Tatlım senin bir sorunun yok aslında şöyle ki bu da senin düşüncen yaşama bakışın. Belki de ilerde kendin gibi birini bulunca mutlu olcaksın. Mesela belki seveceğin kişi de evlilik istemicek ve hayat arkadaşı ya da sevgili olarak devam etceksiniz gayet huzurla.
Klasik ama doğrudur ki herkes evlencek diye bir kural yok! Çevrende bunu bir ritüel olarak gördüğünden kendini anormal görmen doğal ama sende bir sorun yok bence bu senin yapın karakterin ve dediğim gibi hiç de değiştirmeye çalışma hiçkimse için!!!
İlerde ailen ya da sevgilin istedi diye evlensen ve depresyona girsen mutsuz olsan mı daha iyi yoksa milletin sana tuhaf bakıp da senin kendi içinde gayet özgür ve mutlu olman mı?
Ha belki de ilerde hislerin değişcek öyle birini bulcaksın ki sen diceksin hadi evlenelim diye zaman göstercek.
Ama şimdi yorma kafanı bırak carpe diem yaşatakma bişeyi. Kimseye zarar vermediğin sürece içinden geldiği gibi yaşa ve en doğru olan bu olcak senin için
ikizler burcuyum :)
okurken eski halim geldi aklıma
aynı düşünen, hisseden biriydim
uzun süren ilişkilerim olmazdı
sıkıntıya gelemezdim
sabretmezdim, olmuyorsa bitsin..
ancak hayatımın en uzun ilişkisiyle
yaşadığımız tüm olumsuzlukları zaman içerisinde aştık
1 aya kalmaz evleniyoruz
ve ben daha önce çok kereler aileleri de işin içine karıştırarak bu ne beni 4 duvar arasına mı kapatacak
her şeyimi kısıtlayıp karışmaya çalışıyor ben böyle büyümedim diyerek
düğünden dönmüştüm
Aynı beni tarif etmişsin,terazi burcuyum ben de,senin de teraziyle alakan varmış,bu burç insanı gerçekten evlilikten korkutuyor
Aynı şekilde güzel giden bir ilişkim var erkek arkadaşım evlilikten bahseder oldu,her konuyu açışında ruhum resmen daralıyor,direk geçiştiriyorum başka şeylerden bahsediyorum.Hevesini kırmak da istemiyorum çünkü eğer birisiyle evleniceksem bu şuanki sevgilim olmalı ama şimdiden bunları konuşmayı sevmiyorum..
Sana da gerekli olan şey zaman.
ikizler burcuyum :)
okurken eski halim geldi aklıma
aynı düşünen, hisseden biriydim
uzun süren ilişkilerim olmazdı
sıkıntıya gelemezdim
sabretmezdim, olmuyorsa bitsin..
ancak hayatımın en uzun ilişkisiyle
yaşadığımız tüm olumsuzlukları zaman içerisinde aştık
1 aya kalmaz evleniyoruz
ve ben daha önce çok kereler aileleri de işin içine karıştırarak bu ne beni 4 duvar arasına mı kapatacak
her şeyimi kısıtlayıp karışmaya çalışıyor ben böyle büyümedim diyerek
düğünden dönmüştüm
bak mesela ben cok istiyorum sevgilimle evlenmeyi mutlu olmayı vs. ancak bazen düşünüyorum korkuyorm ama sürekli yanımda olsun piskoljisi sana hakim olduktan sonra herseye göz yumabilirsin
özgürlüğe düşkünlük diye konuya giriş yapınca benim gibi kova burcusun sandım :) hani derler ya astrolojinin en özgürü diye yükseleni de kova olan bir insan olarak çok iyi biliyorum bu hali
ama sende benim kadar abartılı değildir sanırımben biraz manyak bu dedikleri biriydim. lise andacında deli lafından başka bir laf yazmamışlardı
bak şimdi sana iki halimi de anlatayım evlilikten korkmaman gerektiğini anlıcaksın. başlıyorum( ha bu arada evli değilim sadece korkum geçti ondan yani bakma havama )
lise yıllarım aynı senin dediğin gibi başına buyrukluklarla geçti. kimseyi takmadım ama sevgilim oldu ondan önce en fazla 1-2 hafta dayanabilmiştim. ilişkinin başından öyle bir sınır çizdim ki beni kaybetmemek için ne kıskandığını belli etti ne karıştı. ama sanırım bu da karşındakini yoruyo garip biri olmaya başladı sonra. bende eserikli bir insan olarak ayrıldım. 3 yılı bitirmiştik ayrıldığımızda.
şimdiki halimi anlatıyorum. biriyle tanıştım çok sevdim ama öyle böyle değilsanırım ilk defa aşık oldum çünkü çok başka burnumun dikine gitmelerim geçmedi ama törpülendi onu dinlerim mesela onun için yapasım olmayan şeyleri yaparım. ama böyle zorla yapıyomuşsun gibi değil de aşkım istemiş hemen yapayım diye şimdi onunla evimiz olsun çok istiyorum. önceden aklımdan evlilik sadece bana göre değil ya ben uğraşamam diye geçmişken, artık ben ne zaman evlensem ya artık bitsin okul oldum
bence evlilik mantıkla verilecek bir karar değil çok düşünüp bulunacak bir şey de değil.. kendini hazır hissettiğini, onunla evlenmek istediğini anlıyosun zamanı gelince..
aşık değilsindir demicem tabikikova esintileri de var bende zaten erken doğmasaymışım 2 şubat doğumlu olcakmışım:))
bilumum hava grubunu bünyeye toplamışım işte
gerçekten aşık da oldum ben de ama hayatımın kazığını da ondan yemiştim herşey mükemmelken de yine de onu da evlenilcek insan görmüyordum mesela, evlilik söz konusu oldugunda yakıştıramıyordum. ama hayatımı da onunla sevgili olarak geçirebilirdim. aşık değilsin diyebilirsin ama ondan ayrılmamdan sonra uzun bi zaman kendime gelememiştim.
evliliğe gelince sanırım daha kesin bi mantık kurallarım giriyor devreye.
aynen ben de önceki konumda da yazmıştım:)), erkek arkadaşıma resmen ilk görüşte çarpıldım ve onu elde etmek için belli bir çaba sarfettim
ama herşey güzel giderken laf evliliğe gelince aynen ben de geçiştirdim yine aynı şekilde olursa onunla olmalı diyorum ama kendimi yavaştan bu fikre hazırlayayım derken de böyle garip bi psikolojinin içinde buldum aksine
asi bir yapım var, genelde ilişkilerimde çabuk pes ettim gittim ya da dik başlılığım yüzünden bitti.
ve sıkılgan da bir yapım var, bugün çok kıymetli dediğim şey ertesi gün beni boğabiliyor.
asilik de demeyeyim de biraz özgür ruhluyum ve bana karışılmasından pek haz etmiyorum.
erkek arkadaşımı gerçekten seviyorum. ama son dönem laf evliliğe gelince bende gene tedirginlikler ve ruhumda huzursuzluklar başladı.
erkek arkadaşım daha şimdiden saç rengim olsun, giyimim olsun, sosyal yaşantım olsun, ben izin vermesem de karışmaya meyilli. evlenince bu durumun vahimleşmesinden korkuyorum.
bir de evlilik söz konusu olunca bir ailenin sorumluluğu ağır, sevgililikteki gibi bir anda çekip gidebilmek söz konusu değil, bunları düşününce evliliği düşündüğümde ruhum daralıyor.
bazen hiç evlenmeyeyim diyorum ama ileride yalnızlıktan da deli gibi korkuyorum, şu anki ailemi kaybetmeden yeni bir aile oluşturmak gerekiyor diye düşünüyorum ama sorumluluk ve kısıtlanma hissini düşününce de deli gibi korkuyor ve daralıyorum.
bu çelişik durumdan nasıl kurtulabilirim ne olur yardım edin
günlerdir bunları düşünmekten uykum kaçıyor
Sanki ben yazmışım ya!
Korkularını çok iyi anlıyorum.
Ben evleneli 1,5 yıl oldu, güzel bi evliliğim var, bi çok konuda tadından yinmeyen bi beyim var
Ama desen ki şimdi olsa evlenir misin? Vallahi evlenmem.Zaten beni eşim evliliğe ikna etmişti, yaklaşık 2 yıl boyunca bildiğin yalvardı ve çok tedirginliklerim vardı nikah masasında bile.
Eşimden yana yaşadıklarımdan dolayı değil yanlış anlaşılmasın, şu zamanda sorumluluklar o kadar ağır ki,
zaten birbirine zaman ayıramıyorsun hep bi hayat gailesi, hep bi koşuşturma.
Bi de idare etmen gerekenler arasına eşinin ailesi giriyor ki bana kalırsa evlilikte ki en en zor nokta tam da burası..
İçinden gelmediği bi çok zamanda, içinden gelmediği gibi davranıyorsun.off!
Evlenme tabii ki diyemem, ayrı bi tadı mutlaka var,
ama ben gerçekten 1,5 sene öncesine dönebilsem en az bi 5-6 sene daha ileri atardım bu fikri herhalde.
aşık değilsindir demicem tabikisadece bana öyle olmuştur belki..önceden kavga edince ölücem sanıyodum ama bu ilişki bambaşka geldi.. bu aşksa önceden olmamışım dedim. kendi kendime böyle bir kanıya vardım yani
ama sen kimse için kendinden ödün vermek, evliliğin sorumluluğunu almak istemiyosan belki öyle biriyle karşılaşırsın
niye böyle düşünüp üzüyosun ki kendini şimdiden
belki tam istediğin gibi çoook mutlu bir hayatın olucak
Sanki ben yazmışım ya!
Korkularını çok iyi anlıyorum.
Ben evleneli 1,5 yıl oldu, güzel bi evliliğim var, bi çok konuda tadından yinmeyen bi beyim var
Ama desen ki şimdi olsa evlenir misin? Vallahi evlenmem.Zaten beni eşim evliliğe ikna etmişti, yaklaşık 2 yıl boyunca bildiğin yalvardı ve çok tedirginliklerim vardı nikah masasında bile.
Eşimden yana yaşadıklarımdan dolayı değil yanlış anlaşılmasın, şu zamanda sorumluluklar o kadar ağır ki,
zaten birbirine zaman ayıramıyorsun hep bi hayat gailesi, hep bi koşuşturma.
Bi de idare etmen gerekenler arasına eşinin ailesi giriyor ki bana kalırsa evlilikte ki en en zor nokta tam da burası..
İçinden gelmediği bi çok zamanda, içinden gelmediği gibi davranıyorsun.off!
Evlenme tabii ki diyemem, ayrı bi tadı mutlaka var,
ama ben gerçekten 1,5 sene öncesine dönebilsem en az bi 5-6 sene daha ileri atardım bu fikri herhalde.
bi de durumumu umutsuz yapan, kendim gibi biriyle de yapamıyorum. biri bana ilgisiz ve umursamaz mı davranıyor ya da, böyle dik kafalılık mı yapıyor bildiğin soğumaya başlıyorum. misal ikizler erkeğiyle süper anlaşıyorum ama biyerde inatlaşmalar, ben daha iyi bilirim kavgaları başlıyor onlar da beni soğutuyor.
biraz da ilgilli , sevgisini gösteren, anlayışlı tiplerle daha mutlu oluyorum şimdiki öyle gibi de bakalım sonu nolacak:)
Bir de ben de şu var,hayal kurmayı hiç sevmem.Kurduğum hayaller gerçekleşmezse daha çok yıkılırım diye düşünüyorum.Biraz da bu yüzden sevmiyorum evlilik konusunu.Ben önceden plan yapan tiplerden değilim,her şey aniden gelişsin istiyorum.Bana gelip şimdiden balayına nereye gideriz gibi şeyler sormasına sinir oluyorum
Ayrıca evlenince hayatım çok sıradanlaşır diye korkuyorum.Ben de senin gibi çocukları fazla sevemiyorum.Bir çocukla neler paylaşılır,nasıl zaman geçirilir bilmiyorum.Çocuğum olduktan sonra tüm hayatım onun etrafında dönücek,hayatım kısıtlanıcak diye korkuyorum.Eşim çocuğumu benden daha çok sever diye korkuyorumYa da ben çocuğumu eşimden daha çok severim de aramızdaki aşk biter diye korkuyorum.Evlilik aşkı öldürüyor gibi geliyor bana.
Ama evlenmeyince de olmuyor,bi yaştan sonra evlenmek lazım.Güzel bir bölümde okuyorum ekonomik olarak kendime yeterim ama kim ister ki bomboş,sessiz bir eve girmeyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?