Evlilik korkusu

hmmm haklısın aslında evlilik zor bi kavram ancak yaradılıs itibariyle insan doğar büyür ölür ya yalnızsındr yada kalabalık... bence kendine güvenmen gerekr seviyorsan ve duygularndan emnsen...ki mantıkla hareket eden birsisin anladığım kadarıyla..kalbinin sesini dinlesn bu konuyu bile acmazdın...

belkıde yanlış sularda sevgıyı arıyorsundur
aslında bunların farkındalığını bilen insan düzelebilir
peki, ya düzelmek istemıyorsa? işte onun çaresı yok

şuanki erkek arkadaşımla ufak kıskançlıkları ve karışmaları dışında uyumumuz mükemmel ama ben bunları geçmişime dayanarak diyorum
belki de hiç bişey korktuğum gibi olmayacak ama özgürlüğümü ya kaybedersem korkusu işte

tam tersi yeni doğmuş olan bebek pek sevımlı olmaz

o 1 ve 4 yaş aralığındakı bebişler yok mu onlar
hepsını yerım

ama merak etme bence, kendının olunca insan katlanıyormuş
ve ne beklenırse böyle söyleyenlerden beklenırmış ( çocuğuna aşırı bağlılık manasında)

canım dikensiz gül olmaz ki
şu 3 yıllık ilişkimde ben ne anladım biliyor musun?

özgürlük insanın içindedir.

aslında içimde gizli bi annelik potansiyeli var misal köpeğim var ve aşırı düşkünüm, bazen 1-2 ay ayrı kaldığım oluyor, yolda ona benzer bi köpek gördüğümde gözlerim dolar gibi oluyorum.
ama gelgelelim sorumluluğunu alamadım hiç bi zaman, dışarı çıkarmasını başkalarına yıkmaya çalışırım mesela ama sağlık problemi oldugunda da ay bişi olursa ona diye ilk ben veterinere götürüyorum.
ama şu 1-4 yaş arası çocuklarda tahammül edemediğim kısım laftan durdan anlamamaları, e çocuk sonuçta anlamak lazım ama katlanamıyorum:)

güven diyorum hep de, aslında içimde içten içe biraz erkeklere karşı güvensizlik de var sanırım

Benimde burcum oğlak :) ben senden artı olarak kinciyim bide :) Asiyim ama kılıbık erkekleri sevmem kendisini benim emirerim gibi görenlerden kaçtım hep :) Gerçekten sevip aşık olduğunda hiç bişiyin kalmıcak inan bana :)

canım dikensiz gül olmaz ki
şu 3 yıllık ilişkimde ben ne anladım biliyor musun?

özgürlük insanın içindedir.

en uzun ilişkim 9-10 ay falandı sanırım. benim durum daha vahim
mesela bazen kısıtlamalara katlanayım diyorum, bi müddet dayanabiliyorum da ama karşı taraf bana kısıtladığı şeyi kendi yaptı mı çıldırıyorum.
sanki yaptığım büyük bi fedakarlığa nankörlük yapılmış gibi hissediyorum

aslında bu da bir önyargıdır :)
çünkü daha çocuğun bile yok ve sen olmayan bir şeyin üzerine korkular yaşıyorsun...
bu konuda kendını sıkma ve düşünme böyle şeyler

kendı canından kanından olursa kimbilir ne kadar iyi bir anne olursun :)
benım tanıdıgım biri var, bıraz vicdansız bir tip
annesıne her yerde bağırır çağırır
gören der ki : bu kadından anne olmaz
ama çocukları için ölür , öyle bir kadın yanı :)

ön yargılı olmamak lazım :)
ayrıca 1 ve 4 yaş arası dediğin nedir ki? hemencecik geçer :)

ben senden beterdım ilk defa en uzun ilişki rekorumu kırdım

normalde 2-3 ay idi.

güven diyorum hep de, aslında içimde içten içe biraz erkeklere karşı güvensizlik de var sanırım

hangimizin yokki...Ancak yasamadan malesef bilemiyoruz bazı seyleri....eğerki bi hatasını görmediysen kuruntudan ibaret olduğunu düşünüyorsan pekte fazla uzatma:)

benim ikizler etkisi bozuyor farkındayım:) ben de bi kontrol manyaklıgı var, emir erim gibi olmasa da kontrol bende olacak durumu var
gerçekten sevdiğim de oldu ama demin de yazdım katlanabiliyorum bazen kıskançlıklara, kısıtlanmalara ama katlandığım şeyi bana yaptılar mı çıldırıyorum bir de çoğu erkekte şu var "ben yaparım sen yapamazsın" bu işte benim cinnet anım oluyor:))

hangimizin yokki...Ancak yasamadan malesef bilemiyoruz bazı seyleri....eğerki bi hatasını görmediysen kuruntudan ibaret olduğunu düşünüyorsan pekte fazla uzatma:)

zaten şuanki erkek arkadaşım için konuşmuyorum, maşallah diyim ufak şeyler dışında problem yok. daha çok yeniyiz o nedenle ilişkimden konuşmam için erken.
ben buraya genel ruh halimden bahsettim. ciddi ciddi evlilik lafı beni huzursuz edebiliyor

bir de çocuga dair korkularıma bir sebep de, aklıma estiği gibi yaşamayı seven biriyim
bi gün orda bi gün burda sıfır sorumluluk
çocuk olunca mecburen ya vicdansız bi anne olup bakıcılara kreşe bırakacaksın hayatını yaşamaya devam edeceksin ya da sorumluluk var artık dur yerinde diyip onunla ilgileneceksin
merhametli biriyimdir aslında ilkini pek yapamam ama ikinci de gözümü korkutuyor işte

sadece sen için değiil herkes için gecerli bi durum ciftlerin birinde bu kesinlkle vardır zamanlla gecer zaten yarın evlenmıorsun ya

sadece sen için değiil herkes için gecerli bi durum ciftlerin birinde bu kesinlkle vardır zamanlla gecer zaten yarın evlenmıorsun ya

ufaktan ufaktan hazırlıyım kendimi dedim bu fikre
ondan sonra içimdeki canavar patladı zaten:) geceleri böyle şeyler düşünerek uyuyamaz oldum

zamanın insana alıştıramayacağı bir fikir yoktur :)
sen şimdi böyle konuşuyorsun ya? aslında çok büyük konuşuyorsun

Tatlım senin bir sorunun yok aslında şöyle ki bu da senin düşüncen yaşama bakışın. Belki de ilerde kendin gibi birini bulunca mutlu olcaksın. Mesela belki seveceğin kişi de evlilik istemicek ve hayat arkadaşı ya da sevgili olarak devam etceksiniz gayet huzurla.

Klasik ama doğrudur ki herkes evlencek diye bir kural yok! Çevrende bunu bir ritüel olarak gördüğünden kendini anormal görmen doğal ama sende bir sorun yok bence bu senin yapın karakterin ve dediğim gibi hiç de değiştirmeye çalışma hiçkimse için!!!

İlerde ailen ya da sevgilin istedi diye evlensen ve depresyona girsen mutsuz olsan mı daha iyi yoksa milletin sana tuhaf bakıp da senin kendi içinde gayet özgür ve mutlu olman mı?

Ha belki de ilerde hislerin değişcek öyle birini bulcaksın ki sen diceksin hadi evlenelim diye zaman göstercek.

Ama şimdi yorma kafanı bırak carpe diem yaşa takma bişeyi. Kimseye zarar vermediğin sürece içinden geldiği gibi yaşa ve en doğru olan bu olcak senin için

zamanın insana alıştıramayacağı bir fikir yoktur :)
sen şimdi böyle konuşuyorsun ya? aslında çok büyük konuşuyorsun

yok valla asla çocuk istemem gibi büyük konuşmam sadece korkularımı bu sıralar biraz detaylı düşünüyorum:/
yoksa neyi büyük konuştuysam yaşadım tecrübeliyim, yapmam bi daha asla:)
zaten yarın evlenmiyorum ama bi nevi terapi olsun diye düşüncelerimi olduğu gibi döküyorum
ön hazırlık:)

Aynı beni tarif etmişsin,terazi burcuyum ben de,senin de teraziyle alakan varmış,bu burç insanı gerçekten evlilikten korkutuyor

Aynı şekilde güzel giden bir ilişkim var erkek arkadaşım evlilikten bahseder oldu,her konuyu açışında ruhum resmen daralıyor,direk geçiştiriyorum başka şeylerden bahsediyorum.Hevesini kırmak da istemiyorum çünkü eğer birisiyle evleniceksem bu şuanki sevgilim olmalı ama şimdiden bunları konuşmayı sevmiyorum..

Sana da gerekli olan şey zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…