Evlilik mi bekarlık mı?

Yazılanları görünce aklıma bu tweet geldi 😂
B35AFD89-60D4-4E31-A1F5-8EB4D9EC50D9.webp

Ben 27 yaşında evlendim ailemle de aram iyiydi gezdim de yaşadım da kendimce, ama evlilik bambaşka gerçekten beraber uyumak nefesini hissetmek her an beraber olmak, beraber gezmek, beraber yaşamak, çok çok daha güzel kesinlikle evlilik diyorum🥰💞

25 yaşındayım, şu an görüştüğüm biri yok ve bu aralar hayatımla ilgili bir çok durumu sorgular oldum, bekarlık ve evlilik konusunu da çok düşünüyorum bu aralar, bazen ömür boyu bekar olmayı düşünüyorum bazen de neden doğru düzgün güzel anılarım yokken kendimi yalnızlığa götürüyorum diyorum, sizce bekarlık mı daha güzel evlilik mi, evlilik yalnızlığı yok ediyor mu, sosyal medya da görüyorum hep herkes fotoğraflarda mutlu gerçekten de böyle mutlular mı, bekarlık daha güzelse güzel tarafları nelerdir, düşüncelerinizi merak ediyorum teşekkür ederim
Mesajları okudum ve kendimi sapık gibi hissettim 😄 İçimden şöyle diyorum: Seks işi ne olacak? 😄😄😄 Kimse seksten bahsetmemiş. Aşık olduğun adamla evlenirsen ve uyumu yakalarsanız seks muhteşem bir şey.
Tabii evlenmeden de yaşanıyor bunlar. Ben kendi açımdan yazıyorum 😬

İşte garantisi yok kuzeninizin eşi bir sabah kalktiginda aaa bu adaminda boyu mu kisaldi he diyebilir yada bu adam herzaman böyle sacma konusurmuydu diyerek aniden jet hiziiyla soguyabilir.ben pirinç pilavını severken şimdi bulgura bayılıyorum.zevkler renkler istekler o kadar değişiyor ki
Biraz birlikte büyümek, birbirine paralel değişmek ile alakalı bence. Erken evlenmedim ama erkek arkadaşımla 6 yılı doldurmak üzereyiz. İkimiz de 19 yaşındaydık görüşmeye başladığımızda. Açıkçası şu an 6 yıl önce ilk aşık olduğum kişi olsa karşımda, sanırım görüşmek bile istemezdim. O da büyük bir ihtimalle şu an benim 6 sene önceki halimle yapamazdı. Değişimlerimiz paralel oldu, birlikte geliştik büyüdük. Aşkımız sevgimiz de aynı oranda büyüdü. Dediğiniz o “hayattan istediğim bu değilmiş aslında” anını yaşamadık. En azından henüz 😅.

Sosyal medyaya bakmayın . Ben eşimle mutluyum ama sosyal medya da paylaşım yapmam çok nadirdir . 34 yasında evlendim. Kendni hazır hissettiğinde ve hayırlı birini istediğin birini bulduğunda hayat güzel. Evlilik güzel. Bence şimdi bunları düşünüp şuan ki hayatını karartma illa olacak hayırlısı ne ise o olsun o gelsin şimdiki hayatına bak içini karartma yeter
Çevremden gözlemlediğim, gerçekten mutlu olan insanlar o kadar fazla paylaşım yapmıyor. Bizim de mesela, profil fotoğraflarımız ikimizin fotoğrafı ancak birlikte, paylaşım olarak fotoğrafımız yok hesaplarımızda.

Bazı insanlar bazı şeyleri sırf sosyal medyaya fotoğrafını atmak için yapar olmuş. Çok üzücü.

25 yaşındayım, şu an görüştüğüm biri yok ve bu aralar hayatımla ilgili bir çok durumu sorgular oldum, bekarlık ve evlilik konusunu da çok düşünüyorum bu aralar, bazen ömür boyu bekar olmayı düşünüyorum bazen de neden doğru düzgün güzel anılarım yokken kendimi yalnızlığa götürüyorum diyorum, sizce bekarlık mı daha güzel evlilik mi, evlilik yalnızlığı yok ediyor mu, sosyal medya da görüyorum hep herkes fotoğraflarda mutlu gerçekten de böyle mutlular mı, bekarlık daha güzelse güzel tarafları nelerdir, düşüncelerinizi merak ediyorum teşekkür ederim
Sosyal medyaya ağlayarak foto koyan görmedim sen kendini neyde mutlu olacağını hissediyorsan onu yap

Dogru kisiyleyse evlilik cok guzel bir sey.

Birlikte uyumak, her gün uyaninca ilk onu görmek, ne zaman ihtiyac duysan yaninda olmasi...

Ama ayni evde tek kelime etmeden yasayan evliler de var 😏😏😏
Böyle olacaksa tabi ki bekarlik.

Evleneceğin insana bağlı tabiki de bu nasıl soru?? Baba evim berbattı umursamayan üvey anne vurdumduymaz üvey baba mutsuzluk yalnızlık. Aşık olduğum çok iyi anlaştığım adam ile evlendim hayatım cennete dönüştü. Kötü biriyle evlenseydim belki baba evini mumla arayacaktım. Bu sorunun cevabı yok yani

Sosyal medyaya inanan biriyseniz evlenseniz de mutlulugu bulamazsınız,çünkü hayat sosyal medyada görünenden ibaret değil... Bir yakın arkadaşım var, biosunda tanışma tarihi,nişan tarihi, evlenme tarihi falan yazıyor. Ama deli gibi boşanmak istiyor, henüz Cesaret edemedi. Bir diğer arkadaşım devamlı çocuğuna 'biktim sendeeen' diye bağırır, 'birakip kaçağım o olacak' diye dert yanar. Ama geçen gün anneler gününde üç story yazı paylasmis anne olmanın harikaligiyla ilgili 🤗
Yani sosyal medya ilizyondur . Ben anlayamıyorum, 'sosyal medyada insanların cildi harika' falan diyorlar. O insanlara bakıyorsun, ceylangoz pürüzsüz ten efekti olmadan ölse paylaşım yapmıyor. Yine de insanlar cildini övüyor 😂
Konuya gelince ben de 30 oluyorum ve bekarım. Hayatımdan genel olarak mutluyum. Büyük sorumluluklarım yok, canım isteyince kampa gidiyorum,canım isteyince bilet alıyorum. İkinci bir ksiiyi düşünmeme gerek kalmiyor. Kendimle zaman geçirmeyi seviyorum,herhangi bir sosyal aktivite için kimseye ihtiyacım yok, pandemiden önce her ay en az 2 tiyatroya giderdim. Çift kişilik bilet alır eşi dostu davet ederim , turist gezidiririm, bazen sarhoş olurum... aşk hayatim da keyiflidir, romantik hikayeler girer çıkar devamlı...
Bu yüzden evliliği aramıyorum..hadi ben 30 yaşındayım, 3 kuzenim var , Kırklara girmek üzere olan. Onlarin da hayatı çok keyifli ve onlar da evlenmeyi düşünmüyorlar. Hiç de eksik hissettiklerini düşünmüyorum. Çünkü isteseler kaç kere evlenirlerdi, koca adayı çok...
Ha bu demek değil ki evlilik karşıtıyim ,tam tersi
Hayatımın onunla daha keyifli geçeceğine inandığım birisi olunca sıkı sıkı tutunup yepyeni bir sayfa açmayı cok isterim
Pek çirkin bir filmin pek güzel sözünde söylediği gibi;
IMG_20210512_013815.webp

Ama bana bu hissi vermeyen,idare eder bir flortumle neden sırf yaşım geldi diye evleneyim ki? Bence mutlu bir ömrü hak ediyorum, o yüzden doğru tercihler yapmalıyım

Çevremden gözlemlediğim, gerçekten mutlu olan insanlar o kadar fazla paylaşım yapmıyor. Bizim de mesela, profil fotoğraflarımız ikimizin fotoğrafı ancak birlikte, paylaşım olarak fotoğrafımız yok hesaplarımızda.

Bazı insanlar bazı şeyleri sırf sosyal medyaya fotoğrafını atmak için yapar olmuş. Çok üzücü.
Maalesef öyle olmuş sosyal medyada çok paylaşım yapınca mutlu sansınlar imajı başka bir şey değil Hee tabi belji içinde gerçekten vardır mutlular bilemem. Ben de özel günler de paylaşım yaparım sadece.. profil fotoğraflarımız bizimde öyle ama içerik birlikte çok resmimiz yok. Bence gerekte yok açıkçası ..

Cogunluk cevaba gore hayatiniza yon vereceksiniz? Yani gercekten bu kadar mi kendinize ait secimleriniz yok? Hayatinizda biri olsa, onun huyu suyu konusunda kararsiz kalip “bu adamla evlilik olur mu?” Diye sorsaniz anlarim da, “evlilik mi daha iyi bekarlik mi?” Seklinde sormaniz :olamaz: bu sizin hayatiniz, siz kendi beklentilerinize, isteklerinize gore karar vermelisiniz. Ustelik bunun neresi dert?

Evliliği hedef takıntı haline getirip evlenmiş olmak için evlenen ne kadar bildiğim insan varsa hepsi mutsuz.
Hayatınızda biri yokken evlilik mi bekarlık mı diye sormanın düşünmenin alemi yok.
Evlenmeye değer biri olursa hayatınızda o zaman değerlendirin.

25 yaşında ikisinden birini seçmek zorundaymissiniz gibi sorgulamaniz biraz garip geldi daha yasiniz küçük
Öncelikle hayattan beklentilerinize ve yasam tarziniza göre degisir cevap
Mesela şu an icin evlilik sart mi sizin icin? Biraz hayatin tadini çıkartın, gezin (pandemi gecince), yeni yerler keşfedin, farklı ortamlarda farkli kişilerle tanışın vs.
Siz kendinizle mutlu olduktan sonra, o mutlulugunuzu paylasmak isteyecek biri illa ki cikar karşınıza.
Bana göre evlilik, kisi kendisi huzurluysa mutluysa bunlari biriyle paylaşacağı, birlikte cogaltacagi bir kurum. Mesela benim ailemle yapmayı en cok özlediğim şey akşam ayni sofrada birlikte yemek yemektir, yalniz yemekten zevk almiyorum.
Tabii ki çocuk sahibi olma durumu da var. Ama o da insanin sevdiği kisiyle olur, bu adam benim evladima baba olmali diyebilmeli insan. Yani sırf evlenmiş olmak/cocuk dogurmak/toplumda statu kazanmak için yapilmamali evlilik.
Bir de mesela simdi evlilik dusunmezsiniz ama öyle biri cikar ki karsiniza o fikriniz değişir. Yani bazen de hayatin akışında dusunceler degisebilir.
Ben 35 yaşındayım bekarim, elbette evlenmek, hayati paylasmak ve anne olmak isterim ki 10 sene once de anne olmak isterdim anne ruhluyumdur biraz :) Ama bunu gercekten yaninda huzur bulduğum biriyle yasamak isterim. Yoksa kendi kendime de hayatımi gayet de iyi sekilde idame ettirebiliyorum.
Kısaca kendinizi simdiden sartlamayin, hayatin akisinda hersey olmasi gereken zamanda olur.

hiç evlenmeden önce evlilik mi bekarlık mı diye düşünmedim, her şey tıkır tıkır işledi. :-) sosyal medyaya bakarak bunu düşünürsen zaten baştan zarardasın. mutsuz anını hiç kimse kimseye göstermez. bazı mutsuz insanlar da çok mutluyum imajı çizer. çoğu şey tamamen sahte. her ikisinden de ne beklediğine bağlı. ben evlilik diyorum yine de bu soruya. ailemle de aram iyi eşimle de. iyi anlaştığın biriyle evlendiğinde de her şey gayet güzel gidebiliyor. örneğin ev işlerinden gözüm korkmuştu evlenmeden, işlerin çoğunu ikimiz ortak yapıyoruz. ben gezme tozmayı da çok severim, arkadaş ortamlarını da çok severim. bir hafta kız arkadaşımın yanına kalmaya, tatil yapmaya da giderim. fakat hayatımda kısıtlayıcı biri olsaydı yüzde yüz bekarlık derdim. bu da evlenen iki kişinin karakter ve yapısına bağlı. eğer hayatında "heh işte bu" dediğin biri çıkmadıysa bunu düşünmek için vakit dahi harcama, evlilik kaçmıyor. gez, toz, eğlen. baktın karşına çıktı sonra iyi tanı ve düşünHoppa

Şuan için evlilik diyorum ) ailem yakında olsa hiç bekar hayatımda özlediğim bir şey olmayacak.

Sosyal medyaya gelince de hiç de mutlu olmayıp kol boyun fotolar paylaşan çok tanıdığım var. Birilerine nispet filan olsun diye paylaşıyor çoğu eh kendileri bilir

Ailem çok baskıcı bir insan değildi gezerdim tozardım annem merakta kalırdı nerde kaldın diye yine de evde belli düzen var ailemle geçirdiğim günler paha biçilemez bekarlık hayatı kafa rahat çocuksuz güzel ama bir yere kadar evlenmek kendi yuvanın olması çok güzel eşim bazen duygusuzdur anlamaz beni ama onsuz da yatağa girenem sarılarak uyurum birde çocuk var sorumluk çocuktan sonra epey arttı ama aile olmak güzel birsey zaten sen kendini ne zaman hazır hissedersem o zaman oluyor ben 25 imde evlilik hiç düşünmedim iş derinde gezme derdinde idim yaş 26 oldu 1 senede evlenme meraklısı oldum evlendim iyi ki evlendim

Back
X