmeden önce seninki gibi muhafazakar olmayan, içki içen bir tipmiş. Hatta kadınla evlenmeden birlikte olmuşlar. Ama evlendikten sonra adam bu profilin tam tersi olmuş. Muhafazakarın da muhafazakarı olmuş, her şeyi kısıtlayan gıcık bir tip olmuş.

Sumak Sumak benzer şeyler yazmışız.

Son düzenleme:
Sevgili konu sahibi,
Dünden bu yana rastladığım üçüncü konunuz.
İlişkinize dair kaygılarınız çok.
Sevgilinize çok aşık olmanız durumu değiştirmiyor.
Kendinizi tamamen bırakamadığınız yani bir şekilde tam güvenemediğiniz bir zemin.
Bu cümlelerime karşı da muhtemelen savunmacı yaklaşacaksınız.
Çünkü insan çok aşıkken bazı gerçeklerle yüzleşmesi güneşe çıplak gözle bakmak gibidir, yapamaz.
Size tek tavsiyem uzman desteği.
Çünkü kendinizle ilgili çalışmanız gereken şeyler var.

öncelikle herkese günaydıııın, ben evlilikten korkuyorum, hayatım boyunca hiç çocuk hayalim de olmadı. Hiç demeyeyim en son 9-10 yaşlarında evcilik oynarken olmuştur😅 Şuan 25 yaşındayım, ufak tefek problemler hariç güzel giden uzun bir ilişkim de var. Sevgilim eskiden evlilikten maddi kaygılar sebepli geri dururdu, çocuk oda istemiyordu hiç. Son 3 senedir evlilik fikri ona yerleşti hatta bu sene ev aldı, düğünümüz vs için birikim yapmalara başladı. Eskiden evlilik diyince gerilen adam başımda planlar yapıyor artık. Çünkü maddi anlamda kaygıları azaldı.

Fakat 1 ay kadar zamandır ilerde çocukta istediğini fark ediyorum, eskiden istemeyen adam benimle aynı düşünen adam artık evlendikten bi süre sonra bebek yapma hayalleri de kuruyor. İlk sorun bu, ben ilerde de çocuk isteyeceğimi düşünmüyorum. Ona bunu söylediğimde gelecekte fikrin değişir diyor.

İkinci sorunsa yani evlilikten korkma sebebimse bizim aile yapılarımız biraz zıt. Onun ailesi muhafazakarken benim ailem çok daha açık fikirli. Mesela yengesi evlenir evlenmez kapandı, işi bıraktı. Sonra ailesindeki hemen hemen tüm kadınlar kapalı insanlar. Sevgilimle arada alkol alıyoruz tabiki kendimizi bilecek kadar ama onun annesi, babası bunu görse hoş karşılamazlar. Benim ailem biliyor ve birşey demiyorlar. Ya da o ailesinin yanında sigara içemez bu saygı göstergesiymiş ama ben annemle, ablamla aile büyüklerimle sigara, kahve eşliğinde sohbet ederim, ailemizde bazen rakı mangal yapılır. Kimse kimsenin ne özel hayatına ne de giyimine karışır. Şuan aklıma gelmiyor ama aile yapılarımız ters işin özü. İleride bu sorun olur diye çok korkuyorum.
E olur tabi. Bu muhafazakar erkekler bayılıyor sekuler kız almaya

öncelikle herkese günaydıııın, ben evlilikten korkuyorum, hayatım boyunca hiç çocuk hayalim de olmadı. Hiç demeyeyim en son 9-10 yaşlarında evcilik oynarken olmuştur😅 Şuan 25 yaşındayım, ufak tefek problemler hariç güzel giden uzun bir ilişkim de var. Sevgilim eskiden evlilikten maddi kaygılar sebepli geri dururdu, çocuk oda istemiyordu hiç. Son 3 senedir evlilik fikri ona yerleşti hatta bu sene ev aldı, düğünümüz vs için birikim yapmalara başladı. Eskiden evlilik diyince gerilen adam başımda planlar yapıyor artık. Çünkü maddi anlamda kaygıları azaldı.

Fakat 1 ay kadar zamandır ilerde çocukta istediğini fark ediyorum, eskiden istemeyen adam benimle aynı düşünen adam artık evlendikten bi süre sonra bebek yapma hayalleri de kuruyor. İlk sorun bu, ben ilerde de çocuk isteyeceğimi düşünmüyorum. Ona bunu söylediğimde gelecekte fikrin değişir diyor.

İkinci sorunsa yani evlilikten korkma sebebimse bizim aile yapılarımız biraz zıt. Onun ailesi muhafazakarken benim ailem çok daha açık fikirli. Mesela yengesi evlenir evlenmez kapandı, işi bıraktı. Sonra ailesindeki hemen hemen tüm kadınlar kapalı insanlar. Sevgilimle arada alkol alıyoruz tabiki kendimizi bilecek kadar ama onun annesi, babası bunu görse hoş karşılamazlar. Benim ailem biliyor ve birşey demiyorlar. Ya da o ailesinin yanında sigara içemez bu saygı göstergesiymiş ama ben annemle, ablamla aile büyüklerimle sigara, kahve eşliğinde sohbet ederim, ailemizde bazen rakı mangal yapılır. Kimse kimsenin ne özel hayatına ne de giyimine karışır. Şuan aklıma gelmiyor ama aile yapılarımız ters işin özü. İleride bu sorun olur diye çok korkuyorum.
Büyük sorunlar yaşıcaksın ayak uydurmakta zorlanacaksın. Aileler hiç bir özel günde bir araya gelemicek ha şöyle olur eşlik ederler aydın görüş sağlarlar biri rakı içsin diğeri ayran böyle anlayışla bi masanın etrafında oturabileceklerse bu kapasite varsa insanlarda harika ama yenge örneğine bakılırsa çokta bu kapasite yok gibi görünüyor. Herşeyi geçtim sevgilin böyle bi aile yetişmiş. Sıkıntı yani. Kaderini sen belirleyeceksin ama annen baban çok üzülecek.

Eğer eşiniz ailesi gibi değilse o zaman sorun olmaz. Benim kuzenim de (hem açık giyinir hem alkol alır) çok muhafazakar bir ailenin oğlu ile evlendi. KP karşı cinsle tokalaşmaz mesela, KV vs kapalı. Kuzenim eşi de dindar ve alkol kullanmaz ama kuzenim içer. Ne yapıyorsunuz peki? diye sordum. "O benim içmeme karışmaz ben de onun içmemesine karışmam. Kayın ailemin yanında içmem, onlar geldi mi askılı ya da kısa şeyler giymiyorum, kollu şeyler giyiyorum mesela" dedi. Sorun yaşamıyorlar. Eğer eşiniz size karışmıyorsa siz de ailenin yanında saygı çerçevesinde alkol sigara içmezsiniz, sorun olmaz. Ama en önemli sorun çocuk meselesi. Eşlerden biri istiyor diğeri istemiyorsa bu çok ciddi bir sorundur ve öyle bir durum varsa o evlilik yapılmamalı.

Bilmiyorum ama burada mutlu olan insanlarda yazdılar üstlerde. Sevgilim kalmalara karşı açıkçası ve kendisi de alkol alıyor, biz beraber genelde alkol alıyoruz. Dindar bi insan asla değil. Kaldı ki ben bu saydıklarınıza gelebilecek yapıda bi insan değilim, ailemde yanımda annem en başta bu kaygılarımı anneme anlattığımda kapısının bana hep açık olduğunu, öyle şeyler olursa ilk önce onun sevgilimi paralayacağını bana da sevgilime de anlattı. Hatta sevgilim bi tık annemden korkar çok iyi anlaşsalar da. Fakat dediğiniz gibi şeyler çok olduğu için haliyle korkuyorum ve çok teşekkür ederim🧡
Alkol alıyor ama ailesinden saklıyor yani çekiniyor. Bu bir sorun mesela. Eşim hiç bir zaman ailesinden çekinip kendini saklamadı. Bu nedenle de bize karışamıyorlar

Back
X