Evlilik ne demek?

evlilik toplumsal hayatın gereğidir. türün devamlılığı için ürememiz gerekiyor. doğacak çocukların gayrimeşru olmamaları için de kadınla erkeğin evlenmesi lazım. bu yüzden de bu zamanla bi kural haline gelmiş işte. gerekli olgunluğa eriştikten sonra herkesi bi evlenme telaşı sarıyo. evlendim evlenemedim... neden? çünkü herkes evleniyo, sen yalnız mı kalcaksın? kimisi bi ölçüde karşı çıkıyo bu düzene, ben evlenmicem, her şey bi imza mı diye? ama onların bile geldiği nokta eninde onunda bu işte. çünkü bi yerden sonra bi bakıyosun ki etrafındaki herkes evlenmiş, çoluk çocuğa karışmış, sen düzene karşı çıkıcam derken, sap gibi kalmışsın ortada... neyse işte uzun lafın kısası herkes bi yerde evlenmeye mecbur.. aklına yatan birini buldun mu da fazla uzatmadan evlenmek lazım. ama tabi asıl iş sonradan başlıyo. ( burda bi espri geldi aklıma onu da söyliyim; Erkeğin iki şansı vardır iyi kadın kötü kadın.Ama kadınların öyle mi? Bunun Ayısı var. Öküzü var. Odunu var. Kütüğü var, var da var) işte sana hangisi denk geldiyse ona göre işin biraz daha kolay veya zor olabilir. şanslıysan bi ömür devam edersin, sanssızsan artık ikinci el, üçüncü el falan bakarsın.. neyse yine de bence kim ne derse desin, bekarlık sultanlıktır arkadaşım

Selam, 9 aylık evliyim. neredeyse 7 senedir de birlikteyiz eşimle. ben karşındakini çok iyi tanıdığın sürece evliliği bir kumar olduğuna inanmıyorum.
çevrede bir çok kötü örnek var evet. mesela kk yı okuduğumda evlenmemeye karar vermiştim :))
eğer karşındaki insanı yeterince tanıyorsan söz-nişan aşamasına geçmek ve bu dönemi uzun tutmak iyi olabilir.
şunu unutma insanların belli özellikleri değişmez. ileride değişir, evlenince geçer kıskançlığı, çapkınlığı, cimriliği vs. diye kendini inandırma.
bazı huylar elbette değişir, azalır, artar vs. ama önemli olan karşındakini olduğu gibi değiştirmeden kabullenmek.
şimdi gözüne batmayan davranışlarını ilerde sorun edeceksen "ben evlenmeden önce de böyleydim" der karşındaki adam.
bir de aileleri her şeyin içine müdahil etmeyin.
tamam büyükler illaki pay sahibi oluyorlar mutluluğunuzda.
ancak senin ailen benim ailen konuşmalarına asla girmemelisiniz.
bilemem başkaları ne der ama ben eşimi ilk sıraya koyarım. ona danışırım, onunla paylaşırım ilk. o da aynı şekilde karşılık verir.
birbirinize karşı aşk, saygı, güven ve sadakat olduktan sonra mutlu olunacağına inanıyorum.

evlilik aynı çatı altında acı tatlı bir ömür hayatı paylaşmak demek
bu arada aynı korkuları biz de sevgilimle yaşadık, yaşıyoruz
ama bazı şeylerin zamanı geliyor ve doğru zamanda bunların olması gerek
en önemlisi de ne biliyo musun? ikinizin anlaşması
gerisi boş

Son düzenleme:

aynı yazacaklarımı yazmışsın :) kendim yazdım zannettim. bizde de hiç değişme olmadı. sokaklarda sarılarak yürüyoruz diye geçen gün annem "yapmayın böyle şeyler siz artık evlisiniz!" dedi. ben de evliden önce SEVGİLİYİZ dedim haliyle.

aile meselesinde de onun ailesinden kimseyle yüzyüze gelmedim. ne annesi ne babası kimse ne maddi ne manevi yanımızda olmadı. ben de zerre kadar takılmıyorum. mutluyuz ve bu noktaya sadece ikimiz geldik, bundan sonra da ikimiz beraber yürürüz :) ne yapayım 10 tane bileziği, 1000 kişilik düğünü, 100 milyarlık evi. huzurum olsun yeter ki :)

4 yıllık evliyim ve bana göre evlilik içinde eşimin olduğu huzur kokan yuvam

Sizin gözünüz korkmus... Hazirmisiniz orasini bilemicem ama ayrilik riski her evlilikte var,birbirini cok iyi seven anlasan ciftide olum ayirir(Allah yasatmasin)...

Yani demek istedigim korkarak biyere vasmazsiniz,kimsenin evliligi 4/4 luk degil hepimiz kavga ederiz tartisiriz.birbirimizi gormek istemeyiz ama zaman gelir birbirimize sariliriz,cocuk Gibi ozleriz...
Evlilik inisli cikisli olan bisey ...
Korkmaya gerek yok icinizde hissedin yeter

Süpeeeer :) Allah nazarlardan saklasın bebeğin de olacakmış maşallah maşallah :) :) :)
Dediğin gibi her şey eşte bitiyor,biraz o biraz ben bu işin üstesinden gelebiliriz sanırım :)

12 günlük evliyim. ve nişanlanmadan önceki yani o sevgilim olan adamla evli değilim gibi geliyor. başkası ile mi birlikteydim ben acaba?????
zaten sevgili iken güzeldir herşey.. nişanlandıktan sonra evlilik tarihine kadar geçen sürede yavaş yavaş mide bulantın artar., sinirlenirsin, kaçıp gitmek istersin ki ben eşyalarımı toplarken pasaportuma denk geldim, ve vizem olduğunu görünce kaçıp gitsem mi diye aklıma getirmedim değil haniii!!!! sonra düğün günü vatani görevini yapıyormuş gibi gelir sana kaçıp gidemezsin ve ewlenirsin hoooooppppppp ggüüüümmmmmm..... bitmeyen bir teskere...
bırak sevgilin kalsın. şimdi nişanlı olan arkadaşlarımı hergün arayıp ağlıyorum telefonda. diyorum ki içinizde en ufacık bir şey midenizi bulandırıyorsa hemen oradan uzaklaştırın.
Evlilik demek büyük bir hayal kırıklığı demek...eminim erkekler de bu şekilde düşünüyordur.

Azicik korku dahi olsa hazir degilsiniz demektir.

Zamana birakin her donemin tadi ayri.

Gzrl bir iliskide evlilik kacinilmaz bir harika sondur hatta baslangic

evlilik ne demek bilmiyorum ama bence
birbirini tamamlamak ve sınırsızca sorumluluk alabilmeyi göze alabilmektir

Eğer doğru insanı bulabilirsen, 16:)
"Evli, mutlu ve çocuklu" olmak demek...
Sevgiler

Son düzenleme:
her gece O'na sarılıp uyumanın verdiği huzur demek sanırım en azından benim hayalim bu buarada ben de 25yaşımdayım,Allah izin verirse önümüzdeki yaz evlenmeyi planlıyoruz..

Evlilik doğru insanla doğru zamanda yapılırsa güzel şey ;

- Her gece onun nefes alışını dinleyerek el ele uyumak, her sabah gözünü ilk açtığında onu görmek
- Onun için daha ' yumuşak ' olmaya çalışmak , kavga da bile kırmaya kıyamamak
- Önce kendi yuvana daha sonra birbirinizin ailelerine karşı sorumlu olmak
- Birlikte markete gidip dönüşte birlikte yemek hazırlamak
- Canın sıkıldığında saat problemi olmadan dışarı çıkıp baş başa gezmek
- Kuşlar kadar özgür olmak belki de..

Evlilik doğru sandığımız insanla yapılırsa da çok kötü birşey ;

- Sürekli tartışma ve / veya sık sık kişilik çatışmaları
- İkinizin bir aile olduğunu benimsemeyip sizin ailenizi el ( yabancı ) olarak görmeniz gerektiğini söylerken kendi ailesini el üstünde tutması
- Kaynana, görümce veya elti gibi 3.şahısların sürekli hayatlarınıza müdahele etmesi ve bundan eşinizin hiç şikayetçi olmaması
- İşe gidip gelmekle adam olunduğunu sanıp ' onu getir, bunu getir ' diye emir verme lüksünü kendinde bulabilmesi
- Canın sıkıldığında arkadaşlarınla buluşmana bile karşı çıkılması
- Beraber yaşadığınız her gün böyle biri ile nasıl olur da evlendiğinizi sorgulamak belki de..

Son düzenleme:
Maşallah diyelim:))

Evlilik kumardır fakat o kadar kötü bir kumarda değildir aslında, şu anda iki kişisiniz fakat evlendikten sonra aile ve akrabalarda girdikten sonra sayı artıyor tabi. Evlilikte önemli olan sanırım anlayış, sabır ve şişenin dolu tarafını görmek denebilir. Hepsi zamanla karşına çıkacak ki bunu 25 te de 35 te yaşarsın. Aslında iş yine sizde bitiyor, yani çiftlerde bitiyor. Gerisi evin kapısının dışında kalıyor zaten. Yıkıcı olmamak YAPICI olmak gerekir. Şu anki "sevgi ve mantık birlikteliğiniz" ne ise evlendikten sonra bozmazsanız olay bitmiştir zaten.

eşimle 5 yıllık flört döneminden snra evledk şimdi 14 aylık evliyiz... bu hayatta verdiğim en doğru karar .... iyiki evlenmişim.... biz çooook mutluyuz.....
ama bde şöyle bişey var tabi eğer evde otursaydım,çalışmayıp bütün gün temzlik yemek yapsaydım bnde evlilik için monoton vs. diyebilirdim... ben çalışıyorum sabah evden çıkıp akşam geliyorum... haftada 2 gün yardımcım geliyo temzlik vs yapmıyorum... o yzden evliliğin en mutlu taraflarını yaşıorum :))))))))))))))

Allahima bin sükürler olsun ki bu kategoriye giriyor evlilik benim için
5 yildir beraberiz, yakinda da 2 ay olcak evleneli...
O uyurken izlerim bazen, gözlerim dolar hemen. Sevgisi o kadar büyükki içimde.
Sabrina hayranim. Benide kendine benzetse keske
Bagirmaktan cagirmaktan nefret eder.
Ama ben çabuk parlarim malesef
Neyseki çabukta sönerim

Evlilik;
-Gece yarisi uyanip "sonsuz sükürler olsun Rabbim, ömrümce bu güzel insani yanimdan ayirma, herseyin hayirlisini ver bizim için" demek..
-Evlenene kadar yemek yapmaktan bihaber olmak ama evlendikten sonra sevdigi insan için herseyi yapabilcek kapasiteye dönüsmek demek..
-Ailesini kendi ailenden ayirmamak demek.. Her iki taraf içinde geçerli tabii..
-Hep bi süpriz arayisi icinde olmak demek.. Mutlu etmek için ugrasmak demek..
-Bazen yaninda olmadiginda parfümcüden gidip kokusunu sikmak ve onu yaninda hissetmeyi istemek demek..
-Aksamlari iple cekmek demek.. Eve dönmeyi ve dönmesini sabirsizlikla beklemek demek..

Say say bitmezki

evlilik doğru insanı buldugunda hayatın başlangıcı demek...
kendi evin, kendi düzenin, pişirdiğin mis gibi yemekler ve sabırsızlıkla beklenen haftasonu kahvaltıları demek....
akşamları mısır patlatıp, sarılarak film izlemek demek...
çalış ya da çalışma eşinin her akşam geliş saatini 4 gözle beklemek demek....
tatiller için birlikte planlar yapıp bunları gerçekleştirmek demek...
birlikte hayata sımsıkı tutunup gerçek bir çift olmanız, dolayısıyla birbirinizi tamamlamanız demek....
bunlar 2012nin başına kadar hissettiklerimdi
şimdi mi ne hissediyorum
aşkınızın minik meyvesiyle adeta yeniden doğup. gerçek bir AİLE olmak demek...
eşinizin sizden başkasına bu kadar hayranlıkla ve sevgiyle bakarken keyiflerin en büyüğünü nasıl aldığınıza şaşıp kalmak demek...
sadece eş değil aynı zamanda bir ANNE olarak hayatınızın en özel anlarını yaşamak demek...
onun size 'annecim' diyeceği günün hayaliyle çıldırmak demek...

Evlilik,

Ona koşulsuz güveneceksen/ güvenecekse , ailesini ailen gibi göreceksen/ görecekse, gereksiz kıskançlık yapmayacaksan / yapmayacaksa, sürekli sorularla boğmayacaksan / boğmayacaksa, evli olduğunu ama her birey gibi ayrı ayrıda bir hayatlarınız olduğunu kabul edeceksen/ edecekse yada birey olmaktan vazgeçmeyeceksen / vazgeçmeyecekse. Güzeldir.

Güvenmeyeceksen / güvenmeyecekse, gereksiz triplere girip merhabalaştığı kadını/ erkeği dert edeceksen/ edecekse, annen dün gelmişti bugün niye geldi diye bıdı bıdı edeceksen/ edecekse, evliliği modern kölelik adlederek kendi hayatından vazgeçtiğin gibi, onunda kendi hayatından vazgeçmesini isteyeceksen / isteyecekse çirkindir.

Bence birey olmanın şartlarını, kendimize saygıyı bırakmazsak sadece evlilik değil, hayatta güzel olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…