Evlilik, kültür farki, yogunluk, siyaset

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aralıkta evleniriz demedim o öyle söylüyor dedim. Yoksa evlilik kararı versem bile aralık zor.
Hız konusuna gelince Hayatimin hiçbir döneminde uzun uzun yas tutmadim. Biten ilişkiden sonra toparlanma sürem 1-2 ay oldu.
Kendimi çabuk toparlayabiliyorum, çabuk sevip çabuk vazgecebiliyorum.
Hayatın kıymetli olduğunu ve zamanın çabuk geçtiğini farketmekle alakali bir sey sanirim. Kendimle ilgili en sevdiğim özelliğim bu.
Başlamasını istiyorsam başlıyor bitmesini istiyorsam bitiyor.

Bunu sizin koyuluğunuz belirler.
Ne kadar koyusunuz?
O ne kadar koyu?

Misal siyaset benim için kavga konusu dahi olamaz.
Konuşulan yerde bulunmam, merak etmem, ilgimi çekmez.
Bu uğurda kavga eden insanlara hayret ederim, tahammül edemem.
Kulak tıkar geçerim.

Birbirinize yer yer uyum sağlayabilirseniz, bazı durumları görmezden gelebilecek yapıdaysanız sorun olmaz bence.
Onun dışında çok zor.

Tamamen konudan bağımsız olarak, geçmişteki güneydoğulu sevgilim; bir süre sonra bir kadınla DAHA evleneceğini, buna rağmen benim kendisinin kraliçesi, ilk göz ağrısı olacağımı anlatmıştı da; cümlesini bitirmeden bayılayazmıştım. O aklıma geldi.
Neyse, sizin için de naçizane tavsiyem şu olacak; kültür çatışması yaşarsınız. İlk zamanlar sizin giyim tarzınız dahi onlara "günah" gelmeye başlar. En azından ben hep öyle gözlemledim. Bu kulaklar eşinden ayrılmış kadına, "artık dulsun, başını ört ayıp." diyenleri duydu.
Biraz da "tatlısu" diye tabir ettiklerimizdense; sizin geçmişte içtiğiniz içkiye kadar yargılarlar ancak ilginç olarak, bunu yapan kişinin; metresine ayrı ev açtığı ve çocuk yaptığı ortaya çıkabilir.
Hani bir söz vardır, "kim ahlak şövalyeliği yapıyorsa; biliniz ki en ahlaksızı odur." anlattığınız tiptekilerden bu cümlenin ne kadar doğru olduğunu deneyimledim.
Yine de iyice düşünün derim.

Farklı siyasi görüşteki insanlar bile birbiriyle didişirken taraflardan biri aktif siyaset yapıyorsa illaki huzursuzluk olur. Çünkü Türkiyede siyaset karşısındakine saygı duymamak, üste çıkmak için herşeyi mübah görmek üzerine kurulu. Şimdi söylemeseler de yarın illa ki "biz şunu şunu temsil ediyoruz, insanlar bize şu yüzden oy veriyor. O bikiniyi artık giyme, o dekolteni kapat" gibi şeyler duyacaksınız.Üstelik bu kadar yoğun biriyle oturup bir kahve içmelik vakit bile bulamayacaksınız, ki aşık da değilsiniz.

Olmaz illa sorun çıkar ileride evlenmeden her şey güzelmiş gibi sonra görüş ayrılıkları başlıyor ve batıyor.

Ben de böyle düşünüyorum
Özellikle kadının kendini törpülemesini bazen açık açık bazen gizli olarak kendini törpülemesini isteyecekler

Ülkede hala bazı yörelerde kadının en ufak bir şey için fikir belirtmesi bile ayıp karşılanıyor
Üstüne böyle taban tabana zıt düşünceler

ayrıca sizin toplumdan yavaş yavaş törpülenmenizi isteyecekler zamanla. İlk önce işi bırak (kıskançlık bahanesiyle), sonra kıyafetlerine dikkat et... Bu böyle gider. Seni üzmek istemem ama olmayacak gibi.

evlenseniz size vakit ayıramayacağı aşikar zaten farklılıklar da var hazır aşık da olmamışken ayrılmanız daha isabetli olur.

Ne zamandır berabersiniz?

Bence sağlıklı ilerleyecek bir ilişki değil. Benimseyemediğim bir siyasi görüşün çalışmaları için kendi mesleğimden vazgeçmezdim. Avukatlık elbette güzel bir meslek ama yapmak istdiğiniz şey bu olsaydı zamanında o kadar strese girip farklı bir alana yönelmezdiniz herhalde?

Hem sürekli yoğun olan biriyle ne kadar mutlu olabileceksiniz? Siyasetle ilgilenen kişiler aile hayatından çok ödün veriyorlar. Günlerce göremeyebilirsiniz de eşinizi.

İyi düşünün derim. İlk görüşte aşkınızdan yanıp tutuşmadıysanız aşık olmadan bırakın. Daha mutlu olacağınız birileri elbet olur.

Kültür farkı deyince eşiniz yabancı sandım , Türkiye'de yaşayan çiftlerin kültür farkı demesine şaşırdım . Hayır hiç mi TV izlemiyor telefon kullanmiyorsunuz kusura bakmayın bu kültür farkı aynı cografya üzerinde yaşayan insanlar için geçerli değil bana göre .. bunu yazmak için yazdım evet.

Siyasilerin eve uğradığı pek olmuyor. Çünkü 7/24 meşgul çoğu.
Yalnız bir evlilik geçirmeye razı mısınız?

Sırılsıklam aşık olmadığınız bir adam için hayatınızı değiştirmeye değer mi? (bunu düşünün)
Kariyer sahibi bir kadınsınız, bir anda bu bırakınca ilerde pişman olurmusunuz?
Kültür farklılığı olayı arayı çabuk kapatabileceğiniz bir durum değil.
Genelde bu gibi durumlar da erkek basın karakter oluyor, kadının uyum sağlaması bekleniyor. (heleki doğu bölgesinde)
Siyaset en önemli ayrıntı, siyasetle siz de ilgiliyseniz olmaz. Çünkü onlar sizin partinize atıfta bulununca, sizin savunma mekanızmanız devreye girer tartışma çıkar.
Yine de karar sizin.

Türkiye Avrupa ve Asya arasında köprü olduğu kadar kültürler arasında da köprü. Dünyanın çok az yerinde bu kadar farklı kültür ve anlayışları aynı millet içinde barındıran ülke vardır. Söz gelimi İzmir ve Antep'in yerel kültürlerinin benzer olduğunu iddia edebilir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…