Evlilik mi kariyer mi?

magistraninbali

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2016
85
76
88
Merhaba,
Ailemden ayrı bir şehirde yaşıyor ve çalışıyordum. Yaşım 24. Mesleğimi serbest olarak da icra edebilirdim ancak ekonomik koşullar ve kendim istemediğinden bir başkasının yanında çalışıyordum. Sınavlara hazırlanmak için ailemin yanına geçici süre gelmiştim. Ancak ailem beni bir aile dostumuzun oğluyla evlenmem için baskı yaptı. Çocuk iyi. kendi işi var. evlenince ailesiyle aynı apartmanda oturacağız. ama bu süreçte kimse benim hayallerimi sormadı. Ayrıca evlenmem halinde sınavlara bi daha hazırlanamam zira çocuğun işi burada esnaflık yapıyor. Aileme söylediğimde nasip geri tepilmez vs dedi. Kararsız kaldım. Sizce evlilik mi yoksa sınavlar mı? (Sınavlarda ülke şartlarında kesinlikle kazanılamayabilir ama daha önce denemedim.)
 
Yaşın çok küçük daha ne aile apartmanı ablam oku mis gibi mesleğini eline al sonra elini sallasan ellisi.
 
Cocukta yaparim kariyerde insani olarak yaziyorum, Evlilik seve isteye yaptiginda bile cok zor aile baskisiyla imkani yok olmaz. Kariyer tabiki.
 
Kolunuza altın bileziğinizi takmadan sakın evlenmeyin. Anladığım kadarıyla ortada ne bir aşk ne de bir sevgi var. 24 yaşındasınız ne bu acele?
Aile apartmanına bile razı olmuşsunuz. Yapmayın çok pişman olursunuz.
 
Biri(evlilik) icin digeri(kariyer) tercih edilince surekli olarak bir sorgu sual basliyor en ufak bir olumsuzlukta..
Ayrica cocuk iyi :Tamam - Kendi isi var : Tamam. Peki baktiginda veya konustugunda etkliyor mu seni ? Mantik olarak degil duygusal olarak da bir cazibesi var mi senin nezninde ? Onemli olan bu bence.
Ayrica aile apartmani ekonomik acidan iyi gibi gorunsede evlilikleri sinirlayip yipratiyor cogu zaman.İyi dusun derim.
 
o kadar haklısınız ki ailem baskı yaptı. Ben de çok şaşırdım. İşte yaşın geçti. İyi insan önemli gibi. Yoksa aklımda yoktu
 
Evet çok haklısınız. Bazen insan olayın içinde sağlıklı düşünemiyor.
 
o kadar haklısınız ki ailem baskı yaptı. Ben de çok şaşırdım. İşte yaşın geçti. İyi insan önemli gibi. Yoksa aklımda yoktu
Evlilik için baskı yapan aileniz yarın bir gün boşanmak istediğinizde asla arkanızda durmaz. O yüzden ilk önce kendi ayaklarınızın üstünde durmanız lazım.

Görücü usulünü ve direkt evlilik niyetiyle başlayan ilişkileri sağlıklı bulmuyorum. İnsanın üstünde ister istemez bir baskı oluşuyor, geri dönüşü yokmuş gibi.

Genceciksiniz, ilk önce aşık olun, sevip sevilin Karşınızdaki insanı iyice tanıyın, evlilik için kendinizi hazır hissettiğiniz zaman evlenirsiniz.
 
çok teşekkür ederim.
 
Yaşın çok küçük daha ne aile apartmanı ablam oku mis gibi mesleğini eline al sonra elini sallasan ellisi.
magistraninbali şu yorum o kadaaarrr haklı ve o kadaar doğru ki.

Evlilik kariyerin alternatifi değil. Kariyer bin kat daha önemli, karşılaştıramazsın bile.

Her şeyin zamanı var evet, ama şuan kesinlikle evlenmenin zamanı değil. Önce mesleğini hallet, gerisi kolayca hallolur.
 
Iki seçenek de mantık seçeneği senin konuda o yüzden sınavlar diyorum
Hoş aile apartmanı
çok mantıklı değil kabul
 
Net Kariyer! Ekonomik özgürlük sana seçme şansı verir. İstediğin adamla evlenirsin. Anlaşamadığında ayrılırsın. Kimseye muhtaç olmadan yaşayabilirsin.
Diğer şıkkı seçme durumunda karşılaşabileceklerin için Bdv’deki kaynana-görümce başlıklarına bir göz at istersen.
 
Hayallerini ardında bırakma. Hele aile apartmanı assslaaa demelisin. Millet deli divane aşık olup evlendiği halde sonrasında pişman oluyor aynı apartmanda .
Görücü usulü ve gözüne perde de inmemişken başında olmaz demelisiniz.
 
3 sene sonra mesleğinizi iyi bir şekilde yapıyorken evlenmek isterseniz o talipleri siz seçer olursunuz. Bilmemkimin oğluyla değil kendinizin istediği biriyle.
 
Nasip geri çevrilmez ne ya görücü gelir tanisirsiniz bir konuşursunuz . Fikirler uyarsa devam eder. Uymazsa biter ama anladığım kadarıyla siz de zaten pek çalışmak istemiyorsunuz. Benim size naçizane tavsiyem aile binasında oturqcakdaniz kesinlikle çalışın yoksa o bina sizi yer
 
Ekonomik özgürlükten daha önemli bir şey yok. Asla para kazanır ve eğitimini tamamlamış pozisyona geçmeden evlenmeyin. Kayınvalide yanı, aile apartmanı tüm ilişkileri mıç mıç etmekte ve herlkes birbiriyle yüz göz olup çekilmez bir hayata bile bile lades denmektedir. Bu bile tek başına evlilik reddidir.
 
KARIYERRRRR. okumadan yazdim bunu
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…