- 22 Ocak 2010
- 1.268
- 338
- 323
- Konu Sahibi Nisan.umut
-
Hoslarına gitmez tabiki karşı cıkarlar ama nihayetinde saygı duyulur diye düşündüm ama haklı olabilirsiniz evetÖnceki mesajda biz aslında beraber yaşadığımızı söyleriz para kazanıyoruz saygı duyarlar diyordunuz
Evet saygı duyarlar...guzel espri..
Kendinizi kandırmayın.
Saygı duymayacaklarini bildiğiniz için söylemiyorsunuz.
Burada anonimsiniz bari doğruyu yazın ki öyle tavsiye verilsin..
Bunun bence kadın düşmanlığı ile alakası yok tam tersine erkeklerin pis çıkarcı düşüncesini vurguluyor hanımefendi ama siz bu sonuçtan korkuyorsunuz acaba? Sorusu var kafanızda ve bu yüzden bunları duymaya kendinizi kapatmış durumdasınız. Net olalım şimdi Türk erkeklerinin çogunlugu çıkarcı oluyor şahsen evlilik olmadan aynı evde yaşamak güzel oldugu kadar yıpratan birşey bazı şeyler monoton bir hal alıyor mesela eskisi gibi onu çok özleyip gördüğün zamanki heyecan olmuyor sende aynı şey erkek için de geçerli bazı heyecanlar yerini sıradanlıga durgunluğa bırakıyor ve bu da evli degilken sorun çünkü evlilik bazı bagları saglam tutuyor hayatta bilmiyorum yani faydası oldugu gibi zararı da var aynı evde olmanınAdam istedigini alıyor sözünden sonrasını okumadım belliki kadın düsmanısınız yorumunuzu okumama gerek yok
Milattan önce değil canım gerçekler daha 1 yıl sonrasina evlilik düşünüyoruz diyorsun o zmana kadar enişte bey hevesini alabildiği kadar alacak ve malesef evliliği kabul etmeyecek
Siz kaç senelik evlisiniz? Birkaç sene sonra eşiniz sizden hevesini aldığı için mi çocuk yaptınız adamı bağlamak için?Milattan önce değil canım gerçekler daha 1 yıl sonrasina evlilik düşünüyoruz diyorsun o zmana kadar enişte bey hevesini alabildiği kadar alacak ve malesef evliliği kabul etmeyecek
Önceki mesajda biz aslında beraber yaşadığımızı söyleriz para kazanıyoruz saygı duyarlar diyordunuz
Evet saygı duyarlar...guzel espri..
Kendinizi kandırmayın.
Saygı duymayacaklarini bildiğiniz için beraber yaşadiğinizi söylemiyorsunuz.
Burada anonimsiniz bari doğruyu yazın ki öyle tavsiye verilsin..
Hep şunu derim. Bir şeyin arkasında toplum nazarında da duramayacaksan o şeyi yapmayacaksın.
Merhaba kızlar 26 yasındayım.İki yıllık ilişkim var ,oda 30 yasında.Erkek arkadasımla üç aydır aynı evde yaşıyoruz evlilik hayatı sürüyoruz yani.İişkimizin ilk zamanlarından beri evlilik istediğini belirtti bana birbirimizi çok seviyoruz.Evlenmeden aynı evi paylaşmamız belki Türk aile yapısına aykırı olabilir ancak bize aykırı değil yargılamadan yorumlamanızı istiyorum.Şu an maddi sıkışıklıklarımızı var o sebeple bir sene kadar sonra evlilik olayına girmeye karar verdik kafama takılan şey ise şu ben şu an hayatımı ona çok endeksledim o yüzden evlilik konusunda bişeyler görmek istiyorum aileyle tanışma vs gibi.Bu arada üniversite mezunu meslek sahibiyiz ikimizde.Bu konuyu nasıl konusmalıyım ve sizce birseyler görmek istemem normal mi? Evlilik meraklısı fibi görünmek istemiyorum ama hayat planımı bir an önce çizmek istiyorum.
Şu forumda evlenmeden önce cinselliğin , beraber yaşamanın modernlikle ilgili olmadığını, bunların kişilerin sosyal, kültürel yapıyla ve dini inanışlarla ilgili tercihler olduğunu zaman anlayacaklar çok merak ediyorum.
Konu sahibine gelince burada evlenmeden birlikte yaşarsan seninle evlenmez, ilişkiden hevesini alınca seni bırakır diyenlere atıp tutuyorsun ama özünde sende öyle düşünüyorsun ki sevgilinden adım görmediğin için burada konu açmışsın. Adamın bir iki sene sonra ben evlilik düşünmüyorum deme ihtimali senide korkutuyor. O zaman senin o kadınlardan ne farkın kaldı.
Yanlış yapmışsın, ama beraber yaşadığın için değil, niyetin evlilik olduğu halde, ailesi ile bile tanışmadığın, nasıl insanlar olduğunu gözünle görmediğin, sana bu konuda ciddi adımlar atmamış adamla aynı evde yaşadığın için. Zira niyetin evlilikse adamın ilerde bunu istememe ihtimalini kabul etmen gerekirdi. Aynı evde yaşamak tercihtir ama sana evlilik sözü vermemiş, bu yönde somut bir adım atmamış bir adamla bir adım aynı evde yaşamaya başladıktan sonra adamı el altından evliliğe ikna etmeye çalışmak, adamın bir kaç sene sonra sizden ayrılma ihtimalini başarısızlık olarak görmek acizlik bana göre.
Modern ve güçlü kadın ne istediğini bilen, bir şey yaptıysa bunun sonuçlarını kendi başına alabilen, karşısındaki ile ilgili istek ve beklentilerini net ifade edebilen, karşısından istediği yönde bir yanıt görmezse, güçlü durup çekip gidebilen kadındır. Cinsellik mi istiyorsunuz yaşayın, aynı evde mi yaşamak istiyorsunuz yaşayın, ama bunları kendi tercihiniz olarak yaşayın , bunun sonucunda erkeğin sizle evlenmek zorunda olmadığını bilerek yaşayın, adam bunları yaşadıktan sonra sizden ayrılırsa, boşuna zaman kaybettim ya da yanlış kişiyi tercih ettim diye hayıflanmak yerine yaşadıklarınızın sizi siz yapan tecrübeler olduğu ve sizin kararlarınız olduğunu anlayabilecek olgunluktaysanız yaşayın. Bir adamla evlenmek istemek bunu belirtmek sizi düşürmez bu acizlik değildir, hayatı paylaştığınız insanl bunu konuşabilmelisiniz ; acizlik adama bu isteğinizi belirtmenize rağmen o size somut bir adım atmadığında çekip gitmemek, onun kurallarıyla ilişkiye devam etmektir.
Kalp atmakta yetmezdi bu yorumu ne kadar begendiğimi belli etmeye.Şu forumda evlenmeden önce cinselliğin , beraber yaşamanın modernlikle ilgili olmadığını, bunların kişilerin sosyal, kültürel yapıyla ve dini inanışlarla ilgili tercihler olduğunu zaman anlayacaklar çok merak ediyorum.
Konu sahibine gelince burada evlenmeden birlikte yaşarsan seninle evlenmez, ilişkiden hevesini alınca seni bırakır diyenlere atıp tutuyorsun ama özünde sende öyle düşünüyorsun ki sevgilinden adım görmediğin için burada konu açmışsın. Adamın bir iki sene sonra ben evlilik düşünmüyorum deme ihtimali senide korkutuyor. O zaman senin o kadınlardan ne farkın kaldı.
Yanlış yapmışsın, ama beraber yaşadığın için değil, niyetin evlilik olduğu halde, ailesi ile bile tanışmadığın, nasıl insanlar olduğunu gözünle görmediğin, sana bu konuda ciddi adımlar atmamış adamla aynı evde yaşadığın için. Zira niyetin evlilikse adamın ilerde bunu istememe ihtimalini kabul etmen gerekirdi. Aynı evde yaşamak tercihtir ama sana evlilik sözü vermemiş, bu yönde somut bir adım atmamış bir adamla bir adım aynı evde yaşamaya başladıktan sonra adamı el altından evliliğe ikna etmeye çalışmak, adamın bir kaç sene sonra sizden ayrılma ihtimalini başarısızlık olarak görmek acizlik bana göre.
Modern ve güçlü kadın ne istediğini bilen, bir şey yaptıysa bunun sonuçlarını kendi başına alabilen, karşısındaki ile ilgili istek ve beklentilerini net ifade edebilen, karşısından istediği yönde bir yanıt görmezse, güçlü durup çekip gidebilen kadındır. Cinsellik mi istiyorsunuz yaşayın, aynı evde mi yaşamak istiyorsunuz yaşayın, ama bunları kendi tercihiniz olarak yaşayın , bunun sonucunda erkeğin sizle evlenmek zorunda olmadığını bilerek yaşayın, adam bunları yaşadıktan sonra sizden ayrılırsa, boşuna zaman kaybettim ya da yanlış kişiyi tercih ettim diye hayıflanmak yerine yaşadıklarınızın sizi siz yapan tecrübeler olduğu ve sizin kararlarınız olduğunu anlayabilecek olgunluktaysanız yaşayın. Bir adamla evlenmek istemek bunu belirtmek sizi düşürmez bu acizlik değildir, hayatı paylaştığınız insanl bunu konuşabilmelisiniz ; acizlik adama bu isteğinizi belirtmenize rağmen o size somut bir adım atmadığında çekip gitmemek, onun kurallarıyla ilişkiye devam etmektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?