Evlilik mi, üniversite mi? Yardm lütfen.

Hayalin varmış madem üniversite başlayana kadar bekle
em ortamı görmüş olursun,
Hem yürür mü yürümez mi anlamış olursun.
Sen tabi daha iyi bilirsin
23 yaşındasın hayat seni dahada olgunlaştırmış olmalı...
Erkek arkadaşına uygun bi dille yıl sonuna kadar beklet,
Sonra artık söz mü yaparsınız evlenir misiniz bilmem
Aşk öyle hemen bulunur bir şey değil,
Eğitimde öyle ama..
İnsan isterse her şeyin üstesinden gelebilir

Ben yaklaşık olarak 1 yıldır evlilik ile okulu aynı anda yürütüyorum. Zorluk çektiğimi söyleyemem, eşim bu konuda çok yardımcı çünkü. Erkek arkadaşınızın bu konuda size destek olacağını düşünüyorsanız rahat edersiniz. Ama sizden her gün çeşit çeşit yemekler, börekler, sarmalar bekleyecekse o biraz zor. -en azından benim için zor- Hakkınızda hayırlısı olsun.

Aynı hatayı 2. kez yapsam mı diye soruyorsun farkında mısın? Öğrenciyken evlenilmesine kesinlikle karşı değilim ama evlilik yüzünden eğitimini ertelemeye karşıyım.

Şu an çok seviyorsun, maşallah Allah bozmasın ama ya bir hayal kırıklığı daha yaşarsan? O zaman yine kolay toparlanabilecek misin? Tahsilin ve işin olursa daha sağlam adımlar atarsın, sakın eğitimini gözden çıkarma.

Hata; birinden birini seçmeye çalışmanda bence..
Sen "herşeyden önce eğitimim" demelisin, ondan sonrasına karar vericeksin, ister buyur okurken evlen, ister bitirdikten sonra..
Bazı şeyler hiçbir şeye tercih edilemez, bunlardan biri de eğitim arkadaşım..
Bu arada naçizane tavsiyem evlilik için biraz daha beklemen,
zira "ailemin ikinci bir boşanmaya tahammülü yok" demişsin, aynı zamanda senin psikolojin için de fazla yıpratıcı olur böyle kötü bir durum..
Hayırlısı olsun tabi, temennim iyi olması , kimse yıkmak için yuva kurmaz ama neme lazım!..
O yüzden sen evlilik konusunu iyice düşün, taşın, emin ol, acele etme bence
Ama okulu erteleme

benim sınıfımda bir kız arkadaşım evli ve okuyor. kocası desteklıyor okumasını. eğer karşındaki de öyle biriyse neden evlenmeyesin ki. şartlarını sunmalısın.

üniversiteyi hakkıyla okuyup ortamı yaşamak istiyorsan önce eğitim derim yaşın 30 değil daha 23 seni seven insan 2senede bekler seni 4senede önce diplomanı al eline kendi ayaklarının üstünde dur öle evlen bence

tabi ki eğitimine öncelik vereceksin. hem zaten seni yeterince seviyorsa tahsilini o da önemseyecektir. kazan üniversiteni hayatını kurtar ondan sonra eğer gerçekten mutluysan doğru kişi olduğuna inanıyorsan evlenirsin. evli olup da üniversite okuyan çok arkadaşım olmuştu. eğitim, eğitim, eğitim.

öncelikle hakkından ne hayırlısı ise o olsun
evlilikten önce eğitimini tamamlasan daha iyi olur ben şuanda keşke diyorum ama iş işten geçmiş gibi geliyor bana
çok istiyorum ama bekarlıktaki gibi olmuyor yada ben öyle düşünüyorum eninde sonunda evlenirsin ama eğitimini ilk baş tamamlasan daha iyi olur.

dogru söyluyosunuzda cıktıgım insan 30 yaşında şuan. yuva kurup aile olmak istiyo. bende istiyorum bunu özellikle anne olmak cok istiyorum ama üniversitede bi hayalim benım. yanı ikisinide kaybetmek istemıyorum cunki şöyle birşey var bi başkasıyla düşünemıyorum kendımı. yenı bi insan tanımak birbirimizi keşfetmek vs bana cok sıkıcı yorucu gelıyo. benı anlayan biri var yanımda , seven sevildigimi ilk kez hissettiim birisi. yanında oldugumda kendımı şanslı hissettigim birisi. hiç kimse bu kadar iyi gelmemişti bana. o yuzden kaybetmek istemıyorum onu hatta korkuyorum bile.

canım bunu bence eşinle de konuşmalısın.Ben okumak istiyorum de.Benim kuzenim okurken evlendi ve başka bi şehirde yaşıyodu sadece haftasonları gidip geliyodu memleketine ve hala da evliler.hors yaptı okulu 1 sene erken bitirdi hem de evlendim diye.
ayrıca şu an sınıftan bi kız vardı 21 yaşında hamile kaldı sevgilisinden ve evlendiler.hem çalışıyo garsonluk gibi bi işte sanırım hem okuyo hem ev ve çocukla ilgileniyo..
inan yapabilirsin.bunlar sana güzel örnekler olsun.

Merhaba herkese,
Canım, çıktığın adam ikisinden birini seç mi diyor, tam anlamadım. Benim yaşadıklarım seni korkutmasın ama ben de yıllar önce boşandım, üniversiteyi bitirmiştim üstelik ama çalışmamı istemediler. Boşandıktan sonra da kimse yardım etmedi, biz sebep olduk da demedi. Özelde iş bulamadım, yaşım hep sorun oldu. Şimdi kpssye hazırlanıyorum 40lı yaşlarımda. Sadece üniversite okumak değil sorun, meslek sahibi olabilmek, kendine yetebilmek, yarın bir şeyler ters gittiğinde ayakta kalabilmek...

Kimse boşanacağını bile bile evlenmiyor, "senin çalışmana gerek" yok sözü sanki sevgi anlatır gibi algılanıyor. Ama öyle olmadığı durumda geri dönüşün çok zor oluyor. Ben yıllardır toparlanmaya uğraşıyorum. Şimdi tek hedefim kadrolu bir işe girmek, mesleğimi yapmak, kendime yetebilmek, güveni ve huzurlu bir ortamda olmak...

Senin iki katın yaşındayım. Çok severek evlendiği halde sonradan çok pişman olanı duydum ama asla üniversite okuduğu için pişman olanı duymadım... Sen bununla da yetinme, mesleğini de mutlaka yap, en azından öğren, bir tecrüben olsun.

Hep söylerim, kadınlar için yaş çok önemli. Eğitim için de, evlilik için de, çocuk için de... zamanını iyi değerlendir bence. Evlilik ve çocuk için daha yaşın geçmiyor. Ama üniversite ve iş bulma her yaşta biraz daha zor oluyor, emin ol.

Hepsini birlikte yürüten pek çok insan da var. Her şey anlaşmaya bağlı. Ama lütfen tamamen başkası için karar verme. Senin sorumlulukların var, bunların hesabını yarın sadece sen vereceksin, başkaları değil...

Her şey gönlünce ve hayırlısıyla olsun...

baştan tavrınızı koyun beni kabul edersen okuyacağım aksi halde ben istemiyorum deyin sonra çooook pişman olursunuz bence eğitim herşeyden önemlidir

İyide sen evlilik mi üniversitemi diye sordun bide bebe girdi işin içine ne olacak ben bilemedim şimdi

kesinlikle öncelik olarak tahsilini tamamlaman ve ayaklarının üzerinde durabilmen senin en büyük hayalin olmalı diye düşünüyorum. daha 23 yaşındasın ilk evliliğini 17 yaşında yapmışsın, hayatının ilk hatası, yaşadıklarından tecrube kazanmış olacağını ümit ediyorum. sevgilin gerçekten seni seviyorsa tahsilini tamamlamanı bekleyecektir diye düşünüyorum.

İkisini biredn yapabilirsen iyi olur tabi.
Hemen olmasıda şart değil.
Okulua başlayana kadar bekleyebilir seni.
Artık evlenmek için özellikle erkeklerde 30 yaşta geç değil.
İlişkiniz sağlam temeller üzerine kuruluysa iki sene sonra evlenir kalan iki senede de mezun olursun.
Bence iyi düşünmek lazım. Şimdi evlenir çocuk sahibi olursan içinde okumak hep ukte olarak kalacak.
Meslek sahibi , üniversite mezunu insanın hayat karşısında duruşu farklıdır.
Böyle bir fedakarlığa gerek yok.
Eminim arkadaşında anlayış gösterecektir.

hem evlen hem oku derim .niye olmasın

tabiki olur ama okumakta parayla, yenı evli bir çift olucaz birde okulum olucak ve ben çalışamıcam :26: ya ben evlilik düşünümüyodum hiç mis gibi hayatımı yaşıodum istedigimle görüşüyodum sıkıldımmı ayrılıodum böyle gecip gidiyodu hayatım. sonra aşk diye birşey cıktı karşıma olan oldu bana ya. hiç kimse böylesine degerli hissettirmemişti kendımı ve ilk defa birini kaybetmek istemedim hayat bana orta parmagını mı gösteriyo nedir anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…