Evlilik mi? Bekarlık mı?

Sen bence aylirik sonrasi bu duygusal degisimi bir atlat da.. Sonra yeniden asik olursun evlenmek itsrsin yeniden hic bilinmez. Yani bir kere yanildin olur öyle seyler, bosanmak zaten zor bir sürec.
Sen söyle bir dinlen kendine gel. Sonra ne yapacagini düsünürsün. Asla evlenmeyecegim falan da deme, hic belli olmaz.

Soruya cevap vermek gerekirse de bekarligimi özlemiyorum. Esimle geziyorum özledigim cok sey yok cünkü su an sahip olduklarim o kadar gercek ki, ne kadar zor oldugunun bir önemi yok.
Evlilik cok zor, cocuk bakimi cok zor. Ev sorumlulugu, cocuk sorumlulugu. Tabiki de bekarliktaki rahatlik yok ama kiyaslama yapmak zaten baslibasina cok yanlis birsey.
Bekarlik bekarliktir, evlilik de evlilik. Yani ikisi de baska seyler. Birinden birini secmek lazimsa karakterine bakmak lazim. Kimisi evlilik sorumlulugunu zaten kaldiramaz evlilige camur atar, ya da erkek cok yanlis bir erkek olur. Falan filan.
Haytain ne getirecegi bilinmez.
Yasayip görmek lazim.
Olmuyorsa ayrilik var. Yani eziyet halindeki evliligi de devam ettirmenin bir anlami yok zaten.
Bekarlikta cok ama cok özgür oluyorsun. Evlilikte hele ki cocugua karisinca uyku saaitini belirleyen sen degil ufaklik oluyor.
Böyle böyle..

Bende bekarlikk diyorum
Koca koxa ailesi coluk cocuk
Ev sahibi olma telasi araba alma telasi
Doyamama
Calisma calismaa
Aman igrenc
Bekar ol hayatini yasaaa

Masallaahhh

Bence bekarlık da evlilik de sultanlık doğru tercih yapıldığında. Ve kendi adıma konuşacak olursam, aşık olduğum adamla evlendim, hala özgürüm, yemek ve temizlik birlikte yapılıyor, ve onunla birlikte aynı evde olmayı seviyorum. Aileme çok düşkünüm, ama yuvadan uçtuğumu düşünmek yerine eve bir birey daha getirdiğimi düşünüyorum ve soyadımı asla bırakmak istemedim, bırakmadım. Kendisi gibi hayatıma sonradan katılan eşimin soyadını da çok seviyorum.

Doğru tercihlerle inşallah mutlu olur ve yeni başlangıçlar yaparsınız.

Canım kötü bir evlilik geçirdiğin için evliliği özlemezsin tabii
Saçmalama elbette karşına bir gün öyle biri çıkar ki süper bir evliliğin olur evlilik ne güzelmiş dersin:)
Allahtan bu boşandığın adamdan çocuğun yok bir bağınız kalmamış olacak
Sen Yeni hayatının tadını çıkar korkutma kendini lütfen
Evlenip boşanmışsın diye ömür boyu yalnız kalacaksın diye bir şey Yokk ilerde güleceksin bu düşündüklerine :)

Böyle yorum görünce pozitif enerjiden dışarı cıkıp koşasım geliyo valla teşekkürler

Allah bağışlasın bebeğinizi:)
Bakalım ne olacak hayırlısı olsun. Ben cok düşünmeden oturayım bi şekilde dimi olacak olan olur zaten heralde
Amin canımm
Böyle yorum görünce pozitif enerjiden dışarı cıkıp koşasım geliyo valla teşekkürler
ne demek canım doğruları yazıyorum sadece teselli amaçlı değil
Kurtulmuşsun özgürlüğün tadını çıkar rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın

Kolaylıklar dilerim inşallah hayalleriniz hayırlı şekilde gerçek olur :)

Sen önce bir boşan gerisi Allah kerim. Zaten ne desek boş bir gün bir yerde biri karşına çıkar nolduğunu anlamazsın bile. Kaderin önüne geçilmiyor.
Şu günlerde bekarlıktan yanayım ama. Bazen evlilik güzel geliyor bazen bekarlık bende hava parçalı bulutlu :)

Geçen yıl bir arkadasım boşandı çok geç duydum bosandıgını.neyse konustuk ettik üzülme tarsı cümleler kuruyorum arkadasım pat diye ' kardespayı ben asık oldum hayatımın en güzel günlerini yasıyorum ' dedi.asık oldugu kişiyle evlendi bebek bekliyorlar :) hayat dogru seçimlerle güzel

Resmen yaşadıklarım ve beynimin içini yazmışsın. Şu soyadını sırtımdan atsam rahatlicam. Erkekler de uzak olsun kafasındayım. Ama çocuk özlemim çok fazla. Sıkışıp kalıyo insan

Evlatlarınız olmasaydı da aynısını düşünür müydüğün peki? Allah bağışlasın buarada

amin, inşallah.
çocuklarım olmasaydı şayet, bu kadar üzülmezdim.onlar için bir çok şeyine göz yumdum zaten, umrumda olmazdı
onların babasız büyüyeceğini düşündükçe kahroluyorum.

bunun çok saçma olduğunu biliyorum ama bu düşüncemin önüne geçemiyorum,
bir gün annemin evinde kendi yatağımda ve 17 yaşında olarak uyanmak :)
sanırım deliriyorum..

Hic bir kotu huyu olmayan (!) insan, evlenir evlenmez birden sinir krizleri, yikip dokmeler, kapi onune koymalara basladi yani. Allah askina su yazdiklariniza siz kendiniz bile inaniyor musunuz? Sahsen ben kesinlikle inanmiyorum. Kimse bu tur huylari 3 sene saklayamaz. Bekarken tatli geliyor, evlenince anliyorsunuz ki yasanmazmis bu tur insanlarla. Olay bu aslinda. Ben sizin olayiniza benzer bir sey yasayamam. Ben boyle tiplerle omur gecmeyecegini biliyorum cunku. Yasarsam da "kendim sectim, kendim buldum" derim. Sizin gibi evlenmeden once gunahsiz melekti ama birden canavar oldu hikayeleri yazmam. Siz de bu sekilde sadece kendinizi kandirirsiniz.

Bizzatihi boyle bir deneyimim yok ama etraftan duyuyorum boyle canlilar oldugunu. Bence gercek.

sevde_ siz buyuk konusuyosunuz bence buyuk konusmanizin karsiligida buyuk pismanlik olur ben asla sunu bunu yapmam dedigim ne varsa yaptim cogu kisidede boyle sizde ayni duruma dusebilirsiniz bir insani ayni eve girmedende tam olarak asla taniyamazsiniz

Bu kadar keskin fikirli olma derim. yüksek özgüven kendinden emin olman güzel ama hayat bazen şöyle 2 tokat atabiliyo insana. afallayıp kalıyosun öyle etmem böyle etmem diyenleri de çok gördük; onların yıkımı daha da ağır oluyor. sen onlardan olmazsın umarım...ama şimdi olmam tabi ben şöyle boyle değilim ki demeye de kalkma.

ismet özel'in sevdiğim bir sözü; allah insanı iddiasından vurur.

Son düzenleme:
Kesinlikle günahsız melek değildi, mükemmel de değildi, kimse mükemmel değildir. bende mükemmel değilim. bende de var hata. zaten başlı başına zihniyetim değişti. neden evlendim diye düşünüp pişmanlık yaşadım.
O pisliğin savunulacak hiçbir yanı yok. Fakat şunu kastettim, kusurları vardı kıskançtı mesela cok üstüme düşerdi birde aşırı fazla konuşurdu küsme huyu vardı, ama bunların hiçbiri beni ondan soğutmaya yetmedi ve boşanma sebebimizinde bu kusurlarıyla alakası yoktu!! evlilik ağır geldi belki hazır değildi belki kendini hazır sandı. yada ben onda oldugunu sandım bazı şeyleerin ama aslında yoktu. falan filannn.
Ayrıca hikaye yazmam ben gercek neyse o siz kimsiniz ki size yaranmaya calışayım sizi tanıyor muyum??
Buarada çok büyük konuşuyorsunuz üzüldüm sizin için. Size açıklama yapmaya dahi ihtiyacım yok. Şu konumda saldırılacak hiçbir yan yoktu ama nasıl olduda hırslandınız bilemem. yaranız mı vardı bir yerden?
Beni azarlar tavırla sırf eleştirmiş olmak için eleştiremezsiniz .Kendinize gelin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…