- 17 Aralık 2011
- 2.568
- 140
- 373
- Konu Sahibi Beni nasil buluyorsun
-
şuan 23 yaşındayım.17 yaşımda evlilik yaptım 8 ay sürdü ,şiddetli gecimsizlikten dolayı boşandık.Eşim ve annesi yüzünden cok mutsuzdum, annesi ne derse oğluda onu yapıyodu, tabi evlenmeden önce benımki melekti ya, hep benımle ilgilenırdı, evlendık degişti cocuk,anneci oldu birden:18:. Bende evlilikten korktum bi daha evlenmem dedim.cok kişiyle görüştüm ama kimseyle ciddi olmadım zatn hiç biride evlilige aday biri degillerdi. Hem bu süre zarfındada yarım kalan tahsilimi yaptım,şuanda üni hazırlanıyorum. Hayatımda 2 senedir biri var , ilk başta evlilik düşünmüyodum ama tanıdıkca ona alıştım ve hayatıma giren en şahane insan diyebilirim. Tabi kiiii evlilik teklifi etti kabul ettım düşünün evlilikten korkan ben ona hayır demeyi asla dşünmedm .ama gel gelelim üni hayalimde var. nasıl yapıcam bilemıyorum ki ben :44:
tabiki olur ama okumakta parayla, yenı evli bir çift olucaz birde okulum olucak ve ben çalışamıcam :26: ya ben evlilik düşünümüyodum hiç mis gibi hayatımı yaşıodum istedigimle görüşüyodum sıkıldımmı ayrılıodum böyle gecip gidiyodu hayatım. sonra aşk diye birşey cıktı karşımaolan oldu bana ya. hiç kimse böylesine degerli hissettirmemişti kendımı ve ilk defa birini kaybetmek istemedim hayat bana orta parmagını mı gösteriyo nedir anlamadım
Canım, benim öğrenciliğimde öğrenciler için bu kadar çok imkan yoktu. Harçlar zaten kaldırıldı. Şimdi bir çok yerden burs alma imkanı var, okuyarak çalışma imkanı var. Durumunu bildirirsen her üniversitenin kendi vakıfları, mezun dernekleri var, çok yardımcı oluyorlar. Başbakanlık zaten başvuran herkese neredeyse burs veriyor, yemek yardımı da var artık. Bazı vakıflar çalışma karşılığı veya sosyal projelerde görev alma karşılığı burs veriyor. Okul içinde de bilgisayar lab veya kütüphanede vs part time çalışma imkanı var. İstersen ders yükünü azaltıp az ders alma imkanın da var, çalışacağın için...
Kısacası, o noktaya gel, emin ol, düşündüğün kadar zor olmayacak...
Dilerim hayırlısı olsun senin için...
şuan 23 yaşındayım.17 yaşımda evlilik yaptım 8 ay sürdü ,şiddetli gecimsizlikten dolayı boşandık.Eşim ve annesi yüzünden cok mutsuzdum, annesi ne derse oğluda onu yapıyodu, tabi evlenmeden önce benımki melekti ya, hep benımle ilgilenırdı, evlendık degişti cocuk,anneci oldu birden:18:. Bende evlilikten korktum bi daha evlenmem dedim.cok kişiyle görüştüm ama kimseyle ciddi olmadım zatn hiç biride evlilige aday biri degillerdi. Hem bu süre zarfındada yarım kalan tahsilimi yaptım,şuanda üni hazırlanıyorum. Hayatımda 2 senedir biri var , ilk başta evlilik düşünmüyodum ama tanıdıkca ona alıştım ve hayatıma giren en şahane insan diyebilirim. Tabi kiiii evlilik teklifi etti kabul ettım düşünün evlilikten korkan ben ona hayır demeyi asla dşünmedm .ama gel gelelim üni hayalimde var. nasıl yapıcam bilemıyorum ki ben :44:
Harclar kaldirilmadi ikinci ogretimler hala bir bucuk milyardan fazla para yatiriyor 1.ogretimler tam olarak bilmiyorum 200 lira para civarinda para yatiriyor kolay kolay ne devletten ne de baska yerlerden burs alınamiyor evli bir kadina burs verilecegini sanmiyorum azda olsa medeni durum etkili bu konuda. baskakanlık bursunu almakta zordur.her donemde alinmak zorunda olan belli bir kredi var calisiyor olman cocugunun olmasiyla ilgilenmez universite. Yemekler pahali olmasina tepki gosteren ogrenciler var. Kisaca arkadasim ya okul ya da evlilik.
bana kalsa evlenirim o işe giderken bende okula giderim
okul çok zorlayıcı olmuyor zaten
canıma tak etti ya beklemek
ama annem izin vermez kesinlikle
eşiniz okula gitmenize bir şey demiyorsa ikisi bir arada gayet güzel yürür
Benzeri şeyleri yaşayan biri olarak kesinlikle önce üniversite okumanı tavsiye ederim. Birdaha evlenmem vs diye de korkma eğitimini tamamla, birlikte olduğun kişide sabredebilecekse beklesin seni. 2. kez kurduğun hayallerin yıkılması 1. yıkıntıdan daha çok zarar verir. Eğer eğitimini tamamlarsan en azından geleceğine güvenle bakarsın. Sakın tereddüte düşme aşk evlilik olayının her zaman hayallerde ki gibi olmadığını görmüş bir kişisin. Ne olursa olsun eğitimini tamamla ve güçlü bir kadın ol. Evlilik için adaylar her zaman karşına çıkar ama eğitim fırsatını herzaman yakalayamıyor insan...
Önce egitim sonra evlilik.Tabi karar senin.
ikisi bir arada mkansız mı açıköğretım okuyabilirsin bence?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?