Evlilik mi bekarlık mı

Evlilik. Çünkü eşimle çok iyi anlaşıyoruz. Ama böyle birini bulmasaydım kesinlikle bekarlığı tercih ederdim.

Bekarım, mutluyum.
Birlikteyken şimdi olduğumdan daha mutlu olacağıma inandığım biri çıkarsa karşıma şansımı denerim ileride.

Doğru insanla süren 8.5 yıllık sevgililikte de çok mutluydum bir yıllık devam eden evliliğimde de çok mutluyum. Mutluluğun anahtarı doğru insanda saklı

Siz hangi sekilde daha mutluydunuz?bekarken mi evliyken mi?

Sevgilim biraz evlilige yonelik ama ben acele etmek istemiyorum
konfüçyus a sormuş bazı adamlar... demişler ki evlilik hakkında bize tavsiye verin...

demiş ki kesinlikle evlenin! karınız iyi biri çıkarsa mutlu olursunuz. ve susmuş.

demişler ki; e ya kötü çıkarsa?

demiş ki e o zaman da filozof olursunuz. :-)

29 yaşımda evlenmek istemezken evlendim. Çünkü etrafimda da bütün evliler bekarlığa özeniyordu.

Eşim olmasaydı yine evlenmezdim.

Bu platformda pek anlatma taraftari değilim aslında çünkü çok fazla mutsuz evlilik sahibi var burda. Ve ben iyi bir evlilik yaptım diyerek birilerini kırmak istemiyorum.

Bekarlık hayatım pek değişmedi benim
Ayni özgürlük aynı rahatlık.. sadece beni benden çok düşünen ve seven bir adamla birlikteyim.

Evlilik;iyi bir adamla ve zamanında yapılırsa çok güzel.

Eşim benim en yakın dostumdur. Biz iki birer kafadarız..

Ama seninle aynı kafada olmayan... senden beklenti içinde olan... seni sevmeyen bir adamla evlilik çok zorolur.

Insanın eşi bence hayatini kolaylaştırmalı.

Bekarken tektim. Her işimi ama her işimi tek başıma yapıyordum. Şimdi hiçbir işimi yapamıyorum. Çünkü eşim çoktan yapmış oluyor.

Ben de aynı onun gibi, onun hayatını kolaylaştıracak şeylerle ona destek oluyorum. Hem maddi hem manevi olarak arkasında olduğumu biliyor.

Burda en önem li noktalardan biri bekarlığa doymaktır. Evlilik ne kadar iyi olursa olsun , erken yapılmamalıdır.

Ben 29 yaşında evlendim. Okudum çalıştım gezdim. Hepsini tek başıma yaptım.

Bu nedenle içimde "keşke şunu da yapsaydım" demedim.

Istersem yine tek başıma gezerim. Ama tek gezmeye doydum.

Geçinmeye gönlü olan 2 insanin evliliği iyidir. Mutluluk vericidir.

Taraflardan birinin geçinmeye niyeti yoksa evlilik işkenceye dönüşüyor. O noktada da bekarlık evlilikten bin kere güzel oluyor.
Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

Ben bekarım ama Sizin adınıza sevindim, yazdıklarınızı okumak bi umut oldu burdaki birçok hüzünlü hikayeden sonra :)

Bekarken evliligin hayalini kurardim, evlendim bekarlik gunlerimin hayalini kuruyorum. Cocugum yokken, bebegin hayalini kurardim. Cocugum oldu cocuksuz oglenlere kadar yattigim ellerim bos gezdigim hunlerin hayalini kuruyorum.

Ben bekar titiz memur komsuma ozeniyorum, bekar titiz memur komsum ise, bana evli olmama cocugumla oynamama 3 kedimin tuvaletlerini balkonda temizlememe ozeniyor.

Siz hangi sekilde daha mutluydunuz?bekarken mi evliyken mi?

Sevgilim biraz evlilige yonelik ama ben acele etmek istemiyorum
Ne evli ne bekar en iyisi birlikte yaşayıp gerçekten hayat arkadaşımı teni ruhu sana uyuyor mu ona bakmak ona göre evlenmek veya ayrılmak.

Karsinizdaki kisiye ve hayattan beklentinize bagli.
Bence evlilik. Ama bazilari da bekarlik sultanlik demis.

Ben artık mutluluğun biyolojik programlı olduğunu düşünüyorum insana. Eğer çok uç şeyler yaşamıyorsanız insan bekarken de evliyken de mutlu olacak bir sürü şey buluyor. Ama mutsuz olmaya programlıysanız görüyoruz işte buradaki konulardan bekarlar bekar olmaktan evliler evli olmaktan yakınıp duruyor.
Mutluluğun %50 si genetikmiş. Cem yılmazın dediği gibi mutluluk içimizde 😂

Bence evlilikte insani yoran sorumluluklar..bekarken ne faturalari ne evin temel ihtiyaclarini cogumuz dusunmuyoruz..Bir de isin icine cocuklar girince evlilikler biraz yoruluyor..ben bekar olmak isterdim.23 yasinda evlendim kesinlikle 30 a kadar beklerdim

Ben evli değilim ama gözlemlerimi söylemem gerekirse birçok etken var buna.
Sizin yetişdiğiniz yaşadığınız çevre, evleneceğiniz kişinin yapısı vs.
Misal benim mesai arkadaşım benden 1 yaş küçüktü ve evlenmek için gün sayıyordu. Neden? Çünkü kız ne istediği gibi gezebiliyordu ne de istediğini giyebiliyordu. İnanılmaz bir aile baskısı vardı. Mutsuzdu.
Evli şimdi ve bekarkenki halinden çok çok rahat ve mutlu. Ve daha özgür.

Evlilik. Inis cikislari olsa da hayat arkadasinin olmasi cok guzel. Bekarken cok gezdim, farkli ulkede yasadim, cok arkadasim oldu vs ama hayat arkadasinin olmasi daha guzel. Ama ben gec evlendim, bekarken bu kadar gezemezdim belki, ya da ayni keyfi almazdim belki. Yani duruma gore degisir tercih. Cok gencseniz once evliyken yapamayacaginiz seyleri yapin, icinizde kalmasin.

Back
X