Evlilik mi bekarlık mı?

Cogunluk cevaba gore hayatiniza yon vereceksiniz? Yani gercekten bu kadar mi kendinize ait secimleriniz yok? Hayatinizda biri olsa, onun huyu suyu konusunda kararsiz kalip “bu adamla evlilik olur mu?” Diye sorsaniz anlarim da, “evlilik mi daha iyi bekarlik mi?” Seklinde sormaniz :olamaz: bu sizin hayatiniz, siz kendi beklentilerinize, isteklerinize gore karar vermelisiniz. Ustelik bunun neresi dert?
Haklısınız aslında ama ben şu yaşıma kadar kimi sevsem başkasını tercih etti bende kullanılmak istendim, güzel anılarım da pek yok, milleti görünce de kendimi çok eksik hissettim, bende evlenmeyi hak ediyorum ve tercih ediliyorum diye kendimi kendime kanıtlamak istiyorum galiba bu aralar, psikologla konuştuğumda bunu fark ettim

Evliliği hedef takıntı haline getirip evlenmiş olmak için evlenen ne kadar bildiğim insan varsa hepsi mutsuz.
Hayatınızda biri yokken evlilik mi bekarlık mı diye sormanın düşünmenin alemi yok.
Evlenmeye değer biri olursa hayatınızda o zaman değerlendirin.
Aslında önceden evlilik gibi düşüncem yoktu, sadece sevdiğim insan beni sevsin gezeyim onunla diye düşündüm, ama hep başkalarını tercih edip sevgili oldular ya da evlendiler bende kendimi kötü hissettim ve neden ben tercih edilmedim diye evlilik konusunu düşünmeye başladım, birini bulsam evlensem bende tercih ediliyorum diye kendime kanıtlamaya çalışmak istiyorum galiba, birkaç gün önce psikolog ile konuştuğum da fark ettim bu durumu

Aslında önceden evlilik gibi düşüncem yoktu, sadece sevdiğim insan beni sevsin gezeyim onunla diye düşündüm, ama hep başkalarını tercih edip sevgili oldular ya da evlendiler bende kendimi kötü hissettim ve neden ben tercih edilmedim diye evlilik konusunu düşünmeye başladım, birini bulsam evlensem bende tercih ediliyorum diye kendime kanıtlamaya çalışmak istiyorum galiba, birkaç gün önce psikolog ile konuştuğum da fark ettim bu durumu
İlişkilere tercih eden tercih edilen şeklinde sığ bir şekilde yaklaşamazsınız.
Evlilik için insanların bir sürü kriteri var.
Kendinizi aşığıda konumlandırmayın.

İlişkilere tercih eden tercih edilen şeklinde sığ bir şekilde yaklaşamazsınız.
Evlilik için insanların bir sürü kriteri var.
Kendinizi aşığıda konumlandırmayın.
Haklısınız ama sanki ben hak etmiyormuşum gibi hissettim bunu bir kişi yapmış olsa anlardım ama üç kişi de böyle oldu, yanlış kişileri tercih ettim belki de

Sosyal medyaya gelince de hiç de mutlu olmayıp kol boyun fotolar paylaşan çok tanıdığım var. Birilerine nispet filan olsun diye paylaşıyor çoğu eh kendileri bilir
Bazıları her gün paylaşıyor mutlu gözüken fotoğraflar en çokta bana garip gelen bu, tek derdi olan benmişim gibi geliyor

Haklısınız ama sanki ben hak etmiyormuşum gibi hissettim bunu bir kişi yapmış olsa anlardım ama üç kişi de böyle oldu, yanlış kişileri tercih ettim belki de
Şimdilerde ilişkiler çok çabuk harcanabilir ve hızlı gidiyor gibi görünüyor.
Sayıca fazla ve sana böylesi denk gelmiş olabilir.
Burada onların davranışlarını dert etmek kendine önem vermelisin.
Önüne çıkan herkesle evlilik hayali kurma.

Bu yaşanmışlığa göre değişir. 4 yıl üniversite 3 yıl çalışırken bekarlık...Dibine kadar her şeyi yaşadım. Evlendim ve 3 yıl çocuksuz evlilik... Eşimle yine dibine kadar her şeyi yaşadık. Şimdi doğumum yakın. İçimde hiçbir şey kalmadı anlayacağın her şeyde doyuma ulaştım. Her şey zamanında güzel belkide. Şimdi evlilik derim ama 7-8 yıl önce bekarlık derdim.. Ama mesela sen ömür boyu bekarlığı tercih edebilirsin bu kişinin beklentileri ile alakalı🌸

Bu yaşanmışlığa göre değişir. 4 yıl üniversite 3 yıl çalışırken bekarlık...Dibine kadar her şeyi yaşadım. Evlendim ve 3 yıl çocuksuz evlilik... Eşimle yine dibine kadar her şeyi yaşadık. Şimdi doğumum yakın. İçimde hiçbir şey kalmadı anlayacağın her şeyde doyuma ulaştım. Her şey zamanında güzel belkide. Şimdi evlilik derim ama 7-8 yıl önce bekarlık derdim.. Ama mesela sen ömür boyu bekarlığı tercih edebilirsin bu kişinin beklentileri ile alakalı🌸
Ömür boyu bekar kalmayı bile düşünüyorum kötü mü olur acaba bilmiyorum, şu an gezmek tatile gitmek falan o kadar çok istiyorum ki korona var diye bir yere gidemiyorum, evliliği de şimdiye kadar sevdiğim kişiler tarafından hiç tercih edilmedim diye kafama taktım sanki evlensem kendimi kendime kanıtlayacak gibiyim

Şimdilerde ilişkiler çok çabuk harcanabilir ve hızlı gidiyor gibi görünüyor.
Sayıca fazla ve sana böylesi denk gelmiş olabilir.
Burada onların davranışlarını dert etmek kendine önem vermelisin.
Önüne çıkan herkesle evlilik hayali kurma.
Haklısınız, güvenmek gerçekten zor yaşım ilerledikçe daha çok fark ediyorum bunu, hayal kırıklığı yaşamayı hiç istemiyorum

Ömür boyu bekar kalmayı bile düşünüyorum kötü mü olur acaba bilmiyorum, şu an gezmek tatile gitmek falan o kadar çok istiyorum ki korona var diye bir yere gidemiyorum, evliliği de şimdiye kadar sevdiğim kişiler tarafından hiç tercih edilmedim diye kafama taktım sanki evlensem kendimi kendime kanıtlayacak gibiyim
Bu böyle kurallara bağlanıp ilerlenecek r konunda değil ki. Bu konuda kararlıysan ömür boyu bekar da kalabilirsin senin tercihin tabi ki. İlla evleneceğim yada bekar kalacağım demek yerine akışında yaşamak en doğrusu. Sen plan yaparsın Tanrı güler :) Tavsiyem şu olabilir hiçbir şey için acele etme. Hiçbir şey içinde kalmasın. İlerde geriye dönüp baktığında keşke ya demeyesin😊

25 yaşındayım, şu an görüştüğüm biri yok ve bu aralar hayatımla ilgili bir çok durumu sorgular oldum, bekarlık ve evlilik konusunu da çok düşünüyorum bu aralar, bazen ömür boyu bekar olmayı düşünüyorum bazen de neden doğru düzgün güzel anılarım yokken kendimi yalnızlığa götürüyorum diyorum, sizce bekarlık mı daha güzel evlilik mi, evlilik yalnızlığı yok ediyor mu, sosyal medya da görüyorum hep herkes fotoğraflarda mutlu gerçekten de böyle mutlular mı, bekarlık daha güzelse güzel tarafları nelerdir, düşüncelerinizi merak ediyorum teşekkür ederim
Birincisi o resimlerdeki insanlar ne kadar çok gülüyorsa o kadar çok mutsuzlar. Bunu yakınen tanıdığım insanlar üzerinde gördüm. Eşinden dayak yiyip 2 gün sonra ‘iyi ki sen’ yorumuyla foti paylaşan arkadaşım vardı. Evlilik mi bekarlık mı kısmına gelirsek ikisinin de zorlukları var. Bekarken özgürsün git gez dolaş ailen dışında birine hesap verme derdin yok. Ama evliyken özellikle ilk dönemlerde herkesin gözü üzerinde olacak. O yeni gelin sen olacaksın bu benim için çok zor bi durumdu. Evliyken sevdiğin adamla gezeceksin kimseye hesap verme derdin olmayacak. İnşallah karşına iyi bir adam çıkar ve iyi ki evlenmişim dersin

Biraz birlikte büyümek, birbirine paralel değişmek ile alakalı bence. Erken evlenmedim ama erkek arkadaşımla 6 yılı doldurmak üzereyiz. İkimiz de 19 yaşındaydık görüşmeye başladığımızda. Açıkçası şu an 6 yıl önce ilk aşık olduğum kişi olsa karşımda, sanırım görüşmek bile istemezdim. O da büyük bir ihtimalle şu an benim 6 sene önceki halimle yapamazdı. Değişimlerimiz paralel oldu, birlikte geliştik büyüdük. Aşkımız sevgimiz de aynı oranda büyüdü. Dediğiniz o “hayattan istediğim bu değilmiş aslında” anını yaşamadık. En azından henüz 😅.
Umarım yaşamazsınız hep mutlu olursunuz siz de değişmiş siniz kendiniz de söylüyorsunuz sizinki paralel gitmiş 6 sene çok kısa bir süre ama inşallah hep böyle devam eder❤️

Haklısınız aslında ama ben şu yaşıma kadar kimi sevsem başkasını tercih etti bende kullanılmak istendim, güzel anılarım da pek yok, milleti görünce de kendimi çok eksik hissettim, bende evlenmeyi hak ediyorum ve tercih ediliyorum diye kendimi kendime kanıtlamak istiyorum galiba bu aralar, psikologla konuştuğumda bunu fark ettim
Kendiniz de dahil kimseye bi sey ispatlamak icin evlenilmez.

bekarken evlenmedim diye duyduugum laflarin agirligi yetti tek bekar kalinca kocasini kiskanan en ufak arkadas tartismasinda dahi ( arkadas sandiklarim) evde kaldi koca bulamadi menopozada
girdi kocasi yok coxugu yok laflari...
evli iken gezemedim bekarken tabri caiz ise it ayagi yemis gibi sehir sehir.gezen konserleri hic atlamayan ben evlenince evde kaldim oda evlilikten degil hemen ardindan gelen pandemi ve riskli gebelikten.
evlilik diyorum ben bide evlenio isen yakina evlenmek en guzeli uzakken gercekten zor

Siz hak etmiyorum derseniz karsiniza da hak etmediginizi hissettirecek kisiler çıkar once kendinize deger verin, biraz da enerji meselesi siz ne hissederseniz karsiya o yansır
Neden simdiden sartliyorsunuz ki kendinizi
Yani ben sizden 10 yaş büyük olmama ragmen asla evlenmem ya da illa evlenmeliyim demiyorum
Mesela anne olmayi cok isterim ama olur da yastan dolayi treni kaçırırsam da nasip degil der önüme bakarim ya da karşıma hayatı paylaşabilecegim biri cikarsa evlenirim yani bunlar planla programla.olacak isler degil hani toplumda söylenen gibi biraz da "nasip kısmet " :)
Şimdiden begenilmedim olmadi kimse beni sevmiyor moduna girmeyin. Karsiniza belki sizi mutlu edemeyecek insanlar cikti ya da siz korkularınızı size hatırlatacak kisileri cektiniz kendinize.
Burada ne kendinizi sevilmeyecek biri gibi görün ne de erkekleri kötüymüş gibi.

Kocana aşıksan, sadece o zaman evlilik tercih ediliyor sanırım. Sorunsuz bir evlilik de olsa bekarlık bi başka. Bağımsızlık özgürlük hissi... Her şeyi kafana göre yapma filan özleniyor. Bi de evin sorumluluğu insana bekarlığındaki rahatlığı çok özletiyor. Tek başına yaşamak ya da ailenle yaşamak da daha rahat bence diyebilirim. Ama yaş geçiyo derdine evleniyorz.

Bir kez boşandım, evlilik düşünmüyorum üstelik çocuğumda yok, çocuk da düşünmüyorum yaşım 37... İlerde hayatıma biri girerse beraber yaşama fikri daha cazip, eskisi gibi sabırlı ve bir erkeğe tenezzüllü evresini çoktan geçtim... Yalnız da çok aktivite yapıyorum, tatil, gezme, akraba eş dost arkdş vs.. Bunlar için yanımda bir erkek lazım değil.. Bende böyle yaşamayı seviyorum böyle mutluyum... Sen kendin keşfetmelisin kendini...
Sizin gibi yaşamayı düşünüyorum açıkçası ama bazen de hani benim daha doğru düzgün aşk anlamında güzel anılarım olmadı o yüzden böyle düşünerek erken mi davranıyorum diyorum kendime bilemedim

Siz hak etmiyorum derseniz karsiniza da hak etmediginizi hissettirecek kisiler çıkar once kendinize deger verin, biraz da enerji meselesi siz ne hissederseniz karsiya o yansır

Neden simdiden sartliyorsunuz ki kendinizi
Yani ben sizden 10 yaş büyük olmama ragmen asla evlenmem ya da illa evlenmeliyim demiyorum
Mesela anne olmayi cok isterim ama olur da yastan dolayi treni kaçırırsam da nasip degil der önüme bakarim ya da karşıma hayatı paylaşabilecegim biri cikarsa evlenirim yani bunlar planla programla.olacak isler degil hani toplumda söylenen gibi biraz da "nasip kısmet " :)
Şimdiden begenilmedim olmadi kimse beni sevmiyor moduna girmeyin. Karsiniza belki sizi mutlu edemeyecek insanlar cikti ya da siz korkularınızı size hatırlatacak kisileri cektiniz kendinize.
Burada ne kendinizi sevilmeyecek biri gibi görün ne de erkekleri kötüymüş gibi.
Haklısınız, ben aşk konusunda açıkçası hep yanlış insan seçtim bir de bana gerçekten saygısızca davrandılar, aklım başıma geldi artık resmen ama geç geldi, ben hep tercih edilmeyen olduğum için kendimi eksik hissettim açıkçası ve bu ara böyle bir düşünceye kapıldım psikolog ile de konuştum bu konuyu sizlerinde görüşünü merak ettim

Şahsen aile ortamın iyiyse evlenme derim ,gez dolaş ,keşfet ,yaşa ..

Bekarlık diyorum net 🙋🏼‍♀
Ailem iyi ama arkadaş çevremi görünce bir de sosyal medyada insanları da görüyorum garip bir şekilde eksik hissediyorum kendimi, bunun nedeni de geçmişte aşk anlamında güzel anılarımın az oluşu

Back
X