Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gerçekten bende mutlu olmaya korkuyorum, bir ortamda iki lokma gülersem içimden hesap yapmaya başlıyorum, kesin birşey olacak ama o anki mutluluğumla orantılı. Çok eğlendiysem büyük birşey, orta halli olanı kaldırırım, ufaklar hiç.Ben sadece embriyo iken mutluydum sanırım. Muhtemelen öyleyimdir. Medeni hal ile değil çevrendeki insanlar ve yaşam şartları ile alakalı bu durum. Hiç öyle olumlu düşün, ufak şeylerle mutlu ol laflarına inanmıyorum. Maddiyat en önemli etken sağlıktan sonra. Sağlıklı isen, paran varsa, etrafında enerji emen insanlar yoksa mutlu olursun.
Ben aile konusunda şanssızdım. Eş konusunda da şanslı olduğumu söyleyemem. Tekli koltuğumda kıyametin kopmasını bekliyorum bu aralar ahshsh.
Mutsuzluk bir noktadan sonra karakter özelliği gibi oluyor zaten. Bünyeye işliyor. Kazara mutlu olsan alerjik reaksiyon gösteriyorsun. Ulan iki gram mutlu oldum kesin bir bokluk olacak diye kendi kendine mutsuz olmaya çalışıyorsun.
Hepsine katılıyorum. Birebir aynı fikirdeydim. Bekarlığıda seviyordum, hele çocuk doğurma fikri acayip itici geliyordu. Ama sanırım ben toplumun baskısına dayanamayanlardanım. Çünkü bazen kendime dönüp bakıyorum da, asla gelmem dediğim noktadayım.bekarım, çok şükür mutluyum huzurluyum ve evlenmeye niyetim yok. zamanında vardı niyetim ama baktım, karşıma çıkanların herhangi biriyle evlensem hayatım zorlaşacaktı. ayrıca anne olmak istemiyordum. ben de evlilik defteri kapattım.
yukarıda bir üyenin de dediği gibi, hayatım kolaylaşmayacaksa, bana bir getirisi olmayacaksa medeni durumumu niye değiştireyim? resmen adamlar don yıkatacak eve maaş getirecek enayi arıyorlardı. başka türlüsüne de ben rastlamadım nasip değilmiş.
oysa toplumda bu çok normal karşılanıyor. kadın her türlü fedakar olmalı, her türlü standartları düşmeli, kendinden feragat etmeli falan çünkü evlilik bu olarak algılanıyor. oysa bakın burda aksini de okuyoruz. kk sayesinde evliliğinde insan muamelesi gören kadınlar görüyorum mutlu oluyorum ne kadar az olsalar da.
şükür ki maddi durumum iyi ve bana ağzını açıp bir kere bile evlen demedi annem babam, akrabalar uzak olunca pek toplumsal baskı da görmedim. yapmaya kalkan densizler oluyordu tabii ama uzaklaştırabildim. bu konularda baya baya şanslıyım. bu arada annem babam hacıdır, 5 vakitlidir dindarlar falan. öyle özgür ailede yetişti sanmayın yani :)
iddia ediyorum, benim gibi konfor standardını sağlasalar (maddi durumları olsa ve toplumsal baskıya maruz kalmasalar yani) bu ülkedeki kadınların %90ı evlenmeye yanaşmaz. buna rağmen evlenecek kadınlar da insan olabilmiş az sayıdaki Türkiye erkeğiyle birbirlerini sevdikleri için evlenirler.
insan olamamış adamlarla çiftleşip çoğalttıkları için hemcinslerime de ayrıca kırgınım. benim neslim yani şu anki 30luklar anne olacaklar diye erkeklerin öyyyle bir peşinden koştular, öyle bir şımarttılar ki adamları, karakter diye bişey kalmadı adamlarda. ne utanma arlanmaları var ne de sadakatleri. sokakta kendimizi kollayarak gezmelerimiz bile bu yüzden artık, resmen ülkede erkek terörü var. kkdaki konuları zaten hep beraber okuyoruz.
ama gelen nesil akıllı. bu düzeni zor da olsa değiştirecekler inanıyorum. ve medeniyet bekarların omuzlarında yükselecek![]()
Evet, keşke bende 5 yıl önce keşfetseydim.biraz da bu forumu erken keşfetmenin faydaları var tabii :) karşındaki adam seninle evlenmek istiyorsa seviyordur sanan bi anneyle yetiştim, kendi gördüğü eziyetin bile farkında olmayan, normal sanan bir kadın. kkdaki konuları okumasam belki ben de karşılaştığım durumları normal bulabilirdim.
Siz hangi sekilde daha mutluydunuz?bekarken mi evliyken mi?
Sevgilim biraz evlilige yonelik ama ben acele etmek istemiyorum
Tabiki bekarlık... Bekarlık gibisi yok ki...Siz hangi sekilde daha mutluydunuz?bekarken mi evliyken mi?
Denemeden bilemezsiniz..Siz hangi sekilde daha mutluydunuz?bekarken mi evliyken mi?