- 22 Mayıs 2020
- 1.401
- 2.069
- 48
- 39
- Konu Sahibi Nisan.umut
-
Canım anlatma ya gerçekten anlamıyorlarEvet hanımefendi ileride kızım da olsa oğlum da olsa bir süredir sevgili olduğu insanla “birlikte yaşayın, birbirinizi iyice tanıyın sonra evlenmek isteyip istemediğinize karar verirsiniz, biz de babanla böyle yaptık” diye başlarım. Bilmem kim teyzen de böyle yaptı diye devam ederim. Benim DAYIM yıllarca sevgilisiyle birlikte yaşayıp öyle evlendi. Bizde benden bir önceki nesilde aşıldı yani bunlar. Ailemde sülalemde yüzlerce böyle örnek var. Kuzenlerim arasında, çok uzak akrabalar arasında... Sülalemin en muhafazakar kesimi bile nişandan sonra birlikte yaşıyor, inanır mısınız. Birbirlerine uyanlar evleniyor uymayanlar evlenmiyor. Kadın akrabalarımdan çok duydum ben “çok pasaklıydı, ev işlerine hiç yardımcı olmuyordu, yatakta çok kötü” deyip birlikte yaşadığı sevgilisinden ayrılan evlenmeyen.
İlk paragraf zaten anlatmış seni yorum yapmaya gerek yok haklısınSevgili üyeler;
Tamam hepiniz beraber yaşadığınız erkek arkadaşınızdan aynı evdeyken binlerce kez evlilik teklifi aldınız.
Sizin adınıza sevindim.
Ama yaptığınız yok cinsel hayatı yaşadık süpriz olmayacak artik. Yok bak evlenmeden cinsellik yasamayanlarin eşleri nasıl iktidarsiz çıkıyor bilmem ne..
Herkes böyle değil yapmayın ya.
Bir tarafı güzellerken diğer tarafı bu kadar batırmayın.
Hicbir şey her zaman super değildir.
Resmen konu evlenmeden cinsellik yaşamayı öven üye dolu.
Yok supriz değil yok çok iyi.
Herkesin mi böyle oldu?
Hiç inanmıyorum.
Resmen abartılı güzelleme yapılmış.
O zaman bende şu savdayım. Bazı kadınlarda evlenmeden cinsellik yaşayıp mutsuz oluyor. Kategorize edilip maalesef yaftalaniyor.
Oyalanıyor.
Terk ediliyor.
Bu kadar abartılı güzelleme inandırıcı değil.
Hiç inanmadım.
Yok iyi ki sevişe sevişe evlendim. İktidarsiz çıkmadı bilmem ne.
Tamam siz öyle evlendiniz. Ama bu her zaman super bir olay olmuyor.
Her evlenince cinsellik yaşayanın eşi iktidarsiz çıkmıyor. Öyle olsa toplumdaki doğum hızı oranları düşük olurdu.
Not: Lütfen alıntılamayın. Cevap vermeyeceğim. Polemik olup ban yemek istemiyorum. O yüzden buradaki alıntılara bilerek cevap vermiyorum.
Herkese iyi forumlar.
Moderatorume de sevgiler.
Canım anlatma ya gerçekten anlamıyorlar
Nikah olmadan aynı evde yaşıyorsa bir kadın kullanılıyordur onlara göre kesin bitecektir o ilişki
Özellikle bir kaç tane üye var her konuya aynı yorumu yapıyor
Gerçekten ilginç
Tamam deyip geçelim bence
Ben pek olumlu bakamadım kusura bakmayınMerhaba kızlar 26 yasındayım.İki yıllık ilişkim var ,oda 30 yasında.Erkek arkadasımla üç aydır aynı evde yaşıyoruz evlilik hayatı sürüyoruz yani.İişkimizin ilk zamanlarından beri evlilik istediğini belirtti bana birbirimizi çok seviyoruz.Evlenmeden aynı evi paylaşmamız belki Türk aile yapısına aykırı olabilir ancak bize aykırı değil yargılamadan yorumlamanızı istiyorum.Şu an maddi sıkışıklıklarımızı var o sebeple bir sene kadar sonra evlilik olayına girmeye karar verdik kafama takılan şey ise şu ben şu an hayatımı ona çok endeksledim o yüzden evlilik konusunda bişeyler görmek istiyorum aileyle tanışma vs gibi.Bu arada üniversite mezunu meslek sahibiyiz ikimizde.Bu konuyu nasıl konusmalıyım ve sizce birseyler görmek istemem normal mi? Evlilik meraklısı fibi görünmek istemiyorum ama hayat planımı bir an önce çizmek istiyorum.
Algılarıyla yaşasınlarBirlikte yaşamayı herkes evliliğin alternatifi olarak görüyormuş gibi bir algı var burada. Ona cevap verdim. Kullanılma olarak gören insanlarla tartışacak hiçbir şeyim yok, çok farklı bakıyoruz demek ki hayata o kişilerle.
Way be ne kadar modern düşünceye sahip kadın varmış forumdaKimse kimseyi yargılamamalı ama evlenmeden cinsellik yaşamak ya da aynı evde yaşamak sanki çok madah bişey gibi savunmuş herkes
Aaaaa ne kadar güzel sizin adınıza sevindimÇok matah valla.
Ben çok memnunum sevişe sevişe evlendiğime. Yine olsa yine sevişirim. Her şeyini bilerek görerek evlenmek sürpriz yumurta gibi bir evlilikten iyidir. Bir ömür geçirmek niyetiyle bir yola girmeden önce her şeyini görmeli bilmeşi tecrübe etmeyi doğru buluyorum ben.
Hevesi kaçar, kullanmış atmış neden evlensin denişmesine sinirlenildi hanımefendi.Aaaaa ne kadar güzel sizin adınıza sevindimBuradaki farklı düşünceye sahip kadınlar yine eski kafalıymış gibi yaftalanıyor onu anlamaya çalışıyorum.K.k burası gerçi şaşırmamak lazım
Merhaba kızlar 26 yasındayım.İki yıllık ilişkim var ,oda 30 yasında.Erkek arkadasımla üç aydır aynı evde yaşıyoruz evlilik hayatı sürüyoruz yani.İişkimizin ilk zamanlarından beri evlilik istediğini belirtti bana birbirimizi çok seviyoruz.Evlenmeden aynı evi paylaşmamız belki Türk aile yapısına aykırı olabilir ancak bize aykırı değil yargılamadan yorumlamanızı istiyorum.Şu an maddi sıkışıklıklarımızı var o sebeple bir sene kadar sonra evlilik olayına girmeye karar verdik kafama takılan şey ise şu ben şu an hayatımı ona çok endeksledim o yüzden evlilik konusunda bişeyler görmek istiyorum aileyle tanışma vs gibi.Bu arada üniversite mezunu meslek sahibiyiz ikimizde.Bu konuyu nasıl konusmalıyım ve sizce birseyler görmek istemem normal mi? Evlilik meraklısı fibi görünmek istemiyorum ama hayat planımı bir an önce çizmek istiyorum.
Sevgili üyeler;
Tamam hepiniz beraber yaşadığınız erkek arkadaşınızdan aynı evdeyken binlerce kez evlilik teklifi aldınız.
Sizin adınıza sevindim.
Ama yaptığınız yok cinsel hayatı yaşadık süpriz olmayacak artik. Yok bak evlenmeden cinsellik yasamayanlarin eşleri nasıl iktidarsiz çıkıyor bilmem ne..
Herkes böyle değil yapmayın ya.
Bir tarafı güzellerken diğer tarafı bu kadar batırmayın.
Hicbir şey her zaman super değildir.
Resmen konu evlenmeden cinsellik yaşamayı öven üye dolu.
Yok supriz değil yok çok iyi.
Herkesin mi böyle oldu?
Hiç inanmıyorum.
Resmen abartılı güzelleme yapılmış.
O zaman bende şu savdayım. Bazı kadınlarda evlenmeden cinsellik yaşayıp mutsuz oluyor. Kategorize edilip maalesef yaftalaniyor.
Oyalanıyor.
Terk ediliyor.
Bu kadar abartılı güzelleme inandırıcı değil.
Hiç inanmadım.
Yok iyi ki sevişe sevişe evlendim. İktidarsiz çıkmadı bilmem ne.
Tamam siz öyle evlendiniz. Ama bu her zaman super bir olay olmuyor.
Her evlenince cinsellik yaşayanın eşi iktidarsiz çıkmıyor. Öyle olsa toplumdaki doğum hızı oranları düşük olurdu.
Not: Lütfen alıntılamayın. Cevap vermeyeceğim. Polemik olup ban yemek istemiyorum. O yüzden buradaki alıntılara bilerek cevap vermiyorum.
Herkese iyi forumlar.
Moderatorume de sevgiler.
Sana Aynen katiliyorum. Tamam sekerler yattiniz kalktiniz ozumseyip evlendiniz ama her nedense burdaki konu sahibinde oldugu gibi ailelerin haberi olmuyor cogu kiside. Sekerler bu ailelerinizi niye modernlestirmiyorsunuz ben orayi anlamadim mesela modernsiniz ya babanizi yatiya cagirin evinize ay nu guzel mutlu modern bir aile deriz .Aaaaa ne kadar güzel sizin adınıza sevindimBuradaki farklı düşünceye sahip kadınlar yine eski kafalıymış gibi yaftalanıyor onu anlamaya çalışıyorum.K.k burası gerçi şaşırmamak lazım
Haklisin herkes sevişe sevişe evlenmek zorunda değil, sevişmeden evlenildi diye de herkes kotu bir eşle karsilaşmiyor. Bana kalsa ben ayni evde yaşardim evlenmeden ama eşime uygun bir yaşam tarzi degildi, sevdigim için eşime saygi duydum ve pisman olmadim.
Ama bu tarz konularda genelde ilk kışkırtılanlar sevgilisiyle birlikte yasayan insanlar oluyor, dolayisiyla boyle tepki veriyorlar diye dusunuyorum.
Her evlenmeden önce cinsellik yaşamayan çift sıkıntı yaşar demiyoruz aslında, sıkıntı yaşama olasılıkları evlenmeden önce birlikte yaşayanlara oranla daha çok diyoruz. Sevişmeden, bir süre birlikte yaşamadan evlenmek büyük cesaret gerçekten, bunu yapan herkesi tebrik ediyorum. Sadece yatak değil, evde bir şeyleri nasıl yaptığını da görüyoruz karşımızdaki insanın evlenmeden önce birlikte yaşyarak. Sifon çekme muhabbeti var bu forumda pek bir uzayan, mesela. Temizlik anlayışını, ev işlerindeki sorumluluk hissiyatını, aynı evin içinde sinirlenince ne yaptığını ve krizleri nasıl yönettiğini birebir görüyoruz daha evlenmeden. Bunlar diğer ilişki türlerinde olduğu gibi sözde kalmıyor, uygulamalı gözlemliyoruz.
Ben hayatımda hiç evleneceğimi düşünmezdim. Evlilik, çocuk bunlar hayatta gerçekleştirmek istediğim şeyler arasında değildi. Erkek arkadaşımla birlikte yaşayıp aramızdaki uyumu, evlenirsek nasıl bir ev hayatımız olacağını gördüğüm için evlenmeyi istemeye başladım. Belki de o yüzden bu şekilde düşünüyorumdur.
Benim çevremde öncesinde birlikte yaşayıp evlendikten sonra mutsuz evlilik yürüten boşanan çift yok. Zaten aynı evin içine girince uyumsuz olduklarını anlarlarsa evliliğe dönüşmeden ayrılıyor. Uzamadan, yaralar derinleşmeden, çirkinleşmeden bitiyor bitecekse de.
Konu sahibine dönecek olursam, 30 yaşına kadar maddi durumunu düzeltememiş bir insanın sonradan düzeltmesi biraz zor. Benim çevremdekiler 25'inden önce araba alıp birikimlerini yapıyor. Ha ama okulu uzatmıştır ya da yüksek lisans vs yapmıştır, iş hayatına görece geç atılmıştır, normaldir. Birlikte birikim yapmanız daha uygun olur. Belli bir hedef belirleyebilirsiniz. Atıyorum "20 bin, 50 bin biriktirince somut bir adım atacağız" gibi. Ancak birlikte yaşadığınız sevgilinizin sizi yargılayacağını düşünerek evlilik konularını açamıyorsanız siz daha olmamışsınız demektir. İlişkinizi gözden geçirmeniz, ilişkinizin biraz daha olgunlaşmasını beklemeniz doğrusu olacaktır.
ya bir de yazmis da yazmis. sana mi soracakti hayattaki beklentilerini siralarken. ayni evde yasamayi normal gorup evlenmeyi de isteyemez mi? evlenmeyi isteyip cok istekli de gorunmemeliyim diye dusunemez mi? sana bu durumlar tezat geliyor diye baskasina da mi tezat gelecek. ayni evde kalmak ona normal geliyor diye sana da normal gelmek zorunda o zaman? bu ne sacmalik?Aynı evde yaşamak modernlik (!) ama evlilik de isteniyor. Evlilik niye cağ dışı değil o zaman?
Avrupalıları baz alıyorsanız onlar ancak çocuk isteyince evlenir.
Siz iki arada bir derede yargılara sahipsiniz.
Aynı evde yaşamak modernlik(!). Peki o zaman evlenmeyin. Bir imza mı kıstas??? Zaten evlilik hayatını şu an yaşıyorsunuz. Bu ne evlilik isteği zaten aynı evdesiniz ???
Gerçekten modern kafada olanlar evlenmeyi sizin gibi dert etmez. Anca çocuk isteyince evlenir. Çok sonra evlenir. Sizinki gerçek modern görüş değil.
Modern görünen ama geleneksel yargılara sahip kadın tipi..
Sizinki hem karnım doysun hem pastam dursun isteği..
Hem o olsun hem bu olsun..
Hem modern Avrupai görüneyim ama şak diye evlilik de olsun. Bu olurken evlilik meraklısı da görünmeyeyim..
Şu durumda evlilik meraklısı imajı çiziyorsunuz.
Adam zaten aynı evde evliler gibi yaşıyoruz daha 26sin bu ne acele der.
Bir karar verin.
Dediginiz gibi modernseniz (!) Oyle davranin.
Böyle olmamış.
Şu an iki arada bir derede imajınız var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?