Evlilik, kültür farki, yogunluk, siyaset

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Meslekler haric bizi anlatmissiniz. Benim de esimin inanilmaz genis bir cevresi ve asiri yogun bir isi var. telefonu hic susmaz. Kendisi asiri milliyetci,ailesi okumamis,muhafazakar ve batili bir aile. Biz de tam tersine guneydoguluyuz,annemin anneannesi bile okumus,ailede herkes acik,bikinili mayolu ve sol goruslu. Ama gayet de iyi anlasiyoruz,birbirimizi iyi taniyoruz ve birbirimizin kararlarina mudahale etmiyoruz. Isteyince oluyor yani. Tabii ki mesleki yonden ve maddi yonden birbirimize denk insanlariz bunun etkisi buyuk

Önceki konunuzdan anladığım kadarıyla hakimsiniz, güzel bir mesleğiniz var. Ben olsam bu kariyeri bu kadar farklılık için bozmazdım deli divane aşık değilsem. Sorunların fazla olması ihtimali yüksek gibi. Kültür farklılıkları uzun vadede çok göze batıyor.

Olmaz bu iş herşeyde anlaşsanız bile sana vakit ayıramıyacağı icin sorunlar başlicak siyasetle uğrasan koca istemem net

Farklı siyasi görüşlerden iki insanın evliliği çok zor olur gibi geliyor bana. Ayrıca siyasetle uğraşan kisilerin de ne kendilerinin ne de ailelerinin rahat olduğunu düşünüyorum. Siz siyasi görüşünüze uygun konuşamayacaksiniz bile, ancak sandıkta. Dusunsenize cbask. Eşi diyor ki ben x partiye yakınım eşimin görüşünü desteklemiyorum. Bu nasıl bir oy kaybı olur, kitlesinin gözünden nasıl düşer, eşi bile ona oy vermiyor biz niye verelim fikirleri dolaşır, kendi camiasında alay konusu olur. Bir sürü yemekler ,açılışlar, davetler olacak beraber katılmanız gereken , herkes sizden onun görüşüne yakın söylemler bekleyecek.
O bir şey demese ailesi diyecek.
Zor bir durum

Eşim sola ben sağa yakınım. Eşimin ailesi bana göre daha muhafazakar, ben açık birisiyim. Bayağı açığım. Onlarda herkes başörtülü. HHiçsorun olmadı aramızda. Herkes birbirine saygılı bizde.

Şu an aylardan Ağustos evlilik olursa Aralık'ta diyorsunuz.
Önceki ilişkiniz henüz bitmiş.
Hemen nasıl sevebiliyorsunuz ?
Tam tanımıyorsunuz bile.
Bu ne Hız ?
Sizce mantıklı mı bu hız ?
Yargılamak icin değil sadece düşündürmek için soruyorum.

Ben de sol görüşe yakın ve seninle benzer ailelere sahip biri olarak milliyetçi biriyle ilişki yürütemezsin diyorum. Siyasi farklılıklar normal eviliklerde göz ardı edilebilir belki ama sizin durumunuzda zor,adamın ailesinin politikanın bu kadar içinde olması ileride daha büyük sorunlar çıkarabilir.

Insanlar birbirine saygılı olsa sorun olmuyor görüş farklılığı. Ama realist olmak gerekirse bir cok ailede bu durumlardan dolayi kavga da çıkıyor. Insanlar birbirine saygi duymuyor.
Onun yanında diyeceğim şu ki: ben mesleğimi sırf birisi siyasete atılacak diye birakmam. Siyaset cok zaman ve emek isteyen birsey. Benim hayat anlayışıma da şu anda ters düşerdi. Istemezdim
(ek not: ben bir zaman bir büyük alman partisinden katılma teklifi aldım. Reddettim. Eşimde sıcak bakmadı)

Sorunları siz aşsanız bile aileler aşamayabilir. Ki aile çok önemli evlilikte. Güzel kariyerinizi bırakacak kadar çok seviyor musunuz? Akşam 2gram sohbet edip çay içecekken, film izleyecekken siyasi görüş değil ama eşinizin susmayan telefonuna 3 sabredersiniz 5 sabredersiniz bi yerde kopar. Yoğun tempolu çalışan birine ayak uydurmak sabretmek çok çok zor.

Belli ki aklı başında bir kadinsiniz. Yapmayın. Kültür farkı her ne kadar alt edilebilir gibi görülse de alt edilemez. Bu bir.
Evlilikler insanların hayatlarını derinden etkileyecek kararlar getirmemeli ( işinizden ayrılmak gibi). Pişman olduğunuz da çok geç olabilir
Zaten aşkından ölüp bitmiyorsunuz. Bırakın gitsin..

Siyaset zor iş. Özel hayat genelde arka planda kalır. Birlikte zaman geçirme olanaği çok az. Bana sıkıcı geliyor siyasilerin hayatı. Ancak Türkiye gibi ülkelerde de siyasilern yakınları çok kayrılıyor. Her yerde işleri öne alınıyor tabi o ayrı. Bir de ben sola yakınım demissiniz seçimde eşiniz adaykem onun.partisine oy vereceksiniz mecbur

Meslegi siyaset olan biriyle evliligin -eger buyuk hirslariniz yoksa- sizi mutlu edecegini sanmiyorum. Bir kere surekli mesgul olacak. Acilis etkinlik resmi davet vs vs. Basbasa gecireceginiz zaman cok az olacak. Belli ozgurlukleriniz kisitlanacak cunku siz atiyorum gaziantep milletvekili filancanin esi olacaksiniz. Sonra aileye de uyum saglamak zorundasiniz. O yorenin adetlerine keza. Ayrica aranizda henuz cok yasanmislik da yok anladigim kadariyla. Beyefendinin evlilik icin acele etmesini duygusal degil de mesleki yonden bir yatirim olarak dusunuyorum. Bir sonraki secimde adayligini koyacaksa evli bir aile babasi statusunde olmak istiyor olabilir.

Benim esimde çok yoğun çalışan biri ve şimdi ki aklım olsa 9 5 devlet memuru alır eşimi uzun uzun görürdüm eve öğlen yemege dahi gelince teli susmuyor sinir küpü oluyorum senin durumunu düşenemiyorum....

Babam muhtarlık yaptı bir ara muhtarken bile telefonları susmuyordu 50 kişilik köyde gelen giden eve bitmedi annem neler çekti bir daha aday olmasına izin vermedi bence zor baya sabır gerektiriyor sizi hayal bile edemedim.

burda siz ona ayak uydurabilirmisiniz gerçekten bunu düşünün , henüz çok başındayken , onun yaşadığı yere gidip orada yaşamak , örf adetler vs...

Yol yakınken bence de vazgeçin... Kavga etmedik diyorsunuz ama kavga edecek kadar vakit bile geçirmemişsiniz ki... Zaten şüphe varsa gerçeklik de vardır emin olun... Bence daha fazla ilerlemeyin bu ilişkide... Hissiyatım bu yönde...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…