- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.586
- 798
- Konu Sahibi kucukpiraye
-
Benim 2. evliliğimGenelde evliler bekarlık günlerini özlüyor keşke bekar olsam gezsem tozsam diyor, bekarlar ise bir yuvam olsun cocuklarım olsun diye çabalıyor.
Peki sizce hangisi bayanlar?
Evlendikten sonra daha mutluyum bekarkenki günlerimden diyenler var mı aranızda?
Buarada soruyu sorma amacımı acıklayayım bide kendimi tanıtayım; 25 yaşındayım boşanma aşamasındayım. Aylardır bekar gibi yaşıyorum eşimden haberim yok. bazen diyorum ki eski soyadıma kavuşur kavuşmaz gezicem tozucam uçucam yurt dışına taşınıcam birdaha evlenmek mi?asla. zaten kısa sürmüştü evliliğim. Çilesini yada sefasını hic süremedim. bişey anlayamadan boşanma aşamasına geliverdim. Ama boşanma aşaması cok zor geldi. Baba soyadımı özledim. Diyorumki ne eşeklik etmişimde evlenmişim hiç yoktan bu kadar ugrastım durdum. Hem bir ömür o adamla gecirecektim o kadar sorumluluğun altından nasıl kalkacaktımki, bir özgürlüğümde kalmayacaktı. Asla evlenmem birdaha diyorum.
Ama bazende evlenmezsem hic, bi 50 yaşından sonra napıcam. Anneme babama bişey olursa napıcam. İyice yaşlanınca kimse kapıma gelmeyecek hic cocuk doğurmayacak mıyım.
Cok değişik bir psikolojideyim sürekli. Her boşanan bu süreci yaşıyor mu acaba merak ediyorum?
Cok enteresan gercekten evlendikten sonra değişmesi:) genelde evlenince kötü olurlar. Benimkide sizinkinin tamtersi mesela. nişanlıyken yada sevgiliyken cok kırıcı bir kavga hic etmemiştik. Ama evlenince öyle bişey olduki evlenir evlenmez boşandık resmen. Değişik.1.5 yıllık evliyim sevgililik ve nişanlılık döneminde kavga ettik evlenince kesildi. Eşim sevdiğim insan sürekli dizimin dibinde olsun diyen birisi o yüzden aynı eve girince kavga gürültü bitti. Çok şükür kafa dengi birisi ben ailemi özledim 1 hafta memlekete gidebilir miyim deyince git ama çok da özletme yav kendini falan diyerek daha az kalmamı isterse böyle belirtir. Bir sorun olursa da konuşuyoruz eskiden olayın olduğu zaman bağırırdı ben de tam tersi olayın geçmesini ve sakin zamanımda konuşmayı seven biriyim buna da alıştı. Ben de sinirliysem kavga edeceksek lütfen sonra konuşalım kalbini çok kötü kırabilirim biraz sakinleşmek istiyorum diyorum. Arkadaşlarımdan kıskanan kısıtlayan biri değil çünkü elimden geldiği kadar hepsiyle tanıştırmaya çalıştım. O zaten arkadaşları ile değil de kuzenleri ile falan takılmayı seviyor. Yani çok ihtiyacımız olduğunda sınırlar çerçevesinde bekar olabiliyoruz :) Bazen ne kadar sinirlensem de iyi ki evlenmişim iyi ki kavga gürültü dönemini aman bununla mı uğraşacağım deyip terk etmemişim de savaşmışım diyorum. Anlayacağın ufak tefek kavgalar her zaman olur kendi canından kanından olanlarla bile tartışıyorsun kaldı ki elin oğlu :) Bazen bekarken şöyleydi böyleydi diyorsun ama her zamanın ayrı güzelliği var güzel değerlendirmek gerekiyor. Oyumu her ikisinden yana kullanıyorum :) :)
Evet bizim kültürde de evlilik. En gec evlenen kuzenim 23 yaşında evlendi. boşanmış kdın hic yok sülalede. Ben biraz çıkıntıyım. Psikolojimi bozan bir unsur buda.tabikide evlilililk.bekarım ve geleceğimden korkuyorum.bizim kültürümüzde yanlız yaşama diye bişey yok.arkadaşımın ablası evlenemedi anneleride ölür ölmez hemen tüm kardeşler evi sattırdı ortada kaldı.çalışıyor maaşı var ama o yaştan sonra gelinin önünde hizmetkar oldu.hem maaşı eve veriyor hemde akşam işten gidince ev işleri onu bekliyor oluyor.Allah kimseyi baba evinde bırakmasın.kardeş gelin eline bırakmasın
Herhangi bir insanla ilişki kurmak hayatımın amacı değil. fakat sevmeyi sevilmeyi seviyorum ve bir ilişkim illaki olacak. Fakat medeni durum yani evlilik bekarlık bana göre iki farklı hayat tarzı. Evliysen bambaşka bir hayat yaşıyorsun bekarsan bambaşka bir hayat yaşıyorsun. benim boşanmadan sonra bu iki hayata bakış açım değişti. Ama değişmelimi değişmemeli mi merak ettim diğer insanlar ne düşünüyor merak ettim.İlişkileriniz, sizin medeni halinize göre değil; medeni durumunuz, ilişkinizden beklentilerinize göre değişir.
Yani aseksuellikten bahsetmediginiz müddetçe bekar ya da evli diye ayrım yapmanızın bir anlamı yok -ki o durumda dahi evlenebilirsiniz-
Size verebileceğim tek tavsiye herhangi bir insanla ilişki kurmayı hayatınızın amacı haline getirmeyin. Aksi taktirde aradıgınızı buldugunuzda tüm hayatınızı ona endekslediginiz için yanlışlarını görmeniz de, gördügünüzde kendi iyiliginiz için dogru olanı yapmanız da zorlaşır.
İkinci evlilikten sonra böyle söylemeniz mutlu olamanız umut verici teşekkür ederimBenim 2. evliliğim
ben de ilk eşimden boşandım
çok mutsuzdum
ben evlil olmak diyorum
eğer sizi seven , merhametli, her koşulda yanınızda olacak bir insana denk gelırsenız kesınlıkle evlilik
Ne güzel maşallah2 kere evlendım.
2. kısıyle hala evlıyım ve anlasılacagı uzere evlılık dıyorum
Hemen karar verdım yanı hemen evlenecegıı dusundum , ve ıstedımNe güzel maşallah
Peki ilk evliliğinizden boşandıktan ne kadar zaman sonra evlenmeye karar verdiniz? Ne zaman toplandınız ve evliliğe inancınız geri geldi?
Bende 25 yaşındayım. Boşandım.ben 25 yaşında boşanmıştım eski eşimden. İlk zamnalar öyle düşünüyorsun ama tavsiyem asla evlenmem demeyin. Gezin, tozun, eğlenin, içinizde kalanları yapın ama tekrar evliliğe öcü gibi bakmayın. Çünkü yaşınız daha ilerlediğin de artık herşeyi yaşadığınızı düşündüğünüz de evlenip bir çocuğunuzun olmasını, artık zamanının geldiğini düşünüyorsunuz. Yani ben en azından öyleydim ki aynı fikirde olan bir kaç arkadaşım da vardı. Neredeyse bekar bir arkadaşınız kalmıyor.
evet evlendim . 1 sene oldu evleneli. 36 yaşındayım. Bayağı ara verdim. Ama o arada ilişkilerim oldu tabi ki. Hiçbirşeyden kaçmadım. 1 sene sonra biri çıksa evlenilecek evlenirdim, 2 sene sonra çıksa evlenirdim.Bende 25 yaşındayım. Boşandım.
Peki evlendiniz mi tekrar ne zaman evlendiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?