• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik mi kariyer mi?

Annem çalışmazdı babam eve bakardı her yönden anneme destek annemin ailesine bile aöa annem hep ders kendi paran olsun işin gerçekten öyle en iyi erkekle bile evlensen be olacağı belli olmaz birde ekonomik özgürlüğün oldu mu kendi ailene birsey de yaparsın eşinden istemek zor gelebilir tabi aşkı bulup kaybetmemek te lazım eş adayı size karşı gelmiyorsa evlenileyim sınava hazırlanabilirsiniz

Kesinlikle kariyer.İsim var,param var 35 imde evlendim.Kendi isteğimle ve aşık olarak.Kocamin bana duruşu bile farklı para kazandığım için.Hele hele aile apartmanı mi uzak durun derim.

Nasip geri çevrilmez lafı evlilik için değil, ıkram geri çevrilmez çok yanlış anlamış sizinkiler meseleyi 😋 elbette kariyer. Evlilikler bitiyor güzel arkadaşım, kimin ne olacağı asla belli değil. Zaten evlilik hayatini, geleceğini garanti altına almak için yapılmaz. Önce ayaklarının üzerinde dur sonra evlenirsin.

Merhaba,
Ailemden ayrı bir şehirde yaşıyor ve çalışıyordum. Yaşım 24. Mesleğimi serbest olarak da icra edebilirdim ancak ekonomik koşullar ve kendim istemediğinden bir başkasının yanında çalışıyordum. Sınavlara hazırlanmak için ailemin yanına geçici süre gelmiştim. Ancak ailem beni bir aile dostumuzun oğluyla evlenmem için baskı yaptı. Çocuk iyi. kendi işi var. evlenince ailesiyle aynı apartmanda oturacağız. ama bu süreçte kimse benim hayallerimi sormadı. Ayrıca evlenmem halinde sınavlara bi daha hazırlanamam zira çocuğun işi burada esnaflık yapıyor. Aileme söylediğimde nasip geri tepilmez vs dedi. Kararsız kaldım. Sizce evlilik mi yoksa sınavlar mı? (Sınavlarda ülke şartlarında kesinlikle kazanılamayabilir ama daha önce denemedim.)

5 yıllık erkek arkadaşınızla ayrıldınız mı ? Eski konunuzda : ailenizin , üniversite biter bitmez evlenmenizi istemeyeceğini yazmışsınız.

Eğitimi önemseyen , erken evlenmenizi istemeyen aileniz: 24 yaşındaki size , yaşın geçti mi dedi ?

Hukuk fakültesini bitirmiş , uzun süreli ilişkisi olmuş bir insansınız. Ailenizden ayrı bir şehirde yaşamış ve çalışmış bir kadınsınız.

Merhaba,
Erkek arkadaşımla 5 yıldır birlikteyiz. Farklı şehirlerdeyiz çalışıyoruz. Ben 24 o 27 yaşında. Beni çok seviyor ve evlenmek istiyor. Evlenince 1 sene içinde çocuk. Ailesi de bu hususta baskı yapıyor. Ben de onu çok seviyorum ama evlenmek istemiyorum. Para biriktirmek,, yeni şeyler yapmak, özgür olmak istiyorum.
Bunlar mı daha değerli ? Seni seven bir insanla evlilik mi? Evlenmemeyi seçmek hata mı olur? Karşıma ilerleyen yııllarda doğru kişi çıkmazsa diye de endişeleniyorum..

Ağustos 2020 den bu yana fikirleriniz bu denli değişmiş olabilir mi ?

Bir anda aileniz istiyor diye aile dostunuzun oğluyla evlenmeye kalkışmayın.

Kariyer yapılır yapılmaz , hayat koşulları , piyasalar sebebiyle okuduğunuz meslekte ilerleyemeyedebilirsiniz.

Ancak yanlış nedenlerle bir evlilik yaparsanız karşı tarafa da haksızlık etmiş olacağınızı unutmayın.

Nasip geri tepilmez nedir ya😶 Böylece slogan cümlelerle evlilik olmaz. Hani çocuğu sen sevsen evlen, sınavlara yine hazırlan derdim ancak öyle bir durum yok. Ailenin nasıl çıkacağı da belli değil. Otur evinde çocuk büyüt diyecekler belki. Ayrıca çocuk esnafken senin mesleğinin olmasını kompleks yapabilir. Hem yaşın da çok küçük 24 nedir ya ben o yaşta evliliğin e sini düşünmüyordum

Evet
5 yıllık erkek arkadaşınızla ayrıldınız mı ? Eski konunuzda : ailenizin , üniversite biter bitmez evlenmenizi istemeyeceğini yazmışsınız.

Eğitimi önemseyen , erken evlenmenizi istemeyen aileniz: 24 yaşındaki size , yaşın geçti mi dedi ?

Hukuk fakültesini bitirmiş , uzun süreli ilişkisi olmuş bir insansınız. Ailenizden ayrı bir şehirde yaşamış ve çalışmış bir kadınsınız.

Ağustos 2020 den bu yana fikirleriniz bu denli değişmiş olabilir mi ?

Bir anda aileniz istiyor diye aile dostunuzun oğluyla evlenmeye kalkışmayın.

Kariyer yapılır yapılmaz , hayat koşulları , piyasalar sebebiyle okuduğunuz meslekte ilerleyemeyedebilirsiniz.

Ancak yanlış nedenlerle bir evlilik yaparsanız karşı tarafa da haksızlık etmiş olacağınızı unutmayın

O kadar haklısınız ki, değişen benim fikirlerim değil ailemin ki oldu. Benim uzun zamandır şehir dışında olmam ailemin buraya dönmemi istemesi, bu çocuğu tanımaları ve annemin özellikle annesiyle iyi anlaşması onların bana hemen buraya dön ve evlen şeklindeki baskısına yol açtı. Nereye kadar gideceksin kaç senedir aynı yerdesin sınavı da boşver aç bi yer oturursan otur keyfine yap işini dediler. Eski erkek arkadaşımla en ufak şeyler problem olmuştu ancak burada aynı apartmanı ya da herhangi başka bir şeyi sorun etmediler. Hemen evlenmemi istediler. Hemen buraya döneceksin dedi babam. Sizin bu yorumunuza o kadar hak veriyorum ki inanın bende ailemi tanıyamadım. Sadece desteklerini çekmeleri gelecek korkusuna yol açtı bende bir anda güvenim kırıldı sanırım

O kadar haklısınız ki, değişen benim fikirlerim değil ailemin ki oldu. Benim uzun zamandır şehir dışında olmam ailemin buraya dönmemi istemesi, bu çocuğu tanımaları ve annemin özellikle annesiyle iyi anlaşması onların bana hemen buraya dön ve evlen şeklindeki baskısına yol açtı. Nereye kadar gideceksin kaç senedir aynı yerdesin sınavı da boşver aç bi yer oturursan otur keyfine yap işini dediler. Eski erkek arkadaşımla en ufak şeyler problem olmuştu ancak burada aynı apartmanı ya da herhangi başka bir şeyi sorun etmediler. Hemen evlenmemi istediler. Hemen buraya döneceksin dedi babam. Sizin bu yorumunuza o kadar hak veriyorum ki inanın bende ailemi tanıyamadım. Sadece desteklerini çekmeleri gelecek korkusuna yol açtı bende bir anda güvenim kırıldı sanırım

Anneniz arkadaşıyla yine arkadaşlık etsin ancak siz bu durumdan kaçarak uzaklaşın.

Daha önce ailenizden ayrı yaşadınız. Maddi destek vermeyi kabul etmiyorlarsa daha önce çalıştığınız işyerinde yeniden çalışma imkanı var mı araştırın. Gerekirse apartta kalmayı göze alın , sevgisiz bir evliliğe evet demeyin.

Unutmayın aynı evi , yatağı , hayatı siz paylaşacaksınız ; aileniz değil. Şu an bu durumu kabul ederseniz , bir sorun yaşadığınızda da sineye çekmeniz beklenecek.

Okumuş bir kadınsınız. Ailenize karşı çıkabilecek gücünüz olsun. Eski konularınızı tekrar okuyun. Onları yazan kadın , bu evliliği düşünmezdi dahi.

Dilerim göz göre göre kendinizi yakmazsınız.

Tabi ki kariyer.

Hakimlik sınavına gireceksiniz sanırım, mülakat kısmı size ya da bilginize bağlı değil. Neye bağlı olduğunu biliyorsunuzdur. O yüzden sınava çok bel bağlamayın. Evlilik konusunu da sınavla ilişkilendirmeyin.Sınav olmazsa da özel sektörde kariyer yapmaya odaklanın.

Ben de hukukçuyum, aşık olduğum insanla evlendim okul biter bitmez. 10 yıllık evliyim ama hala hata olarak görüyorum. Çünkü evlilikti sonra hamilelikti doğumdu derken doğru düzgün iş hayatım olmadı.

Şimdiki aklım olsa kesinlikle 4-5 sene çalışıp sonra evlenirdim. Hele sizinki gibi aile aracılığıyla tanışma, aile apartmanı vs olsaydı zaten hiç kalkışmazdım.

Merhaba,
Ailemden ayrı bir şehirde yaşıyor ve çalışıyordum. Yaşım 24. Mesleğimi serbest olarak da icra edebilirdim ancak ekonomik koşullar ve kendim istemediğinden bir başkasının yanında çalışıyordum. Sınavlara hazırlanmak için ailemin yanına geçici süre gelmiştim. Ancak ailem beni bir aile dostumuzun oğluyla evlenmem için baskı yaptı. Çocuk iyi. kendi işi var. evlenince ailesiyle aynı apartmanda oturacağız. ama bu süreçte kimse benim hayallerimi sormadı. Ayrıca evlenmem halinde sınavlara bi daha hazırlanamam zira çocuğun işi burada esnaflık yapıyor. Aileme söylediğimde nasip geri tepilmez vs dedi. Kararsız kaldım. Sizce evlilik mi yoksa sınavlar mı? (Sınavlarda ülke şartlarında kesinlikle kazanılamayabilir ama daha önce denemedim.)
Yap kariyerini tak koluna altın bileziğini bu süreçte hayatına girmiş bir nasibin karşına çıkar onunla birlikte ol. Hem bir kariyer şansın varken aklında evlenmek yokken birden ikisinide elinden kaçırma.

Back
X