Evlilik ne zaman oturur

Bazen en son soyleneczk sozu en basta soyleriz.
Mesela esinize pat diye aile kavrami yok sende falan diye soylemek cok sert bi yaklasim
Hosunuza gitmeyen birseyi once guzellikle dile getirmek varken direk boyle bi girisim yanlis bence
Adam size zamanla duzelecek hersey demis siz olayi uzatip soguk davranmaya devam ediyosunuz, bu cok itici bisey bence
1bucuk yillik evliyim cok sukur boyle bi sorunum olmadi ama olsaydi heralde once uzuldugumu guzellikle dile getirirdim.
Ben defalarca güzellikle söyledim kaç konuşma gerçekleşti olmadı

Siz de evliliğe çok fazla anlam yüklemişsiniz bence, beklentilerinizi tam karşılamıyor diye sürekli hayal kırıklığı yaşıyor, olay çıkarıyorsunuz gibi.

Yaa ben anneme gitmişim mesela, eşim yanıma gelmezse, aa kocacım nerede, napıyor demem ki...koskoca insan, yanımda oturmak istiyorsa yanıma gelir zaten, balkonda keyif yapmak istiyorsa da keyfine baksın, zaten evlenince 7/24 dip dibe olmuyor musunuz evde?
Evde zaten öyle bazen balkonda oturur bazen mutfakta müzik dinleyerek tatlı yapar kafasına göre ben bunlardan bahsetmiyorum ki. Ama eşiniz bi toplumda hep beraberken herkesle sohbet edip sizi ilgilendiren bi konuda sizin fikrinizi değilde kuzeninin yada kuzeninin eşinin fikrini alıyorsa garipsemez misiniz yada butun herkese aaa yoruldunuz size su aldım dese ama size almasa . Yolda yürürken yanınızdan değilde yada arkanızdan değilde önden gidip sizi arkada tek bıraksa

Evde zaten öyle bazen balkonda oturur bazen mutfakta müzik dinleyerek tatlı yapar kafasına göre ben bunlardan bahsetmiyorum ki. Ama eşiniz bi toplumda hep beraberken herkesle sohbet edip sizi ilgilendiren bi konuda sizin fikrinizi değilde kuzeninin yada kuzeninin eşinin fikrini alıyorsa garipsemez misiniz yada butun herkese aaa yoruldunuz size su aldım dese ama size almasa . Yolda yürürken yanınızdan değilde yada arkanızdan değilde önden gidip sizi arkada tek bıraksa
ben evli değilim, ama bu verdiğiniz örneklerde haklısınız, herkese yaptığı jesti bana çok görse, ya da yolda benden ayrı gibi yürüse bozulurum sanırım. Hee ben lafını 2 kere etmem ama, yaşattığını yaşatırım. Erkekler öyle anlıyor.

Diğer emlakçıda ki olay bana abartı gelmişti...oluyor yani, bazen zaten bildiğimiz bariz bişeyi, yanımızda ki önerince, aa evet güzel fikir diyorsun...geçiştiriyorsun, bu demek değil ki onun fikri çok önemli sizin ki değersiz...Büyük olay çıkaracak, günlerce surat yapacak durum değildi o bence.

Siz de evliliğe çok fazla anlam yüklemişsiniz bence, beklentilerinizi tam karşılamıyor diye sürekli hayal kırıklığı yaşıyor, olay çıkarıyorsunuz gibi.

Yaa ben anneme gitmişim mesela, eşim yanıma gelmezse, aa kocacım nerede, napıyor demem ki...koskoca insan, yanımda oturmak istiyorsa yanıma gelir zaten, balkonda keyif yapmak istiyorsa da keyfine baksın, zaten evlenince 7/24 dip dibe olmuyor musunuz evde?
Evde zaten öyle bazen balkonda oturur bazen mutfakta müzik dinleyerek tatlı yapar kafasına göre ben bunlardan bahsetmiyorum ki. Ama eşiniz bi toplumda hep beraberken herkesle sohbet edip sizi ilgilendiren bi konuda sizin fikrinizi değilde kuzeninin yada kuzeninin eşinin fikrini alıyorsa garipsemez misiniz yada butun herkese aaa yoruldunuz size su aldım dese ama size almasa . Yolda yürürken yanınızdan değilde yada arkanızdan değilde önden gidip sizi arkada
6 aydir evlisiniz, ne kadar süredir beraberdiniz öncesinde?
2 yıldır birlikteliğimiz vardı

Evde zaten öyle bazen balkonda oturur bazen mutfakta müzik dinleyerek tatlı yapar kafasına göre ben bunlardan bahsetmiyorum ki. Ama eşiniz bi toplumda hep beraberken herkesle sohbet edip sizi ilgilendiren bi konuda sizin fikrinizi değilde kuzeninin yada kuzeninin eşinin fikrini alıyorsa garipsemez misiniz yada butun herkese aaa yoruldunuz size su aldım dese ama size almasa . Yolda yürürken yanınızdan değilde yada arkanızdan değilde önden gidip sizi arkada

2 yıldır birlikteliğimiz vardı
Evlenmeden öncede illaki böyle seyler yapiyordur yani bir anda mi degisti esiniz? Daha önce de yazdigim gibi farkli aile kültüründen geliyor, ailesinden ne gördüyse onu yapiyor suan da ama inanin degisir zamanla sadece küsmeyin, tavir yapmayin konusarak cözün sorununuzu... Esinizde kücük degil sonucta, bu zamana kadar bu sekilde olan biri bi kac ay veya günde degismez... Zaman lazim. Bir arkadasimn kiz kardesi ben babam gibi biriyle evlenmek istiyorum demisti. Annesin verdigi karsilik ise Ben babani bu hale getirene kadar neler cektim oldu. Sabir ve küsmeden konusmak ne kadar cok konusursaniz o kadar az sorununuz olur.

6 aydir evlisiniz, ne kadar süredir beraberdiniz öncesinde?
2 yıldır bşrlşktelşğiö
Evlenmeden öncede illaki böyle seyler yapiyordur yani bir anda mi degisti esiniz? Daha önce de yazdigim gibi farkli aile kültüründen geliyor, ailesinden ne gördüyse onu yapiyor suan da ama inanin degisir zamanla sadece küsmeyin, tavir yapmayin konusarak cözün sorununuzu... Esinizde kücük degil sonucta, bu zamana kadar bu sekilde olan biri bi kac ay veya günde degismez... Zaman lazim. Bir arkadasimn kiz kardesi ben babam gibi biriyle evlenmek istiyorum demisti. Annesin verdigi karsilik ise Ben babani bu hale getirene kadar neler cektim oldu. Sabir ve küsmeden konusmak ne kadar cok konusursaniz o kadar az sorununuz olur.
Çok konusunca yine ne oldu modu olmuyor mu ? Bana genelde öyle diyor

2 yıldır bşrlşktelşğiö

Çok konusunca yine ne oldu modu olmuyor mu ? Bana genelde öyle diyor
Konulari uzatirsaniz tavir yaparak konusursaniz veya suclayarak dediginiz sonuc olur evet. Mesela uyucaksiniz uyumadan önce Hayatim sen bugün bunu yaptin ya veya böyle dedin ya cok üzüldüm ama bi daha dikkat edermsn kiriliyorum deyin öpün uyuyun. Yada kahve icerken yani konuyu siz acip uzatmadan siz kapatirsaniz yine ne oldu modu olmaz.

Konulari uzatirsaniz tavir yaparak konusursaniz veya suclayarak dediginiz sonuc olur evet. Mesela uyucaksiniz uyumadan önce Hayatim sen bugün bunu yaptin ya veya böyle dedin ya cok üzüldüm ama bi daha dikkat edermsn kiriliyorum deyin öpün uyuyun. Yada kahve icerken yani konuyu siz acip uzatmadan siz kapatirsaniz yine ne oldu modu olmaz.
Sanırım haklısınız ben genelde sabırsız olduğumdan dolayı hop patlama oluyo ağzıma ne gelirse öyle yaptın böyle yaptın ben çenemi boşuna mı yoruyorum ben senin karınım vs diye diye ama adam yine bana sarılıp öpüp uyuyo bense hiç 🙄 odun geldim odun gidicm . İstiyorum ki o da benm ona yaptığım gibi yapsın . Bi arkadaşımda aynı şeyi söyledi. Bi de diyelim ki kardeşi laf mı soktu sana bi yerde yalnızken sende hemen susma dedi bana şaşırmış gibi yap yada gülerek karşı cvbını ver demişti büyük bir şey değilse eşine bile söyleme demişti . Çocuk değilsin cvbnı kendn verebilirsin zaten genelde erkekler bir şey sezdiğinde sesleri çıkıyo o anda duyup sesi çıkmazsa eve gidince sorarsın hesabını demişti

Sanırım haklısınız ben genelde sabırsız olduğumdan dolayı hop patlama oluyo ağzıma ne gelirse öyle yaptın böyle yaptın ben çenemi boşuna mı yoruyorum ben senin karınım vs diye diye ama adam yine bana sarılıp öpüp uyuyo bense hiç 🙄 odun geldim odun gidicm . İstiyorum ki o da benm ona yaptığım gibi yapsın . Bi arkadaşımda aynı şeyi söyledi. Bi de diyelim ki kardeşi laf mı soktu sana bi yerde yalnızken sende hemen susma dedi bana şaşırmış gibi yap yada gülerek karşı cvbını ver demişti büyük bir şey değilse eşine bile söyleme demişti . Çocuk değilsin cvbnı kendn verebilirsin zaten genelde erkekler bir şey sezdiğinde sesleri çıkıyo o anda duyup sesi çıkmazsa eve gidince sorarsın hesabını demişti
Ailesinden biri birsey yaptiginda kardesi vs birsey söylemeyin esiniz varken. Esinizin ordayken onun susturmasi dogru olan, yapmiyorsa eve gittiginizde sakince kendimi dislanmis hissediorum oysaki senin soyadini tasiyorum falan deyin. Esiniz yokken haddini bildirin. Esinize ben aile olmak istiyorum onlari cok seviyorum falan deyin. Siz sakin oldugunuz sürece suclu hep onlar olcaktir esinizin gözünde.

Ozaman aynisini sizde ona yapin
Ailenizin yaninda sizde onu unutun
Benim ailem istda değil memlekete yerleşti bu yuzden şuan sadece annemi yanımda o da geçici olarak annemn yanında unutma gibi bi durumum olmuyo dahil oluyo her şeye

Ailesinden biri birsey yaptiginda kardesi vs birsey söylemeyin esiniz varken. Esinizin ordayken onun susturmasi dogru olan, yapmiyorsa eve gittiginizde sakince kendimi dislanmis hissediorum oysaki senin soyadini tasiyorum falan deyin. Esiniz yokken haddini bildirin. Esinize ben aile olmak istiyorum onlari cok seviyorum falan deyin. Siz sakin oldugunuz sürece suclu hep onlar olcaktir esinizin gözünde.
Arkadasımda aynısını dedi.

Bence evlilik yıllar geçtikçe oturuyor,şarap misali... iki tarafta alisiyo birbirine, evine. Bocalama dönemi geçiyor. Farkındalık oluşuyor. Fakat bu şikayet ettiğiniz şey eşinizin kişisel özelliği ise malesef bu değişmez, değiştiremezsiniz de zaten. Inş yıllar geçtikçe iletişiminiz oturur kuvvetlenir :KK68:

Günaydın herkese.
Ben daha 6 aylık evliyim. Eşim genel olarak iyidir yani düşünür beni ilgilenir genel olarak. O 41 ben 34 yaşındayım yani örnek vermem gerekirse evde işten gelir tatlı yapar ev işlerinde yardım eder. Sever beni bilirim. Ama tek sorun benim düşüncelerimi değilde başkasının düşüncelerinin mantıklı gelmesi aynı şeyler olsa da . Beni sülalesine yanında unutuyor resmen aklına bile gelmiyorum. Ve bu durumlar beni çok üzüyor 2.planda kalıyorum. Yanına gitmesem aaa eşim nerede demiyor. Dayanamadım söyledim aile kavramı yok sende dedim fln sustu zamanla düzelecek her şey dedi .3 gündür kendimi çektim aşkım vs demiyorum soğuğum sessizim o da farkında işine gelmiyor düzelir nasılsa hep böyle oluyo ..kaç ay içinde İstanbuldan gideceğiz il değiştiriyoruz ben çalıştığım için evlilik tazminatım onun tazminatı peşinat gösterip kredi çekeceğiz. İlk ben gideceğim evi aldıktan sonra yerleşme fln o da burada annesinde kalacak hem iş arama hem iş devir için. İş bulunca yanıma gelecek. Ben nasıl bi yol izlemeliyim defalarca konuştuk tartıştık zamanla düzelecek bıktım ya ben nasıl davranacağımı bilmiyorum siz tecrübeliler bana şu yeni evlenmiş birine akıl verebilir mi
Bence erkekler kadınlara göre daha geç idrak ediyor ayrı bir aile ve düzen kurduğunu.. 6 sene sevgililik üzerine evlendim eşimle ve ilk aylarda bu hissiyatları bende yaşadım. Nacizane tavsiyem üstüne fazla düşmeyip fazla tripli yaklaşmamak. yakın zamanda artık onun için sizden daha yakın kimsenin olamayacağını anlayacaktır inşallah🙏 ve evliliğin oturması kesinlikle 2 yılı alıyor.. öncesinde biraz sabır gerekiyor 😖😊

Bence erkekler kadınlara göre daha geç idrak ediyor ayrı bir aile ve düzen kurduğunu.. 6 sene sevgililik üzerine evlendim eşimle ve ilk aylarda bu hissiyatları bende yaşadım. Nacizane tavsiyem üstüne fazla düşmeyip fazla tripli yaklaşmamak. yakın zamanda artık onun için sizden daha yakın kimsenin olamayacağını anlayacaktır inşallah🙏 ve evliliğin oturması kesinlikle 2 yılı alıyor.. öncesinde biraz sabır gerekiyor 😖😊
Ayy allahım bu sabır beni öldürecek yaa 🤣 adam sabretsin ben niye sabrediyorum vallahi yaa

Tum yorumlari okumadim. 12 yil evlilikten sonra bosanmis biri olarak bunu soylemem ne kadar dogru bilmiyorum ama bir evlilik bastan nasil baslarsa oyle de gidiyor. Evliligin oturmasi diye birsey oldugunu dusunmuyorum. Sadece iki tarafin da yeni hayata adapte olmasi durumu var bence, bu da iki sene falan surmuyor. Adapte olmasi ne demek derseniz: ayni yatakta yatmak, ev isleri, sorumluluk paylasimi, ev idaresi gibi seyler... onun disinda kisilerin birbirlerine tavirlari bastan ilgisizse sonradan ilgili olmuyor. Bunlar konusularak da cozulmuyor. Belki bir iki gun kisiler buna dikkat ediyor sonrasi yine ayni... Ha bazen ciftler farkinda olmadan bir hata yaptiginda konusularak bazi seyler cozume kavusuyor ama benim burada kastettigim sey kisisel ozellikler (ciftlerin birbirlerine tutumlari) zamanla degisiyor diye birsey gormedim ben hic.

Son düzenleme:
Back
X