- Konu Sahibi Nisan.umut
-
Evlenmeden cinsellik yaşayanlara küçümseyici laf söyleyenleri beğenmedim.
Aşırı buldum. Onda haklısın..
Evlilik öncesi cinsel ilişki yaşayanları küçümsemek de doğru değil. O da aşırı.
Ama bu konularda evlenmeden cinsel ilişki istemeyen kişileri de yermek aşırı. Sürekli bazı üyeler; artık tanıyorum; evlenmeden cinsel ilişkiyi aşırı güzelliyor. Bu bana komik geliyor. Hiç inandırıcı bulmuyorum. Bahaneleri beni sinirlendirdi. Yok supriz yumurta olmuyormuş; evlenmeden cinsellik yaşamayan birinin ileride ne çıkacağı belli değilmiş. Çoğu iktidarsiz çıkıyormuş. Sürekli iyi ki cinsellik yaşadım. Eve girmeden eksiklikleri gördüm vs.
Çok övgü yergidir derler. Bir yerde çok mutluyum çok iyiyim görürseniz orada saklanan şeyler vardır.
Ben evlilik öncesi cinsel ilişkinin bu kadar güzellenmesine sinirlendim. Zaten konu sahibi de onların düşüncesinde. Bu kadar neden övüyorsun? Neyi ispat etmeye çalışıyorsun?
Kısaca sevgili @CiRiLLA böyle konularda çok ban alan olur. Zaten baya kişi ban almış. O yüzden cevap vermemeyi seçiyorum. Sen çok aklı başında düzgün birisin. Yorumlarını biliyorum. Çok beğeniyorum. O yüzden sana cevap yazmak istedim. Yoksa konuya yazmayacaktım.
Konuda bana hakaret eden de olmuş. Onu da şikayet edeceğim.
Yorumun için teşekkür ederim.
Sevgiler
O sürpriz yumurta lafini genelde ben kullaniyorum sevgili çikolata. Ama bunu cinsellik anlaminda demiyorum her anlamda diyorum ve savunuyorum. Aynı eve girmeden hicbir şeyin netlesmeyeceğini söylüyorum. Cinsel anlamda uyumludurlar baska sorunlari vardir sorunsuz iliski olmaz. Çünkü beklenti diye bir sey var. Cinselligi güzellemiyorum olağan bir şey diyorum, toplum baskisi olmasa sevgilisiyle cinsellik yaşamayacak birini tanımıyorum bu gruba ben de dahilim. Ha dindardir dinini buna göre yasamayi tercih ediyordur ona saygı duyarım. Ama ayip ayip günah ! Diyenler bana samimi gelmiyor.Evlenmeden cinsellik yaşayanlara küçümseyici laf söyleyenleri beğenmedim.
Ama bu konularda evlenmeden cinsel ilişki istemeyen kişileri de yermek aşırı. Sürekli bazı üyeler; artık tanıyorum; evlenmeden cinsel ilişkiyi aşırı güzelliyor. Bu bana komik geliyor. Hiç inandırıcı bulmuyorum. Bahaneleri beni sinirlendirdi. Yok supriz yumurta olmuyormuş; evlenmeden cinsellik yaşamayan birinin ileride ne çıkacağı belli değilmiş. Çoğu iktidarsiz çıkıyormuş. Sürekli iyi ki cinsellik yaşadım. Eve girmeden eksiklikleri gördüm vs.
Çok övgü yergidir derler. Bir yerde çok mutluyum çok iyiyim görürseniz orada saklanan şeyler vardır.
Ben evlilik öncesi cinsel ilişkinin bu kadar güzellenmesine sinirlendim. Zaten konu sahibi de onların düşüncesinde. Bu kadar neden övüyorsun? Neyi ispat etmeye çalışıyorsun?
Kısaca sevgili @CiRiLLA böyle konularda çok ban alan olur. Zaten baya kişi ban almış. O yüzden cevap vermemeyi seçiyorum. Sen çok aklı başında düzgün birisin. Yorumlarını biliyorum. Çok beğeniyorum. O yüzden sana cevap yazmak istedim. Yoksa konuya yazmayacaktım.
Sevgiler
Mune beni banlamayacaksa belki her gün farkli fantezi yapıyorlardır evlenmeden söyleyemiyorlardirİlk sayfada belli oluyor aslında hemen ilk yorum sizden hevesi geçer niye evlensinsanki evlendikten sonra heves gecemez napiyorlar her gün yeni bir özelliklerini gösterip aşklarını taze mi tutuyorlar
Çünkü maddi sıkıntıları varYanlış anlamayın ama madem aynı evde yaşıyorsunuz, düzeninizi kurmuşsunuz. İkiniz de meslek sahibisiniz, gelirleriniz var. Yani bir imza neden bu kadar erteleniyor anlamıyorum. Düğün vs için maddi sıkıntılarınız varsa bunları ertelersiniz veya hiç yapmazsınız. Sade nikahla bile evlenen çok kişi var. Benim amacım kimsenin tercihlerini eleştirmek değil ama ben “isteyen insan evlenmek için bu kadar niye bekler” diye düşünüyorum.
Ne komiksiniz öyleYorumlara bak ya, insan buraya derdini yazıp yazacağına pişman oluyor. Ikı üç sayfa okudum sinirlerim bozuldu. Hala kadını erkeğin kullanıp atacağı heves alacağı bir şeymiş gibi görenler ayrı, madem aynı evde yasayacak kadar yakınsın o zaman neden evlilik senin icin önemli diye seni incitmeye çalışanlar ayrı.. köstek olacaksanız susun oturun bnce parmaklarınızı yormayın. Herkes herkesle aynı hayat görüşünü paylaşmak zorunda değil. Bunu kabullense keşke bu ulkenın insanları. Tamam anlıyorum cinsel özgürlüğünüz yok aileniz kız çocuklarına değer vermiyor belli ki alınan verilen mal olarak görüyor ki böyle bir kafadasınız siz de, kimsenin sizi zorla ahlaksızlıga(!) sürüklediği yokken bırakın isteyen de istediği gibi ahlaksızca yaşasın. Herkes kendi hayatına baksa başkalarını da kendisi gibi olmak icin zorlamasa hayat cok daha kolay olacak bu ülkede. İnsanlar ben yaşamıyorsam başkaları da yaşamasın diye başkalarını asagı çekmekten inanılmaz zevk alıyor ya. Burada milletin derdine derman olmak ıcın konuşuyor olmamız gerekirken gelip kendi evinde yaşadığı ezikliğin hırsıyla başka kadınlara saldıran kadınlar var. Asıl siddet Budur yani.
Konuya konsantre olamadım sinirden, biraz düşünüp yarın yazıcam
Düşüncelerine saygı duyuyorum.O sürpriz yumurta lafini genelde ben kullaniyorum sevgili çikolata. Ama bunu cinsellik anlaminda demiyorum her anlamda diyorum ve savunuyorum. Aynı eve girmeden hicbir şeyin netlesmeyeceğini söylüyorum. Cinsel anlamda uyumludurlar baska sorunlari vardir sorunsuz iliski olmaz. Çünkü beklenti diye bir sey var. Cinselligi güzellemiyorum olağan bir şey diyorum, toplum baskisi olmasa sevgilisiyle cinsellik yaşamayacak birini tanımıyorum bu gruba ben de dahilim. Ha dindardir dinini buna göre yasamayi tercih ediyordur ona saygı duyarım. Ama ayip ayip günah ! Diyenler bana samimi gelmiyor.
Evlenmeden cinsellik yaşayanlara küçümseyici laf söyleyenleri beğenmedim.
Sevgiler
Yapıcı yorumunuz için çok teşekkür ederim.Merhaba, sizin genelde sagduyulu yaklasimlariniz oluyor o yuzden bu kadar tepki alma sebebiniz ile ilgili nacizane fikrimi soylemek istedim. Bence kilit cumle her konuya yazdiginiz 'Evlenmeden cinsel iliskiye karsiyim' cumlesi. Cunku bu karsi olunacak bir durum degil, karsiyim dediginizde karsinizdakinin ideolojisine karsi cikmis gibi bir anlam cikiyor ortaya. Evlenmeden cinsellik yasamayi tercih etmiyorum demek boyle bir tepkiye yol acmaz, cunku bu bir tercihtir, karsi cikilacak bir sey degildir. Ben evlenmeden onceki -yetiskinlik doneminde- butun iliskilerinde cinsellik yasamis bir kadinim ve bunu ifade ederken 'Ben evlenmeden once cinsellik yasamamaya karsiyim' gibi bir cumle kurmam, cunku bu bir tercihtir dedigim gibi. Sizin yazdiginiz bu cumleden sanki evlenmeden once cinsellik yasanmasi yanlis bir ideolojiymis ve buna ya karsi cikilabilirmis ya da destekci olunurmus gibi bir anlam cikiyor. Halbuki bu yalnizca bir tercihtir, taraf tutmak zorunda degiliz. Uslup cogu zaman -her zaman degil- karsi tarafin tepkisini de yonlendiriyor. Iyi forumlar.
Birinci madde dışındabence açık ve net olun! o da bilsin ona göre hareket etsin. oyalama niyeti varsa anlarsınız en azından.
1) ailesi ile tanıştırması
2) size bağlı gelecek planları yapıyor olması
^3) sosyal ortamlarda sizinle gözükmesi
bunlar zaten ciddi olduğunu gösterir. bu adımları atıyor mu gözleyebilirsiniz
gerçekten pişman oldum içimi dökeyim dedim daha cok dert sahibi oldım konunun yoruma kapanmasını talep ediyorumYorumlara bak ya, insan buraya derdini yazıp yazacağına pişman oluyor. Ikı üç sayfa okudum sinirlerim bozuldu. Hala kadını erkeğin kullanıp atacağı heves alacağı bir şeymiş gibi görenler ayrı, madem aynı evde yasayacak kadar yakınsın o zaman neden evlilik senin icin önemli diye seni incitmeye çalışanlar ayrı.. köstek olacaksanız susun oturun bnce parmaklarınızı yormayın. Herkes herkesle aynı hayat görüşünü paylaşmak zorunda değil. Bunu kabullense keşke bu ulkenın insanları. Tamam anlıyorum cinsel özgürlüğünüz yok aileniz kız çocuklarına değer vermiyor belli ki alınan verilen mal olarak görüyor ki böyle bir kafadasınız siz de, kimsenin sizi zorla ahlaksızlıga(!) sürüklediği yokken bırakın isteyen de istediği gibi ahlaksızca yaşasın. Herkes kendi hayatına baksa başkalarını da kendisi gibi olmak icin zorlamasa hayat cok daha kolay olacak bu ülkede. İnsanlar ben yaşamıyorsam başkaları da yaşamasın diye başkalarını asagı çekmekten inanılmaz zevk alıyor ya. Burada milletin derdine derman olmak ıcın konuşuyor olmamız gerekirken gelip kendi evinde yaşadığı ezikliğin hırsıyla başka kadınlara saldıran kadınlar var. Asıl siddet Budur yani.
Konuya konsantre olamadım sinirden, biraz düşünüp yarın yazıcam
Ben hafiften satıyorım kendimi kadının düşmanı kadınmış gerçekten sosyologlar filan alsın benim bu konuyu incelesinleradam nie evlenip o sorumluluğu alsın ki zaten hep bir aradasınız bence kendinizi biraz ağırdan satın ben evlilik istiyorum diyin çat diye özel bir sebeb yoksa evlenmeye evinizi kurun yuvanız belli olsun
Senin icin demedim cikolatam genelde yorumlarini beğeniyorum ama bu konuda görüş ayrılığı yaşıyoruz. Ben zaten sana bir sey demedim herkes saygi cercevesinde kendi görüşünü savunabilirDüşüncelerine saygı duyuyorum.
Ben dini karıştırmadım ki..
Dini yorum ban sebebi.. Eski uyeyim biliyorum.
Sadece evlenmeden cinsellik yaşamak çok güzellendi gibi geldi. Bu kadar savunulmasına şaşırdım.
Aman isteyen istediğini yaşasın. Bu konu beni çok yordu. Herkes güzellesin vazgeçtim.
Güzellemeler güzeldir.
Sevgiler sevgiliPatidostu ..
Yazılanları dinlemeyin bence. Saçmalamışlar. Her ilişkinin dinamiklerini kendi ilişkileri gibi sanıyorlar. Sizin ilişki yapınız demek ki aynı evde yaşamaya sonrasında evlenmeye de uygun. Aynı evde yaşayanlar evlenmese amerikada avrupada kimse evlenmezdi zaten. Takmayın kafaya.Ben hafiften satıyorım kendimi kadının düşmanı kadınmış gerçekten sosyologlar filan alsın benim bu konuyu incelesinler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?