• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik mi Bakıcılık mı?

Var onlarda memlekette başka bir kaynimin yanında kalıyorlar.Söylesem istemediğimi kv eşimle aramı öyle bir bozar ki huzur muzur kalmaz.Eltim istemiyor ama madem burda ikimize eşit gitsin gelsin diyor.Hatta bu durumu soylediğimde de gelsin diyor ama işin açıkçası rahatına geliyordur dönüp te buraya gel kal demez.
Eşiniz söyleyemem diyor,siz konuşursam olay çıkar diyorsunuz tek yol var normal hayatınızı yaşayın,uyuyun,gezin,siz ne yiyorsanız onu yesin başka çözüm yok rahat olun

Yani 4 yıl biriyle yaşamışsınız zaten bi 4 yıl daha diğeri ile mi yaşayacaksınız giden ömürden gidiyor ondan sonra da kv de kp bakımı girer devreye etmen eşin tüm ailesine bakacaksınız bu gidişle net tavrınızı koyun
dün bil hassa eşime söyledim evliliğimi hep gölge altında yaşadım diyorum ne alakası var diyor.kv kp zaten her kış bize geliyor bu sene gelmediler ama haklısınız tavrımı son raddeye kadar koyucam.

Var onlarda memlekette başka bir kaynimin yanında kalıyorlar.Söylesem istemediğimi kv eşimle aramı öyle bir bozar ki huzur muzur kalmaz.Eltim istemiyor ama madem burda ikimize eşit gitsin gelsin diyor.Hatta bu durumu soylediğimde de gelsin diyor ama işin açıkçası rahatına geliyordur dönüp te buraya gel kal demez.
İyi de siz bakıcı mısınız ?
Sizin aileniz yok mu ?
Madem kardeşin kalacak ben gidiyorum diyemiyor musunuz ?

Kp ve kv alsın çocuklarını bi ev tutsunlar ne biçim aile yapısı bu böyle.

Sizde eşinize resti cekeceksiniz istemiyorum diyeceksiniz başka türlü çözülmez bu mesele.

İyi akşamlar arkadaşlar.Buraya yeni üye oldum içimi dökmek için.7 yıllık evliyim 2 çocuğum var.Yaşadığımız yerde akraba falan yok sadece bir evli kaynım var o da yeni evli sayılır.Sorunu şu bu evli kaynım evlendiğimden bu yana 4 yıldır bizimle birlikte yaşadı( eşimle beraber çalıştığı için).3 yil öncede wvlendi.Bizde kaldığı süre zarfinda ben evliliğimi yaşayamadım.Şuan da da yaşayamıyorum.Eşimin bir bekar kardeşi daha var o da geçen sene işsizlikten dolayı buraya geldi eşimin yanında çalişmak için.Ilk geldiği zamanlar 1 hafta burda kalıyorsa diğer bir haftada diğer kaynimda kalıyordu sorun şu 1 aydan fazladır sürekli bize geliyor(sadece salı günleri hariç diğer kaynıma gidiyor).Korkum şu ki başıma bela olacak.Eşimede durumu söyledim neden sürekli bize geliyor dedim.Bilmiyorum ne yapabilirim diyor.Sıkıldım artık birine baktım bir başkasına bakamam diyorum duymuyor bile beni.1 aydan fazladır kocamla yalnız kalmıyorum,hasta olsam dinlenemiyorum.Eşim evde yokken bile buraya geliyor.Eşim uygun değil peygamber efendimiz hadis buyurmus günah diyorum.Abartma diyip gülüp geçiyor.Gelsin gelmesin demiyorum eşit gidip gelsin sürekli bizde olmuyor artık.ama gelgelim eşim takmıyor bile beni.Sizden ricam bir fikir en azından eski düzen gibi haftalıgina gelmesinede razıyım.Ayrı ev falan demeyin eşim tarafında böyle bir adet yok iki ev dururken neden ayrı ev derler.Sizce ne yapmalım fikrinize ihtiyacım uzaklaştırmak istiyorum burdan.Simdiden teşekkür ederim.
Bir dakika durmam ben o evde

4 yıl yanında kalan yeni evli kaynınıza söyleyin. Sen 4 yıl bizdeydin bu kardeşinde 4 yıl sizde kalsın diyin. 🤣

Gerçi sonra yine dönüp dolaşıp eşinize gelir bu ve huzurunuz yine kaçar.

Eşiniz istemediği sürece sizin sorun çözülmez... Anlaşılan oda istemiyor 🤷‍♀️ Ne yaparsanız yapın huzurunuz kesin kaçacak gibi duruyor. Gerçi evde sürekli kayınlar varken huzur varsa 🤦🏼

Sizin sorununuz Eşinizle, sizi anlamıyor değil, gayet iyi anliyot ama umrunda degil . Sizin çektiğimizi, sıkıntılarınızı önemsemiyor. Siz diyorsunuz ya evliligimi yaşayamadım, aslında bu kocanizinda derdi olmalıydı. Ama değil yani kocanızın kendi eşi ile vakit geçirme gibi bir endişesi yok.
aynen öyle doğru tespit

dün bil hassa eşime söyledim evliliğimi hep gölge altında yaşadım diyorum ne alakası var diyor.kv kp zaten her kış bize geliyor bu sene gelmediler ama haklısınız tavrımı son raddeye kadar koyucam.
Çünkü ailesinden böyle görmüş ve normal geliyor. Siz istediğiniz kadar söyleyin kabul etmez. Bu durum bizim ailede 30 40 yıl önce vardı. Köyden gelen abi abla dayı amca da kalırdı. Ama artık devir değişti bazıları değişemedi.

Önceki evlenmiş gitmiş bununla yaşıyorlar şimdi evlenmezse bi 4-5 sene bu da kitler. Çalıştığına göre reşittir evlendirsin dedim ben de yaşı gençse daha çabuk evlenir aslında😂

Yok canim evlilik mevlilik cozmez bu isi. Aile yapisi boyle. Konu sahibi tepki gosterse ondan kotusu olmaz su saatten sonra. Hata basta yapilmis.

Dinen de doğru değil, sosyal olarak da doğru bulmuyorum. Misafirliğin belli bir süresi olması gerekiyor. 4 sene nasıl dayanabildiniz aklım almıyor. Çalıştığına göre bir maaşı vardır. Kendi kendini idare edebilir diye düşünüyorum. Siz söylemeyin eşinizle bir kere daha, daha ciddi bir şekilde konuşmayı deneyin. Vereceğim akıl çok doğru olmayabilir ama ben olsam kendi akrabalarımı habire eve çağırırdım. Biraz da kaynınız ve eşiniz rahatsız olsun.
kendi akrabam tenezzül edip te gelmiyorlar anneme kac defa söypedim gelmedi sorumlulukları var onunda e bide uzak olunca gelniyorlar

İyi akşamlar arkadaşlar.Buraya yeni üye oldum içimi dökmek için.7 yıllık evliyim 2 çocuğum var.Yaşadığımız yerde akraba falan yok sadece bir evli kaynım var o da yeni evli sayılır.Sorunu şu bu evli kaynım evlendiğimden bu yana 4 yıldır bizimle birlikte yaşadı( eşimle beraber çalıştığı için).3 yil öncede wvlendi.Bizde kaldığı süre zarfinda ben evliliğimi yaşayamadım.Şuan da da yaşayamıyorum.Eşimin bir bekar kardeşi daha var o da geçen sene işsizlikten dolayı buraya geldi eşimin yanında çalişmak için.Ilk geldiği zamanlar 1 hafta burda kalıyorsa diğer bir haftada diğer kaynimda kalıyordu sorun şu 1 aydan fazladır sürekli bize geliyor(sadece salı günleri hariç diğer kaynıma gidiyor).Korkum şu ki başıma bela olacak.Eşimede durumu söyledim neden sürekli bize geliyor dedim.Bilmiyorum ne yapabilirim diyor.Sıkıldım artık birine baktım bir başkasına bakamam diyorum duymuyor bile beni.1 aydan fazladır kocamla yalnız kalmıyorum,hasta olsam dinlenemiyorum.Eşim evde yokken bile buraya geliyor.Eşim uygun değil peygamber efendimiz hadis buyurmus günah diyorum.Abartma diyip gülüp geçiyor.Gelsin gelmesin demiyorum eşit gidip gelsin sürekli bizde olmuyor artık.ama gelgelim eşim takmıyor bile beni.Sizden ricam bir fikir en azından eski düzen gibi haftalıgina gelmesinede razıyım.Ayrı ev falan demeyin eşim tarafında böyle bir adet yok iki ev dururken neden ayrı ev derler.Sizce ne yapmalım fikrinize ihtiyacım uzaklaştırmak istiyorum burdan.Simdiden teşekkür ederim.
Ayrı ev demeyin demişsiniz ama bundan başka bir çözüm yolu yok. İnsanların ne ilginç adetleri var anlamak mümkün değil. Geçenlerde bir üye de buna benzer bir konu yazmıştı, boşanmaya karar vermişti sonunda.

Yok canim evlilik mevlilik cozmez bu isi. Aile yapisi boyle. Konu sahibi tepki gosterse ondan kotusu olmaz su saatten sonra. Hata basta yapilmis.
Aynen baştan konuşulması gerekiyordu ama adam için bu normal olduğu için söyleme gereği bile duymamıştır.

diğer seçenekler eliyorsanız misafir gibi davranmayın hatta iş yaptırın bugün çok yorgunum hastayım diyin maden faydası olsun yada eşinize de iş yükleyin biraz
hasta olsam dinlenemiyorum eşime kardesinin evine gönder diyorum bi bakıyorum almış getirmiş.saygıları anlayış sıfır.

@19Duygu19 arkadas geleceginizden bildiriyor:)

Konu sahibi ayri ev falan demeyin diye pesin pesin yazmissiniz. Yapacak bir sey yok malesef.
Öyle deme ,Duygu'nun kocasına göre kocanın sülalesine bakarsan cennete gidiyomuşsun. 🥴

kendi akrabam tenezzül edip te gelmiyorlar anneme kac defa söypedim gelmedi sorumlulukları var onunda e bide uzak olunca gelniyorlar
Kaynınıza göre sizi tercih ettiğine göre oyi davranıyorsunuz demek ki. İş bolümü yapın. Habire bir şeyler isteyin. Surat falan yapın bence. Artık yapicak bir şey yok. Istenmedigini hissettirin.

Back
X