- 20 Eylül 2016
- 85
- 76
- 88
- Konu Sahibi magistraninbali
-
Yaşın çok küçük daha ne aile apartmanı ablam oku mis gibi mesleğini eline al sonra elini sallasan ellisi.Merhaba,
Ailemden ayrı bir şehirde yaşıyor ve çalışıyordum. Yaşım 24. Mesleğimi serbest olarak da icra edebilirdim ancak ekonomik koşullar ve kendim istemediğinden bir başkasının yanında çalışıyordum. Sınavlara hazırlanmak için ailemin yanına geçici süre gelmiştim. Ancak ailem beni bir aile dostumuzun oğluyla evlenmem için baskı yaptı. Çocuk iyi. kendi işi var. evlenince ailesiyle aynı apartmanda oturacağız. ama bu süreçte kimse benim hayallerimi sormadı. Ayrıca evlenmem halinde sınavlara bi daha hazırlanamam zira çocuğun işi burada esnaflık yapıyor. Aileme söylediğimde nasip geri tepilmez vs dedi. Kararsız kaldım. Sizce evlilik mi yoksa sınavlar mı? (Sınavlarda ülke şartlarında kesinlikle kazanılamayabilir ama daha önce denemedim.)
o kadar haklısınız ki ailem baskı yaptı. Ben de çok şaşırdım. İşte yaşın geçti. İyi insan önemli gibi. Yoksa aklımda yoktuKolunuza altın bileziğinizi takmadan sakın evlenmeyin. Anladığım kadarıyla ortada ne bir aşk ne de bir sevgi var. 24 yaşındasınız ne bu acele?
Aile apartmanına bile razı olmuşsunuz. Yapmayın çok pişman olursunuz.
Evet çok haklısınız. Bazen insan olayın içinde sağlıklı düşünemiyor.Biri(evlilik) icin digeri(kariyer) tercih edilince surekli olarak bir sorgu sual basliyor en ufak bir olumsuzlukta..
Ayrica cocuk iyi :Tamam - Kendi isi var : Tamam. Peki baktiginda veya konustugunda etkliyor mu seni ? Mantik olarak degil duygusal olarak da bir cazibesi var mi senin nezninde ? Onemli olan bu bence.
Ayrica aile apartmani ekonomik acidan iyi gibi gorunsede evlilikleri sinirlayip yipratiyor cogu zaman.İyi dusun derim.
Teşekkür ederim ablacımYaşın çok küçük daha ne aile apartmanı ablam oku mis gibi mesleğini eline al sonra elini sallasan ellisi.
Evlilik için baskı yapan aileniz yarın bir gün boşanmak istediğinizde asla arkanızda durmaz. O yüzden ilk önce kendi ayaklarınızın üstünde durmanız lazım.o kadar haklısınız ki ailem baskı yaptı. Ben de çok şaşırdım. İşte yaşın geçti. İyi insan önemli gibi. Yoksa aklımda yoktu
çok teşekkür ederim.Evlilik için baskı yapan aileniz yarın bir gün boşanmak istediğinizde asla arkanızda durmaz. O yüzden ilk önce kendi ayaklarınızın üstünde durmanız lazım.
Görücü usulünü ve direkt evlilik niyetiyle başlayan ilişkileri sağlıklı bulmuyorum. İnsanın üstünde ister istemez bir baskı oluşuyor, geri dönüşü yokmuş gibi.
Genceciksiniz, ilk önce aşık olun, sevip sevilinKarşınızdaki insanı iyice tanıyın, evlilik için kendinizi hazır hissettiğiniz zaman evlenirsiniz.
Yaşın çok küçük daha ne aile apartmanı ablam oku mis gibi mesleğini eline al sonra elini sallasan ellisi.
Nasip geri çevrilmez ne yaMerhaba,
Ailemden ayrı bir şehirde yaşıyor ve çalışıyordum. Yaşım 24. Mesleğimi serbest olarak da icra edebilirdim ancak ekonomik koşullar ve kendim istemediğinden bir başkasının yanında çalışıyordum. Sınavlara hazırlanmak için ailemin yanına geçici süre gelmiştim. Ancak ailem beni bir aile dostumuzun oğluyla evlenmem için baskı yaptı. Çocuk iyi. kendi işi var. evlenince ailesiyle aynı apartmanda oturacağız. ama bu süreçte kimse benim hayallerimi sormadı. Ayrıca evlenmem halinde sınavlara bi daha hazırlanamam zira çocuğun işi burada esnaflık yapıyor. Aileme söylediğimde nasip geri tepilmez vs dedi. Kararsız kaldım. Sizce evlilik mi yoksa sınavlar mı? (Sınavlarda ülke şartlarında kesinlikle kazanılamayabilir ama daha önce denemedim.)
Ekonomik özgürlükten daha önemli bir şey yok. Asla para kazanır ve eğitimini tamamlamış pozisyona geçmeden evlenmeyin. Kayınvalide yanı, aile apartmanı tüm ilişkileri mıç mıç etmekte ve herlkes birbiriyle yüz göz olup çekilmez bir hayata bile bile lades denmektedir. Bu bile tek başına evlilik reddidir.Merhaba,
KARIYERRRRR. okumadan yazdim bunuMerhaba,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?