- 17 Ağustos 2011
- 25.567
- 162.565
- 798
bence olmaz belirtiÇok teşekkür ederim öncelikle. Ben şuan evlilik düşünmüyorum yani daha 2 senesi rahat var, hem ben hazır değilim mental olarak hemde onun maddi anlamda hazır olması 2 seneyi bulur. Yani biz 27-28 gibi 2-3 sene sonra o yollara gireririz muhtemelen hayırlısıyla. Evlilik nişan vs öncesi belirtisi yok mudur bunun![]()
çünkü ailesi seni bilmiyor bile dogru düzgün. ya da "bir kiz var epeydir beraber" diye biliyor. seni cemaatlerine almamislar, esi dostu görüp seni eleştirmemis. ailenle tanışıp farkli oldugunu farketmemisler, senin ailenin hali tavri yüzünden bulunduğu cemiyette insanlardan utanmamislar, akrabadan olumsuz laf isitmemisler...
bugun ne sorun cikaracaklar ki?
ogullarinin manitasi
"hahaha bizim oglan da cok çapkın lisede basladi bu islere" cümlesindeki bu isteki kizsin.
seni cok da önemsediklerini zannetmiyorum.
o yuzden elestirmezler de. cok cok "oglum kac sene oldu evlen artik kiz bekler / ailesine de ayip oluyor bari bir yuzuk takalim" falan derler bugun. sana "canim benim masallah ay gibisin" derler. "sen benim dogurmadigim kizimsin, masallah sana ailen ne guzel yetistirmis seni" derler .
klasik Türk erkek annesi boyledir yani en basta melektir:) cok nadir basindan kendini gösteren kaynana :)
benim hayatimda birisi vardi annesi bana bayilirdi. cocukla konusmayi kestiğimde is cikisima gelip oglunun bana ne kadar asik oldugunu, bensiz hayata küstüğünü, ben hayatindayken sabah neseyle uyandığını falan anlatir aramizi yumusatmaya çalışırdı. evde bana denk geldiyse "ayy ne kadar sansliyim vallahi icimden diyordum keske evde olsan diye" der sarilirdi, sacini bile boyardik arkadas gibi. iki lafindan biri "masallah seni yetiştiren anneye. cok duzgun bir kiz yetiştirmis. cok güçlüsün, soylesin böylesin"di. israrla evlenmemizi cooook isterdi - hatta oglu biz evlenelim diye yillarca bitiremedigi okulunu bitirdi, askere gitti falan. ama sevgililik icin ok - evlilik hayatinda sorumsuz malin teki oldugunu farkedince terkettim cocugu. o cocuk yastayken de yenisini ve daha iyisini buldum mutlu hayatima devam ettim - derken kadinin icindeki gercek kaynana ortaya cikti. annemi arayıp "sen nasil kiz yetiştirdin bizim evden cikmazdi" falan dedi ve daha neler neler...
ki bu kadin kurban bayraminda bana şarap ikram eden bir kadindi. kendi sevgilisi de vardi bazen onla kalirdi falan, ogullari annesiyle sevgilisinin yatagina kahvalti getirirdi

sizinkiler de bugun tabii ki iyilerdir. Ama yarin oğullarını uzersen ya da nisan doneminde onlari uzersen "sen zaten duzgun bir kiz olsan 8 sene nikahsiz erkekle fingirdemezsin / beraber suraya gitmezdin" falan deme olabiliteleri yuksek:) bu cumleyi hem kkda hem kendi cevremde cok duydum. bir dostumun sevgilisinin ailesi de israrla yemege kahvaltiya falan cagirirdi, dugunlere cagirir gelinim diye gösterirdilerdi millete. arkadasim da salak cok sevinirdi beni seviyorlar diye.
sonradan is seye evrildi "sizin kiziniz kendini ogluma yamadi, dhaa ortada yuzuk yokken aile icine girmeye calisti" falan...
oluyor yani boyle şeyler...
o yuzden bugun - sozlenince - onlara hic zit gitmezsen bu yonlerini zaten görmezsin varsa bile
ama evlenmeye yakin elbet bir gerilim olur o vakit gorursun. mjsal gelinlik bakmaya gelirler kollu kapali gelinlik diye diretirler. deneyip sevdigine "çok çiplak" gibi yorum yaparlar.
ya da bir aile büyüklerine seni davet ederler oncesinde ogullarini "duzgun giyinsin bak saygisizlik olarak anlar deden" diye doldurur, o da tum iyi niyetiyle (!) seni manipule eder falan...
tam iste bu donemlerde "yaaa ailem iste, biliyorum ama onlar da boyle iste, canim ne olacak biz yapariz ama onlarda boyle davranalim iste" falan diye devamli seni onlara uygun hale getirmeye calisirsa anlarsin tirt oldugunu.
ama iste onda da cok sevmek- nihayet kavusacak olmak- yillardir hayal ettiginiz evi beraber düzmüş olmak, yedi duvele evlenecegini duyurmus olmak , mutlu gelecek hayalleri falan agir basabilir ayrilmayip pişman olabilirsin.
yani secenekler bol:)
o yuzden simdiden cok dusunmeye gerek yok.
yaşa gör, olmadiysa ayrilirsin
evlensen bile bosanirsin yani dunyanin sonu değil